זה ויכוח ישן ביננו. גזענות בהגדרה המקובלת היום ממש לא חייבת להתבסס על גזע בלבד. אפשר גם להמציא מילה לכל דבר (הומופוביה, איסלמופוביה, וכן הלאה) אבל לי אין צורך ב10 מילים שאומרות מילה אחת.
חיכיתי למישהו כמו סמיר שיבטא את הצד השני ושמחתי מאוד שזה קרה. ע כל פסוק גרוע מבקוראן אני יכול להביא שניים גרועים לא פחות מהתנך. על כל רצח מוסלמי אני יכול להביא רצח יהודי\נוצרי. על כל פרימיטיביות אסלאמית אפשר להביא פרימיטיביות יהודית\נוצרית. דת מבחינתי היא דבר רע בהגדרה כי היא מתבססת על מה שאני מגדיר כשקר. אבל לטעון שדתיים הם דבר רע בהגדרה - ובכן זו גזענות.
אני אוהב בעיקר את ההתלבטות. כשהייתי מנהל (בקפיטריה) הקפדתי מאוד שלא להשתיק דעות שבעיניי היו מזעזעות. הסיבה היחידה למחיקה\הרחקה שלי (בקפיטריה) הייתה ירידה מוגזמת לפסים אישיים. המוטו שלי היה שאני מעדיף גזענים בפרהסיה על פני אספני צלחות של הרייך השלישי במרתפים חשוכים. היו לא מעט משתמשים (ומנהלים) שאתגרו מאוד את סבלנותי ואני חושב שאני בהחלט יכול להגיד שעמדתי באתגר בגבורה. כמובן שבמקרה האחד בו הרחקתי הואשמתי בכך שאני עושה זאת בגלל דעותיי הפוליטיות (אבל אז גם קמו כמה ימניים נחמדים להגן על שמי הטוב).
אבל אני מאוד בעד שכל אחד יוכל לכתוב את דעתו כאן. כולל פוסט תשבוחות לכהנא (קרה בספורטאנטר). וכמו שאני מצפה לחופש ביטוי מוחלט אני גם מצפה שהאנשים הישרים יאמרו את דעתם כשמשהו דוגמת תשבוחות לכהנא עולה כאן. כלומר הפוסט של רביע לבדו הוא נוראי מבחינתי אם יש אחריו הסכמה או הסכמה שבשתיקה. ברגע שקראתי את מה שכתבת ואח"כ את מה שכתב סמיר אני בהחלט יכול להיות רגוע שאנחנו בכיוון הנכון.