בכל מקרה אותי זה מצחיק שאחרי משחק טוב באים ומנופפים בזה שהלחץ עובד וכשזה לא עובד ישר מאשימים את משחק הלחץ. שיטת משחק צריכה להוכיח את עצמה לאורך זמן, וזה פשוט לא קורה עם קו ההגנה הגבוה הזה. פעם אחרי פעם אנחנו רואים שלסמוך על משחק הלחץ זה בעיתי וההגנה נחספת בצורה מטורפת כמעט בכל משחק. לצפות שכל הזמן יהיה לחץ זה פשוט לא ריאלי. זה כמו שתעלה בלי שוער כי אתה מאמין שכל ההתקפות צריכת להיבלם בעזרת קו ההגנה ואז אחרי משחק שלא הצליחו להגיע לשוער לצעוק אמרתי לכם.
אם כשאתה אומר מלכודת נבדל אתה מתכוון לצעד הנוסף קדימה שעושים לפני המסירה מעולם לא דיברתי על זה ולדעתי אף אחד לא מכוון לזה כשהוא מבקר את ההגנה של ברצלונה. תפסיק לדחוף את המונח הלא קשור הזה לכל דיון. בברצלונה מה שחריג זה שקו ההגנה עומד מאוד גבוה גם במצבים שכל קבוצה אחרת כבר מזמן הייתה נסוגה, זו הביקורת. קח את ארסנל לדוגמה שהיא קבוצה מאוד קומפקטית ולוחצת גבוה מעולה, אבל ברגע שהכדור מתחיל להתקדם לעבר קו ההגנה הם מיד נסוגים ויוצרים בלוק הגנתי מאחור במקום להיתקע על קו האמצע בסיטואציה שאין שום היגיון לעשות את זה.
אתה אומר שאתה לא מדבר על זה, אבל אולי אתה לא מבין שזה בדיוק העניין 'אתה מדבר עליו
הקו הגנה גבוה כחלק ממשחק הלחץ, אבל הוא לא נסוג כשהלחץ נשבר כי ההגנה מחכה לצאת קדימה.
מעבר לזה, אני חושב שאנחנו כבר לא שם בכלל.
ההגנה של בארסה מאז סלטה ויגו עובדת בצורה אחרת לגמרי.
במשחק מול אתלטיקו לדוג’ לא קיבלנו ארבע בגלל אותם בעיות שהיו מול קלאב ברוז’.
אז הדיון הזה כבר בטל לדעתי.
על זה בדיוק הביקורת שלי. אני שמח שפליק מתחיל להבין שזה אידיוטי אבל עדיין לא מספיק בעיני. אף קבוצת טופ שראיתי לא עושה משהו שדומה לזה אפילו (חוץ מסיטי וזה הרס לה את העונה שעברה).
לא יודע למה בדיוק אתה קורה מלכודת נבדל, אבל ברור בדיוק מה בארסה עושה אחרת מקבוצות אחרות וכמה זה פוגע בה רוב הזמן. אני מסכים שפליק התחיל לקלוט את זה לפני כמה זמן והתחיל למתן את זה בחלק מהמשחקים.לפחות זו הייתה ההתרשמות שלי. בסוף הואליו פור מאני של זה קטן כי זה לא מה שגורם לבארסה להבקיע הרבה שערים.
בהתחשב בזה שרק קבוצה אחת בכל העולם לקחה יותר תארים מברצלונה בשנה וחצי של פליק - ואף קבוצה לא מתקרבת לאטרקטיביות שלנו (שכפי שדימה אמר זה מה שמושך ספונסרים) אז או שהטענה הזאת ממש מפגרת, או שלדעתך לקחת תארים, להיות אטרקטיביים ולהכניס כסף פוגע בקבוצה רוב הזמן.
תסלח לי אבל קבוצת כדורגל זה הרבה מעבר למיקום קו ההגנה בסיטואציות מסוימות. היא עושה הרבה דברים טוב מין הסתם, אבל אם הייתה נגמלת גם מזה היא הייתה טובה יותר אין לי ספק.
לך עם הטענה הזאת ללאפורטה. הוא בטח יקח את פליק במקומך. הקבוצה של פליק היא קבוצה שלא מפסיקה להבקיע בגלל שהיא משחקת עם קו הגנה כל כך גבוה.
אותה ארסנל שאתה משבח פה בתגובות הקודמות היא קבוצה שאני לא שומע אוהד ליגה אנגלית אחד שלא רוצה להקיא עליה. אתה בכלל רואה כדורגל עם העיניים, או שאתה כמו החבר’ה מהצד השני קורא בויקיפדיה למי יש הכי הרבה תארים ונהנה?
בסהכ נתתי אותה כדוגמה לטענה שעלתה פה שכל קבוצת טופ משחקת עם קו הגנה גבוה ומציגה את זה כאילו בארסה לא עושה שום דבר שונה בהקשר הזה.
פליק מאמן נהדר אבל בהקשר הזה לדעתי הוא פשוט טיפס על עץ שהוא לא יודע איך לרדת ממנו. זה סתם נובע מתוך עקשנות.
הדיון הזה כל הזמן חוזר על עצמו אבל אני אמשיך לטעון שאין לזה שום קשר למשחק ההתקפה. אשמח שתראה לי גול אחד שבארסה כבשה בגלל שקו ההגנה עמד גבוה בסיטואציה שקבוצות אחרות כבר היו נסוגות, ספק אם תמצא. ואם תעשה סטטיסטיקה אתה תראה שההשפעה של זה על הפוריות בהתקפה מזערית.
אתה יודע מה יותר מזה, אם זה היה שיקול התקפי הוא היה מפסיק עם זה כשהקבוצה מובילה והמשחק לקראת סיום. הוא שיחק ככה בכל דקה לא חשוב מה הייתה הסיטואציה כי הוא האמין שזו הדרך הטובה ביותר להתגונן. היום אני מאמין שעמוק בתוך הלב הוא מבין שזה לא נכון אבל מתעקש להמשיך לגרום לזה לעבוד. בהקשר הזה צריך להגיד שמאז שגרסיה בשער הוא סוגר הרבה יותר טוב את השטח המת מאחורי ההגנה אבל זה עדיין לא מספיק אני חושב.
שלא תטעה בארסה קבוצה מעולה והיא יכולה לזכות גם בכל התארים זה לא סותר את זה שהיא לא עושה הכל מושלם.
במסיבת העיתונאים לפני ניוקאסל, פליק אמר שבארסה תהיה העבודה האחרונה שלו.
שאלו אותו על חידוש, הוא אמר שזה לא הזמן לדבר על זה.
נכון לעכשיו, יש לו חוזה לעונה הבאה והציאו לו חוזה לעוד עונה. הוא אמר שצריך להתייעץ עם המשפחה.
ממש מבאס, נראה לי מתאים בול ורציתי שיאמן פה תקופה ארוכה.
אצל בארסה מאניה מופיעות המילים ״עשוי להיות״ שמרמזות על אפשרות אבל לא על ודאות.
בציטוטים האחרים כתוב ״זה יהיה״, מה שלא משאיר פתח לאפשרות שאולי זה לא יהיה (כמו במקרה שכתוב ״עשוי להיות״).
איכשהו אני לא נוטה להאמין לבארסמאניה, ועם זאת אני דיי בטוח שפליק לא היה אומר שבארסה היא המועדון האחרון שלו. נחכה ונראה, או שנראה את מיסיבת העיתונאים עצמה ונבין מה הוא באמת אמר.
אני לא רואה קשר בין היכולת האדירה של ז’ואן, לבין צריך או לא צריך חיזוק להגנה.
מניעת גולים היא סטטיסטיקה חשובה של שוער גם אם יש הגנה מעולה. גם הגנה מעולה פורצים לפעמים, ואז יש את השוער.
אותי הדהים הפער בינו לבין השוערים האחרים הכי טובים בליגה, והפער בינו לבין שוערי נבחרת ספרד. מדהים שרק עכשיו הוא זומן לראשונה.
שאלת וענית באותה תגובה, בקליעה מדוייקת ללמה אני חושב שיש קשר.
זה שז’ואן גרסיה אדיר, ועוד בעונתו הראשונה בשיטת משחק שונה לגמרי ממה שהוא הורגל לה לפני הגעתו לברצלונה - אני מסכים לחלוטין.
אבל הפער בינו לבין שוערים אחרים, במיוחד אובלאק וקורטואה (לא ממש שוערים מדרג נמוך), למרות שריאל מדריד ואתלטיקו מדריד לא ספגו הרבה יותר מברצלונה (אם בכלל), אומר לי שמגיעים מולו להרבה מדי הזדמנויות בו הוא נדרש להוכיח את יכולותיו. זו הבעיה.