פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות שנייה ברצף, עונה שלישית בפתח

האמת שלא באתי לטעון כלום. לא לשכנע, ולא הא הא.
סתם רציתי לשמוע את דעתך על המשחק שלו.

מה של פראן- של פראן.

הוא עושה אחלה תנועה ללא כדור, הוא משתתף לא רע במשחק הלחץ ודיי מהיר. יש לו יתרונות- זה פשוט לא מספיק עבור חלוץ בברצלונה מול החסרונות שלו- לדעתי.

היה לו באמת משחק אחלה, והסיומת שלו, לשם שינוי, היתה אחלה.

שאלת אם זה “הזיז אצלי משהו"- לזה הגבתי

חייב לעשות בדק בית רציני לגבי כמות הפציעות האלו.
אי אפשר להמשיך ככה.

קוראים לזה עומס (פסיכי של) משחקים.
זה לא רק אצלנו.

כמובן שאולי היה מקום לנהל את הדקות טוב יותר.

היה גם היה. אנחנו משלמים בריבית על ההחלטות של פליק נגד אספניול.

ובכללי. אין שום הצדקה להיעדר הדקות של ברדג’י, ראשפורד וקאסדו.

אולי, באמת שאין לי מושג.
אני לא אהבתי את הניהול דקות והעומסים של פליק בכלל. המשחק השני בגביע היה כל-כך מיותר בעיני.

זה דורש ניתוח עומק שאנחנו לא יכולים לעשות דרך הפורום.
סגנון משחק, עומסים, סגל, רוטציה, סוג אימונים.
זה הכל ביחד.

זה משהו לעבודת מחקר באורך של שורה.

יכול להיות שהשחקנים חושבים על המונדיאל, ומעדיפים להתחלף על כל פיפס.
לפני קאנסלו, ראיתי גם את מארטין צולע, אבל הוא לא עצר את המשחק.

לא מצאתי דיון מתאים, בכל מקרה הנה מסיבת העיתונאים של האנסי פליק לפני המשחק של ברצלונה נגד חטאפה: “אני רוצה להתנצל על העיכוב של 10 דקות. הייתי צריך לדבר עם השחקנים”.

על היריבה חטאפה: “אם תסתכלו על עשרת המשחקים האחרונים שלהם, הם במקום השני בטבלה. הם מגנים מצוין, יש להם פילוסופיה משלהם. הדבר החשוב הוא שנהיה בקצב הנכון ולא לעשות יותר מדי טעויות”.

על לאמין ימאל: “המצב לא קל לנו ולא לו. הוא יצטרך להתמודד עם זה וללמוד מזה. זו פציעת השריר הראשונה שלו, והוא מאוד מרוכז. הוא בעל מוטיבציה. הוא יהיה מוכן לגביע העולם ויחזור חזק יותר מזה, אני בטוח”. עוד אמר: " מבחינתי, בגילו, 18, הוא מצליח מאוד. הוא היה תחת הרבה לחץ; זו השאלה השלישית או הרביעית לגבי לאמין. כל מה שקורה ללאמין משפיע על כולם; זה יוצר הרבה רעש. הוא שיחק ברמה פנטסטית בשבועות האחרונים, והוא שחקן רגוע, חכם ואינטליגנטי. הוא יודע מה הוא רוצה… והפציעה הזו משפיעה עליו, אבל התגובה שלו נורמלית. עכשיו הוא צריך להתמקד בתהליך ההחלמה, וזה מה שהוא רוצה לעשות. אני מאחל לו מונדיאל פנטסטי".

רגע הפציעה של לאמין: “הוא הרגיש משהו אחרי העבירה, אבל זה לא נראה רציני, והוא החליט לקחת אחריות ולבעוט את הפנדל. זה כנראה החמיר, אבל אתה צריך לסמוך על האינסטינקטים שלך. מעולם לא הייתה לו פציעה בשריר קודם לכן, וזה חלק מעקומת הלמידה. זו חוויה נוספת עבורו; זה מה שהוא צריך ללמוד, האותות שהגוף שלו שולח לו. בתחילת העונה, הוא גם החמיץ כמה משחקים, ואנחנו הסתדרנו, לא שיחקנו כל-כך רע”.

על רוני שעשוי להחליפו: “ברור שהוא מוכן. הוא תמיד מוכן. כפי שאמרתי במסיבת העיתונאים האחרונה שלי, הוא מקצוען ומתאמן מצוין. נראה מחר אם הוא יפתח או יעלה מהספסל”.

איך מונעים את הפציעות? - “אנחנו צריכים לנתח הכל. אחרי העונה, יהיה לנו מספיק זמן. נבחן הכל ונראה איך להשתפר. אנחנו לא אוהבים פציעות, אבל אני אתמקד במשחק הבא, נגד חטאפה”.

ימים לא פשוטים עבור הקבוצה: “כולם צריכים לתת 100% למען הקבוצה ולמען החברים לקבוצה. נותרו לנו עוד שישה משחקים והמטרה שלנו היא תמיד לנצח, ומחר לא יהיה קל. יש לנו את האיכות הדרושה ואנחנו צריכים לשחק משחק טוב מאוד”.

על אלחנאדרו באלדה: “הוא חוזר מפציעה וכעת ז’ואאו קאנסלו משחק מצוין. ככה זה כדורגל. הוא צריך להוכיח בכל אימון שהוא חזר לשיאו. עכשיו כולם צריכים לתת את הכל כדי לנצח עוד משחקים ולזכות באליפות הליגה”

צפייה באירועי ה-VAR וההחלטות שהתקבלו: “אני לא מומחה. זה לא קל לי, ואני לא רוצה לדבר על הדברים האלה. במשחקים, אתה צריך לתת 100% כדי שלא תצטרך להסתמך על החלטות השופט. אני לא רוצה לדבר על זה; אין להם, לשפופטים, עבודה קלה. אתה צריך להתמקד בעצמך”.

המנהיגים בקבוצה: “זה לא עניין של גיל, זה עניין של אישיות. אם תשאלו אותי לגבי גאבי, הוא שונה מאשר השחקן שהיה לפני הפציעה. הוא שחקן יותר ממוקד ורגוע יותר. אני מתרשם מהרמה שלו אחרי הפציעה. הוא נותן את כל כולו. הוא תמיד מחובר היטב לקבוצה”.

מצבם של מארק ברנאל וראפינייה: “כאשר הם יהיו מוכנים ויתאמנו עם הקבוצה, הם יהיו זמינים. אבל כרגע, הם לא הצטרפו לאימוני קבוצה ואף אחד מהם לא זמין למחר. אני חושב שבשבוע הבא, למרות שנצטרך לקחת את זה יום אחר יום, יהיו לנו חדשות טובות יותר”

מערכת היחסים עם חוסה בורדלאס מאמן חטאפה: “אני חושב שהוא צודק ואנחנו צריכים להתמקד בקבוצה שלנו, אבל לפעמים אחרי משחק יש הרבה רגשות והדברים הם כפי שהם. אנחנו נלחמים, בדיוק כמו השחקנים על המגרש”.

האנסי פליק מאשר את הישארותו במועדון לפחות עד 2028 במסיבת העיתונאים עכשיו לקראת המשחק נגד אלאבס:

“האם הודענו על זה? (הארכת חוזהו) אני מאוד שמח, ומה שהשגנו נותן לי את הביטחון להישאר עוד שנה או שנתיים. מאמנים רבים היו שמחים להישאר שלוש או ארבע שנים, אבל אני חושב שבבארסה עדיף להגביל את זה. כרגע, יש לי עד 2028, ואם הכל ילך כשורה, נמשיך להאריך את זה. זו הייתה הסכמה הדדית. ראיתי שאני במקום הנכון. זו מחויבות מצידנו להגיע לרמה הגבוהה ביותר ולזכות ביותר תארים. כולם חולמים על ליגת האלופות. ניסינו, ונמשיך לנסות. אני אסיר תודה על הביטחון שנותנים בי להמשיך”.

על לאמין ימאל והדגל פלסטין: “יש דברים שאני לא אוהב, כמו שלאמין מנופף בדגל פלסטין. אבל דיברתי איתו, ואם הוא רוצה לעשות את זה, זו החלטה שלו. הוא בן 18, צריך לזכור את זה. אנחנו צריכים לשקול מה אנשים מצפים מאיתנו…”

“המשחק האחרון היה מאוד מרגש. אנחנו כאן כדי לשחק כדורגל ולשמח אנשים. אני גאה בקבוצה. היו לנו פציעות… זה לא היה קל. היו שחקני מפתח שלא היו זמינים: לאמין, פדרי, ראפינייה, פרנקי… השתפרנו הרבה בחודשיים האחרונים. זה פנטסטי, וזה המפתח לניצחונות שלנו, כולל בקלאסיקו. אנחנו הקבוצה שספגה הכי פחות שערים, ואף אחד לא היה מצפה לזה”.

על המתיחה האחרונה: “המטרה שלנו היא להגיע ל-100 נקודות ואנחנו חייבים לנצח את כל שלושת המשחקים. חגגנו הרבה, אבל אנחנו יכולים לשחק טוב”.

חידוש הקבוצה ורכש: “יש לי מושג ברור לגבי העמדות שצריך לחזק. וגם למנהל המקצועי דקו. דיברנו הרבה בחודשים האחרונים, אבל העבודה לא הסתיימה”.

לגבי מרקוס ראשפורד ורוברט לבנדובסקי שעשויים לעזוב: “נעריך את הדברים בסוף העונה. המספרים של מרקוס טובים. ומה אני יכול להגיד על רוברט? זכיתי איתו בתארים ואני גאה להיות המאמן שלו. אנחנו צריכים לנתח את הדברים. נראה מה יקרה בסוף העונה”.

על לה מאסיה: “לא דיברנו על הצבת 11 שחקנים בהרכב מלה מאסיה ושכל ההרכב יהיה בוגרי האקדמיה. מדובר על השגת האיזון הנכון בין בוגרי אקדמיה לשחקנים חדשים. השילוב הנוכחי הוא אידיאלי”. הלינק למסע"ת [מהמארקה] - פה.

איזה פחדנים החשבונות פרו פלסטינים מהצד הברסאי, השמיטו את משפט שהוא אומר שהוא לא אהב את זה.. ורשאד בכלל השמיט את הציטוט שלו.

אחלה פליק , יותר ממאמן שישאר פה לנצח מבחינתי

@Raulito-7 תודה על התרגום

הדיון התיישן די רע בחודש האחרון שבו לא רק הספקנו לקחת אליפות, אלא להבטיח לג’ואן גארסיה את הזאמורה.

אם אני חוזר לנתונים המעודכנים של גארסיה, אז 20 ספיגות ב-29 מחזורים (היה פצוע בשישה בהם ספגנו 11 שערים) מביאים אותו ל-0.69 ספיגות למשחק. אז האם ההגנה שלנו כל כך רעה השנה, או שבעיקר שצ’נסני התדרדר מהעונה הקודמת? אני חושב שהתשובה אולי לא חד משמעית, אבל היא כן די ברורה.

כדי להסתכל על ההגנה של קבוצה בקונטקסט הנכון, חייבים להסתכל על השוער שהיא נמצאת איתו, כי שוער הוא חלק מחוליית ההגנה, ואם הוא לא מספיק טוב, אז יכול להרוס גם להגנה הטובה ביותר. גארסיה עם ממוצע הספיגות הכי נמוך מאז ה-0.49 של טר שטגן בעונת האליפות של צ’אבי. בעונת האליפות של אתלטיקו אובלאק ספג רק 0.66 למשחק, ובשנה שלפני כן קורטואה סיים עם ממוצע של 0.59.

האם לשלוש הקבוצות הללו הייתה הגנה מטורפת, או שהעובדה שריאל וברצלונה סיימו עונה שלמה עם 70 שערי זכות, ואתלטיקו עם 67 מספרים חלק גדול מהסיפור של הקבוצות הללו? נכון שכל השלוש סיימו עם אליפות באותה עונה, אבל אלה היו אליפויות מזעזעות שאף אחד מהאוהדים לא נהנה מהן*.

נכון, שהייתה להגנה שלנו תקופה רעה באמצע העונה, אבל רוב התקופה הזאת חופפת לחלוטין עם התקופה בה גארסיה היה פצוע** (ספגנו שבעה שערים במחזורים 8-10, ושבעה עשר במחזורים ה-6-15). לשם השוואה באחד עשר המחזורים האחרונים ספגנו 8 שערים, בחמישה עשר המחזורים האחרונים ספגנו 11 גולים ובתשעה עשר המחזורים אחרונים ספגנו 13. כולל אחת עשרה רשתות נקיות ברצף המשחקים הזה.

קיצר - חוץ מהתקופה הבאמת מזעזעת באמצע העונה (לא בדיוק באותה תקופה, אבל מזכירה את הקריסה באמצע העונה שעברה), ההגנה שלנו לא רק טובה, אלא נותנת פייט להגנות של קבוצות אפורות ומחרידות. וזה עם ג’ררד מרטין כבלם.

אגב, אפשר לראות שגם בצוות המקצועי הבינו שהבעיה בהגנה היא פרסונלית, ומנסים להחתים את השוער של סוסיאדד כמחליף של הפולני. למרות שהוא גבר על, הייתי משאיר אותו כשוער שלישי.

זה כמובן לא סותר את העובדה שאני אשמח שבאסטוני יגיע, אבל אם צריך לבחור עמדה אחת - לחלוטין הייתי מחליף קודם כל את הפולני השני. ברצלונה הנוכחית יכולה להגיע ל-100 שערים, כמו בעונה הקודמת. זה שלא קרה מאז עידן ה-MSN ששלט בליגה הספרדית, כשמאז הקבוצות הכי התקפיות הבקיעו: 99, 90, 86, 85, 80, 75, 87. ועדיין - הקבוצות הזאת משוועת לחלוץ. כמות השערים המשוגעת שלנו לא מספרת את כל הסיפור, ועם כמות הכישרון ההתקפי בקבוצה הזאת, היא הייתה צריכה להיות גבוהה משמעותית. קיצר ואמוס חולי.

*חוץ מאוהדי אתלטיקו שאוהבים אנטי כדורגל, ואוהדי ריאל שרואים כדורגל בויקיפדיה אז הם חוגגים כל תואר.

**לא נכון להגיד שגארסיה הוא משתנה מתערב, כי קורטואה ואובלק נחשבים שניהם שוערים היסטוריים, וטר שטגן באליפות של צ’אבי נתן עונה שמתעלה אפילו על הפריים של שני הקודמים.

זה נגיד בדיחה.

פריז ספגו שנה שעברה 15 והשנה 22 שערים שמביא אותם ל-37 ספיגות בסך הכל. בגלל 6 גולים הם עם אחת ההגנות הכי טובות באירופה ואחנו זבל? אני לא קונה את זה. בטח כשראינו עד כמה לא לשחק עם השוער הראשון שלך משפיע.

מסתבר :joy: :joy:

איפה אתה מדרג את ברצלונה מבחינת ההגנות החזקות באירופה? בטח שלא לפני ארסנל הרי. קשה להשוות מול פריז סן ז’רמן בשל השוני הגדול בליגות, אבל בקו ההגנה של פ.ס.ז’ כולם מהירים וחזקים פיזית לדעתי מה שאין לברצלונה.

לדעתי ז’ואן גארסיה חד משמעית שובר שיוויון וזה בסדר גמור זו המטרה של השוער. אבל גם לריאל מדריד היו היעדרויות. טיבו קורטואה החמיץ שישה משחקים עד לקלאסיקו וספגנו בהם שבעה שערים, זה חירבן את מאזן ההגנה. אדר מיליטאו נפצע לארבעה חודשים בדצמבר. את הסיבוב הראשון - עם צ’אבי אלונסו - סיימנו עם 17 ספיגות שזה לא רע, כשברצלונה בהחלט קרובה. משחק ההגנה שלנו היה שונה יחסית עם שני המאמנים.

סדר העדיפויות שלך לגבי החיזוק לגיטימי, לא סגור אם אני מסכים במאה אחוז. ברצלונה עוד יכולה להגיע למאה שערים זה לא מצריך ממנה יותר מדי שלישייה במשחק, וזה היה כבר קורה אם ראפינייה לא היה מפספס חלקים נרחבים של העונה לפי דעתי.

-אולי לא הערכתי נכון את השחקנים של ברצלונה בהגנה, כן מרגיש לי ששחקנים בקבוצה מראים “השלם גדול מסך חלקיו” ובריאל מדריד זה הפוך. אריק גארסיה הפך לשחקן מצוין. גם ג’רארד מרטין בעונה טובה לדעתי.

במחילה אבל לא הבנתי למה אתה לא מתייחס לנתונים בליגת האלופות… הרי בסוף הטענה היא שהשיטה הזאת מתפרקת מול קבוצות גדולות.

זה שפאריז ספגה 37 שערים ב33 משחקים לא משפר את הנתון של ברצלונה בשום צורה. זה נתון רע איך שלא תסובב את זה. לגבי ז’ואן גרסיה אם זה מופנה אליי אז אין טעם, בכל ההודעות שלי סייגתי ואמרתי שהוא הביא שיפור משמעותי מאוד להגנה.

בכל אופן הנקודה שלי הייתה ונשארה שלדעתי שיטת ההגנה של פליק פוגעת בקבוצה ובלעדיה היו סופגים פחות מבלי להפחית אפילו שער אחד מכמות השערים שהקבוצה כובשת. נכון שזה הרבה פחות קטסטרופה מבעבר מאז שז’ואן גרסיה בתמונה היכולת שלו לכסות את השטח מאחורי קו ההגנה והיכולת שלו לצאת לכדורי רוחב בין הבלמים לשוער משמעותיות אבל אני עדיין באותה דעה.

פליק רואה את הבעיה, ובאופן טבעי מנסה לשדרג את שיטת ההגנה כדי שתעבוד ולא לזנוח אותה וזה הגיוני. אבל בנתיים זה לדעתי עדיין פוגע יותר מתורם.

האמת שזו שאלה טובה, והתשובה היא שמאוד קשה לקבוע את זה. עוצמת ההגנה נמדדת לפי איכות ההתקפה של היריבות שלך. ארסנל לא ספגו מאתלטיקו, כי אתלטיקו יודעים לכבוש רק נגדנו. לדוגמה הם לא היו שומרים על רשת נקייה נגדנו, אז זה אומר שההגנה שלהם פתאום פחות טובה?

אני חושב שאף אוהד ברצלונה לא יגיד שההגנה היא החולייה החזקה שלנו, אבל בסך הכל נראה שההגנה שלנו די התאזנה ושאנחנו לא סופגים הרבה בכלל. ברוב המשחקים אנחנו מצליחים להגיע להמון הזדמנויות ולחפות על הגולים שאנחנו כן סופגים, אבל במשחקים מול יריבות איכותיות אנחנו דווקא צריכים חלוץ עם אחוז המרה יותר טוב, או כזה שיוכל ליצור יש מאין כמו חוליאן אלברז.

כי פריז ספגה העונה יותר מאיתנו, ועדיין היא בגמר.

כי אותם אנשים שמספרים עד כמה באיירן ופריז הן קבוצות על, עד כמה ה-5:4 הוא רק עדות לכמה הן מפלצתיות, ועד כמה המשחק הזה הוא אחד הגדולים בתולדות ליגת האלופות - סיפרו עד כמה ה-4:3 של אינטר עלינו ואז ה-4:3 שלנו בקלאסיקו כמה ימים אח”כ היה עדות לעד כמה אנחנו גרועים, ועד כמה ההגנה שלנו ביזיון. אף אחד לא הזכיר שהשלישי של אינטר צריך היה להיפסל, והרביעי הגיע בהארכה. אף אחד לא דיבר על זה שאינטר או אתם קבוצות טובות שמסוגלות לתת משחקים כאלה. דאבל סטנדרט.

רק כדי לסבר את האוזן - מאז המחזור ה-15, אז נגמר המשבר בהגנה, ספגנו (בכל המסגרות) יותר משני שערים במשחק רק פעם אחת, בההתפרקות מול אתלטיקו בגביע. כן ספגנו 8 פעמים צמד שערים, ועוד שער בודד 12 פעמים. אבל ב-32 משחקים. וזה פחות משער למשחק.

כמה קבוצות שמשחקות כדורגל התקפי מציגות רקורד יותר טוב?

אתה מוזמן למצוא לי קבוצות שהן לא הפפ-טים או ה-MSNטים שהצליחו לספוג מעט וזה לא פגע בהתקפה שלהן. המספרים מספרים סיפור אחר ממה שאתה מנסה.

השאלה אם אתה חוזר כאן על כמה ההגנה של ברצלונה חזקה לדעתך או שבעצם אתה אומר משהו כמו ‘לא אכפת לי לספוג שלושה שערים כי ההתקפה שלי תבקיע ארבעה’ ואז יהיה 3:4 [עם שיפור ושדרוג בהתקפה מבחינתך - מישהו שימיר יותר מצבים לגול] וגם ככה עם אותה ההגנה בדיוק תוכל ברצלונה לזכות בליגת האלופות.

תראה לא ראיתי את ארסנל כמו שאתה רואה את ברצלונה כמובן - גם ככה אני סובל מריאל מדריד ולא צריך עוד סבל. אבל המספרים שלה טובים מאוד. 41 ספיגות ב-60 משחקים בכל המסגרות, 26 שערי ליגה ב-68 משחקים. כלומר אני מציין אותה לחיוב כי קשה להגיע מולה למצבים - לאורך כל העונה. גם בליגת האלופות המספרים פנטסטיים. אתלטיקו מדריד סתמית, נגדינו היא כבשה חמישייה, שונה לחלוטין מהסגנון נגדכם, ב-5:2 חטפנו בעיקר על משחק גובה לוקה בחסר שלנו. גם בברנבאו הם כבשו - בהפסד שלהם 3:2.

אני חושב שארסנל קונצנזוס וגם ההגנה של פריז סן ז’רמן בוודאות טובה משל ברצלונה באיכות השחקנים מאחורה. אינטר ספגה נניח 31 שערים כמו ברצלונה - ב-36 משחקים. לא יכול להיות נחרץ לגבי ההגנות. לדעתי ההתקפות באיטליה די חלשות ואין מספיק שחקנים איכותיים. בליגת האלופות היא ספגה “רק” 12 בעשרה משחקים, אבל סביר שאם הייתה פוגשת עוד קבוצה טובה אחר כך זה היה מתקלקל. הרי היא הודחה נגד בודו. והיא גם משחקת במערך אחר מברצלונה עם בלם נוסף.
חשבתי למשל שההגנה של ריאל מדריד כן טובה יותר מברצלונה, אני חושב שאלבארו קארראס מגן שמאלי טוב. אבל אדר מיליטאו היה כשיר למעט זמן, אנטוניו רודיגר של אחרי הפציעה זה לא זה, דין האוסן לא אוהב לעשות פעולות הגנה אלא להניע כדור. אז כנראה טעיתי.

אני אחזור בשאלה הפוכה תמצא לי קבוצה שספגה 43 שערים ב25 משחקים באלופות, זה נתון חריג.

בסוף כל הדיון הזה מבחינתי סובב סביב קו ההגנה הגבוה בסיטואציות ש-כל- קבוצה אחרת נסוגה לאחור. אני לא רואה בזה כמעט שום ערך התקפי וכן רואה איך זה פוגע בהגנה. יש מי שמאשים רק את איכות השחקנים אבל אני בוחר להתמקד בשאלה האם השיטה מקשה עלייהם או מקלה עלייהם ולדעתי היא מקשה.

פריז ספגה יותר (אז מה), אנשים צבועים וכו’ - לא מתרץ בעיניי את הפער בין המספרים בצ’מפיונס לאלה בליגה, שדי מחזק את הטענה שאתה בא לסתור.

בליגה זו הצלחה מסחררת, חד משמעית.

בן 16, ורק עכשיו אולי יעשה את קדם העונה עם הבוגרת? כישלון. קריירה גמורה.