פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות שנייה ברצף, עונה שלישית בפתח

אם פרנקי ישתפר לצד רודרי (ו/או פדרי), לא משנה מי מהם ישחק איפה, בתנאי שזה לא בא על חשבון שחקנים אחרים והקבוצה בכללי - אני הרבה יותר מאשמח.

אבל רק אומר שאם כדי ששחקן שעלה 85 מיליון כשהגיע בזמנו מאייאקס, כלומר היום היה עולה יותר, וקיבל שכר מוגזם (לא באשמתו, בכלל, אני יודע), יראה האמיתי שלו - הוא צריך 7 עונות להשתפשף, מאמן ספציפי, שחקנים ספציפיים לידו, שיטה ספציפית ותפקיד ספציפי תוך הורדת אחריות הגנתית (שגם שחקנים בעמדות קדמיות ממנו לא מקבלים ממנה פטור) - משהו פה בעייתי.
ומכיוון שכבר החלפנו מאמנים, החלפנו שחקנים, החלפנו נשיא, ואפילו החלפנו אצטדיון - אני מגיע פה למסקנה מאוד מוכוונת לגביי פרנקי עצמו.

אני יכול לצמצם את הרשימה לתפקיד שמתאים לו, שזה לא קשר אחורי אלא 50-50 שמשחק לצד פיבוט.

ואגב, כשפרנקי רק הגיע והיה את בוסי לצידו הוא היה מצויין. קל לשכוח. הוא נראה כמו הקשר הכי טוב בקבוצה בהפרש. הרגשתי שאנחנו מבזבזים אותו, כי הוא היה מוקף בהרבה חדלי אישים.

אז כשפרנקי פרח, בהתחלה שלו, זה היה לצד הקשר האחורי הטוב בהיסטוריה של ברצלונה ולצד שחקן נשכח שעונה לשם “מסי”, כשהשאר היו חדלי אישים ואולי לכן הוא נראה טוב לעומתם, ומאז הוא לא משחזר את הפריחה הזו, למרות שיש לו מעמד של שחקן על/מוביל/וואטאבר?

אני מבין שפליק רואה (ראה?) משהו לגביו שאני לא. מעולה. אני פשוט לא מבין מה זה, איך זה תורם לקבוצה, ולמה רק פרנקי יכול לספק את זה ואחרים לא.

אני אתעכב פה רגע על נקודה שמרגישה לי מפוספסת לגבי פרנקי.

לא חושב שיש איזה משהו גרנדיוזי שפליק ומאמנים אחרים רואים בפרנקי. אני יותר חושב שהוא חלק מרוטציה של קישור בקבוצה שרצה לכל התארים וצריכה סגל רחב מספיק להתמודד עם זה.

מאיך שאתם כותבים זה נשמע כאילו שלושה קשרים באנקרים בהרכב זה סבבה, ואז איזה מקום יש להולנדי? אבל בפועל כולנו מבינים שיהיו פציעות, הרחקות, גירושים ושאר מרעין בישין שמטלטלים שחקנים שפתאום הופכים לצל של עצמם לכמה חודשים, משחקי נבחרות ומה לא. שם פרנקי נכנס, לשם אנחנו צריכים אותו. לא בשביל להיות הצלע השלישית בקישור החזק באירופה וגם לא בשביל להיות הקייטע שנותן מנוחה לכוכבים ועוזר לשמור על תוצאה. זה כדורגל אחר היום עם כמות המשחקים המופרכת שיש לשחקני העילית בכל עונה.

לא חושב שיש שם איזו הערצה או הערכה מיוחדת לשחקן, רק ניסיון להחזיק סגל מספיק רחב ומגוון בשביל לצלוח את האתגרים.

מסכים מאוד. במצב העניינים הנוכחי, אם הכל ילך כשורה, פדרי ורודרי שניהם אמורים להיות באנקרים (שלא משחקים כל דקה אפשרית בליגה, במיוחד רודרי), ולדקות שהם ינוחו ולעמדת הקשר השלישי התברכנו בשורה של שחקנים שלא בושה להכניס להרכב - ברנאל, גאבי, פרנקי, פרמין ואולמו (כשהאחרון או שני האחרונים אולי יידרשו לשחק כחלוץ מדומה גם, מי יודע). זה בסך הכל דבר מאוד סביר, מבחינה מקצועית. זה לא סותר שמבחינת הציפייה מפרנקי כשהוא חתם פה, ציפו ליותר, ומבחינת המשכורת שהוא מקבל, זה כנראה הגיוני למכור אותו אם מישהו בטעות יסכים לקנות מתישהו.

הוא לא משחזר את הפריחה מאז שאין קשר דפנסיבי דומיננטי לצידו.

כל הדברים האחרים היו, אבל לא רלוונטיים.

לגבי מה הוא נותן בכללי כתבתי, אבל אם נשווה לקשרים אחרים בקבוצה: גאבי נותן יותר כיסוי הגנתי ובעיקר הרבה רבאק, אבל הוא שחקן טיפש, אלים ולא מאוד טכני. גם הכיסוי ההגנתי שלו מגיע מלרוץ ולא מקריאת משחק. אישית, הייתי מוכר אותו מחר.

כן כן הוא מחוייב למועדון ונותן הכול. זה לא מספיק לי- אני אוהד ברצלונה ולא אתלטיקו מדריד.

אריק וכריסטיאנסן זה פלסטרים. ברנאל צעיר, ומתאים לתפקיד אחורי יותר. קאסדו מוגבל מאוד טכנית. עושה עבודה הגנתית לא רעה.

השילוב של פדרי עם פרנקי לא אידיאלי, לגבי זה אני מסכים.

לצד פדרי, הייתי מעדיף מישהו בפרופיל של ברנאל או קאסדו, אבל אחד צעיר ולא באמת חזר מפציעה קשה עדיין והשני בא עם הרבה ויתורים בכל הנוגע למשחק המסירות, שליטה ותפקוד תחת לחץ.

לסיכום, אני מבין מאוד למה פליק העדיף אותו, בזמן שאני לחלוטין מכיר בכך שיש בעיה בציוות שלו עם פדרי, שמאוד מדגישה את החולשות ההגנתיות שלו.

הבעיות שלו היו ונותרו:

א. הוא שחקן מצויין בפרופיל של פדרי, אבל פדרי יותר טוב.

ב. הוא צריך קשר אחורי אמיתי לצידו.

פדרי הוא שיאן החטיפות של הקבוצה, הוא לא גרזן אבל זה לא שההולנדי מוצב בודד בלי עזרה בקישור האחורי. גם הטיעון על היות ההולנדי כחלק מרוטציה לא מתיישב לי, הוא שחקן יקר מידי בשביל שיהיה ברוטציה בקבוצה בה צריכה כל שקל כדי להתחמש.

פרנקי פרח בעיקר כי הסגנון שלו עבד בקישור הגמור שהיה לנו בו לא היו שחקנים לא ידעו איך לדחוף קדימה, אז הרשימות שלו מריבה להרחבה היו בעלות משמעות. היום המשחק הרבה יותר מהיר, ובעיקר מבוסס מסירות ובילד אפ מהיר לסילונים בשטח הריק. פרנקי חושב מאוד לאט, ולא יודע לייצר בילד אפ מהיר, אלא בעיקר להוביל כדור ולפזר את הלחץ של היריבה לאגפים.

מה נקבל לדעתי משילוב של פרנקי ורודרי משחק רוחב חוצה יבשות- הלה רוחב פוגשת את הדוור ההולנדי. כשנגיע לשם נראה איזה נתן לזה.

בין היתר, אחד האספקטים שפדרי יותר טוב מהם מפרנקי זה בהגנה.

כבר אמרתי שהוא שחקן יותר טוב? כן, הוא שחקן יותר טוב. פדרי בטופ 3 קשרים בעולם.

לא אמרתי שאין לו עזרה בכלל, אבל לך תשווה את התרומה והחשיבות ההגנתית של בוסי, רודרי או קשר הגנתי דדיקייטד אחר לפדרי. פדרי הוא לא קשר הגנתי, הוא קשר 50-50 שיודע גם לעשות הגנה לא רע בכלל, בין כישרונותיו הרבים.הוא לא נותן את אותו כיסוי שמישהו כמו רודרי נותן.

אני לא מסכים לגבי משחק המסירות- פרנקי עושה את זה מעולה.

לדון בשילוב לא ממש רלוונטי לזמן הקרוב בהינתן ופרנקי בחוץ לחצי שנה, אבל לדעתי קישור של רודרי ופרנקי יעבוד פגז.

לא יכול להתעלם מהתגובה המצחיקה של פליק להודעה הרשמית של החתימה של קאנסלו:
" עונה שעברה לקח לו טיפה זמן להתאקלם אבל בסוף הוא נתן לנו הרבה אופציות, הרבה איכות, בעיקר בהתקפה אבל גם בהגנה. וזה גם מה שאני מצפה ממנו: הגנה. בגלל שהוא מגן(צוחק) והוא צריך לשחק טוב מאוד בהגנה, אבל מה שהוא יכול לתת לנו בהתקפה זה יוצא דופן".

ככה אומרים וולקאם בגרמנית.

חותם לי סופית את העניין עם פורט ו-ואייה. וד’'ש לבאלדה.

האמת שאני לא מבין למה הוא לא מנסה אותו בכלל בימין. זה התפקיד המקורי שלו ואם הכניסות של לאמין לאמצע זה יפנה לו את הקו וגם יתן תמיכה התקפית ויבודד את לאמין.

אני מבין שצריך איזון הגנתי עם קונדה אבל אני חושב שכמו שדני עזר למסי ככה גם פה.

הבסיס שלך לא מדויק לטעמי.
אלבש עלה למעלה ומסי נכנס פנימה.
ימאל לא נכנס פנימה, לפעמים הוא רץ עם הכדור פנימה, אבל הוא משחק בכנף ופליק גם רוצה אותו בכנף.

בכל אופן, הבאנו אותו ספציפית כדי לפתור את הבעיה בצד שמאל. זה יהיה לא יעיל בעליל להעביר אותו ימינה עכשיו.

זה שקנסלו ישחק בצד ימין לא אומר שימאל חייב להיכנס לאמצע גם קנסלו יכול לעשות את זה, אבל זה נותן את האופציה.

הבעיה בצד ימין יותר חמורה מבחנתי, כי קונדה לא טוב לא הגנתית ולא התקפית.

אם יגיע בלם שמאל אפשר לשחק עם מרטין בשמאל שתוקפים לעבור לשלושה בלמים.

נתעלם מכך שפרמין/אולמו כבר תופסים את האמצע:

קאנסלו פותר לך את הבעיה באגף שמאל.
למה שתרצה להזיז אותו משם?
בצד ימין יש לך כמה שחקנים שיכולים לבצע את התפקיד שפליק רוצה.

בנושא באלדה:

שוב, מאוד אוהב את הניהול של בארסה את הסיטואציה. לבאלדה יש חוזה לשנתיים.
לא ממהרים להאריך לו ולהיתקע איתו בטענה שזה יעזור למכור אותו, אלא מראים לו את הדרך החוצה בעדינות כמו עם פראן. עכשיו זה בידיים שלו מה הוא עושה עם הקריירה שלו.

זה מחזיר אותנו דווקא לשאלה לגבי התגובה של פליק על פרנקי. הוא לא יחפש לחרטט. התגובה הזאת אומנם מאוד מעודנת, אבל הרעיון בה מאוד ברור. כנראה שרומרו מחרטט.

צ’אבי אספר רשמי בקבוצה הראשונה קיבל את המספר 12. מקווה שבאלדה מתחיל להילחץ

כתבתי לפני כמה ימים שאספארט היחיד מכל הצעירים שנראה מוכן, ושמגיע לו להיות בקבוצה הראשונה.
לקח לי זמן לשכנע את דקו ופליק, אבל בסוף הם קלטו.
יופי אספארט, עכשיו צריך להחליט מה העמדה שלו.

בכל דור ודור עומד עלינו סרג’י רוברטו לכלותנו.

צ’אבי? 6? רצף הלייקים פה יותר מידי מושלם מכדי להרוס אותו

פליק ממשיך להציב את האתגר בפני באלדה:

ונראה שקובארסי לא ממש ברירת מחדל עבורו.