הספיגות של בארסה זאת לא השוואת פייר, זה כולל גם את שסני.
יש לך בתמונה נתון של הצלות. 2.74 למשחק לז’ואן, לעומת 2.07 של קורטואה למשל.
האם זה הרבה מדי? אולי. השיטה שלנו היא ריסקית במודע, ככה פליק משחק. לא בטוח ששינוי פרסונלי אחד יוריד את כמות הבעיטות מולינו ב 30%.
אני מניח פה שאחוז בעיטות למשגרת מול ז’ואן ומול שער השוערים הוא זהה, כי מדובר באותן יריבות בליגה.
לא אמרתי ששינוי פרסונלי אחד יספיק. אמרתי שצריך לעשות שינויים - פרסונליים ו/או טקטיים במשחק ההגנה. בין השאר גם כדי להפחית את התלות בז’ואן ובצורך שהוא יתפוס יום (כמו מול ראיו).
לא מסכים. שינוי זה זה גם ספקטרום, וגם יכול לבוא בפרה טמפורדה קצרה, או אפילו תוך כדי העונה.
ברצלונה כרגע עדיין משחקת עם קו ההגנה הגבוה, אבל ביחס לפתיחת העונה? יש יחסית פחות הפקרות ויותר משמעת. לא מספיק בשביל להיות בלי סכנת ספיגות כל כמה דקות ממתפרצת אקראית, אבל יש שיפור. תוסיף לזה שינויי תפקוד (מכורך או מרצון), כמו ההצבה של מרטין כבלם וכד’.
אפשר לשנות שיטה, או לשפר את השיטה הקיימת. ברור שזה לא משהו שקורה בשנייה ובלחיצת כפתור, אבל אפשר.
זה לקח יותר משנה לשנות. שיחקנו בהפקרות כל שנה שעברה וחלק מהעונה הזאת. צריך תיאום מושלם בשביל שזה יעבוד כמו שצריך, ורק לא מזמן העסק התחיל להשתפר. ועדיין, היינו צריכים 4 הצלות של ז’ואן מול פאקינג ראיו, ועוד כמה התקפות שהוא לא היה צריך להתערב.
לא חושב שיהיה שינוי משמעותי בקיץ.
יותר מזה, אם יגיע בלם חדש, ייקח לו זמן לעשות אדפטציה.
מסכים עם אייל. הנתונים של גארסיה מעודדים ומרשימים אבל אולי מדוייק יותר להשוות אותם לקבוצת אמצע טבלה בספרד בגלל הקלות שבה היריבות שלנו מגיעות לרחבה ומספר הבעיטות שלהן. גם ההגנות של אתלטיקו ושל ריאל לא מושלמות, אבל עובדתית מול בארסה קל יותר להגיע למצב טוב ולבעוט אל השער.
גארסיה עם הציון הממוצע הכי גבוה (7.45), כשאחריו מטיאס דיטורו (7.43), מת’יו ריאן (7.32), דוד סוריה (7.26) ואארון אסקנדל (7.24), איניאקי פנייה (7.19) ושצז’נסני (7.17).
פבלו קונייט שפתח פעמיים בלבאנטה עם ציון 7.75 (!), אבל זה מדגם קטן מדי.
78.75% הצלות (הצלות חלקי הצלות+ספיגות) מעמידות את גארסיה במקום הראשון, כשאחריו דוד סוריה (75.20%), סרחיו הררה (73.28%), פבלו גאזאניגה (72.93%), אארון אסקנדל (72.57%) וקורטואה (70.73%).
שצ’נסני עם אחד האחוזים (60.71%) הנמוכים בליגה. רק שלושה שוערים עם אחוזים יותר גרועים.
מניעת שער שלם כל 2.42 משחקים מעמידה את ג’ואן במקום הראשון, הרחק החרק מכל היתר. פאבלו גאזאניגה במקום השני עם מניעת שער כל 5.33 משחקים וסרחיו הררה במקום השלישי עם מניעת שער כל 5.8 משחקים.
בתכלס שצ’נסני מקום שני עם מניעה של שער אחד כל 4 משחקים, אבל הוא שיחק רק שישה משחקים.
52.17% משחקים עם רשת נקייה זה גם הכי גבוה בפער די רציני. במקום השני נמצא קורטואה עם 39.29% מהמשחקים עם רשת נקייה. אובלאק שלישי עם 38.46%.
אין שוער נוסף עם למעלה מ-30%.
ספיגה של 0.74 למשחק מעמידים את גארסיה במקום הראשון בטבלת בזאמורה מעל קורטואה (0.85) ואובלאק (0.96). אין עוד שוערים עם פחות משער למשחק.
רק שוערים ששיחקו מעל 28 משחקים זכאים לתואר. לכן, גארסיה נמצא כרגע רק במקום ה-17 הרשמי, מתחת לכל 16 השוערים ששיחקו יותר ממנו. עוד חמישה משחקים למקום הראשון.
עם 56.1% דיוק בכדורים ארוכים הוא נמצא רק במקום השני אחרי מתיאס דיטורו (65.3%). לפני מת’יו ראין (55.5%), אובלאק (53.3%), אלכס רמיו (52.2%), אארון אסקנדל (51.2%) ולוקאס ברגסטרום (51%). כל השאר עם דיוק של מתחת ל-50%.
חואן מוסו (58.9%), וטר שטגן (57.3%) שיחקו בשלושה ושני משחקים בהתאמה. מרחב מדגם קטן מדי.
בניתי מדד יעילות של ספיגת שערים (ספיגות חלקי מניעות+ספיגות). גם שם ג’ואן ראשון בפער ענק. עם 17 ספיגות מתוך 26.5 צפויות הוא ספג רק 64.15%. לשם השוואה במקום השני דוד סוריה עם 86.83%!!
אני חושב שלא צריך אפילו פסקת סיכום ללמה הוא השוער הכי טוב בליגה בפער עצום מכל השאר. המספרים צועקים את זה אחד אחרי השני.
טוב, אז בעקבות הפציעה המדכאת של ראפינייה, איך הייתם רוצים לראות את ההתקפה של בארסה בחודש הקרוב? ראשפורד בשמאל? אולי פרמין? אולי לתת ללאמין תפקיד יותר מרכזי בניהול ההתקפה ולשים את רוני בימין? או אולי בכלל קאנסלו כשחקן התקפה?
אם אני ראשפורד אני מתאפס על עצמי. הכל מתכתב, יחד עם הטענות שלא מרוצים מהמשך העונה שלו, שהוא יכנס לעמדה יעשה קאמבק ויצדיק את הקיום שלו בסגל. דווקא על העמדה של ראפיניה אמורות להיות לנו אלטרנטיבות, השחקנים המחליפים (שכולם איכותיים בעמדה הזאת) צריכים to step up אם אנחנו רוצים להיות רלוונטיים.
לדעתי ראשפטרד יחליף את ראפיניה בלי שינויי תפקידים של השאר.
זה המאני טיים בשבילו ובשבילנו. אם הוא מפשל עכשיו , כשבאמת צריכים אותו, שיחזור ליונייטד או שיחתוך את השכר שלו בחצי ויקבל מעמד של שחקן זוטר.
אם ראשפורד יפשל ובאלדה יחזור לכשירות, אני בעד להרכיב שם את קאנסלו. כבר הספיק להוכיח לנו שיש לו את האקסטרה שחסר לנו בהתקפה.
בכללי מסכים עם דימה מההיכרות שלנו עם פליק שכנראה נראה שינוי נקודתי בלבד, אבל הייתי שמח לקצת גמישות מחשבתית לגבי המערך ההתקפי. מצד שני כנראה אין לנו זמן להתחיל בניסויים חדשים במאני טיים של העונה.
אמנם זה לא קורה כמעט אבל אני תמיד טוען שהשחקן שהכי דומה לראפיניה זה פרמין. אולי פליק מעדיף שם שחקנים יותר אתלטים ולכן פונה לאופציות אחרות.
ראשפורד כמובן זה המחליף הטבעי, אבל הוא משנה את כל הדינמיקה והתרומה שלו ללחץ רחוקה מלהיות טובה ולכן הוא מביא איתו את הסיכון הזה.
יכול לפרק את היריבה בצורה שראפיניה לא, ומצד שני מסוגל לפרק אותנו בצורה שראפיניה לא.
במערך הרגיל שלנו, הקיצוני השמאלי צריך להיות שחקן פנים ולא קיצוני, ולכן אם ראשפורד אכן יהיה המחליף זה אומר שקאנסלו ופדרי יצטרכו להתאים את עצמם אליו והרבה מההרגלים משתנים.
עוד אופציה טובה זה פראן, הוא שיחק לא מעט בתפקיד הזה בעונה שעברה. הוא הרבה יותר מתאים לעשות את הלחץ ואת התנועה לעומק, פלוס לפנות את הכנף לקאנסלו.
קיצר אני מעדיף את פראן עם קאנסלו, ואת ראשפורד עם באלדה. אז לפי הכשירות.
דווקא בתפקיד של ראפיניה לדעתי הוא ירגיש יותר בנוח מאשר כ-9. רוב הזמן זה להיות באמצע ולעשות תנועות מאחורי לבנדובסקי. הגנתית יש לו יותר סיבולת ואופי מהאופציות האחרות.
וכן, למרות שהוא בכושר רע אני לא מחשיב אותו שחקן גרוע או משהו כזה. לוקח אותו בחשבון ברצינות.
אולמו יכול להתאים שם רק אם אתה בטוח שאתה הולך לשלוט במשחק. מול אתלטיקו סבלנו בדיוק בגלל זה שרוב הזמן אתלטיקו לחצה גבוה, ולאולמו יש פחות את האיכויות הפיזיות לשחק במתפרצת.
מעולם לא ראיתי משחק טוב שלו באגף. לא בימין או בשמאל. בכנות, גם כחלוץ אני לא חושב שהוא טוב, אבל כשהתחרות היא לבה.. לפחות יש לו חוש מיקום טוב והוא יכול ללחוץ קצת.
זו אמירה טיפה בעייתית, היה לו משחק מדהים מול קאדיז לפני כמה עונות, אבל ברור שזה יוצאו דופן.
אם אני זוכר נכון גם נתן משחק טוב מול סלטה מצד שמאל. ובכלל התחיל את הקריירה שלו באגף.
זה בכל מקרה פחות הנקודה שלי.
השאלה מבחינתי היא לא העמדה שלו אלא מה הוא מסוגל לתרום למשחק ובאילו עמדות הוא יכול לעשות את זה. יש לו את רוב האיכויות הדרושות לעשות תפקיד דומה למה שראפיניה עושה, זה שהוא שחקן פחות טוב זה עניין אחר. גם האחרים.
לדעתי הוא השחקן שהכי פחות יפגע בהרגלים הטקטיים של הקבוצה.