על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

לא חושב שהמילה שמרני מתאימה פה, כי זה ממש לא נובע ממניעים שמרניים. מה שכן, יש משהו הרבה יותר סגור בשמאל היום מאשר היה בניינטיז (ובכלל אני מניח מאשר בחצי השני של המאה הקודמת).

לצערינו החברה המערבית הופכת (בהובלת המרכז/שמאל) להרבה פחות ליברלית, ונדמה לי שעל זה אתה מדבר.

כן אני רק עדיין לא בטוח לגבי משהו עם הwoke… הפיד שלי היה מלא בשיט הזה עד שהשתעממתי והאלגוריתם שלי עבר הלאה. אני כל הזמן תוהה עד כמה זה באמת קיים במציאות ועד כמה זה קיים רק ברשתות החברתיות.

עובד של ארסנל נחקר בחשד לפוסטים אנטישמים.

אני חייב להודות שכשאני קורא את הפוסטים האנטישמיים שכתב, לא ממש ברור לי על מה החקירות. עם כל הכבוד, זכותו המלאה של הבנאדם לכתוב כאלו דברים והאמת שהם גם לא עד כדי כך חמורים, יש הרבה מאוד יהודים ישראלים שיחתמו על כל מילה שם.

הצעדים נגד חופש הביטוי מקצינים גם כאשר זה לכאורה בא להגן עלינו.

זאת בעיה כללית באנגליה, אנשים שם נחקרים על פוסטים על ימין ועל שמאל (אההה? ראיתם מה עשיתי שם? ).

How it started:

https://twitter.com/RadioGenoa/status/1867638552764223506?t=3MOiUKAhjIz6UJi-vikZrw&s=08

How it’s going on:

אז תנו לי להבין:
הרשויות וכולם רואים עדר חיות אדם מטרידים זקנים ומשפחות עם ילדים בשוק חג המולד, אבל לא רק שלא מנסים לעצור את הטירוף אלא אפילו לא טורחים להבין עם מי יש להם עסק ולהתכונן למה שיבוא.

ברגע שראיתי את החיות בשוק הבנתי שזו הפגנות כוח. הם מאמינים בכוח שלהם. במספרים שלהם.
הם מבינים שהם חזקים ועכשיו הגיע הזמן להתחיל בכיבוש.

תחילה הם הסבירו שכל חגיגות חג המולד האלה מפריעות להם ומעליבה אותם, אבל הגרמנים לא רצו להבין.

אז עוברים לפלאן בי: יתחילו הפיגועים עד שאנשים יפסיקו ללכת לשוק והתרבות תשתנה.
Same old same old.

העיקר שהם מספרים לנו שהדייברסיטי זה הכוח שלנו והעלבת brown people בפייס או טוויטר זה הפשע הכי גדול שאירופים יכולים לעשות.

עריכה:

מי רוצה להמר שמחר כולנו נקרא על זה שהקורבן האמיתי של הפיגוע זה המוסלמים שעכשיו יסבלו מאיסלאמופוביה?

אירובה גמורה לחלוטין:

גם כשהם אונסים הם הם הקורבן. זה בדיוק הmodus operandi של הבוגדים במערב.
בספרו הגדול של דגלאס מרי הוא מביא כמה דוגמאות של כמו זו, של בנות שנאנסות על ידיהם ועדיין מגינות עליהם בחירוף נפש.
זה לא מפסיק להדהים אותי.

הם מביאים אנשים שלא מעוניין לעבוד ולתרום וכך הכסף נגמר לגרמנים שאשכרה עובדים.

והציוץ הזה לא התיישן טוב:

וזה מצחיק שהבן אדם הזה, שאני לא מכיר, מאשים את מאסק בשטויות האלה בזמן שהוא מצטט את מהדי.
Yiu can’t make this shit up.

סיקור תקשורתי די הזוי, אם יורשה לי

ערן עציון כבר כתב לא מעט שטויות במלחמה הזו. כמות יפה של נבואות זעם שלא התממשו

AFD

• מביעים עמדות פרו ישראליות
  • תומכים בשינוי גישה של 180 מעלות ביחס לשואה
  • משתמשים בסמלים נאציים

יש עוד כמה דוגמאות. אז כן, הכל ביחד. וכשזה בא מקהל מצביעים שמרוכז בעיקר במזרח גרמניה ולא מאד טוב לו בחיים, כדאי להיזהר

גזענות נגד מכוניות…

“some cars did someting”

בינתיים נראה שהתגובות שלכם לא מתיישנות טוב. סיפור הזוי.

חייב לציין שזה ממש מוזר, מה הטעם של ערבי אנטי מוסלמי לבצע פיגוע בשוק כריסמס כאקט מחאה?

מלראות את כל החגיגה, התרגשות וההתלהבות שמגיעים מהשמאל במדיה החברתית מהעובדה שהוא “אנטי-מוסלמי” וכביכול ימני, אפשר בקלות להסיק שהאנשים האלה מבינים טוב מאוד את הבעיה של המהגרים המוסלמים במדינה שלהם וכל האמירות שלהם על איסלמופוביה ו"הכח בגיוון" או מה שזה לא יהיה, זה שקרים שנועדו לראמות אותנו ולשכנע את עצמם.

שום דבר לא התיישן רע.
השורה התחתונה: מוסלימי, שטוען שהוא אתאיסט, רצח בפיגוע נוצרים בחג המולד.
זה לא שהוא רצח אנשים שבמקרה הם נוצרים. מה שעשה הוא ממש סימבולי.

האם הוא סתם הרדים אנשים עם הפרסומים שלו? האם הוא באמת היה אנטי מוסלימי ורצה עכשיו לגאול את עצמו כפי שתמיד עושים במקרים כאלה?

יש יותר מדי צילומי מסך שמסתובבים בטוויטר מהחשבון שלו וקשה לדעת מה אמיתי ומה לא.

זה שקוף שזה ניסיון שלו לעשות “מסך עשן” כי הוא העריך שהוא תחת מעקב של שירותי הביון הגרמני…

יש לו גם ציוץ שהוא תומך בחמאס…
https://x.com/NiohBerg/status/1870353000855728546/photo/1

מה שכן “החשודים המיידים” כבר מנסים להריץ ספין הזוי שהוא קונספרציה של המוסד הישראלי…

למה אתה הולך כל כך רחוק, תראה מה שקרה בארץ בשנה האחרונה.
מחבלי חמאס שרצחו ואנסו גופות וטיגנו עובר שעוד לא נולד בתוך תנור ומיקרוגל, ואז התקשורת הפרקליטות ובתי המשפט בארץ מנסים להגן עליהם בטענות עלובות של כיבוש ודיכוי ועוד כל מיני חארטות ואז גם מאשים את חיילי צהל באונס של המחבלים, אז למה אתם מצפים?!?!? העולם הנאור והצבוע הזה בסוף יביא לסוף של עצמו.

במדינה שגדלתי בה (מדינה מוסלמית) יש משפט שאומר “אם הרגו אותו או הרביצו לו כנראה הגיע לו” “האשמה היא אצל המתאו זה שחטף” (בתרגום חופשי)

לא היה ולא נברא… הרבה דברים מזעזעים מאוד קרו ב7.10 אין צורך להמציא דברים מזעזעים נוספים.

הסיפור מסתבך

לפי מה שאני מבין סעודיה ביקשה להסגיר את הטרוריסט אליה בגלל שהוא חשוד באונס שם וגרמניה סירבה לבקשה מסיבה של “רדיפה דתית”.

זה מסביר את כל הפוסטים שלו, שהוא מנסה לעשות מעצמו אקס מוסלמי ואתיאסט.

הוא פשוט עשה את עצמו כאילו הוא אתיאסט ובעל דעות ימניות בגלל שהוא ידע שזה ימנע את ההסגרה שלו לסעודיה.

התקשורת כרגיל מנסה לשקר ולהסתיר את זה.

תודה לאלון מאסק שבזכותו התקשורת נכשלת בזה.

https://x.com/Salansar1/status/1870382338040848634

אוף טופיק, אבל קראת את זה וקפץ לי לראש השיר של ירמי קפלן

אין לי כוח להתחיל לחפש הוכחות לזה וגם הויכוח לא על זה, אבל אני מאמין שהבנת את כוונת האנשים שמדובר עליהם.

יש בתורת ההסתברות עיקרון מעניין, וקצת לא אינטואיטיבי, שנלמד ומוטמע בהרחבה לדוגמה בעולמות המודיעין והביון המתקדמים ברחבי העולם:
אם יש מאורע מסויים, שניתן להסביר אותו בשני אופנים - הסבר אחד הוא בעל ראיות תומכות לכאורה, אבל הוא מאוד מאוד לא סביר; והסבר שני, שלא נמצאו לו ראיות תומכות, אבל הוא סביר בהרבה - מירב הסיכויים הם שבכל זאת ההסבר הסביר הוא הוא ההסבר האמיתי.
הסיבה לכך היא שאם אכן יש כזה פער ברמת הסבירות של כל אחד משני ההסברים, אז לראיות התומכות צריכות להיות משקל גבוה במיוחד - כזה שלרוב קשה למצוא.

ניתן לרגע דוגמה, להמחשה:
נניח שגילו בחווה כלשהי, שכבש בעדר נטרף, באיזור בו יש הרבה צבועים וכמעט ואין נמרים (נניח 100 צבועים על כל נמר, וידוע שצבועים אכן מגיעים וטורפים כבשים מהעדרים שבאיזור מידיי פעם בפעם), ומגיע מישהו ואומר שהוא ראה בלילה לפני שנמר בא וטרף את הכבש. אז למרות עדות הראייה הזאת, הדבר הנכון הוא בכל זאת להניח שצבוע הוא זה שטרף את הכבש, ולא נמר. זאת מכיוון שבסיכוי גבוה (בהרבה) מ-1% - אותו אדם פשוט לא ראה טוב באותו לילה, או שאפילו יש לו אג’נדה נגד נמרים.
(למעשה מדובר במעין הרחבה מתמטית-בייסיאנית של עיקרון התער של אוקהאם).

לכן - בחור סעודי, עם רקע מוסלמי עמוק, שמבצע פיגוע המוני בלב שוק חג מולד, בלב אירופה המערבית - גם אם יש על-פניו ראיות תומכות בכך שבעצם מדובר באתאיסט אנטי-מוסלמי ימני-לאומן-אירופאי קיצוני - אני עדיין שם את הכסף שלי על זה שמדובר במקרה הקלאסי והמוכר של טרוריסט מוסלמי ג’יהאדיסט.

קצת סדר:

https://twitter.com/Salansar1/status/1870382338040848634?t=s6i7jb7-GV3cUF6GweGWVA&s=19

הם כמובן חוזרים על אותו נרטיב:

ומתעלמים מזה:

אבל הבעיה בעולם זה כנראה אילון מאסק.

כי זה בסדר אם מיליארדרים שמאלנים עושים את זה. אבל מאסק??

מתוך פוסט בפייסבוק של פייגלין (בעקבות בחירות כלשהן באירופה שאין לי מושג מה הם והאם המסקנה של פייגלין נכונה או לא, זו לא הפואנטה):

העידן הפוסט-מודרני שבא בעקבות מלחמת העולם, ביקש להתרחק מאמיתות מוחלטות ומן הדבקות באידאולוגיות שהביאו למלחמה.
סיסמת הפוסט מודרניזם היתה - ‘כל אחד והאמת שלו’.
בתוך מרחב תודעתי שכזה, הדמוקרטיה פורחת. יש הכלה ויש ציות לכללי המשחק.
אבל בשנות ה-90 הפוסט מודרניזם התחלף בפרוגרסיביות, ועקרון ה ‘כל אחד והאמת שלו’ התחלף בעקרון חדש - ‘כל אחד והאמת שלי’.

האמת, גאוני. מאוד אהבתי את המשחק מילים והוא גם מדויק מאוד. אין ספק שהפריחה של הפרוגרסיבים (שזה בסה"כ ניאו קומוניזם גזעי במקום כלכלי) התאפשרה מאוד בעקבות פריחה של עיקרון אחר, שהוא במהותו אכן טוב מיסודו, וזה עיקרון הפלורליזם.

הבעיה היא, שהפכו את הפלורליזם מפלורליזם “פסיבי” ל"אקטיבי". זה קצת כמו ההבחנה בין עיקרון אי האפליה לעיקרון אפליה מתקנת, ההבחנה בין אי שוויון בהזדמנויות לאי שוויון בתוצאות, או ההבחנה בין חירויות שליליות לחירויות חיוביות.

בכל המקרים, העיקרון הבסיסי חיובי מאוד אבל ההרחבה האקטיבית שלו הופכת אותו לאידואלוגיה רעה ומסוכנת ביותר. בכל המקרים גם זה אותו סטייט אוף מיינד שגורם לך לעבור מן הבסיס להרחבה.

זה נכון מה שפייגלין כותב לגבי הפרוגרסיבים. מהצד השני יש את הפופוליסטים שהחליפו את “יש אמת אחת” ל"שקר הוא אמת".

אז ממאבק בין ‘כל אחד והאמת שלו’ לבין ‘יש אמת אחת’

עברנו למאבק בין ‘כל אחד והאמת שלי’ לבין ‘שקר הוא אמת’

ברמה השלטונית אנחנו כמובן לא רואים את זה כי אין פרוגרסיבים בשלטון. אז בעצם המאבק האמיתי במציאות שמחוץ ל-פיד הוא בין ‘כל אחד והאמת שלו’ לבין ‘שקר הוא אמת’.