פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות שנייה ברצף, עונה שלישית בפתח

ברוך הבא לקהילה אדם!

אמירה משמעותית של פליק שלדעתי לא נאמרה בפומבי לגבי אראוחו.

כשהוא עלה לבוגרים לא ציפיתי לראות אותו יותר מבלם מחליף, אבל איכשהוא הוא פילס לעצמו דרך כשחקן מוביל וקפטן. בשנתיים האחרונות זה נראה שהוא חוזר ל’’גודל הטבעי’’ שלו וזה השפיע עליו מאוד ברמה המנטלית וגרם לירידה חדה עוד יותר.

אני לא בטוח איך הוא משתלב טכנית בקבוצה ברמה הזאת, אבל אני יודע שזה פחות משמעותי בסגנון שמשחקים בליגה הזו. בנוסף, עושה רושם שבליברפול יש מאמן עם סגנון שאראוחו יוכל להשתלב בו יותר טוב, ובכל מקרה לא יצטרך לשאת העולם הנפשי של קפטן המועדון ושחקן שמצופה ממנו להוביל. בליברפול בכלל יש 2 בלמים צעירים מוכשרים שעליהם בונים את העתיד.

ובחזרה לאיש שעל שמו הדיון,

פליק לא רק משחרר את הדברים האלו על אראוחו וגם רומז בצורה כל שהיא לגבי ראפיניה:

‘‘ ראפיניה אחד המנהיגים של הקבוצה הזו, ואני צריך שהוא יהיה מחוייב ב-100% לקבוצה ולמטרות שלה”(חתכתי את המחמאות הברורות שלפני).

האם יש/היו דברים בגו לגבי מצבו של ראפיניה?

בהקשר או לא בהקשר לתגובה שמעליי -

נראה.

רפא קפטן ראשון? ביג פאקינג לייק!

פליק בוחר את רפא, פדרי ואריק כקפטנים שלו עד הבחירות שיערכו אחרי שהסגל יתייצב.
סביר להניח שזה יראה דומה אבל רודרי אולי יצליח לשנות טיפה את הסדר.

לא רואה סיבה מבחינתי שרודרי צריך להיכנס לרשימת 4-5 הקפטנים כבר עכשיו. שחקן מנוסה, מצוין, ותיק, ועם חיבור לשחקנים הספרדים דרך הנבחרת - הכל נכון. אבל אתה לא נכנס לקבוצה וכבר בדיי וואן מקבל את הסרט.

לגביי אריק - אני יותר מבעד.

נראה לי שאריאל התכוון שהוא ישפיע בתור מצביע ולא בתור מועמד.

תלוי בשחקנים לא?
להרבה מהם הוא קפטן בנבחרת. יכול מאוד להשפיע.

בפעמיים האחרונות שרודרי היה קשור להצבעות, היה רעש על התוצאות שלהן. לא צריך.

ברור. לא אמרתי שזה לא צריך להיות תלוי בשחקנים, במאמן, או בשילוב שלהם. אמרתי שמבחינתי הוא לא צריך להיות קפטן העונה. יצביעו לו? אחלה.

הקפטניאדה של בארסה כבר מזמן איבדה את הזהות

תוצר ישיר של עיכוב בהעברת השרביט של הדור ההוא לנוכחי. כל מי שחלק מהמועדון- צעיר מידי, כל “שכירי החרב”- ותיקים יותר.

יקח זמן עד שתקבל משהו שירגיש כמו פויול או צ’אבי כקפטנים כדוגמת פדרי הקפטן, קובא או גאבי.

תנו את הסרט לגאבי. כלומר, אחרי ראפיניה.
פדרי חננה מדי, אריק זה אחלה.
רודרי שיקבל בהמשך. גם לבנדובסקי הגיע לפה בתור קפטן של מועדון קודם והנבחרת, ולא נהיה ישר קפטן.

שאלה שהיא כרגע היפותטית אבל מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים, במיוחד לאחר השבחים שפליק דאג להרעיף עליו.

נתקו רגע את ההייט ודמיינו שפרנקי יכול איכשהו להשתפר לצידם - האם אתם רואים מצב שבארסה משחקת עם פדרי, רודרי ופרנקי ביחד והאם זה משהו שיכול לעבוד?

אם נבין איך פליק ישחק עם רודרי (קשר אחורי בודד? דאבל פיבוט עם פדרי?), ונדע אחרי 7 שנים מה לעזאזל כן העמדה של פרנקי - יהיה אפשר להמר על הצלחה/כישלון של השלישייה הזו ביחד. עד אז - פרמין ואולמו יכולים להרגיש בטוחים ורגועים בתור הצלע השלישית.

העמדה של פרנקי זו העמדה של פדרי, ועם כמה שאני אוהב את פרנקי, פדרי יותר טוב. זו הבעיה של פרנקי.

נגד קבוצות חזקות, במחשבה של להחזיק בקישור ולבסס שליטה על חשבון קצת יכולת התקפית אני לגמריי יכול לראות הרכב כזה.

זו בדיוק היתה התהייה שלי, כי על הנייר רודרי ופדרי לוקחים את שתי העמדות שבהן פרנקי יכול לשחק, אבל אם איכשהו פליק יצליח להרכיב את שלושתם ביחד ולתת חופש התקפי לאחד מהם (פדרי?) זה יכול להיות ניסוי מעניין.

אתה חושב שיש סיכוי כלשהו ששלושתם ביחד יהיו כשרים בו זמנית?
ושזה יקרה מול יריבות חזקות במאני טיים, כשבאמת נצטרך את כל מה שיש?
לדעתי , איך פרנקי יכול להשתלב בהרכב עם רודרי ופדרי, היא שאלה תאורטית בלבד.
חוץ מזה, עד שפרנקי יתאושש, אני מקווה שברנאל כבר ישכיח אותו לגמרי. הוא הראה שהוא יכול לשחק גם לפני הקש"א.

לא רואה מתי צריך את רודרי, פדרי ודיונג באותו מגרש, ש90 אחוז מהזמן אתה משחק נגד בונקרים.

מי עושה תנועה לעומק ומי שכבר יעשה ידע לשים את הכדור ברשת? מעדיף לראות את פדרי רודרי ואולמו/פרמין ושלוש שחקני התקפה שעושים תנועה ויודעים לשחק בכל העמדות שיקשה על כל קבוצה בעולם.

המצב היחיד שאני רואה אותם ביחד זה רק להחזיק כדור במשחק חוץ בליגת האלופות כדי לשמור על התוצאה שגם ככה אנחנו לא יודעים לעשות ובדוק פרנקי יאבד במאני טיים.

מעדיף לא לראות את פרנקי משחק יותר אצלנו. יש מספיק חלופות הרבה יותר טובות.

זה מה שכתבתי. זה ממש לא הרכב מועיל נגד בונקרים בליגה.

נגד פאריז, ליברפול וארסנל זה דווקא יכול להיות מועיל. לבסס שליטה מוחלטת במרכז המגרש עם שלושה קונטרולרים.

בגדול בגדול, זה כל כך שונה מהקישור הגדול של 08-12?