הם באיירן נלחמו איתנו עליו ועל דסט. הם זכו בו, ואנחנו בדסט ![]()
Manchester is red 😉
— AFC Ajax (@AFCAjax) August 13, 2024
למתייס דה ליכט היה הכל כדי להיות אחד הבלמים הטובים בעולם, אני זוכר שחלק מאיתנו אוהדי ריאל מדריד קוננו על כך שהוא לא הגיע אלינו ודווקא אדר מיליטאו. כעת, אני חושב שהוא כמובן עדיין בלם צעיר אבל עם מבוגר אחראי היה לו יותר קל ובמצב שנוצר מצפים ממנו לחנוך כביכול את לני יורו ובליגה קשה מאוד ובקבוצה שעדיין לא מספיק אגרסיבית ומוצקה. החיבה העצומה של אריק טן האח לשחקני אייאקס כבר הרסה לכם עם הפלופ אנתוני. יובנטוס שילמה על דה ליכט הרבה כסף וזה לא עבד מאה אחוז, גם בבאיירן מינכן לא ראיתי ממנו משהו יוצא דופן. זו עיסקה לא רעה בגלל המחיר אבל צריך לקחת הכל בפרופורציות. הקיץ הזה כן נראה קצת יותר טוב.
זה מאוד מעניין למה תמיד מאמנים הולנדים עושים דבר כזה.
פליסטרי שהגיע לפני כמה שנים כצעיר מבטיח ולא הרשים במיוחד לא במדי יונייטד ולא במדי שום קבוצה שהושאל אליה נמכר לפנאתינייקוס. הסכום הלפי הדיווחים הוא 6 מיליון יורו, די גבוה במונחים יווניים, והתודות למאמן האורוגוואי שלהם שנראה שמחזיק ממנו מאוד.
ממשיכים לקצץ שחקני שוליים מהסגל, כשהתקווה שעד סוף החלון ימכרו לפחות חלק מבין סאנצ’ו, לינדלוף, אנתוני, חניבעל ומקטומיניי.
הלכתי להסתכל. המאמן של פנאתינייקוס זה דייגו אלונסו, המאמן היחיד שתחתיו פליסטרי הראה יציבות, וגם זה היה רק בנבחרת. כנראה שיציבות של עונה שלמה זה לא בשבילו.
אולי קצת מוקדם לזה, אבל זירקזי שחקן הרכש הכי גרוע שראיתי ביונייטד מאז בבה. הוא לא נראה קשור לרמה הזו בשום צורה. זה לא אי התאמה לקבוצה/לשיטה/להיעדר השיטה כמו עם רוב שחקני הרכש מאז פרגי, הוא פשוט שחקן כדורגל לא טוב. כמעט כל כדור שמגיע אליו הולך לאיבוד כי לוקח לו 2 שניות לעצור ולהרים את הראש במקום חצי שנייה. המסירות שלו לא מגיעות ליעד, הבעיטות שלו לא מגיעות לרשת, הוא לא מהיר ולא חזק ולא בעל שום יכולת פיזית אחרת שתחפה על הטכניקה הרעה כדי שיוכל לשחק בפרמייר ליג.
ראיתי המון שחקנים ביונייטד והיו כאלו שמראש ידעתי שיכשלו (היי מאונט), אבל אף אחד מהם לא היה פשוט שחקן רע באופן אובייקטיבי. זירקזי שחקן לליגת העל. המחיר שלו שערורייה ונובע רק מהדרכון ההולנדי. איזו עקיצה. געגועים לפלאייני חלוץ.
עוד פרק בסדרה הלא מוצלחת ‘יונייטד מוכרת שחקנים שלא צריך למכור’, שהיא ספין אוף לסדרה האפילו פחות מוצלחת ‘יונייטד מוכרת שחקנים לקבוצה איטלקית והם לוקחים אליפות בעונה הראשונה’. אחרי הפרק הראשון עם סקוט מקטומיניי מגיע הסיקוול ובו אלחנדרו גרנאצ’ו נמכר (ככל הנראה) לאותה נאפולי תמורת סכום מגוחך. למה? כי צריך ווינג באק לאגף שמאל ואין כסף בו הו.
איזה טמטום. אני לא חושב שגרנאצ’ו הוא המסי הבא או משהו אבל איזה הגיון ספורטיבי יש בלמכור את אחד הבודדים שעושים משהו בהווה וסביר שיעשו יותר בעתיד, כשהקבוצה מלאה בזבל? הפכנו לפילדלפיה 76.
אם היה נמכר בסכום סביר (70+ מיליון), אני קצת יכול להבין את ההחלטה.
השילוב שלו במערך של אמורים לא מושלם, מכיוון שהוא גדל במועדון כל הסכום נחשב כרווח מבחינת פייר-פליי. זה מפנה הרבה תקציב לרכישות פחות יקרות לעמדות יותר דחופות, מה שבטווח הארוך יביא יותר תועלת.
הבעיה היא כרגיל הביצוע.
סיכום חלון ינואר:
פטריק דורגו הגיע מלצ’ה כווינגבאק לאגף שמאל. הוא בן 20 אז לא ברור כמה זה פיתרון מיידי.
אנתוני ראשפורד ומאלאסיה הושאלו עד לסוף העונה.
העונה גמורה ונראה שהתקבלה החלטה שאין טעם להביא חיזוק נקודתי לטווח קצר כי אין על מה להילחם. עדיף לחסוך שכר של כל מי שלא בתכניות ולהתמקד בהתאמת הסגל הקיים לשיטה של אמורים בתקווה שבקיץ יהיה קצת יותר כסף לרכש ויהיה יותר ברור מה הכי דחוף.
מתיאש קוניה הרכש הראשון לקיץ הקריטי שבפנינו. מגיע מוולבס תמורת סעיף השחרור העומד על 62.5 מיליון פאונד.
עוד דוגמא לשרשרת המזון של הכדורגל, בה קבוצות גדולות לוקחות את השחקנים הטובים לקבוצות קטנות מהן:
בינתיים הודיעו על עזיבתם של לינדלוף, אריקסן וג’וני אוונס (שוב). ללינדלוף עצמו לא כל כך אכפת אז למה שלי יהיה, אריקסן קסם של בחור אבל לא השחקן שהיה, ועל ג’וני אוונס קצת עצוב לי אבל התרגלנו לעזיבה שלו ב-2014.
נקווה שאלו הראשונים בגל שחרורים גדול. מבחינתי שיעיפו את כל הסגל חוץ מברונו והילדים (מיינו, הייבן, יורו ושות’). אפשר להשאיר את הארי בשביל המורל.
קונייה אחלה שחקן ואי אפשר לומר שמדובר ברכש טיפשי (למרות שיש סימן שאלה לגבי האופי שלו) וביחד איתו יש גם הרבה דיבור על דלאפ מאיפסוויץ’ ואמבואמו מברנטפורד שאולי יחזקו עוד את ההתקפה המקרטעת, אבל בגזרת הקישור יש דממת אלחוט וזה קצת מדאיג. אמורים עשה כל מיני ניסויים העונה ונראה שהגיע למסקנה שקאסמירו - ברונו זה הקישור הפותח שלו, אולי קאסמירו אוגרטה אם הוא רוצה להיות קצת יותר הגנתי. בשורה גדולה לא ראינו שם. ברונו אמנם השתפר מאוד בצד ההגנתי ועדיין הוא בחיסרון פיזי מול כמעט כל קשר אמצע בליגה, בלט מאוד נגד ניוקאסל למשל. לרוץ עם קאסמירו עוד עונה שלמה כקשר פותח זה טירוף. יש לו עוד מה לתרום אבל כל שבוע בפרמיירליג זה יותר מדי בשבילו. נגד קבוצות קטנות שבאות להתבנקר עוד מילא (וגם שם האיטיות של קאסמירו וברונו חושפת אותנו למתפרצות) אבל מול קישור פיזי של קבוצות אמצע טבלה כרגע אין לנו שום תשובה והתוצאות הראו את זה היטב. נראה שאמורים כבר לא ממש בונה על מאיינו בקישור והשילוב שלו עם אוגרטה בקישור משום מה לא עבד. בלי לחזק את הקישור אולי נראה כן נראה שיפור בהתקפה כי לשם הביאו רכש, אבל ברמת התוצאות אני חושש שאמורים הולך ליפול חזק.
רק תחילת הקיץ והכל יכול לקרות, וגם אולי עם קצת מכירות יהיה יותר תקציב לחיזוקים, אבל בינתיים מדובר בנקודת תורפה לא פחות מההתקפה בעיני.
לא יודע כמה לחבר’ה כאן יש חשק לדבר על כדורגל, ועדיין. אני חושב שאסור לרובן אמורים להמשיך במנצ’סטר יונייטד. “המשכיות” זו סיסמה יפה אבל היא לא “מנצחת” כל טיעון אחר שהוא נגד זה שיישאר. הוא לא הראה כלום.
וכמו שאומרים ‘הטקסט נכתב לפני’ - אז לפני שראיתי שהוא מנסה ‘להשפיל’ את אלחאנדרו גרנאצ’ו ולשלוח אותו לחפש קבוצה אחרת. הילד אמר אולי משהו שעדיף שלא היה אומר, אבל הוא צעיר, הוא ילמד, הוא בסערת רגשות אחרי ההפסד. בתאכלס הוא גם צודק.
מנצ’סטר יונייטד לא יכולה להישאר עם שחקן אחד נורמלי בסגל שהוא ברונו פרננדש - מבחינת החלק הקדמי. גם ככה יש עבודה קשה בקיץ, גם שני קייצים לא יספיקו. זה שחקן צעיר שהאוהדים אוהבים ומזוהה עם המועדון. לא ראיתי שאחרי ששלחו את מרקוס ראשפורד החוצה הייתה איזו הצלחה גדולה כאן.
אולי גרנאצ’ו לא יעמוד בציפיות - למה מי כן?, אולי הוא קצת עצלן באימונים או במשחקים - אבל זה גם אתגר של המאמן לדעת להסתדר. הוא לא רוצה שפוטים ונגרים בלבד בחדר ההלבשה אני מניח.
אני אוהד הפועל תל אביב בארץ, אחרי החמישייה שחטפנו בחצי גמר הגביע נגד הפועל באר שבע התנפצה לי הבועה. להפועל יש מספר שחקנים שמתאימים לליגת העל כמו מספר השחקנים שיש למנצ’סטר יונייטד שמתאימים למה שהמועדון הזה היה
אני חושב שבשלב הזה אפשר לפסול את המאמן בתור זה שאחראי או אשם למצב של יוניטד. עברו ביוניטד כל כך הרבה מאמנים שכבר הפסקתי לספור, וכמו שנאמר ע"י מישהו חכם יותר ממני “אי שפיות זה לעשות את אותו דבר שוב ושוב אבל לצפות לתוצאות שונות”
איזה מחליף יבוא במקומו?
מי יכול לעשות עבודה יותר טובה?
להחליף מאמן זה פשוט להוריש למאמן הבא את הבעיות של המאמן הנוכחי ולסיום בדיוק באותו מקום.
אמורים לא אמר שום דבר בפומבי על גרנאצ’ו. את כל מה שיצא לתקשורת גרנאצ’ו והחבר’ה שלו הדליפו. גם אם אתה בן 20 וחסר מוח, אתה לא יוצא על המאמן שלך רגע אחרי הפסד בגמר, גם אם בהחלט היה עדיף שתפתח בהרכב במקום העציץ מאונט (אני האחרון שיגן על שימוש במייסון מאונט).
המועדון הזה שכונה מספיק גם בלי שחקנים שיטנפו על המאמן בתקשורת וזה יעבור להם חלק. נכון, יונייטד זרקה כל שחקן אקדמיה ששווה משהו (ראשפורד, גרינווד, מקטומיניי, גרנאצ’ו ומאיינו בדרך) וזה מעצבן ומדאיג, אבל במקרה הספציפי של גרנאצ’ו אני עם רובן.
גוברים הדיווחים על כך שברונו (והמועדון המטומטם שלנו) שוקל ברצינות את ההצעה מאל-הילאל. וויטהול מהאתלטיק מדווח על חוזה על סך 25 מיליון יורו נטו לעונה, וסכום העברה של 80 מיליון פאונד.
קודם כל, אם ברונו רוצה ללכת - שיילך. מגיע לו יותר טוב. שחקן שבמועדון נורמלי היה מועמד לגיטימי לכדור הזהב בזבז את מיטב שנותיו במועדון חולה ומקולל.
אבל אם המועדון דוחף לעזיבה, מה כבר אפשר להגיד. קראתי טענות שיונייטד צריכה את הכסף כדי לבנות מחדש. אבל יונייטד הוכיחה בעשור האחרון שכסף הוא לא הבעיה כי אין לה מושג מה לעשות איתו. מאז שפרגי עזב הגיע שחקן רכש איכותי אחד וזה ברונו, והוא אפילו לא החמישי הכי יקר. בין הכשלונות המהדהדים ניתן למנות את פוגבה, אנתוני, הוילנד, מאונט, סאנצ’ו, לוקאקו (כולם יותר יקרים מברונו. הזיה), וכמובן שחקנים ‘זולים’ יותר כמו די מאריה, מאטה, ממפיס, בלינד, רוחו, שניידרלין ועוד ועוד. שום סכום כסף לא יביא למנצ’סטר יונייטד הנוכחית שחקן יותר טוב מברונו, כי גם אם היה מישהו כזה בשוק (אין), הוא לא היה מגיע לקבוצה מקום 15 בפרמייר ליג, ובטח שלא היו מנסים להביא אותו אלא מעדיפים לתת לאייאקס 100 מיליון על נער מגבות.
יונייטד צריכה בנייה מחדש, היא צריכה להתחיל תהליך של 2-3 שנים לפחות עם בנייה מושקעת ומודרכת כמו שצריך כדי לחזור לימים היפים, כרגע אתם צריכים כמעט הרכב שלם חדש וזה לא קל…
מה שגם לפי מה שהבנתי כן יש בעיות כספיות כרגע ביונייטד ורטקליף מנסה לקצץ בהוצאות לא?
אם לברונו נמאס והוא רוצה לעשות כמה ארגזים בסעודיה קשה לבוא בטענות והאמת אני מצפה המועדון שיתן לו ללכת אם שמים עליו 100 מיליון. מבחינת הקבוצה לעונה הבאה זאת חתיכת מכה, לא רואה אותנו מגרדים יותר ממקום 7-8 בלעדיו.
מה שכן, במידה מסויימת זה יתן לאמורים קרדיט לעוד עונת בנייה עם פחות ציפיות ויוריד ממנו קצת לחץ וזה דווקא לא כזה גרוע.
איך שלא יהיה הלחץ להביא קשר ברמה גבוהה עלה מאוד ואת זה אין לי מושג איך נעשה.
ולכן הם קנו את קוניה ב 60 או 70 מיליון.