פפ סימם בעידן של היום שהכל נבדק וזה ההסבר לשחקני ברצלונה, אבל ריאל מדריד שהייתה קבוצה של המלך שבדרך מאוד מיוחדת לקחה איזה 5 גביעי אירופה ברצף לא מעלה חשד…אני ראיתי איזה פנדל הם קיבלו בגמר, הפנדלים רדפו אותם גם אז.
אני טוען שהמטוס של יונייטד שנפל זה בגלל ריאל מדריד. שזה יתפוצץ תדברו איתי.
לא משהו שהוכח ככזה, לא אחד שיעבוד לאורך זמן. גם ה epo שניתן לאנשים מתחום האופניים הוא לא משהו שנבדק על משתקמים או הוכח שמונע פציעות, אלא גם הוא מוגדר כמשפר ביצועים.
טיטי, לפי מה שבן כתב, אם באמת שחקני הנבחרת הספרדית השתמשו ב epo ( שוב לא הוכח מעולם) אז גם שחקני ריאל מדריד היו חשופים עליו, והנה הפסדתם גם במקצה המסוממים. אפשר לבחון ככלל את כמות הפציעות בכדורגל הספרדי סביב 2010 ולבדוק לעומת ליגות אחרות. במקרה התלמוד בו אתה צודק אתה יכול להתבאס כאוהד ליברפול, לא כאוהד ריאל.
אתה כן מדבר מהתחת כי אתה מבסס את הטיעון שלך על פארש. אם כולם יורדים על אוהדי בארסה שמפתחים קונספירציות שרודפים אחריהם בגלל טבאס, זה משמעותית יותר הגיוני מקונספירציית ה epo בבארסה. זה מגוחך כי אין לך הוכחה אמיתית על כלום וזה בסוף מסתכם ב “coincidence?!?!”.
תקשיבו, אם בא לכם לשאול שאלות על סמים בספורט זה אעשה בכיף, זה מכריח אותי לקרוא יותר על החומר הזה שאני לא מתעסק בו בשגרה. חוץ מזה, לא בא לי להתעסק בקונספירציות. זה לא בשבילי.
הרבה coincidence יש להוסיף, כולל המאמן, הרופא והתקופה.
ומאיפה אתה מדבר אם יורשה לי ? כפי שאין לי סימוכין גם לך אין, לאף אחד אין, אני חוזר, פרשות כאלה כבר התפוצצו, גם על הספורטאי הכי נערץ בעולם ואולי אף בהיסטוריה, אז אי אפשר לטעון שזה בלתי אפשרי או מגוחך.
זה לא תלוש כמו שאני אטען שאיזו קבוצה מסוימת שידועה בכך שהיא מחוברת לאליטות, תעשה פתאום איזה הישג שלא נעשה מעולם(נניח זכייה של 3 גביע אירופה ברציפות) עם המון צירופי מקרים וטעויות שיפוט בגלל שהאילומינטי רצה בכך לא תלוש.
אגב, שנדבר על זה שהמאמן כושר של שריאל בכל התקופה המוצלחת הזאת היה מאמן כושר של קבוצה, שבשנות ה-90 גם איימה על התואר האירופי הגדול והואשמה בכך שהשחקנים שלה מקבלים משפרי תוצאות?
לכל הפחות צריך להיסגר פה פעם על למה בארסה הצליחה כל-כך.
השפיץ של הנעל של מסי?
השליטה במשחק של צ’אבי ואינייסטה?
הכושר הפסיכי של המועדון בעקבות שימוש בחומרים אסורים?
זה מדהים איך כל פעם אני קורא ושומע על עוד פרט חדש שהוא הוא בעצם הסיבה להצלחה של בארסה אז, לעומת הקבוצות האחרות שהצליחו כי ככה.
שמישהו יעשה בדיקה על המאמן כושר של קבוצה מאנגליה שהצליחה להפעיל ל-3 גמרים ב-4 שנים באותה תקופה, אולי נשמע איזה סיפור.
אם תראה שאחד מאותם אליטות כבר נתפס על שוחד זה יהיה שווה התייחסות.
פה הפפ שלך נתפס על שימוש בסמים כשחקן, מגיע לקבוצה הראשונה שלו כמאמן ומביא את הדילר שלו שיהיה הרופא הראשי ואז פתאום גמדים הופכים לזומבים ואתה רוצה שלא נחשוד ? זכותך.
מה שמצחיק זה שאותם אלה שטוענים שריאל קונה שופטים ובטוחים בכך ששופטים נותנים אליפות לריאל הם אלה שמגיבים פה
אגב, מה דעתך על התיאוריה בקשר לשפיץ של הנעל של הפולני ?
אתה מבין אז שאין סטנדרט לטיעון באשר הוא? לפי מה שעולה כל ספרד חשודה בדופינג אז למה רק בארסה? טבאס ידוע כאוהד ריאל והתבטא שמפחד מפריז, אז קל וחומר שיתעדף את ריאל, לא ככה?
צריך יותר מזה להאשמות כאלו. אלא אם אפשר לטעון בחצאי האשמות שכל קונספירציה היא נכונה. ללא הבדל של האם היא מתאימה לנו לאג’נדה כן או לא.
מי שמאמין שפפ סימם את בארסה ההיא, שיקבל את זה שריאל קונה שופטים וצריך להוריד לה תארים. זו רמת הטיעונים שהשיחה הזה מוביל אותנו.
@Aragones אני עוד בהלם שאמרת שטיטי מנומק. אתה עוד מגיע מעולם הרפואה. אני יכול להגיד שאני לא מכיר כל חומר בעולם ותמיד יהיו פיתוחים כמו גם מניפולציות של מחקרים. מנגד, מה שהוא אומר מספיק בשביל להיקרא “מנומק” בנושא של סמים בספורט?
נכון, כמו מאמן שנתפס כבר על שימוש כשחקן והרופא שלו.
טבאס שידוע כאוהד ריאל זה לא אותו הדבר.
שוב, תענה לי על הנקודה הבאה, האם זה סביר לחשוד שאחד שהשתמש כבר בסמים השתמש שוב במיוחד כשהוא מביא את הרופא שהזריק לו למקום העבודה החדש ?
אל תלך למקומות של רפואה וסמים והוכחות מדעיות, תענה על הנקודה הנ"ל.
יש לי חבר שעישן 10 שנים והפסיק, הגעתי אליו היום הביתה ואני מריח ריח סיגריות, האם אסור לי לחשוד בו כי אין לי הוכחות חותכות ? בגלל שלא עשיתי לו בדיקת דם לגלות ניקוטין ? (לא יודע אם בדיקת דם מגלה זאת, מניח שאפשר)
ידוע כאוהד ריאל, פלורנטינו הוא האיש הכי חזק בספורט הספרדי, ריאל מדריד עם 0 שריקות נגדה בליגה עד כה העונה, coincidence?!?
טיטי, הכל יכול לקרות, אבל בלי הוכחה אמיתית יוצר מאשר “הנה הם לא נפצעו” כאילו הם הראשונים איי פעם שהצליחו להחזיק מעמד עונה שלמה ושיש עוד ערימה של דוגמאות אחרות לקבוצות שהצליחו באופן יחסי לשמור על עצמם מבלי להתחשב שבארסה עלו עם הרכב חסר באלופות נגד יונייטד ב 09 ופפ דאג לעשות באופן יחסי הרבה רוטציה בשוטף אתה נותן פתח לערימה של פייק. כן, בדברים מסויימים צריך קרקע יותר יציבה.
דבר אחד להגיד שאתה חושד בהם, דבר שני זה להכריז שבארסה של פפ הייתה על סמים.
ה epo היה כתגובה לטענה שלך שעשו אז בדיקות סמים והיו עולים על ברצלונה אם היו משתמשים אז הבאתי את ארמסטרונג כדוגמא לאחד שהשתמש שנים ברמות הכי גבוהות ולאא תפסו, אני לא מומחה סמים ולא ידעתי מה זה epo עד אתמול
היי נדב היקר, כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב:
אני בעד כל דעה, כולל כל דעה, גם הזויות (למשל שהעולם שטוח), שקריות (קומוניזם זה טוב), נבזיות (למשל מה שקורה עכשיו באנגליה) או במיוחד אלה שאני לא אוהב, אם מנמקים את זה.
לא אכפת לי אם הנימוק גרוע או עובדתית לא נכון. העיקר שזה לא סתם זריקת סיסמה לאוויר.
אולי זה נשמע לא הגיוני, אבל זה עדיף פי כמה על צנזורה וסתימת פיות (שכבר מזמן עברה את גבול הטעם הטוב בעולם).
אם מישהו חושב שהטענות שעלו פה (אם זה הסמים או כל דבר אחר) הן לא נכונות או מוגזמות והזויות, אפשר להפריך את זה איך שכבר עשית או פשוט להתעלם.
בקשר אליי אישית ומה אני חושב על נושא הסמים (ופפ ומה שקרה אז), אין לי שום דעה בנושא כי לא חשבתי על זה בכלל. אני הרבה יותר עסוק עכשיו בקטע של סינר בטניס.
הוא היה מלך אירופה או מלך ספרד?!? כי ריאל לקחו אליפויות אירופה, דווקא בזירה הספרדית פחות הלך לריאל באותם שנים.
יותר הלך לברצלונה בזירה הספרדית באותם שנים, אז נראה לי אם יש לך חשדות תכוון אותם למקום יותר הגיוני…
זה מאוד מגוחך לטעון שפפ נתן לקבוצתו להשתמש בזה עם אותו רופא שכמה שנים לפני נתפס מחלק את זה לפפ עצמו, מאוד מגוחך לטעון דבר כזה על מאמן שהשתמש בזה בתור שחקן והרופא שנתפס איתו כמה שנים לפני בתור זה שנתן לשחקנים.
אני אישית לא כל כך מכיר את הסיפור ובטח לא בקיא בזה בנושא הממריצים, וגם סיפור שהיה לפני יותר מ 15 שנה לפי דעתי לא כזה רלוונטי.
אבל אנשים פה מגחכים את הסיפור כאילו זה קונספירציה לא הגיונית בכלל, ומדברים לא עניינית בכלל בנושא.
נכנסתי למעורת הארנב בעקבות מה שבן כתב על הספורט בספרד.
יום אחד אכתוב בפירוט על כל הפרשיות והחומרים, בטח אחרי שכולם אצלי בבית יפסיקו להיות חולים, אבל גם יש עדכון על שחקני ריאל עם בדיקות חיוביות לפני הגמר מול יובה עם תוצאות חיוביות של ראמוס בבדיקות לפני המשחק, וסירוב של רונאלדו וראמוס לערוך בדיקות סמים והפרעה בלקיחת בדיקות.
מצאתי עוד כתבה על חומר אסור להגדלת מסת שריר אצל ראול דה תומאס בתקופתו בקסטיליה.
גם על סגורה והתוספים קראתי. בכל הכתבות באשר הן על בארסה חוקרים את זה בגדול כמו טיטי. מדברים שמסי נפצע פחות תחת פפ אבל לא נמצאו עוד בדיקות שיעידו חד משמעית על doping בבארסה
מה שכן עלה בהקשר סגורה והנאנדרולון עלה בהקשר שני שחקני בארסה פפ ועדה בור כשדה בור מקושר גם למקרים נאנדרולון של שחקני נבחרת הולנד שנתפסו כמו דוידס (לפני בארסה) ויאאפ סתאם.
אם בחשדות עסקינן, אז לחלוטין אפשר לחשוד באתלטים ברמות הללו בלקיחת תוספים או תכשירים לא חוקיים כדי לדחוף את עצמם לקצה (אם כי החומר של ראמוס מעניין, לא הכרתי חומר עם השפעה אנטי דלקתי קצרת טווח כזאת אקרא עליו יותר).
זה חתיכת rabbit hole ומגינים על המון ספורטאים וקבוצות מהאשמות.
רואה @titi_camara אפשר לבנות טיעון גם לטובת האג’נדה שלך אם לכל הפחות אתה מנסה להביא עוד מקורות.
ידידי היקר, אתה יודע שהדיון הזה במקורו התנהל לפני 10 שנים בערך ?
תאמין לי שאז הבאתי מקורות וגם השוואות, למשל הבאת את הטענה שמסי לא נפצע כמעט תחת פפ, זוכר שאז הבאתי גם השוואה בין שחקני ברצלונה לריאל ושאר הקבוצות שבו נראה ששחקני ברצלונה שיחקו כ 30% יותר דקות באותה התקופה מבלי שיפצעו כמעט, בדיון התנהל בפורום ההוא אז אי אפשר לחפש ולשלוף מה שכתבתי אז ואני לבטח לא אחזור לחפש עכשיו 10 שנים אחורה כדי לעמוד מאחורי טענה שטענתי לפני כעשור.
אפשר להסכים איתי ואפשר לא להסכים איתי, אין שום הוכחות לפה ולא לשם, אני רק לא אסכים עם הטענה שמדובר בטענה מגוכחת המנותקת מהמציאות, זה לא שטענתי שחייזרים הגיעו ושיפרו גנטית את מסי והגמדים כדי שישחקו בלי סוף, רק טענתי שההסבר ההגיוני הכי מניח את הדעת שמצאתי זה שיש חשד לסמים, ופרשיות סמים התפוצצו לא פעם ולא פעמיים וברמות הכי גבוהות שיש לספורט העולמי להציע.