מחזור 24: תיקו מתסכל בפמפלונה בעשרה שחקנים| אמבפה הבקיע, ג'וד הורחק. באיזה מקום נסיים את המחזור?

שלא יגידו שדור רומנו נעלם ושבע ולא פותח דיונים בזמן!

לקראת אוססונה

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק במצב רוח נהדר אחרי ה-2:3 הגדול על מנצ’סטר סיטי במשחק הראשון בפלייאוף ליגת האלופות. ‘הקולות’ מחדר ההלבשה אומרים שהביטחון בשמיים וזה רגע שמשנה עונה – נקודת המפנה. ואולם, למרות שמשחק הגומלין ביום רביעי כמובן יילקח בחשבון מצד קרלו אנצ’לוטי – בפני ריאל עומדת משימה קודם לכן – לשמור על הפסגה. עם נקודה אחת בלבד בשני המחזורים האחרונים הרי שהפער קטן מאוד וברצלונה ואתלטיקו מדריד שוב התקרבו. לא היה כל כך צפוף בצמרת בשלב הזה מאז עונת הדסימה. ריאל השיגה 22 נקודות בלבד ב-12 משחקי החוץ שלה, היא אמנם שנייה בטבלה אבל אתלטיקו מדריד יכולה להשתוות אליה ומדובר בחמש נקודות פחות מברצלונה לה משחק עודף בחוץ. זה משחק אחר לגמרי נגד יריבה שתשחק בסגנון אחר לגמרי, המוטיבציה אחרת לגמרי. אבל קרלו מקווה שהקבוצה תמשיך את המומנטום מהמשחק באיתיחאד. עוד נציין כי 50 נקודות ב-23 מחזורים זה הכי מעט שהשיגה ריאל בכל עונה תחת קרלו אנצ’לוטי.

“אנחנו בעלי מוטיבציה גבוהה ורוצים לשמור על הפסגה. עלינו לחזור על כל הדברים הטובים שעשינו במנצ’סטר. למדנו כמה חשובה ההקרבה, אבל אנחנו צריכים המשכיות ומחר זה יהיה מבחן חשוב בהקשר הזה”, אמר וציין כי המגרש בפמפלונה קשה מאוד. הוא הוסיף: “אם מחר לא נבין (השחקנים לא יבינו) שזה אחד המשחקים החשובים ביותר בליגה - אז נעשה טעות קשה מאוד”. קרלו, שהגיב בציניות רבה לשאלה על שמיעת האודיו של ה-VAR מהמשחק נגד אספניול (זה יקרה ביום שני, ‘במשרדים’ – “סוף-סוף! אני בטוח שבמועדון יידעו להאזין טוב. אני לא יכול לישון בלילה”) גם סיפק עדכון פצועים ואמר: “אנטוניו רודיגר ודויד אלאבה יהיו זמינים למשחק הגומלין נגד סיטי, מצבם משתפר מאוד. וכך גם לוקאס ואסקס”. אבל מחר ימשיך בצד ימין פדה ואלוורדה, שענד את סרט הקפטן, זה שאף פעם לא נח. השינוי היחיד בהגנה יהיה פראן גארסיה במקומו של פרלאן מנדי.

בינתיים לצד ההתלהבות, ויניסיוס ג’וניור לא יורד מהכותרות ואפילו קרלו הודה שנמאס לו “זה לא מדאיג אותי כי הוא מאושר בריאל מדריד. הוא שחקן שמח שרוצה לעשות כאן היסטוריה”… ויני מוציא לנו הרבה אוויר. פארטידזו שלו באיתיחאד נגד סיטי ואם תרצו בישול שער הניצחון לג’וד בלינגהאם ומצד שני הפרסומים הבלתי-פוסקים על עזיבה אפשרות לערב הסעודית ושהוא הציע את עצמו. יש גם את העניין הזה, לא משנה כמה טוב ויני היה באירופה - בליגה הוא לא כבש כבר שלושה חודשים וחמישה ימים, מאז המשחק נגד אותה אוססונה בסיבוב הקודם (שלושער). הגיע הזמן לשבור את הרצף, בטח נגד יריבה שהוא אוהב מאוד. אשתקד כבש צמד בפמפלונה, שער ב-0:4 בסנטיאגו ברנבאו ובסה"כ שמונה שערים ב-11 משחקים - הרקורד הטוב בקריירה שלו. ומברזילאי אחד לברזילאי אחר. רודריגו כבש את שער הבכורה שלו נגד אוססונה בהופעת הבכורה שלו איי שם בספטמבר 2019, ומחר ירשום ציון דרך גדול עם משחקו ה-250 בריאל מדריד. היבול? 67 שערים בלבד. בליגה יש לו 32 שערים ב-162 משחקים - שער בכל חמישה משחקים, שונה מאוד מהרקורד שלו בליגת האלופות.

אותו 0:4 ביתי על אוססונה בנובמבר לא היה עוד רגע בעונה של ריאל מדריד 2024-25, היא גם הרוויחה את הילד ראול אסנסיו שבגלל הפציעה הקשה של אדר מיליטאו עלה מהספסל לפרמיירה, בישל שער ולא עצר לרגע – כל עוד המיסטר נתן לו לשחק. כעת הוא חגג יום הולדת 22 עם משחקו ה-22 בקבוצה הבוגרת ומשחק מעולה נגד מנצ’סטר סיטי. “אין לנו שחקני הרכב בלתי מעורערים”, אמר עליו קרלו. “הוא מצליח מאוד והוא בוודאי יילחם על המקום בהרכב יחד עם שאר השחקנים”. כמובן שהחשש שלנו קיים אבל את זה ליום ‘חגיגי’ אחר. אסנסיו, בצל השמועות על זימון אפשרי לנבחרת ספרד במרץ – מרוכז רק בדבר אחד וזה להמשיך לבלוט.

אנצ’לוטי נשאל גם לגבי ג’וד בלינגהאם, כובש שער הניצחון באיתיחאד – שער ניצחון שישי שלו בריאל מדריד לאחר הדקה ה-90, בלי פנדלים. מספרים של כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי. “הוא אמנם שחקן צעיר וזו עונתו השנייה בלבד במועדון אך יש לו הכל כדי להיות המנהיג של הקבוצה הזו בשנים הקרובות. הוא יישאר כאן זמן רב”. בספרד מניחים בזהירות – המארקה – כי מחר יהיה זמנו של האנגלי לנוח (על אף שנח לא מזמן נגד לגאנס גביע). בהרכב המשוער במארקה, ועדיין צריך לקחת בערבון מוגבל – מופיע ברהים דיאס, שתמיד עולה מהספסל למעט זמן ועושה הרבה – כבש את שער השוויון באיתיחאד ומעורב בעשרה שערים העונה. האם ברהים ישחק באמצע מה שיכול להיות שינוי טקטי נהדר? מה שיותר ריאלי זה שנראה את לוקה מודריץ’ במקום דני סבאיוס שנמצא בכושר הטוב ביותר שלו מאז הגיע למועדון. ריאל צריכה את כל שחקני הסגל כעת, ובעיקר היא צריכה נקודות.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, אורליאן טשואמני, ראול אסנסיו, פראן גארסיה| אדוארדו קמאבינגה, לוקה מודריץ’, ברהים דיאס| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אוססונה?

אוססונה מגיעה למשחק בכושר סביר, לא הפסידה בארבעת מחזורי הליגה האחרונים ומדורגת במקום התשיעי שתואם את מידותיה. לא מזמן קטעה רצף מאכזב בליגה של שלושה חודשים בלי ניצחון שהרחיק אותה מהצמרת הגבוהה. במחזור האחרון סיימה ב-1:1 בחוץ נגד מאיורקה - זהירות - מלכת התיקו שלה הליגה (עשרה כאלה ב-23 מחזורים) לפניכם ולפניכן גברה 1:2 על ריאל סוסיאדד לעיני הקהל שלה. מנגד, בגביע נגד הבאסקים זה היה סיפור אחר, כשסוסיאדד היא מעין כבשה שחורה שכן הדיחה אותה גם אשתקד כמעט באותו השלב. בחזרה למשחק האחרון הרי שאוססונה ספגה בדקה מאוחרת (81) אבל הפגינה אופי כשידעה לחזור, אנסו בויומו השווה ממש בתוספת הזמן (90+4). “תיקו עצבני והוגן בסון מויץ’. גם למאיורקה וגם לאוססונה יש נקודה, אבל זה לא פותר את הבעיות שלהן וככה החלום להגיע לאירופה ישנו אבל יהיה מסובך. אוססונה ממשיכה להראות שקשה לה מחוץ לבית”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. כמובן שאנטה בודימיר הוא השחקן המסוכן ביותר בקבוצה והראה את כוחו בצמד נגד סוסיאדד בתחילת החודש. עונת השיא שלו אשתקד היא 18 כיבושים, 17 מהם בליגה, והוא בהחלט מסוגל להאפיל עליה. הקרואטי שמציג משחק ראש קטלני הוא אחד החלוצים הטובים בליגה, לבטח בליגה שמחוץ לשלוש הגדולות.

אז כמובן שבאוססונה בונים על משחק אחד העונה שנתן להם ביטחון - במחזור השמיני הבאסקים אירחו את ברצלונה והיו אלה שקטעו להם את המאזן המושלם עם ניצחון 2:4 נהדר. פרט לכך היא ניצחה את סוסיאדד פעמיים ויש לה תיקו נגד ויאריאל. במשחקי הבית אוססונה חזקה עם שישה ניצחונות מול שני הפסדים ובסה"כ 22 נקודות מתוך 36 אפשריות. בחוץ כמובן שזה סיפור אחר. אנריקה מרטין, שחקן ומאמן הקבוצה בעבר, מהסמלים הגדולים באוסוסנה, אמר לקראת המשחק בריאיון ל-AS: “אוססונה משחקת טוב מאוד. אני משוכנע שריאל תסבול באל סאדר. כבר ניצחנו את ברצלונה ובבית אנחנו קבוצה חזקה מאוד”… למדריד יש את השחקנים הטובים בעולם ולכן זה יהיה משחק צמוד". כל הכרטיסים נמכרו ואוהדי אוססונה מבטיחים קרנבל, ועל כן המאמן ויסנטה מורנו מבסוט.

“זה לא יכול להיות יותר אטרקטיבי. עבור הקהל שלנו זה אחד מהמשחקים שהם מסמנים בלוח השנה. אנחנו הולכים ליהנות מזה בידיעה שיהיה קשה מאוד. ריאל אחת הקבוצות הטובות ביותר, בגלל מה שהיא עושה ולא כי אני מחמיא לה. אנחנו צריכים להיות קבוצה מלוכדת, כמו משפחה, כמו אוססונה”. הוא מצר על היעדרותו של אנסו “השחקן הכי מהיר שלנו נגד הקבוצה הכי מהירה, אבל כשמישהו חסר - יש הזדמנות לאחרים”. הוא נשאל האם אוססונה כמלכת תוצאות התיקו - חותמת על נקודה. “לא. זה חבל שאנחנו עושים הרבה תוצאות תיקו. אנחנו קבוצה מאוד תחרותית. ברגע שהמשחק יתחיל נרצה לנצח. לפעמים גם כשאתה משחק משחק מושלם נגד קבוצה ברמה הזו אתה לא מצליח לנצח”. הוא מספר: “מבחינה ספורטיבית אף פעם זה לא זמן טוב לארח את ריאל, אבל מצד שני תראה מה משחק כזה עושה לכל העיר, לכולם יש מוטיבציה. יש גם לחץ אבל ניקח את זה למקום חיובי”.

המאמן מדבר על הבלם בויומו שהיה גיבור הנקודה הדרמטית במחזור שעבר, יחמיץ את המשחק משום שספג את הצהוב החמישי שלו ובמקומו ייכנס ל-11 חורחה הרנדו למרכז ההגנה. פרט לכך אוססונה אמורה לשמור על התבנית שלה. ארבעה שחקני הגנה, מאמינה ביכולתה, מערך 4:3:3. אחרי בודימיר המבקיע הטוב ביותר הוא רובן גארסיה, החלוץ שכבש חמישה שערים ב-768 משחקים. מנגד, בצד השני של המגרש, השוער סרחיו הררה שכבר הצטיין לא פעם נגד ריאל מדריד - הוא השוער שרשם את מספר ההצלות הגבוה ביותר העונה בליגה.

קשר הכנף בריאן סראגוסה שהגיע מבאיירן מינכן, חזר לאחרונה מפציעה פתח ב-11 במחזור הקודם. הוא כבר בישל חמישה שערים. הוא משוכנע: “זה זמן טוב מאוד לנצח את ריאל מדריד, אני חושב שאם יש זמן טוב לתפוס אותם אז זה עכשיו”. “כמובן שזו קבוצה ענקית, כולם רוצים לשחק נגדם, נגד שחקנים מהטופ העולמי, ובטח עם הקהל שלנו. אני חושב שוויניסיוס הוא רפרנס, אני מסתכל עליו, אוהב איך שהוא משחק. אני מקווה שנתחרה במקסימום”. על הבית הוא אמר: “הקהל נושא אותנו על כתפיו, אנחנו מרגישים את התמיכה בכל הזמן. אני חושב שאנחנו עומדים בציפיות. העונה טובה אבל אנחנו מסוגלים להשתפר”.

אוססונה - הרכב משוער: סרחיו הררה|חסוס ארסו, אלחנדרו קאטנה, חורחה הרננדו, חואן קרוס| אימאר אורוס, איקר מוניוס, ג’ון מונקאיולה| רובן גארסיה, בריאן סראגוסה, אנטה בודימיר

היסטוריה ומפגשי עבר:

במשחק מחר ריאל מדריד תשמח להאריך את רצף הניצחונות הרצופים שלה בפמפלונה לארבעה - טפו-טפו-טפו, הרצף הכי טוב שלה ושהושג באמצע העשור הראשון של שנות ה-2000. בעונה שעברה זה נגמר ב-2:4 גדול, ערב מוצלח של ויניסיוס ג’וניור עם צמד, וגם דני קרבחאל בשער קבוצתי יפה וברהים דיאס הבקיעו. אנטה בודימיר השווה זמנית ואיקר מוניוס קבע את תוצאת הסיום. לניצחון הזה קדם ניצחון הרבה יותר קשה - 0:2 בעונת 2022-23, עם שערים מאוחרים של פדה ואלוורדה ומרקו אסנסיו. בעונת הדאבל הראשונה עם קרלו אנצ’לוטי זה נגמר ב-1:3, ובכלל ריאל שיפרה משמעותית את המאזן שלה באל סאדר – חיובי – בזכות עשרים השנים האחרונות. בעשור האחרון ניצחה ריאל שש פעמים במגרש הזה והפסידה פעם אחת – במחזור ה-21 בעונת 2010-11 עם ז’וזה מוריניו והתרחקה מברצלונה שדי טסה לאליפות. בעונת הדסימה מחקה ריאל פיגור כפול והתגברה גם על כרטיס אדום של סרחיו ראמוס, ופפה ואיסקו קבעו 2:2. כולנו זוכרים את הכעס של זינדין זידאן אחרי התיקו המאופס ב-2020-21 במגרש עם תנאים קשים מאוד בגלל השלג שירד.

הניצחון היחיד של ז’וזה מוריניו בפמפלונה היה גם אחד הגדולים של ריאל מדריד במגרש הזה, אולי הגדול שבהם. 1:5 ענק במחזור ה-31 בעונת האליפות ההיסטורית 2011-12. כריסטיאנו רונאלדו הרים מצד שמאל וקארים בנזמה כבש בוולה כאילו הוא מרקו ואן באסטן. בהמשך הפורטוגלי שלח בומבה מאיזה 40 מטר, גונסאלו היגואין הקפיץ מעל השוער ובהמשך גם הוא וגם כריסטיאנו השלימו צמדים. כאן דיברנו על ניצחון קבוצתי ענק, ומה לגבי הצגת יחיד? כמעט 20 שנה מאז הרביעייה המדהימה של רוד ואן ניסטלרוי בעונת 2006-07. שער מקרוב, שער בדחיקה, בהמשך בעיטה שטוחה מאוד-מאוד מדויקת ברגל החלשה וגם בעיטה לחיבורים, 1:4 ענק. היו גם דרמות כמו שער ניצחון מאוחר של איבן הלגרה בדקה ה-89 בעונת 2001-02 בדרך ל-2:3 כשגם ראול ופרננדו מוריינטס מבקיעים, וכעבור עונה הפסד מתסכל מאוד הוציא את ריאל כמעט סופית ממירוץ האליפות. הלגרה היה אחראי גם על שער ניצחון ב-2004-05, המשחק ששבר את המנחוס, כעבור שנה ג’וליו בפטיסטה בפנדל ו…אי אפשר לשכוח את משחק ההכתרה בעונת 2007-08, ניצחון שהביא לשמחה גדולה עם האליפות הרשמית ולפאסיו היסטורי בקלאסיקו שאחריו!!

זה היה הניצחון הרביעי ברציפות של ריאל במגרש הזה. כר הדשא היה קשה ובוצי, גשם עצום, ריאל הייתה בעשרה שחקנים כשפאביו קנבארו הורחק ופאטצ’י פונייאל כבש למארחת בדקה ה-83. זכור בעיקר גבריאל היינצה מלא דם שמתגלגל פנימה לכר הדשא בתקווה לעזור. בדקה ה-87 אריאן רובן השווה בנגיחה וכעבור שתי דקות המחליף גונסאלו היגואין קיבל מסירה מסרחיו ראמוס ומכל הלב בעט לרשת! 1:2, ריאל מדריד אלופה בפעם השנייה ברציפות… רוב השנים היו לפה ולשם, אין איזו מגמה ברורה מבחינת ריאל להוציא אולי את שנות ה-80 הקשות. הקינטה דל בויטרה למשל הצליחה לנצח פעמיים מול תיקו אחד ושני הפסדים. עונת 1993-94 נפתחה יפה עם 1:4 גדול בחוץ והסתיימה במפח נפש. אותו ניצחון לפחות קטע שלוש תוצאות תיקו ברציפות. ב-42 משחקי החוץ נגד אוססונה הנה המאזן שלנו: 19 ניצחונות לריאל מדריד (45%), 12 תוצאות תיקו (29%) ו-11 ניצחונות לאוססונה (26%), יחס שערים 47:70 לטובת ריאל. בסה"כ 85 משחקי הליגה המאזן טוב הרבה יותר כמובן - 13:53 לריאל בניצחונות. בסיבוב הקודם זה נגמר ב-0:4 ביתי במחזור ה-13 כאמור, כמו בשנה קודם לכן.

אחלה דור רומנו :muscle:

אז בגלל שמחכה לנו מכות מחר אני מבין שפותחים עם הבריון הכי רציני שלנו בסגל, מודריץ’.

אגב, למרות מה שכתבת על אנצ’לוטי האופטימי זה משחק קלאסי לריאל לאבד בו נקודות, אנחנו תמיד לא מצליחים לנצח משחקים כאלה, אופתע אם ננצח.

ביקשתי מקלוד לתת לי את הרקורד של המשחקים בחוץ, מוידוא קטן של השנתיים האחרונות נגד אוססונה, הנתונים נכונים. יתכן מאד והוא ממציא חלק

Season Osasuna Athletic Bilbao Barcelona Atletico Madrid Espanyol Getafe
2023/24 W 4-2 W 2-0 W 2-1 L 3-1 - W 2-0
2022/23 W 2-0 W 2-1 W 4-0 L 1-0 W 3-1 W 1-0
2021/22 W 3-1 W 2-1 L 4-0 L 1-0 W 4-0 W 1-0
2020/21 D 0-0 W 1-0 W 3-1 D 1-1 - W 2-0
2019/20 W 4-1 W 1-0 W 2-0 D 0-0 W 1-0 W 3-0
2018/19 - W 3-0 W 1-0 L 1-0 W 4-2 W 2-0
2017/18 - L 1-0 L 3-0 D 0-0 D 1-1 W 2-1
2016/17 W 3-1 W 2-1 D 1-1 W 3-0 W 2-0 W 2-1
2015/16 D 1-1 W 2-1 W 2-1 W 2-1 W 6-0 L 1-0
2014/15 W 4-1 L 1-0 L 2-1 L 4-0 W 4-1 W 3-0
W-D-L 6-2-0 8-0-2 6-1-3 2-3-5 7-1-0 9-0-1
Success % 75.0% 80.0% 60.0% 20.0% 87.5% 90.0%

אוסאסונה לא שיחקה בליגה הראשונה בעונות 14/15 ו 15/16

כך ענה לי chatgpt ואמר לי שאי אפשר לבטוח בקלוד, לא יודע איזה מהם צודק, אולי נשים את דיפסיק ב var ?

צריך לבקש ממנו לספק נתונים רשמיים של הלה ליגה ואז הוא לא ממציא

השחקנים צריכים לקרוא נורת אזהרה ברורה: אוססונה ניצחה בבית את ברצלונה. זה לא מסובך אם קרלו אנצ’לוטי יקרין להם קצת וידאו - אנטה בודימיר מסוכן בראש, בריאן סראגוסה דריבליסט לא רע, אוססונה במשחקי הבית קבוצה חזקה. זה על פניו משחק ‘קלאסי’ שנחליק בו ואני מאוד מקווה שלא. זה הרבה עניין של גישה ופתיחת המשחק, ואפשר למנוע את זה על ידי רוטציות מסוימות שכמובן חיוניות מאוד גם לקראת הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי.

יש לברך על שעת משחק הסבירה - 17:15 שעון ישראל, שעה אחת אחורה שעון ספרד, אולי זה גם ישפיע קצת לטובה על השחקנים. אזכיר לכם את עונת 2016/17 - ברצלונה באה מהרמונטדה מארץ הרמונטדות נגד פריז סן ז’רמן (כמובן בערבוב של שערוריית שיפוט נוראית אבל תבינו את הפואנטה) - זה היה אמור להיות משחק שמשנה לה את כל העונה, בדומה למה שריאל חוותה נגד מנצ’סטר סיטי. ואז היא הפסידה ארבעה ימים אחר כך לדפורטיבו לה קורוניה, איבדה את הפסגה ובעטה בדלי.

כולם בטירוף לאיתיחאד אבל הפסגה בספרד רותחת - הצמודה ביותר מאז עונת הדסימה, וצריך לעצור, לתת עוד מאמץ, ויש מספיק ימים לנוח ולהתאושש.

בעולם מתוקן בו ריאל מדריד הייתה עובדת ברמה הגבוהה ביותר - לורנסו אגואדו היה מקבל כמה משחקים עוד לפני הערב הזה ולפני המשחק קרלו היה לוחש לו באוזן בוולדבבאס - ‘זה שלך. מאמין בך. בהצלחה’. וככה פדה ואלוורדה היה יכול לנוח. אבל לא. פדה ישחק תמיד. גם על ראול אסנסיו צריך לשמור אבל לעלות עם ג’אקובו כשהמשחק לא בסנטיאגו ברנבאו - לא יודע.

אני תומך מאוד בספסולו של ג’וד בלינגהאם לטובת ברהים דיאס. את הדעה שלי על ברהים כולם מכירים היטב. באמצע הוא יעבוד קשה ויעשה הגנה, ומעבר לכך הוא מוסר בחסד, דריבליסט, יכול לבצע חילופי מקומות עם רודריגו. אני צופה אווירת סוף קורס, ירידת מתח גדולה אצל שחקני ההתקפה - קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג’וניור ירוצו שליש במקרה הטוב בהשוואה לאיתיחאד, יהיו לנו גם הרבה פחות שטחים. מי שיהיה בטירוף כאילו זו באיירן מינכן בחצי הגמר - זה כמובן ברהים.

לשחק עם לוקה מודריץ’ מול לוקאס טורו וג’ון מונקאיולה זה קצת פחות סקסי אבל אין ברירה, דני סבאיוס צריך לנוח, ואפשר לנסות פעם אחת את דני כמחליף כי בדרך כלל זה הפוך. זהו אדוארדו קמאבינגה כבר פתח באיתיחאד וזה צריך להיות המשחק בו הוא משתלט על האמצע.

בשנה שעברה ויניסיוס חטף כדור אחרי לחץ גבוה מצוין, ארב לטרף, 0:1 מהיר אמנם החזיק מעמד שלוש דקות אבל עדיין זו צריכה להיות הגישה. אם ריאל תפתח טוב, כמו באיתיחאד - זה יקל עליה את החיים כי אחרת כך נכנסים ללחץ. אסור להגיע לגומלין הסופר-מרגש כאשר הפסגה לא שלנו, והמטרה העונה היא אליפות. מברך על כך שפראן גארסיה אמור לפתוח.

יש מבחינתי הרבה נקודות ‘מסביב’ ופיקנטריות במשחק הזה. השער האחרון של ויניסיוס בליגה - וכן אם הוא יבקיע היום זו התשובה הטובה ביותר, אין מה לעשות; הופעת הבכורה של ראול אסנסיו שכולנו גילינו אותו בסיבוב ההוא; ג’וד הבקיע את הראשון שלו באותו 0:4 וזה הרים אותו למעלה; אפילו הופעת הבכורה הקסומה של רודריגו ב-2019/20, רק עלה מהספסל וכבש שער. אז בקיצור - תרביצו קצת באמצע ותהיו אגרסיביים, תשחקו עם מוטיבציה, ויום סביר של ‘הכוכבים’ בהתקפה אמור לעשות את המשימה. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

לדעתי נקבל את אותו הרכב כמו מול סיטי עם גרסיה במקום מנדי, אולי סבאיוס ינוח ובמקומו מודריץ’ אבל אני ממש בספק

יש הרכב למשחק נגד אוססונה! -ברהים במקום רודריגו| שריקת הפתיחה ב-17:15 באל סאדר. רגע לפני הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי, ריאל מדריד רוצה לחזור לנצח בליגה אחרי שני משחקים. קרלו אנצ’לוטי מבצע שני שינויים מינוריים ושלושה בסה"כ: פראן גארסיה בצד שמאל כצפוי במקום פרלאן מנדי, כשפדה ואלוורדה עדיין מגן ימני, ולוקה מודריץ’ במקום דני סבאיוס. ג’וד בלינגהאם ב-11 בניגוד למה שחשבו בתקשורת אבל ברהים דיאס כן בהרכב - במקומו של רודריגו. ויניסיוס שלא כבש כבש בליגה מאז המשחק הקודם נגד אוססונה - שלושה חודשים, וקיליאן אמבפה ישלימו את ההתקפה . תנו לנו את זה. האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, פדה, טשואמני, אסנסיו, פראן, קמאבינגה, מודריץ’, בלינגהאם, ברהים, ויניסיוס ואמבפה

הייתי מעדיף שג’וד בלינגהאם ינוח ולא רודריגו לפני מנצ’סטר סיטי, אבל אולי קרלו אנצ’לוטי חושש שעם ברהים דיאס באמצע למשל זה יותר מדי התקפי ועדיין רודריגו השחקן שקל לספסל, לא נורא. בכל מקרה תמיד שמח לראות את ברהים והציפיות שלי ממנו מאוד גבוהות. לשחק בשכל ולנצח. ואמוס

אגב טיטי - היה שלב שההתקפה של ריאל מדריד צימצמה פערים משמעותית מההתקפה של ברצלונה וכדומה, שים לב עכשיו: ברצלונה עם 64 שערים ואנחנו עם 51. הם כובשים שערים בקלות ואנחנו לא. הכישרון שלנו בהתקפה יכול לנצח משחקים, הם דורסים. לפני שלושה משחקים לברצלונה היו 12 שערי ליגה פחות - 52 ולנו ארבעה פחות, כלומר 47

במקום לגמור את המשחק כבר בדקה השנייה המעצבן הזה נוגח מחצי מטר החוצה

בכל המשחקים האחרונים אנחנו מגיעים לאינספור מצבים ופשוט מחמיצים, גם בדרבי גם נגד סיטי היינו יכולים להבקיע עוד הרבה שערים.

הנה היום ויניסיוס מחצי מטר נוגח החוצה

אנחנו פשוט קבוצה מעצבנת, ממשיכים להחמיץ בשלומאילות ועוד מעט נסתבך, זה פשוט מרתיח.

מה שיותר מעצבן מההחמצה זה החיוך המטומטם עם האגודל למעלה.

במקום להיות מרוצים ממחצית ראשונה טובה או יותר נכון 35 דקות ולהוביל בביטחה - מסתבכים ונלחצים. לא יודעים להרוג משחק למרות כל האיכות מקדימה. וזה לא שאנחנו מתאמצים. מגיעים למצבים בגלל מהירות וכישרון נטו. חבל כי היה צריך להיות 0:3 - נכתב כשהיינו עם 11 שחקנים - ואנחנו נספוג אלף אחוז. ויניסיוס ממש מגזים בשלומיאליות שלו גם אם היינו ב-2019. פדה ואלוורדה עם בישול כמו רוברטו קרלוס רק מצד ימין. צריך להיות ה-MVP אבל ברור לכם מי ייבחר.

-אמבפה עם גול של חלוץ רחבה קלאסי עם ההאצה לפינה הקצרה ונחישות, ואן ניסטלרוי עשה מאה כאלה. אבל הסיומת לא מלוטשת גם כן.
-קורטואה בהצלחה כמו קורטואה המוכר לנו והטוב. לא יאומן שהיד העיפה את הכדור השטוח למעלה.

זה לא נכון - לא הגענו להרבה מצבים לא בדרבי וממש לא נגד אספניול - בעיקר. המשחק נגד סיטי לא רלוונטי למספרים האלה של הליגה.

האדום לג’וד בלינגהאם. על מה? קילל את אמא שלו? מה קורה פה. בושה וחרפה. ככה נראית הליגה הזו. בושה וחורפה. עזבו פנדלים אין לי כח להיכנס לזה בכלל אפילו עבירות ברורות רחוק מהשער לא נשרקו לטובתינו.

צריך לנצח גם בעשרה שחקנים. להשתמש בזעם כמוטיבציה ולעשות שער שני בהברקה אישית למעלה. ברהים צריך לרדת מדרגה ולשחק כקשר מרכזי

החצי שעה היום היא בדיוק מה שציפיתי מקיליאן. התנועות האלו לעומק מאחורי קו ההגנה של היריבה הן פשוט קליניות. לשחקני ההגנה אין סיכוי מולו ברגע שהוא פותח מבערים.

ויניסיוס עם 2 החמצות מזעזעות. היה נחמד לחסל את המשחק כבר במחצית הראשונה.

בליגה הזו בכח מנסים השנה לקחת מאיצנו אליפות; זה פשוט ביזיון, לתת אדום על דיבורים זה ביזיון.
כל הכבוד לוינסיוס והצחוק שלו עם ההחמצות האלה.

גם 2 פנדלים ברורים לא נתן, גם נותן לפוצץ את השחקנים שלנו וגם נתן עכשיו אדום.

השיפוט כל כך לרעתנו לאחרונה שזה גורם לי לתהות האם פרז הפסיק להעביר לשופטים כסף.

יש חוזה פתוח על השחקנים שלו מצד אוסאסונה והשופט לא עושה כלום לגבי זה, ביזיון

כל מי שטוען שריאל נהנית משיפוט, שיישב יראה את ה45 דקות שעברו עד עכשיו.
אז שיגיד שהשופטים בכיס שלנו.
פשוט הזייה לא נורמלית שרק מתגברת ממשחק למשחק
לא זכורה לי עונה כזאת מעולם

במקום 4-0 ולנוח מחצית שנייה עכשיו מקבלים לחץ מיותר.

מודריץ’ חייב לצאת, מנדי מגן ופדה לקישור ליד קמאבינגה, אמבפה ו ויניסיוס יקבלו המון הזדמנויות מחצית שנייה עם שטח, חייבים לשים את ההזדמנויות בשער.

השופט הזה פשוט ביזיון, מותר להרביץ לגעת בכדור ביד ברחבה לדחוף אבל אם מתלוננים זה אדום.

אני לא חושב שהגיעו פנדלים, ולא חושב שיש איזו קונספירציה.

מה שאני כן חושב, זה שזה עוד מקרה בו השופט בליגה ספרדית מחליט שהוא הכוכב של המשחק ושעליו ידברו אחר כך. זו המחלה העיקרית בליגה הזו. לא פלורנטינו קונה שופטים ולא נגריירה.

כרגיל חוסר אחידות, יש שופטים שהיו מחלקים פה אינספור צהובים לשחקנים אוססונה. אבל הפעם השופט פשוט נותן לזה לקרות תוך כדי שהוא מרחיק שחקן על דיבורים, ללא צהוב שאמור לתת אזהרה.