רק תזכרו מי כתב את זה ראשון כשהפרשה הזאת תתפוצץ בעתיד, לא יודע אם נהיה עדיין בפורום הזה.
זה כמו שאני אכתוב שקניתי פלאפון חדש ואתה תסביר לי שפלאפון לא חברה שמייצרת טלפונים אלא חברה שיש לה תשתית סלולרית ומוכרת חבילות תקשורת.
אז, קניתי טלפון נייד סלולרי חדש.
כלומר תחליף סטרואידים לסמים אסורים.
איזה שטויות ? יכול להיות שאני מקצין בכוונה אבל אף פעם לא שטויות, זה שאני כותב משהו שמעצבן אותך לא אומר שזה שטויות.
ובכל מקרה את ה’‘שטויות’’ שלי אני כותב בפורום של ריאל ולא פה, רק כשמתייגים אותים ומסלפים את השטויות שכתבתי שם אני בא לתקן.
ואין לי שום בעיה עם אף אוהד ברצלונה שיכתוב מה שהוא איפה שהוא רוצה.
ואני אחזור שוב, זה כדורגל, זה משחק, לא משהו אישי, אם מישהו כותב משהו על ריאל או ליברפול אני לא נעלב.
אין כאלו שמקדמים החלמה. לא מוכחים לכל הפחות. תמשיך לחפש מתחת לרצפה ולנסות To lawyer כל אמירה זה לא ישנה את המציאות.
אם רצית דוגמא לשטות אז…
לא כתבתי מקדמי החלמה, לא רופא אבל בטוח שיש חומרים שעוזרים לגוף להתאושש הרבה יותר מהר ממאמץ כך שימנע פציעות כתוצאה מעומס.
אתה יכול לכתוב עד מחר שטות, מדובר במאמן שנתפס על שימוש בסמים אסורים כשחקן וכשהגיע לברצלונה קבוצתו הראשונה כמאמן דבר ראשון שעשה זה להביא את הרופא שהזריק לו ופתאום קבוצת גמדים הפסיקה להיפצע, זאת לא שטות כמו הטענה שכל הנ’'ל זה צירוף מקרים, אני אישית לא מאמין בצירופי מקרים.
אבל זאת טענה ישנה מאוד שלי, מלפני עשרות שנים, תביא שטויות מהעידן הנוכחי
גבר, עושים בדיקות סמים ברמות הללו, וכפי שפפ נתפס כך גם האחרים אם היו משתמשים. יותר מזה, זאת הייתה עונה קשה של אינייסטה שספג כמה פציעות. אני אגב יכול לטעון אותו דבר על פינטוס בריאל מדריד שפתאום בחצי השני של העונה כולם מעלים אינטנסיביות בצורה לא הגיונית, אפילו המשתקמים. אפשר לדבר על בנזמה שפתאום מבדיחה הפך להיות שחקן מעולה, זריז, לוחץ וכל הזמן רץ. אתה מתעקש להפיץ פייק כזה ותכלס אני מבין שהטרלות עושות לך את זה, אני נגד הפצת פייק כזה שמבוסס רק על כמה תחרטט מספיק בביטחון.
זוכר שטענו זאת אז וזוכר שבדקתי ומצאתי שבקישור שלכם כולל אינייסטה ש’‘נפצע המון’’ שיחקו עשרות אחוזים יותר בדקות מאשר הקישור של ריאל.
יש משתמש סמים שנתפס יחד עם הדילר שלו, האם זה כ’'כ מופרך לחשוב שהם חזרו להשתמש שוב ?
אז אתה אומר שמסם שכמה שחקנים בסרייה א בקבוצות שונות נמצאו משתמשים שנמצא בבדיקה בריכוזים מסויימים בקרמים, שמפו וחזירי בר השתמשו בבארסה של פפ ב epo? וזה כי בעונה אחת לא היו מספיק פציעות?
באופן רגיל הייתי ממשיך להתדיין ולנסות לטווח את השיח שלך עם עובדות, אתה כנראה יושב איפשהו עם כובע מנייר כסף וכותב את הדברים הללו לפי אופי הדברים שאתה מעלה רק בשביל להגיד בסוף “מה אין סיכוי שזה מה שקרה? Coincidence?”. בחיי, הרבה יותר הגיוני שריאל קונה שופטים מאשר הדברים שאתה כותב פה, ואני עוד לא מחסידי התיאוריה הזאת.
תעשה חיים טיטי, אני לא קהל היעד כנראה.
האם HGH (הורמון גדילה) לא תורם ובאופן ישיר?
שינה טובה יותר, התאוששות מוגברת, החלמה מהירה ועוד. עד היום רצות שמועות ששחקני NFL משתמשים בהורמון גדילה על בסיס קבוע כדי להתאושש בין משחק למשחק מהמכות שהם מקבלים.
דרך אגב, יש סטרואידים שמשפרים יכולות אירוביות ויש מניפולציות שניתן לעשות על מנת ליעל תהליכי זרימת דם, התחדשות תאים וכו׳ (וזה כבר קרה בספורט מקצועני).
- אני לא טוען שפפ / סיטי / וואטאבר משתמשים בחומרים אסורים, רק טוען שיש כאלו שכן משפרים.
לא מדוייק, ממה שקראתי בזמנו היה נראה שיש הרבה בשר בכל פרשת הסמים בספורט המקצועני בספרד. זה לא היה ספציפי לברצלונה ולדעתי האישית נגע גם בריאל…
כל הספורט הספרדי באותם שלוש שנים היה נראה על סמים.
אפשר לספר סיפורים עד מחר ולנסות להגחיך את הטענות, העובדות הן שמאמן שנתפס על שימוש בסמים כשחקן פעיל אימן את ברצלונה, רופא שנתפס על הזרקת סמים לשחקנים פעילים היה הרופא הראשי של ברצלונה ובאותה תקופה שחקני ברצלונה הראו עליונות פיזית, שיחקו אינספור משחקים וכמעט ולא נפצעו כאשר אין הסבר ממש הגיוני ומניח את הדעת לאותה תופעה כשבנוסף מיד אחרי חזרו להיפצע כמו שאר בני האנוש.
שימוש בסמים בספורט זה לא מדע בדיוני, זה משהו שקרה, קורה ויקרה גם בעתיד, לחשוד שמשהו לא כשר קרה פה זה לא מגוחך, דווקא להיפך.
ואתם יכולים לספר עד מחר שבאתי להטריל, אתם צריכים כבר לדעת שזה לא מזיז לי, לא אני העליתי שוב את הטענה הזאת מהארכיון, אבל ככל שיעלה אני אהיה שם להמשיך לעמוד מאחוריה.
כמה דברים:
Hgh לא נמצא באופן חד משמעי כיעיל לשיפור ביצועים או החלמה והוא נאסר אפילו כתכשיר anti aging כי ההשפעה שלו לא מוחלטת. יותר מזה, אפשר לאתר ריכוז גבוה של hgh. הוא רלוונטי בעיקר בתסמונות מסויימות שקשורות לבעיות גדילה בצעירים.
סטרואידים שנועדו לשיפור ביצועים מביאים להמון תופעות לואי וגם בלא מעט מקרים פירוק שרירי מוגבר, התכווצויות יחד עם קריסה של מערכות פנימיות. פחות רלוונטי באספקט שיקומי למרות הרציונל שציינת. בטח אם אנחנו מדברים על עונה שלמה.
אני דווקא קראתי על כל המקרים שהיו בשנים ספציפיות בסריה א’ ולא בספרד. בכל מקרה מדובר גם על איזור סוף שנות ה 90 תחילת שנות האלפיים. לא מעט השתנה גם מבחינת יכולת זיהוי הסמים.
אשמח אם תשלח קישור על המקרים בספרד, באמת שמצאתי רק על איטליה.
מדהים, הנה אנחנו מנסים לנהל דיון רציני על סמים בספורט רק בשביל שתיתן עוד פעם ערימה של מילים שבסופו של יום משמעותן “תיאורטית זה לא יכול לקרות?!!! ברצלונה גם שיחקו טוב וגם היה להם את הרופא של פפ מאיטליה coincidence?!?!” באמת שכל טיעון שאתה כותב על סמים מצד הפפ טים אני יכול לבנות ביתר קלות על זה שריאל קונה שופטים. האם זה הופך אותי לצודק? לא כי זה במקרה הטוב קונספירטיבי. ככה זה כשאתה מגיע לדיון עם אפס תימוכין מלבד קונספירציות.
חדל פפ וסמים, יש גבול לכל תעלול והאצבע שלי עייפה מלמחוק.
סותמים לנו את הפה
אפשר פשוט להעביר את זה למקום הנכון:
''דיון הקונספירציות הגדול: הנחיתה על הירח, האם יהודים ביצעו את 9/11, הכפיל של פוטין והונאת המאה של פפ הנרקומן".
שמה זה גם יקבל את הקונטקסט המתאים.
הנושא הוא Self explanatory.
תתפרעו
ושלא תגיד שפה סותמים את הפה
אין לי סבלנות למצוא קישורים מלפני תריסר שנים סורי
הנה בזריז מgpt-
Yes, there was a significant doping scandal in Spanish sports during the 2010s, with Operation Puerto and Operation Galgo being the most notable cases. These scandals raised suspicions about doping practices in Spanish sports, including cycling, football, and athletics.
1. Operation Puerto (2006–2013)
- Background: This was one of the biggest doping scandals in sports history, led by Spanish doctor Eufemiano Fuentes.
- What Happened?: Authorities uncovered a vast blood doping network where Fuentes provided performance-enhancing drugs (EPO, blood transfusions) to elite athletes.
- Athletes Involved:
- Initially, the focus was on cycling (e.g., Jan Ullrich, Ivan Basso), but there were rumors that footballers and tennis players were also involved.
- Despite widespread suspicion, the names of non-cyclists were never fully revealed, leading to criticism that Spanish authorities covered up evidence.
- Legal Consequences: Fuentes was sentenced to one year in prison in 2013, but the judge ordered the destruction of blood bags, preventing further investigations into athletes outside of cycling.
2. Operation Galgo (2010–2011)
- Background: A Spanish police investigation into doping, particularly in athletics.
- Main Figures:
- Marta Domínguez, a world champion runner, was accused of being part of a doping ring.
- Other Spanish track-and-field athletes and coaches were also implicated.
- Outcome: Many cases were dismissed, and Domínguez was later cleared due to procedural issues.
Were Football and Tennis Involved?
- There were unverified claims that some top La Liga clubs and tennis players were linked to Fuentes’ network.
- Fuentes hinted that if he named all his clients, Spain would lose its 2010 World Cup title, but he never revealed the names.
- Former French sports minister Roselyne Bachelot accused Rafael Nadal of doping, but there was never solid evidence.
אגב הקבוצות החשודות במעורבות הן - ריאל, ברצלונה, ולנסיה וסוסיאדד.
אז ככה, ארמסטרונג זכה 7 פעמים רצוף תוך שהוא משתמש ולא נתפס.
ארמסטרונג השתמש בסמים וזכה 7 פעמים רצוף והיה ממשיך כנראה לזכות עד היום אם לא היה מפסיק להשתמש.
אתה כותב שאין סיכוי שברצלונה השתמשה כי הייתה נתפסת, הנה עובדה שלא תמיד נתפסים בזמן מעשה.
אתה רוצה לשכנע אותנו שסמים לא משפרים כלום ולא מונעים פציעות אלא להיפך() הנה אחד שהזריק וזכה 7 פעמים רצוף באירוע הספורט הכי קשוח שיש.
ואז אתה בא לפה להתנשא עליי כאילו שאתה מביא סימוכין ואני מדבר מהתחת.
אי אפשר להוכיח שהזריקו ואי אפשר להוכיח שלא הזריקו, כפי שאני מדבר בביטחון בלי הוכחות כך אתה מפזר הצהרות שאין מאחוריהן כלום.
יש אינספור מקרים שהתגלו אחרי מעשה, כל שלטעון שהיה שימוש בסמים זה לא כזה תלוש מהמציאות.
זה מקרה של 3 עונות רצופות עם מאות משחקים בלי רוטציות כמעט ואין פציעות כאשר היריבות מתפרקות פיזית פעם אחרי פעם.
היום אחרי 10 שנים מהמקרה כשרפואת הספורט התקדמה בצעדי ענק ועם תזונה נכונה וניהול נכון של דקות שחקנים מתפרקים על ימין ועל שמאל.
כל אחד שיאמין למה שרוצה, אתה רוצה להאמין שברצלונה מועדון ספורט מכובד שלא הייתה מזריקה, אני אומר שהמאמן הזריק כשחקן ונתפס והביא את הרופא שהזריק לו שיהיה הרופא האחראי בברצלונה, לדעתי האישית זה מאוד מאוד מאוד מחשיד, תרצה או לא.
אין לי הוכחות ולא טענתי אף פעם שיש, רק שאני מאמין שבעתיד כפי שקרה עם לאנס ארמסטרונג כך יתגלה שברצלונה אז כן השתמשה בחומרים אסורים.
שוב הוכח שלהתבכיין תמיד עוזר
האמת שלא ממש היה אכפת לי רק בדקתי אם בכי והתמסכנות באמת עובד
אני באופן אישי חושב שיש מקום לכל דעה שבעולם, כל עוד לפחות מנסים לנמק אותה. ייאמר לזכותך שאתה תמיד מנסה לנמק.
אם כבר שוחזר הדיון אז מגיב לך @Mikelike
כמובן שהטענה של טיטי חורגת מהנורמה וחובת ההוכחה עליו (צריך לומר שהוא ציין שהוא “מאמין” שכך יהיה ולא שזה עובדה מוגמרת). ובכל זאת, הטענה שלו - גם היא לא ברירת המחדל וצריכה הוכחה - היא ממש לא כזאת תלושה מהמציאות כמו שמציירים אותה כאן (אוהדים משני הצדדים אגב).
האנלוגיה שלך אז (ביבי וההתנקשות בטראמפ אאל"ט) לא נכונה - היא הייתה מתאימה אם לביבי הייתה היסטוריה של התנקשות בנשיאים ו/או שהוא היה מביא איתו מתנקש שהוא שכר בעבר לביקור בארה"ב.
שיהיה ברור, אישית לא טענתי שפפ סימם או לא סימם, אין לי דעה בעניין - אבל חוסר הענייניות פה הפתיע אותי.
ועוד משהו - נדב אתה אומר שאין כזה דבר חומר אסור כלשהו (יו ניים איט) שמסייע בהתאוששות ומונע פציעות? @Aimarito
בדיוק, ותוסיף שאם התנקשויות בנשיאים נבחרים היה משהו יחסית נפוץ שכבר קרה ונתפסו על כך כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות האנלוגיה הייתה מתאימה (הרבה) יותר.