פליק דיבר על זה לפני כמה שבועות גם כן, והסביר שזה כדי לצמצם שטח מחייה של היריבה.
כמו שראשפורד אמר, כשזה מתבצע טוב, זה נראה מצוין. כשלא, מקבלים שלישייה מהבלגים.
אני חושב שזה עובד טוב נגד קבוצות לא טכניות, אפילו שסופגים או מאבדים נקודות לפעמים. התועלת יותר גדולה מהנזק.
הבעיה שמול קבוצות טובות עם שחקנים טכניים ומהירים זה לא עובד. הם שוברים את הלחץ כי הם טובים, מישהו פותח מבערים עוד במחצית שלו, מישהו אחר יודע למסור לו בדיוק בזמן, וההגנה קורסת.
אין לנו שום שיטה אחרת , וזאת בעיה גדולה.
יש תחושה שהיריבה שוברת את קו ההגנה שלנו הרבה פעמים בכל משחק. אני חושב שהתחושה מטעה, כי הרבה מהפעמים האלה בסופו של דבר מתבררים כנבדל. השופט נותן ךמהלך להסתיים, ורק אז שורק, אבל את השערות הלבנות זה לא הופך בחזרה לשחורות.
אתמול רוב ההתקפות המסוכנות של הדנים היו מנבדל.
אם פליק מצליח להפוך אותו לשחקן טוב שוב, צריך לבנות לו פסל. או, לחילופין, לפתוח סניף חב’'ד בקאמפ נואו.
וגם, נקודה מעניינת על פרנקי:
אני אעז לומר שב-מנהיגות הוא התכוון לומר בגרות, ושסוף סוף פרנקי הפך לשחקן שנמצא בכל רגע על המגרש מנטלית.
אקח פרשנות בעצמי גם ואגיד שהוא לא אומר איך פרנקי ללא כדור ;).
בכל מקרה התרשמתי מההולנדי לטובה בשני המשחקים האחרונים. בקרוב נראה איך הוא מול אתלטיקו.
באופן מפתיע, הקטע שהבאת, במיוחד המשפט המודגש והמשפט בסוף, מתאימים בול להחדשה הבאה -
אין פדרי, אין כדורגל.
השאלה המתבקשת, ואשמח לטיעונים- מי יחליף את פרנקי לחודשיים הבאים?
- ברנאל- טבילת אש
- קסאדו- הפשרה מהפריזר
- אריק- הוא בטוח יהיה איפשהו
- אחר או שינוי מערך
הצבעתי לברנאל רק כי @Aimarito החליט שמותר לבחור רק אפשרות אחת.
אבל אני (עדיין) מאמין בקסאדו, וחושב שבהינתן המפתחות להרכב (ורוגע שהוא יישאר בו גם אם לא ירשים מיידית) הוא יכול וצריך לחזור לרמה שהוא שהה בה לא מעט בעונה הקודמת.
לא רוצה את אריק בקישור. גם כדי שהוא לא יהיה בקישור, וגם כדי שהוא כן יהיה בהגנה.
רציתי לבחור גם את ברנאל וגם את קסאדו, אבל לא איפשרת בחירה מרובה בסקר.
ברנאל לדעתי הוכיח שהוא כשיר והוכיח שהוא מסוגל. הוא הכי מתאים. טכני, ראיית משחק, חושב מהר ועושה הצטרפויות להתקפה.
קסאדו יותר נגר ויותר קשוח בהגנה. תלוי יריבה, אני מניח שיעשו רוטציות.
קשה לי לראות את אריק משתחרר מההגנה, הוא כנראה שחקן הגנה הכי יציב שלנו ויכול לשחק בכל העמדות.
אני לא מאמין שגאבי יקבל דקות משמעותיות בחודש וחצי הבאים כל עוד אין פציעות גדולות נוספות. אחרת הייתי מכניס גם אותו, גם הוא מסוגל.
האמת שעל גאבי לא חשבתי כי יש לי המון השגות על איך יגיע לחודשיים הקרובים מבחינת ביטחון וכושר משחק אחרי רצף הפציעות שלו. לא בונה אליו כפקטור משמעותי בחודשיים האלה.
השאלה היא מי היינו רוצים שיחליף או מי יחליף בפועל?
אני הייתי הולך עם קאסדו/ברנאל. פליק יילך עם אריק.
כששחקן אחד נפצע, השאלה והפיתרון לא מסתכם בענייני מקום בהרכב, אלא גם במי ישלים את המקום שלו ברוטציה, כי נדרשת פה חלוקת כוחות בהתאם. אם ברנאל מועמד להחליף את פרנקי, צריך לקחת בחשבון שהוא לא יסיים 90 דקות, ואם כן, אז נגד יריבות נוחות, או כשהתוצאה מאפשרת הורדת אינטנסיביות.
לדעתי נראה את טומי משחק יותר, ואם אריק ילך קדימה לקישור, אז נראה גם את אראוחו יותר.
הסגל קצר, וכרגיל יהיה מרתק לראות איך פליק מסדר את הפאזל.
ציון דרך למאמן: משחק מאה להאנסי פליק כמאמן ברצלונה, יש לו 75 ניצחונות, תשע תוצאות תיקו ו-16 הפסדים. רק לואיס אנריקה ניצח יותר משחקים ממנו ממאה הראשונים שלו (80). ברצלונה כבשה מספר בלתי נתפס של 286 שערים עד היום וספגה 122. רק בארבעה משחקים ברצלונה לא הצליחה לכבוש: בהפסדים 1:0 לריאל סוסיאדד וללגאנס אשתקד בליגה, העונה נגד צ’לסי בליגת האלופות (3:0) וכן נגד אתלטיקו מדריד בגביע המלך (4:0).
ברצלונה כבשה שתי שביעיות: 0:7 על ויאדוליד ו-1:7 על ולנסיה, שתי שישיות - על ולנסיה ואולימפיאקוס העונה, וחמישיות? קשה לספור: 1:5 על ויאריאל, 0:5 על יאנג בויס, 1:5 על סביליה, 2:5 על הכוכב האדום, 2:5 על ריאל מדריד בסופרקופה, 1:5 על בטיס, 4:5 על בנפיקה, 0:5 על ולנסיה, 3:5 על בטיס, 0:5 על אתלטיק בילבאו - עשר.
שיאן ההופעות בברצלונה בעידן פליק הוא ז’ול קונדה עם 92 משחקים, אחריו פאו קובארסי עם 90, לאמין ימאל עם 89 ומשלימים את החמישייה פדרי עם 86 ואריק גארסיה עם 84. הכובש המצטיין? רוברט לבנדובסקי עם 56 שערים, ראפינייה שני עם 43, ובמקום השלישי בעקבות השלושער היום - לאמין ימאל עם 36 שערים. פראן טורס אחריו עם 35, ופרמין לופס ודני אולמו יחד במקום החמישי עם 19. המבשל המצטיין ובפער גדול יחסית הוא לאמין ימאל עם 40 בישולים, ראפינייה שני עם 31, פרמין במקום השלישי עם 24.