פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות, מבחן העונה השנייה בפתח

אני ראיתי אותו רק בליגת האלופות.

לא עשה רושם של חלוץ איטי כמו זלאטן או לבה, אבל גם לא עשה רושם של שחקן טכני . כן עשה רושם שהוא מסוגל לייצר גול גם ממצב קשה.

לא יודע אם יתאים, אבל אם זה מה שיש בחינם, אז זה שדרוג על פני לבה קשישא.

אגב, העניין בולאחוביץ’ זה משהו שהולך אחורה עד תחילת הקדנציה הנוכחית של לאפורטה:

עברו כבר יותר מחודשיים מתחילת העונה ואני חייב להודות שאני מאוכזב. מרגיש לי שאפילו הדברים הכי בסיסיים לא מתקיימים אצלנו. אוסף של שחקנים פציעים, קבוצה לא אינטנסיבית בשיט שלא מצליחה להחזיק 90 דקות, משחקים אקראיים לגמרי וככל שלוחצים אותנו גבוה יותר כך אנחנו מתקשים יותר לפתח משחק. אני לא מבין איפה פליק ומתקשה מאוד לראות את טביעת האצבע שלו בקבוצה.

טפו טפו חמסה שום בצל.

פדרי מתחיל להזכיר גמד אחר שהיה מעל המשחק.

בגרף - מסירות לשליש האחרון וקידום הכדור בדריבל:

מי אמר שפרנקי רק מוסר אחורה ולא מקדם את המשחק?

לא פדרי כמובן, ובכל זאת.

תשאל את עצמך אבל האם הוא מסוגל לזה גם במגרש קר ורטוב בסטוק או ששכחתי את השם של המקום אבל אתה מבין לבד

מתוך המאניה -

ברדיו קטאלוניה: ״מטרת הפגישה האחרונה של מנדש עם דקו הייתה גם לשוחח עם לאמין ולשכנע אותו בנחיצות של מחויבות ומשמעת רבה יותר בתוך חדר ההלבשה, במיוחד בהיבטים ההתנהגותיים והמשמעתיים.

במועדון סבורים שעליו לא להתנהג תמיד כרצונו, בעיקר בענייני סדר פנימי והתנהלות יומיומית בתוך הקבוצה.

באשר לחייו הפרטיים, המועדון מעדיף שהם לא יהיו פומביים מדי, אך הם נשארים עניין פרטי.
לאמין הפגין בכמה מקרים התנהגות מתריסה נגד הכללים של פליק, בלי לפרוץ אותם אבל ללכת על הגבול.

ביקורו של מנדש הגיע בניסיון לגרום ללאמין ימאל להבין שעליו להתיישר מעט עם המשמעת שהציב פליק.

זה לא אומר שלאמין ימאל מתעלם לחלוטין מכל הכללים שפליק כופה. אבל לאמין הוא אדם שהולך בדרך שלו, בעל אישיות חזקה, וזה דבר חיובי במובנים רבים, אך במובנים אחרים זה משפיע על הדינמיקה של הקבוצה בתוך חדר ההלבשה.

לכן המועדון מנסה לגרום ללאמין ימאל להבין שמה שפליק עושה הוא לטובתו ולטובת המועדון. ושלכך שהוא לא משבח אותו בפומבי או מתייחס אליו כשחקן הטוב בעולם יש סיבות, ושיש מטרה חינוכית ומשמעתית מאחורי זה.

היוזמה הזו הגיעה מתוך המועדון ומדקו עצמו.

דקו ניצל את יחסיו המצוינים עם מנדש וביקש ממנו עזרה, באומרו לו: “דבר עם הילד ועזור לנו לכוון אותו, כי יש כמה דברים שמתחילים לצאת משליטה.”

בדרך כלל, לחלק מהשחקנים יש דמות אב או אם הממלאת תפקיד של מנהל או מתאם, אך במקרה של לאמין, אין דמות במשפחה שממלאת תפקיד כזה, כמו אביו של מסי למשל. האבא מוניר הוא יותר חבר מאשר סמכות״.

אין דיון ספציפי ללאמין (ואולי גם לא צריך דיונים ספציפיים פר שחקן), אז פה זה כנראה המקום הכי טוב לשים את זה.

מחמאות לדקו?

ולקח רק 3 חודשים להבין את זה?
וחוץ מזה - אז שאר שחקני ההגנה בסדר?

הוידאו הטיפה מדאיג הזה מסתובב ברשת.
פליק נראה מיואש.

כשנשאל מאוחר יותר הוא סיפר:" אני לא בטוח שאני צריך לספר את זה, אבל ראפיניה אמר לי את מה שאני אומר לכם כבר כמה שבועות ‘‘אנחנו עוד נשתפר’’ ‘’.

להיות מאמן זה קשה. זו לא העבודה הכי קשה בעולם כמובן, אבל להתמודד עם טמבלים צעירים ולגרום להם לרוץ יותר, ולגרום לדברים ברמה הפרסונלית לעבוד זה לא פשוט. לא במועדון שלא ממש מסוגל לתת לך גב לשנות דברים כשאין כסף, במועדון שבמקביל שם עלייך הררים של ציפיות וכמובן שאתה יודע שהזרקורים עלייך.

אולי אני לא אובייקטיבי שזה נוגע לפליק כי אני מאוד אוהב את העבודה שלו בהרבה אספקטים, אבל יש גבול לכמה אתה יכול לשדר אופטימיות כל הזמן, יחד עם קלאס כשדברים מתחרבנים לך. אני שמח שהוא מנסה לשדר אופטימיות ושהכל בסדר, אבל הוא גם בן אדם, ואני שמח לראות שהוא לא אדיש למשחק שראינו והוא לא רוצה שהקבוצה תשחק רק בשביל תוצאה. פליק לא חגג את הניצחון הזה, בטח לאחר ההפסד המאוד משמעותי לצ’לסי.

אם נמאס לכם שלאפורטה מחרטט, לפחות אל תתבאסו שפליק שובר דמות ברגע של כנות.

אומרים שהוא התעצבן על השופטים. מקווה שזה נכון

אותי זה מדאיג כי אם מאמן מאבד תקווה בשחקנים…

אני שמחתי מאוד לראות את הסרטון כי מה שאנחנו רואים שם זה בנאדם שלא נמצא בהכחשה. שזה מה שקרה גם לצ’אבי וגם לקומאן.

פליק הבין את הבעיה - עכשיו השחקנים חוזרים מהפציעות ובארסה צריכה לשפר את האינטנסיביות שלה. יחסית למשבר אנחנו במצב מעולה.

בעקבות הדיון שהיה לי עם @jese על מנטאלית ומה מצופה מהשחקנים, וגם על השאלה איפה הגבול עומד בציפיות, הגיע עיתונאי ששאל את פליק על הדקות האחרונות מול בטיס למרות שרוב המשחק היה מצויין. פליק כעס ואמר שזה לגיטימי והגיוני בדקות האחרונות להיות עייפים ולאבד ריכוז ברצף משחקים כזה. אני איתו, מנגד התגובות במאניה (משם הסרטון) תומכות יותר העיתונאי נופלים על פליק שבורי משאלות קשות ועת הבעיות בהגנה.

בהקשר המנטלי, אני הפעם עם פליק. סוף משחק הפרש של ארבע מהיריבה, הראש כבר בפרנקפורט, הגיוני שיהיה קשוח לשמור על ריכוז, מנגד הבעיות בהגנה עוד שם, וגם אז זה משחק נפל בהגנה למעט מרטין.

מה חושבים?

הייתי מקבל את זה אם בטיס היה ארוע חד פעמי

אבל בחיאת ההגנה שלנו השנה נראית כמו הגנה של קבוצה בליגה הלאומית שלנו…

בנוסף קונדה מוכר אותנו כל דקה שהוא משחק השנה מלבד אתלטי

לגבי מרטין אני ימתין עוד טיפה לאכול את הכובע לגביו , מלבדו רק גרסיה ואריק עושים את שלהם בהגנה

לרגע לא הבנתי למה כתבת את אריק פעמיים…

לגבי מה שנדב העלה, נכון שירידת מתח ביתרון 4 שערים ואחרי חילופים רבים, כולל של מרטין שהיה שר ההגנה במשחק הזה לטעמי (לא מאמין שאני כותב את השורה הזאת) בהחלט מוצדקת, אבל משחק ההגנה שלנו בהחלט צריך להשתפר עוד הרבה.

כן רואים מגמת שיפור בשבועות האחרונים במיוחד בכל נושא משחק הלחץ מהקישור וההתקפה בראשות פדרי וראפה אבל קובארסי באלדה וקונדה חייבים להשתפר.

תסתכל ברור שבטיס זה ירידת מתח ודרך אגב גם ירידת מתח קיצונית כזו זה לא משהו שצריך לנחם אותנו, עוד איזה עשר דקות וכמעט והיינו עושים העתק הדבק לפפ כמה ימים לפני..

אבל מלבד אתלטי וגם.זה לא היה מושלם לא זוכר משחק אחד שהיה לנו הגנה סבירה בו