הגיע הזמן.
הדיון הרשמי לילד הפלא של הכדורגל העולמי.
עד כמה התקרה של לאמין גבוהה בעיניכם? ביחס לההוא, להוא וגם להוא.
מה אתם מצפים ממנו לקראת העונה הבאה ובמה לדעתכם הוא עוד צריך להשתפר? ממה אתם חוששים בנוגע לעתיד שלו (חוץ מבריאות חמסה חמסה)?
הגיע הזמן.
הדיון הרשמי לילד הפלא של הכדורגל העולמי.
עד כמה התקרה של לאמין גבוהה בעיניכם? ביחס לההוא, להוא וגם להוא.
מה אתם מצפים ממנו לקראת העונה הבאה ובמה לדעתכם הוא עוד צריך להשתפר? ממה אתם חוששים בנוגע לעתיד שלו (חוץ מבריאות חמסה חמסה)?
תקרת אמבפה והלאנד
סתם כדי להבין - אתה מדרג את ניימאר מעליהם? רונאלדיניו?
יא פסימיסט שכמוך.
אני מקווה שנזכור את השיחה הזו בעוד שלוש שנים. אתה כל כך תשמח לאכול את הכובע…
@asafbarca
בדיוק שאלה שעלתה במקום אחר
מסי פריים ולאמין פריים מסתדרים לדעתך?
ואם זה לאמין בימין, מסי באמצע, את מי אתה שם בשמאל?
אני עושה הסבה לפדרו, היה גולר ענק בשיא
את האמת, שילוב פחות אידיאלי בעיניי, כשמסי משחק חלוץ מזויף עדיף שחקנים שרצים ללא הפסקה ללא כדור, מפנים שטח ומתפנים למסירות. לאמין ממש כדור לרגל, אם היה ימני אז אולי.
בלי קשר, אני חושב שהוא לא מתקתק כדור כזה טוב על שטח קטן. יש לו מסירות מדהימות אבל לא ממש על שטח קטן.
מצד שני זה הסגנון של פליק, יכול להיות שנראה ממנו התפתחות בעתיד בפן הזה בסגנון כדורגל אחר.
בצהריים חשבתי להציע שנפתח לו דיון חגיגי ביום הולדת לכבוד החוזה החדש, אבל גם עכשיו זה טוב.
הילד הזה מדהים. גם ברמת האופי הוא עושה רושם רציני מאוד, אבל זה לא מפתיע בהתחשב ברמת הכדורגל שהוא מציג מאז שהיה בן 15(!!!).
פוטנציאל היסטורי מפחיד.
אי אפשר להגיד מה התקרה שלו פשוט כי הוא עושה מה שאף אחד לא עשה בגיל הזה. בגילו אמבפה היה שם מבחינת מספרים, אבל מבחינת יכולת אף אחד לא היה שם. על הכל הוא מסמן וי, הוא יכול לעבור שחקן בקלות, לתת מסירת עומק, לבעוט מרחוק, לקחת את המשחק עליו גם כשהקבוצה תקועה, להכריח את היריבה להשקיע בו משאבים, הוא משחק בקלילות וביטחון. בדרך כלל כשמחמיאים לצעירים נותנים להם מחמאות על הרגעים היפים שלהם ומתעלמים מהרעים, אצלו הרגעים הלא טובים הם נדירים. הכל הוא עושה ברמה הגבוהה ביותר, בצורה עקבית, נפל לכם יהלום.
התלהבתי ממנו כבר ממש-ממש בהתחלה, ידעתי שזה לא “סתם הייפ” של שחקן צעיר או רצון לשבח תוצר מקומי. עוד לפני שהוא סובב לחיבורים נגד צרפת בחצי גמר היורו כאילו זה משחק ידידות או בקבוצת המילואים. עוד לפני המשחק הנהדר נגד פריז סן ז’רמן אשתקד. אולי מילה טובה לצ’אבי בקטנה או שהגזמתי? הדבר היחיד שעלול להפריע לו זה הפציעות (?). אם ליאו מסי לא היה מצליח להתגבר על זה הוא לא היה ליאו מסי. לאמין הולך לשחק המון, כל הזמן. גם בנבחרת. זה ממש חשוב.
את הסיומת אפשר לשפר, לא אומר שזה פשוט, אבל אין לי ספק שהוא ישפר אותה. הוא בינתיים אוהב גולים יפים של לסובב את הכדור בחיבור. את מה שיש לו כמו ראיית משחק פנומנלית ודימיון, יכולת מסירה, הזריזות והצעד הראשון, חזק מאוד כבר בגיל הזה - אי אפשר ללמד. זו כמו מתנה מאלוהים.
לא היה מצב כזה בקבוצת על בכדורגל העולמי, לא מדבר למשל על ניימאר בסאנטוס שכל הכדורים הולכים לילד בן 17. בקבוצה של ליאו מסי היה רונאלדיניו, והיו גם דקו, סמואל אטו, קצת צ’אבי. ראול היה טוב כבר מההתחלה, בעמדה אחרת, אבל בטח לא השחקן הבכיר או השלישי הכי חשוב בקבוצה.
גם אם ריאל מדריד הייתה משקיעה הרבה-הרבה-הרבה יותר בנוער ו"מעתיקה" את הקונספט של ברצלונה, זה שחקן של פעם בדור. זכיתם בפיס. הוא יאכיל אותנו הרבה חרא ומזלי שאני גם אוהד נבחרת ספרד.
זה מאוד מפריע לי לראות אותך בא לפה לחפש לייקים, אתה הגיבור שלי וזה ממש קשה לי ככה.
אני אוהב אותך אבל אני חושב שלגביו אתה קצת בדעת מיעוט, אתה לא מעריך אותו מספיק. יש צעירים שיש סביבם הייפ, זה כיף כאוהד להחמיא לשחקן בית. פה זה לא המצב - הוא באמת משהו מיוחד לצערי. לא צריך להגיד את השם ‘ליאו מסי’. גם אם הוא יהיה 30% ממסי אנחנו בבעיה. אני גם קצת מקנא בהם בעניין הזה כי חסר לי שחקן התקפה בשר מבשרה של ריאל מדריד שעושה דברים שהם וואו. חסה רודריגס היה הכי קרוב והחזיק מעמד חצי שנה. הקודם? זה ראול
אמבפה והלאנד?
בוא נגיד את זה ככה - לא זוכר שחקן שבגיל הזה מביא הופעה דומיננטית ומוחצת כל-כך, בקבוצת על, בפאקינג חצי גמר הצ’מפיונס. וכן, ומצטער על חילול הקודש - אפילו לא ההוא, ההוא וגם לא ההוא - לא עשו דברים כאלה.
אלה דברים שרק סיפרו לנו עליהם, עם פלה ודומיו בשנות השישים, כשהכדורגל היה בקושי חצי מקצועני.
אם הדברים יילכו נכון (וזה אם גדול מאוד - לצערנו יש אינספור דברים שעלולים להשתבש במהלך קריירה של כדורגלן מקצועי - החל מפציעות, דרך נטייה אישית למנעמי החיים הטובים שעלולים להסיט ממיקוד בהתמקצעות, ועד פמליה בעייתית שתוביל להחלטות ובחירות גרועות) - אבל אם יילכו נכון, השמיים הם הגבול. ליטרלי.
תנאי הפתיחה שלו טובים בסדרי גודל מאלו של אמבפה לדוגמה באותו הגיל - הוא כבר משחק במועדון על, כבר מוביל אותו, עם מאמן מצויין, ועם הופעות ענק בבמות הגדולות ביותר (צ’מפיונס + יורו).
סעמק.
אני מעריך אותו מאוד, אבל גם מאמין שהוא לא יהיה מה שפה מקווים מאוד שהוא יהיה(לפחות הרוב, גם אם לא יודו בזה).
היה אחד שראיתי במו עיניי שעשה דברים כאלה בגיל 16 ו 17 - רונאלדו השמן.
אבל לא באותה עמדה ולא באותה תקופה.
התקרה של לאמין לא ברורה לי ואני מעדיף לא לחשוב על כמה בלונים דאור יהיו לו בקריירה.
זה תלוי בפציעות ובעומס שנוצר בשנים האחרונות ויהיו פציעות.
אני גם לא בטוח בכלל שישחק את כל הקריירה בבארסה בגלל הקשיים עם הכסף. נכון לעכשיו הוא פטריוט ברסאי, אבל לכו תדעו מה מנדש יכניס לו לראש בעוד כמה שנים.
אני חושב שהייתי הראשון בפורום בארסה שהתלהב ממנו. זה היה לפני שנתיים כששיחק באליפות העולם עד גיל 17 ( כשהיה בן 15)
דרוויש היה שחקן הטורניר, והיום רואה בקושי דקות בבארסה ב’. לך תבין.
שאלה תיאורטית לגמרי, נגיד לצורך העניין התקרה שלו תהיה האלנד (בשיא לא כמו שהוא עכשיו או אמבפה בשיא שלו) זה היה דבר רע?
כמובן לא משווה את התפקיד שלהם במגרש. אלא רק את האיכויות שלהם לשלו .
ההשוואות להאלנד ואמבפה מוזרות לי ממש. לאמין כבר היום טוב יותר משניהם.
אומנם התקרה גבוהה בגלל הסיפתח המשוגע שלו, אבל חייב להגיד שאני מצטמרר מהכותרת. וואלה הוא עוד לא שם.
היה שלב שהייתי בחרדות שכל הטרולים הלבנים בטוויטר צודקים לגביו ויתגלה שהוא בעצם לא בן 17 אלא 22 כמו מוקוקו וזה מסביר איך הוא כזה טוב. החשש עבר. גם כי אני כבר פחות חושש, וגם כי יכולת כזו בגיל 22 - היא אחלה של דבר.
בגיל 17 הוא כנראה השחקן הטוב בעולם, חבר קבוצה טוב, ושחקן שאוהב מעמדים גדולים. ההשוואות למסי מיותרות*, אבל חוץ ממנו - השמיים הם הגבול. שרק יישאר בריא, פיזית ונפשית.
*ותודה לפפ כשנשאל האם אגוארו הוא החלוץ הטוב ביותר שהוא אי פעם אימן:
ואחרי כל זה - שיישאר שלנו.
למסי יש (עד אחרי המונדיאל אני מדבר על מסי בלשון הווה) שילוב בין 2 אלמנטים, שכל אחד מהם לבדו הופך שחקנים לשחקנים ענקיים: טיפול בכדור וראיית משחק.
אם צ’בי/אינייסטה הם קוראי משחק ענקיים, לאמין ימאל הוא פנומן עם הכדור (כמו ניימאר נניח). ברור שלכל פנומן אגדי יש גם קריאת משחק ולכל קורא משחק אגדי יש גם טיפול בכדור, אבל כדי להיות נס או פלא או חד פעמי צריך להיות פנומן בשני האספקטים.
אני מאוד בספק אם לאמין שם.