נו ?
בימים רגילים היו משלמים עליו 90
ההכרזה הרשמית הגיעה. קונייה יצטרף מוקדם כבר לקדם עונה. ביצוע זריז ונחזיק אצבעות שיצליח.
נשאר חלוץ, שוער וקשר.
אז רשפורד בדרך לברצלונה בסופו של דבר.
אחרי חודש שלם בו יונייטד עשתה שרירים על ברנטפורד, שעשתה עליה שרירים בחזרה, יונייטד מתקפלת כמו הכלבלב הטוב שהיא כבר 12 שנה ומשלמת בדיוק את הסכום ההזוי שברנטפורד רצתה מלכתחילה, עבור שחקן שאף אחד מלבדה לא רצה, ושלא רצה לעבור לשום מקום מלבד יונייטד.
אז יש שני מספרי 10 חדשים, שדוחקים לאחור את מספר 10 הכי טוב בפרמייר ליג. ברונו ישחק בעמדה בה הוא משמעותית פחות יעיל ומנוסה, בעוד קוניה ואמבואמו ינסו להכניס בעצמם או לבשל ל…אף אחד. עדיין אין חלוץ. דיבורים על בנימין ששקו מלייפציג (לא מכיר לעומק אבל ראיתי גולים לא נורמליים שלו אז זה בטח לא יותר גרוע מההחמצות הלא נורמליות של הוילנד), אך אין כסף כל עוד סאנצ’ו הנאחס ואנתוני לא נמכרים. השמועות על סאנצ’ו סגור ביובנטוס קיבלו צינון מאורנשטיין שטוען שלא מכיר סיכום כזה (כן בטח יובה תשלם לנו על שחקן אחרי שלקחה את פוגבה בחינם. פעמיים). לבטיס אין כסף לאנתוני והתפילות של @Aragones בינתיים מתקבלות ואתלטיקו לא עושה צעד.
לפחות אוננה נפצע לכמה זמן.
חשבתי שסיר ג’ים ראטקליף יעשה קצת סדר בבלגן.
בינתיים זה נראה אותו חרא בדיוק.
יש לכם ערימה של שחקני התקפה יקרים ובינוניים שאתם לא מצליחים למכור. אז מוסיפים עוד שניים ורוצים את השלישי.
ססקו טוב מדי עבור קבוצה כזאת. אולי תביאו את ז’ואאו פליקס באיזה 100 מיליון?
אורנסטין מדווח שיונייטד סיכמה עם לייפציג על בנימין ששקו תמורת 76.5 מיליון יורו פלוס 8.5 מיליון במשתנים. מאיפה הכסף אין לי מושג אבל אני לא שואל שאלות. לא באמת מכיר את השחקן אבל אנחנו נואשים לחלוץ, הוא אחד השמות החמים בשוק אירופי מאוד דל, ועל הדרך חירבנו לניוקאסל על הראש כשהוא העדיף אותנו אחרי הצעה מהסעודים.
עכשיו דיבורים על בלבה מברייטון, אבל לזה באמת אין לי מושג מאיפה יביאו כסף. ברייטון יודעת לעקוץ יפה יפה. על דונארומה אני אפילו לא רוצה לחשוב.
למה לא בעצם?
יש לו רק עונה אחת בחוזה, הוא מסרב לחדש, והם כבר הביאו שוער אחר (לוקאס שבליה - שוער מעולה) על הראש שלו.
אולי יעשה להם טר שטאגן ואיכשהו יגיע אליכם.
משכורת פסיכית שמנסים להימנע ממנה ביונייטד בימינו ועדיין דמי העברה לא מבוטלים שאין לי מושג מאיפה מקריצים בלי למכור אף אחד. גם כשימכרו זה כסף שאמור לכסות את ששקו.
שבוע לפתיחת העונה אומנם שלוש העברות נוצצות מאפשרות לנו לפתוח עונה עם חוליה התקפית חדשה לחלוטין אבל אני קצת מתקשה להיות אופטימי.
מישהו הצליח להבין מה בדיוק התוכנית של אמורים לקישור?
הרעיון של ברונו כקשר אמצע אולי יעבוד נגד קבוצות קטנות אבל מול קישור פיזי נראה די מדאיג. חוץ ממנו יש את קאסמירו (די גמור), אוגרטה (לא יציב) ומאיינו (לא מוצא את עצמו תחת אמורים).
מקווה שיצליחו להביא קשר לפני סוף החלון (לא נראה שיש כסף לבאלבה אבל גם לששקו לא חשבתי שיהיה). אחרת אני חושש שלמרות הרכש הנוצץ להתקפה היכולת תישאר לא משהו.
שותף לתחושת הבילבול.
קודם כל, אין אף שחקן בעולם שהייתי מזיז בשבילו את ברונו אחורה, כל עוד לא מבטלים לחלוטין את התפקיד של קשר מאחורי החלוץ. כאן לא רק שלא מבטלים, אלא משחקים עם שניים כאלו. בעוד אני מבין את הצורך באמבואמו שישחק כקשר ההתקפי הימני, לא ברור לי למה צריך להזיז את ברונו אחורה בשביל קוניה. ראוי לציין שאמורים הזיז את ברונו אחורה כבר בעונה שעברה ושיחק עם מאונט או גרנאצ’ו, כך שזה לא עניין נגד קוניה שבוודאי טוב משניהם. העניין הוא שברונו טופ עולמי בעמדה הזו, וחייב לשחק קרוב לשער. לא ברור לי מה אנחנו משיגים כשהוא משחק 6. היתרון הכי גדול שלו הוא ליצור כאוס, וזו עמדה עם דרישות הפוכות לחלוטין. צריך שם שחקן ממושמע, חזק, שיודע לחלץ כדורים ולתת אותם לברונו.
בנוגע למי ישחק לצידו - מבחינת פרופיל אוגרטה הכי מתאים. הוא האגרסיבי ביותר ומחלץ הכדורים הטוב ביותר במלאי הקשרים הקיים. קאסמירו הרבה יותר חכם ומנוסה אבל לא יכול להחזיק קישור בפרמייר ליג. בטווח הארוך אני מאמין שכדאי לשלם את שכר הלימוד עם מאיינו כי הוא סופר-מוכשר. הוא רק בן 20 וכבר הוכיח את עצמו בבמות הכי גדולות שאפשר. עם הרקורד שלנו אני נוטה להאמין שאנחנו הבעיה ולא הוא. בכל אופן, להבדיל אלפי הבדלות, אפילו אינייסטה וצ’אבי פרחו מאוחר, וזו עמדה שצריך להתפתח גם בחשיבה כדי להצליח בה. אפשר לשאול את פוגבה (ask, לא loan חס ושלום). לדעתי שווה להשקיע ולתת לו את המפתחות כדי להרוויח שחקן על מהאקדמיה לעשור וחצי קדימה, ולא לחזור על מקרי סאנצ’ו/גרנאצ’ו/גרינווד ובמידה מסוימת גם ראשפורד.
מה שאני יכול להעריך בזהירות שאמורים מתכנן זה שיקרו שני דברים:
- השלישייה ההגנתית תעשה קפיצה משמעותית ותדע לכסות על היעדר קשר אחורי נוסף. מבחינה מספרית זה הגיוני. כשמשחקים 4-3-3 יש לרוב שני בלמים וקשר אחורי אחד או שניים. במערך שלנו יש 3 בלמים וקשר אחורי אחד. אחד מהבלמים יכול, ואמור, לעלות טיפה קדימה. זה התפקיד של יורו בהתקפה וכנראה שמצופה ממנו לקפיצת מדרגה גם בצד ההגנתי. פה זה יותר משאלת לב מציפייה מבוססת ריאלית. שום דבר בהגנה הזו לא היה מעודד בעונה שעברה. לא רואה את זה קורה שלא במקרה של התממשות הנקודה הבאה.
- נכבוש הרבה יותר מהעונה שעברה. היו לא מעט משחקים בשנה שעברה ששלטנו חצי שעה, הגענו לכמה מצבים והחמצנו את כולם, או שלא הגענו למספיק מצבים כדי לתרגם שליטה בקצב למספרים. משם קיבלנו גול ואכלנו חרא. כשאתה מוביל יותר קל לשחק, וזה כמעט לא קרה בעונה שעברה. הציפייה העיקרית מהעונה הזו היא להכניס גולים. אם זה לא יקרה עם השחקנים האלו, גם אמורים יודע שהוא ילך הביתה עוד לפני סיום העונה. אני לא זוכר עונה בה הבאנו שלושה גולרים בחלון אחד. בטח כששניים מהם מהליגה. ברגע שהגולים יתחילו להיכנס הכל אמור לזרום יותר חלק. הבלמים יתרכזו בלעשות הגנה, ההגנה היריבה תהיה קצת יותר משוחררת, ולהיות עם ברונו, אמבואמו, אמאד, קוניה וששקו ביחד על המגרש יכול להיות יתרון משמעותי.
רומא מגישה הצעה של 20 מיליון פאונד על סאנצ’ו.
שקול ללקבל מאה אלף על פיאט שנתון 2002 עם נזילות שמן שנכנסה אתמול בעץ.
יאללה לסגור. רק שהבכיין לא יתקע את העסקה.
גרנאצ’ו עובר לצ’לסי תמורת 40 מיליון פאונד ו-10% ממכירה עתידית. קיבל שם חוזה ל-7 שנים.
אף פעם לא התחברתי אליו כי ידעתי שהוא אצלנו רק זמנית. אבל חשבתי שאחת המדרידאיות יקנו אותו באיזה 100 מיליון, ולא צ’לסי תמורת נזיד עדשים. אנחנו לוזרים בתחום המכירות אפילו יותר מעל הדשא וזה חתיכת הישג. צ’לסי מנגד מוכרת אלמוניים ב-50 מיליון וקונה שחקנים יותר טובים בפחות כסף. יש מה ללמוד.
בכל אופן, אם זו לא הייתה צ’לסי הייתי מהמר שיצליח. שם באמת שאין לי מושג. לא יודע אפילו כמה ווינגרים יש להם ואני לא בטוח שמרסקה יודע. גרנאצ’ו, בניגוד לראשפורד, כן שינה גישה באימונים אחרי שאמורים נכנס בו, אז אזקוף זאת לזכותו ואאחל לו בהצלחה.
ולנו אאחל שניפטר מסאנצ’ו סוף כל סוף.
כמו שכבר נאמר בדיון של גביע הליגה, קשה למצוא סיבה אחת לכישלון המתמשך של המועדון בשנים האחרונות, אבל לדעתי כל הסבר חייב לכלול את העובדה שבמשך רוב התקופה הזאת הקישור, בעיקר הקישור ההגנתי, היה תמיד אחת החוליות החלשות, למעט אולי תקופות קצרות שבהם מאטיץ’ וקאסמירו עוד היו בשיאם.
החלון עוד רגע נסגר וזה נראה שהולכים לעוד עונה עם קישור בעייתי, ועוד יש עכשיו דיווחים שמאיינו רוצה לעזוב בהשאלה לעונה הקרובה כי הוא לא מרוצה ממעמדו תחת אמורים וגם אם לא יתנו לו עונה גדולה לא נראה ממנו.
לא רואה שום קשר שריאלי להביא שיצליח לייצב את המצב והסיכוי שהעונה הולכת להיגמר בספטמבר נראה די גבוה. בלי שני קשרים ברמה גבוהה בקיץ לא נגיע לכלום.
אני חושב שבעוד בעבר הייתה איכות נמוכה בקישור (מאטיץ’ בן שישים, אנדראס פריירה, שניידרלין, דיילי בלינד, פרד), עכשיו הבעיה היא יותר צורת השימוש בשחקנים הקיימים. אם נחשוב על קישור של שלושה שמורכב מקאסמירו, מאיינו וברונו, אמנם קאסמירו לא מהיר מספיק בשביל הליגה, אבל זה קישור איכותי מספיק לטופ 6 בליגה. אי אפשר לקחת עם זה אליפות אבל זה באמת לא כזה גרוע כמו בעבר.
אבל אמורים מתעקש על קישור של שניים, שאף אחד מהם לא מהיר ואחד מהם בכלל לא קשר. קאסמירו לא יכול להחזיק לבד קישור בפרמייר ליג בחיים. ברונו לא שחקן שצריך לשחק בעמדה הזו וקשה לי להאמין שהוא יוכיח אחרת. זה כן פתיר ברמה מסוימת עם להוריד את מאונט לספסל ולשחק עם מאיינו, ברונו וקאסמירו, אבל עדיין - השיטה של אמורים דורשת שני קשרים שיכולים להחזיק את המרכז לבד. זה מאוד לא נפוץ בימינו, ובטח שלא יכול לעבוד עם השחקנים הנוכחיים. אבל השחקנים הנוכחיים כן יכולים לעבוד עם שיטה אחרת.
גם השיטה של סלוט מתחילת העונה הזאת כשוירץ קשר יותר התקפי וחראפנברך ו סובוצלאי/מקאליסטר כזוג שאמור להחזיק את הקישור, וגם אצלנו זה מקרטע וספגנו הרבה שערים ב 3 משחקים רשמיים עד כה.
אני לא רואה, אבל נשמע שהוא משחק 4-3-3 כשוירץ קשר התקפי. במצב כזה יש שלושה שחקני קישור. יונייטד שיחקה ככה בעבר עם פרד, מקטומיניי וברונו. כרגע אמבומו ומאונט לא חלק מהאמצע, הם הרבה יותר קרובים לקו ובהגנה הם פקטור רק בלחץ גבוה ולא בחצי שלנו. ברונו וקאסמירו הם בפועל שני הקשרים היחידים על המגרש. הסבירות שזה יעבוד בפרמייר ליג ממש נמוכה לדעתי.
433 עם קשר התקפי בודד, זה המצאה בפיפא.
מסיימים חלון עם הספק מכובד של שוער ושלושה שחקני התקפה. אבל קשר בסוף לא הגיע, ואני חושב שזה הולך לעלות לנו ביוקר העונה.
לפחות בגזרת היציאות הצלחנו להיפטר, לפחות זמנית, מכל מי שהיה דחוף להעיף. ראשפורד וסאנצ’ו מושאלים, אנתוני וגרנאצ’ו נמכרו. וגם הוילונד שלא מצא את עצמו עזב. סה"כ מסיימים עם מכירות של בערך 70-80 מיליון יורו. בסטנדרטים הנמוכים של יונייטד זה לא רע.
אנדריי סנטוס קשרה של צ’לסי מגיע תמורת 50 מיליון פאונד.
אין לי מושג מי זה ולכן אין לי השגות לגבי התאמתו או המיקום המיועד לו בהיררכיה בסגל. אבל:
- 50 מיליון על שחקן שלא משחק בצ’לסי? יש להם 40 שחקני סגל ובעיות פייר פליי מכאן עד הודעה חדשה. נשמע לי שאפשר היה להשיג מחיר טוב יותר.
- אנדריי סנטוס? מה השלב הבא, ארטיום פרננדז? יבגני דה סילבה?
השלב הבא כבר כאן וקוראים לו איגור טיאגו ![]()