פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

מזכיר לי התנהלות דומה של פפ בתחילת הקדנציה שלו אצלנו. אני מאוד אוהב את ההתנהלות של הגרמני.

אריק גרסיה אחרי המשחק היום
" The coach asks us to press high up, to take risks with the high line and not to stop doing it throughout the game. The team is in very good physical shape and we have changed the way we press a little. The forwards run like crazy and we have continued to press high up even without Ferran, with one less. It’s a change of mentality and it’s bearing fruit, also because we have differential players up front,"

בהחלט ממחיש את השינוי שכולנו רואים.
מעניין מה צ’אבי יגיד על זה.

תפסיקו לגרום לי לאהוב את פליק עוד יותר.

תפסיק לשחרר פה לינקים של צוקאברג , אין לי פיסבוק יותר. תעשה אמלק

קובארסי שיחק באולימפיאדה ולכן הצוות המקצועי עוקב אחריו מקרוב ודואג לתת לו המון מנוחה מתחילת העונה כדי שחס וחלילה לא יפצע.

עכשיו שכתבתי את זה אפשר להתחיל להמר על מי יכנס במקומו מחר כשיפצע בדקה ה-27.

כתבתי את זה בפרטי , אני יכתוב את זה גם פה.

פליק קנה את האמון שלי, זה כבר לא מיקרי, השקט שלו במסיבת העיתונאים הביטחון שהוא מקרין על הקבוצה ועלינו, שלא שומעים ממנו מילה על שופטים או קיטור על פציעות. לא מחפש לריב עם ההנהלה.

מנקודת מבט שלי, הוא קנה את הכרטיס לשנה הבאה בברצלונה. אני גם חושב שיש לא מעט אוהדים שמרגישים כך.

עם כמות הפציעות שלנו והסגל החסר, אני לא חושב שזה מציאותי מבחינתנו לדרוש ממנו הישגים השנה.

זה כל מה שרציתי מקומאן צאבי ואלורדה ושאר הבינונים שהיו פה, לא תארים, לא טראבלים, לא ניצחונת שקר, רק כדורגל יפה ולחזור ולהתרגש מברצלונה.

כידוע הייתי ספקן בגלל הרקורד היחסית מצומצם של פליק כמאמן ראשי, והכישלון בנבחרת- הרגשתי שהוא חתול בשק.

בינתיים נראה שהחתול יצא מהשק והוא אחלה חתול (:

אנחנו עדיין מוקדם בעונה, אבל אין ספק- הקבוצה נראית מעולה, ועוד בזמן שחצי סגל פצוע!

כיף לראות משחקים. זה באמת לא קרה הרבה זמן, לא באופן רציף בכל מקרה.

לא בטוח שיש לנו מה למכור מול הגדולות עדיין, אבל זה יותר עניין של פציעות וחורים קריטיים בסגל (חלוץ, קיצוני שמאלי, מגן שמאלי, קש"א).

רק תחשוב , שנה הבאה, כנראה נחזור ל1:1 ופחות חובות. מבחינתי השמים זה הגבול. אני רק מקווה שהאוהדים בברצלונה והסוסיוס מבינים שצריך זמן עם כל הסגל החסר והדקו שלנו בהנהלה.

עם סגל כזה חסר, זה על סף בלתי אפשרי לנצח את ריאל (במירוץ של שנה) או הגדולות של אירופה. צריך להיות מציאותי

אבל אפשר להיות אופטימים לשנים הקרובות.

הכנראה זו אותו כנראה לגבי ההסכם עם נייקי? חחח

עד שהכספים לא נכנסים ושיש הודעה רשמית אני לא מאמין לאף אחד לגבי המצב הכלכלי. כבר יותר מידי עונות בהתחלנו ב- “טוב, אבל בקיץ זה כבר יהיה מאחורינו”.

מקווה שאתה צודק.
אני הכי מתבאס על אלברז, איזה פספוס. גם אם יהיה לנו את הכסף אני לא חושב שנמצא בשוק חלוץ בגיל הזה וברמה הזאת.

אני כמוך, אבל אני מניח שיש גבול לכל תעלול. בסופו של דבר הסכם יחתם. זה גם לא ישנה שזה עוד כישלון של לאפורטה הזמן הזה שלוקח לו לחתום על הסכם.

מקווה שנצליח לחדש חוזים לפרנקי ואראוחו.
מעבר לזה שאני חושב שהם שחקנים קריטיים שאסור למכור, חידוש לפרנקי גם כנראה יבוא עם קיצוץ שיעזור לענייני המשכורות.

אחרת נצטרך למכור אותם בקיץ במחיר פח או לאבד אותם בחינם בסוף העונה הבאה.

הלוואי שהחוזים של לבה, לנגלה ופראן יגמרו כבר. זה באמת ישחרר את המועדון כלכלית.

רק רוצה להביא פה דוגמה ממשפט של פליק אתמול במסיבת עיתונאים

"| Hansi Flick: “When I agreed to this job, I decided that I’d accept whatever happens with the club. The club should be proud of La Masia, and we see what happens in this club with all these youngsters.”

https://x.com/BarcaTimes/status/1836466294914208207

תשימו לב, שום תירוצים שום בכי ונהי. שכחנו מה זה מאמן מהדור הישן.

אני חושב שהשאלה במקרים שלהם היא לא האם יש לנו יכולת כלכלית לחדש להם, אלא יותר האם בכלל יש רצון להאריך להם חוזה. מצידם ומצד המועדון. במיוחד אחרי שניסו לדחוף אותם החוצה (במקרה של פרנקי זה כבר קיץ שלישי).

מבחינתי לפחות, די ברור לי מה הייתי מנסה לעשות במקרה של כל אחד מהם. באופן “מפתיע” - ההתנהלות לגביי האורוגוואי הפוכה מאל מול ההולנדי.

בקשר לפליק - סבבה והכל, ובאמת באמת סבבה כרגע. אבל בואו, אפשר לנשום רגע. עברנו רק 5 משחקים, ואף אחד מהם לא היה ריאל/אתלטיקו/באיירן/דורטמונד/אטאלנטה, או אפילו ויאריאל. יש לי המון המון המון כבוד והערכה למה שפליק עושה כרגע, בעיקר בהתחשב בכמות ובזהות הפצועים הפסיכית שלנו, אבל שנייה לפני מתן ציון סופי לגרמני צריך לזכור ש -
א. אנחנו רק בהתחלת העונה.
ב. עוד לא ראינו איך המאמן והקבוצה מתמודדים בתקופות שבהן הדברים על המגרש קצת פחות זורמים.

אגב, גם ניהול סגל בכשירות מלאה (בהנחה וזה יגיע מתישהו, אולי), זה משהו שהוא עוד לא נבחן בו אצלנו. יהיה לא פשוט למנן את הדקות, בעיקר בקישור, כאשר פרנקי, גאבי, אולמו ואאא"פ יחזרו. בעצם - גם בהגנה.

מה היית עושה?

אף אחד פה לא חי בסרט שניקח אליפות או אלופות העונה. אבל הקבוצה נראית מעולה. אם זה ימשיך ככה, ועם סגל מלא, וכמה חיזוקים קריטיים, בעונה הבאה אולי כן נוכל להתחרות על הכול. יש פה הרבה “אם”, אבל עדיין.

מאריך לאראוחו לשארית ימי חייו, ומנקה את המועדון מהשכר של פרנקי. גם אם זה אומר שניאלץ לחכות קצת פחות משנתיים עד לסיום החוזה שלו.

לא חשבתי שזו הכוונה. ועדיין - לא דין 5 משחקים כדין חצי עונה ומעלה. שנייה. אני עוד זוכר שצ’אבי הפיח רוח חדשה, מרעננת ומלאת חמישיות בחצי העונה לאחר שמונה, וגרם (לפחות לי) לחשוב שהנה - יש שקט בגזרת המאמן.

הלוואי ונמשיך ככה, פשוט החיים כאוהד ברצלונה, וכחובב כדורגל וספורט בכללי, לימדו אותי ש-5 משחקים, טובים ככל שיהיו, הם לא מדד מספיק.

מקבל, אנחנו עדיין בהתחלה. דברים יכולים להשתנות.

לגבי פרנקי, מדהים אותי כמה הוא אנדרייטד בעיני רבים מהאוהדים. כן, הוא פצוע הרבה, אבל גם פדרי והרוב לא רוצים למכור אותו.

בהנחה והוא יחזור לכושר משחק, ותחת מאמן טוב יותר הפעם, לדעתי הוא יככב שוב והספקות לגביו יעלמו.

אני עדיין חושב שהוא הקשר הכי טוב שלנו, בתיקו עם פדרי אולי.

שמע, אני לא אומר שאתה אישית לא היית מרוצה בכל מקרה, אבל כרגע אתם עם מאזן מושלם, כובשים בצרורות, ובפער של 4 נקודות עלינו כבר אחרי 5 מחזורים. הרבה יותר “קל” להיות מרוצה במצב כזה - גם כאוהד, וגם מבחינת השקט התעשייתי שמקבלים מהמועדון, מההנהלה ומהתקשורת.

אם הייתם משחקים באותה צורה, אבל הייתם מתקשים לכבוש, סופגים הפסדים מציקים, ומוצאים את עצמכם בסוף העונה בלי כלום - היה הרבה יותר קשה לשמור על שקט כזה, גם לפליק - שלא לדבר על אם היה סוגר שתי עונות יבשות ברצף.

מועדון על מצפה להישגים ולתארים. זה בילד-אין במערכת, ואין מה להתכחש או להתבייש בזה.
וזה נכון גם עבורנו האוהדים, כמה שחלקנו מספרים לעצמנו שכל מה שחשוב לנו זה כדורגל טוב ואטרקטיבי. יש סיבה למה כולנו כאן אוהדים את ברצלונה, ריאל מדריד, ליברפול וכו’*, ולא את בטיס וויאריאל של פלגריני לדוגמה, שמשחקות כדורגל חיובי אבל נשארות רק עם המחמאות בסופו של יום.

*טוב, חוץ מהאומללים הבודדים שאוהדים את יונייטד, שנשארים גם בלי כדורגל חיובי וגם בלי תארים.

מסכים אבל השכר שלו ואי רצון שלו להאריך חוזה זה קשה בשבילי לדעת אם זה אפשרי להשאיר את דה יונג במצב כזה.

צריך לזכור שסוף השנה הקרובה הוא נכנס לשנה אחרונה. וזה אומר שבלי הארכה שלו נאלץ למכור אותו במה שנקרא חצי חינם.

לא נכנס מי אשם (אני חושב שההנהלה אשמה בגישה שלו) אבל זה המצב.

אני חושב שדיברתי מספיק על פרנקי בשנים שלו אצלנו, ולמה אני לא מעריך אותו מספיק בשביל להילחם על השארתו בקבוצה (נגיד והמלחמה שלי שווה משהו, כן?).

אבל ממש ממש בקצרה, רק אומר שזה לא רלוונטי ישירות לפציעות האחרונות שלו, אלא לזה שבחישוב קר נטו - מה שהוצאנו עליו כלכלית, לא מתבטא על המגרש בפועל. התפוקה של שחקן שעלה 85 מיליון והשכר שלו בין הגבוהים באירופה, אמורה להיות גבוהה הרבה הרבה יותר.

הוא ספציפית לא אשם, אבל אני חושב שיכלנו לקבל תמורה טובה יותר עבור הסכומים שנזרקו עליו.

ברור, אם לרגע היה ספק, שאני מקווה שהוא יחזור לכשירות מלאה, בקרוב, ושפליק יוציא ממנו דברים שיגרמו לי לאכול את הכובע. הוא וגאבי אמורים לפרוח בשיטה הנוכחית. נראה.

תסתכל לא אמרתי שרציתי שנשחק כמו בטיס…

ברור שעם סגל שהיה לנו עם ואלורדה למשל, צריך היה גם להגיע עם השגים ולא רק כדורגל יפה.

אבל תחליף את פליק (או מאמן שחושב כמוהו) בואלורדה (רק משתמש בו בתור דוגמה), ואני מבטיח לך שעם מסי אינסטה בוסי וסוארז , הבושות מול רומא וליברפול לא היו במאזן שלנו.

לשחק כדורגל יפה זה לא סותר זכיה בתארים, ההבדל הוא שקיבלנו מאמנים של ליגה אירופאית שלמשל אחד מהם פוגש את רומא ה"אימתנית" (רק להזכיר שהם סיימו את השנה מקום רביעי ומפגש לפנינו חטפו 3-0 מיובה) ושם את סמדו ורוברטו בתור תיגבור כי הוא מפחד מאיזה שחקן אלמוני של רומא.

זה לא ברצלונה זה בילבאו. זה בדיוק הבעיה שלנו במאמנים שעבדו פה.

אני לא חושב שאני לטווח הארוך יקבל שברצלונה לא תיזכה בתארים. אני לא תמים או נאיבי. אבל אני רואה התקדמות ברורה עם המאמן רואה איזה מצב נוראי הוא מקבל ומוכן לתת לו את השנה הנוכחית בתור “שכר לימוד” .

(אני לא מדבר כמובן על תרחיש אפוליפסי שלא נהיה בטופ 4 ונחטוף מניטות כל הזמן)