האמת שזה די דומה למה שטענתי בזמנו על הפפ-טים ושיטת ההגנה עם הלחץ הגבוה שלה, שהייתה מוציאה את הכדור במהירות מהיריבה, לטובת המשך אחזקת כדור אינסופית.
אבל אתה יודע מה? גם אם זה נכון - If you can’t beat them - join them.
אם אכן מדובר בשיטת הגנה יעילה כ"כ, שגם מוציאה את הכדור במהירות מהרגליים של היריבה וגם נהנית כביכול מיתרון בזה שמבוצעות תוך כדי עבירות שקשה לשופט לראות/לשרוק, אז במקום להתלונן על זה - בוא נעשה את זה גם בעצמנו.
אגב, מעבר ליתרון ההגנתי המיידי של “אם ליריבה אין את הכדור אז היא לא יכולה לתקוף אותך”, שהשיטה הזאת נותנת, היא גם מייצרת יתרון התקפי אדיר, שכן ידוע שחלק גדול מאוד מהשערים במשחק כדורגל מובקעים בהתקפות מעבר, אז יש הרבה יותר שטחים פנויים (בטח עם סילונים כמו אצלנו).
חלום שלי לראות את ריאל מדריד עושה לחץ גבוה אפקטיבי ומתואם, על כל המגרש. לא חושב שבכל שנותיי כאוהד הקבוצה, יצא לי באמת לראות משהו כזה. ובוא נגיד את זה כך, בלשון המעטה - זה לא כי לא רצינו לשחק “מלוכלך” ולא לבצע עבירות שלא רואים. פשוט פערים מקצועיים-אימוניים. לא סתם שתי התקופות שעוד איכשהו זכור לי משהו בסגנון מריאל, זה בתקופתם של מוריניו ושל זיזו - שניים מהמאמנים היותר טקטיים שהיו כאן ב-25 שנה האחרונות.
יכול להיות, לא נכנסתי לעומק- אני אישית לא צופה בריפליים ותקצירים למשחקים שוברי לב כמו זה. אבל זו דוגמה טובה לזה שרוב הפאולים אצלנו לא אחראיים בניגוד לפאולים טקטיים אצל פליק\ פפ\ ארטטה וכו’.
יצא לנו לראות את זה הרבה ואפילו בשנתיים האחרונות עם אנצ’לוטי. הבעיה איתו (והקבוצה) זה שהוא פחדן וזה קורה אך ורק כשריאל בפיגור ואין לה מה להפסיד. אז הם לוחצים בטירוף, שוטפים את המגרש, חוטפים כדורים בכמויות וגם עושים מהפכים.
זה לא הביא לנו הרבה העונה כי בנוסף לפחדנות של המאמן גם השיטה שהלך איתה (ועוד כמה גורמים, הממ הממ ויני ורודריגו) עשתה לנו חור משמעותי בקישור ואיבדנו את היכולת ליצור מצבים בשוטף.
גם נגד בארסה בשני המשחקים האחרונים לחצנו ושיחקנו מצויין כשכבר לא היה מה להפסיד.
ועם כל הפחדנות הזאת והאין השיטה והבלאגן והפציעות וחוסר היכולת של 90 אחוז מההתקפה שלנו ועונה מזעזעת ועייפה של ג’וד ו16 שערים מהיריבה המרה-
חטפנו בליגה סך הכל שער אחד פחות מברצלונה, שהיא מבחינת האוהדים שלה בעונה חלומית והקבוצה הטובה באירופה.
אני עם @titi_camara. כל מאמן אחר שהוא לא פחדן והיה חושב התקפה קודם היה צריך לקחת פה אליפות קלילה ולנצח לפחות 50% בקלאסיקואים כי עם איך ששתי ההגנות של הקבוצות נראו העונה, המשחקים האלה היו אמורים להיות 50/50.