מחזור 35: בצד השלילי של ההיסטוריה. מפסידים בקלאסיקו רביעי ושלום לאליפות

כבר כתבתי עשרות פעמים שהסיבה העיקרית למצב שלנו העונה היא אי ספסול ויני כבר לפני חודשים.

אותה תוכנית עבדה גם כי ויני היה השחקן הטוב בעולם ולא זה שמחרב לנו התקפות וגם רוב הזמן שיחקנו עם 4 בקישור אבל לא השטוח המטומטם הזה.

יש פציעות והסגל לא מושלם, אבל גם לא הסגל של ברצלונה או ליברפול, התפקיד של המאמן למצוא את השיטה שתגרום לצמצום נזקים ולא להאיר זרקור על החולשות.

השאלה הנכונה היא שאם עם אותו סגל שנסע למשחק אתמול המאמן היה זידאן, סלוט או אלונסו מה הסיכויים היו שהיינו יוצאים עם ניצחון ?
התשובה היא בעשרות אחוזים רבים יותר מעם אנצ’לוטי.

יש בעיות בסגל, מאמן טוב באמת היה לוקח אליפות ועובר את ארסנל.

שכנעת אותי בתחילת העונה בתיזה הזו.
אבל בכל זאת בארסה עושה עונה שבה היא מחלקת רביעיות (ותגיע ל-100 שערים) לכל הליגה כולל מהפך מול אתלטיקו שיודעת לעמוד וללמוד קבוצות.
מה כולם מאמנים גרועים כמו קרלו?

לא מצליח להבין איך בן אדם יכול לקבל בראש כל-כך הרבה פעמים ועדיין לטעון שזה לא האמת.

כאילו שאם היה מאמן אחר, אז ריאל הייתה משחקת מושלם ובארסה הייתה משחק אותו דבר והאותו דבר הזה היה מתפרק מול ריאל. העולם בוואקום.

לא, אבל לכולם אין סגל ברמה של הסגל של ריאל.

אתה בטוח?

ומה השתנה מעונה שעברה שהיא הייתה חסרת אונים ? האם הסגל השתפר ? או ש…הגיע מאמן שיודע לאמן ?

ענו כבר על השאלה הזאת, לשאר הקבוצות אין אמבפה, ויני, פדה ו פאקינג ג’וד בלינגהאם.

יש לך 3 מ 5 השחקנים הטובים בעולם באותה הקבוצה.

ואחרי כל זה ואחרי כל מה שפליק עשה והניסים שאתה מתאר ההבדל בין הקבוצות בטבלה זה רק המפגשים הישירים ביניהם ששם קרלו שילשל

אתה חי בואקום וגם לא עיפרון חד, אז אסביר שוב רק בשבילך, כמו שהקבוצה שלך השתפרה מאוד מעונה שעברה רק כי הגיע מאמן עם שיטה שיודע לאמן כך ריאל עם מאמן עם שיטה סיסטמטית הייתה משתפרת, ומאחר לריאל יש סגל עדיף בלפחות רמה אחת אז השיפור אצלנו היה עוד יותר גדול.

ולמרות כל השיפור אצלכם ראינו אתמול וגם מול אינטר את כל החולשות שלכם, כל מסירת עומק חצי מדוייקת זה מצב לגול נגדכם, אם השחקן הלוחץ לא מספיק לעשות עבירה ‘‘חכמה’’ בזמן אחרי שעוברים אותו יש מסדרון עד לשוער שלכם.

טיטי מהפה שלך לאלוהים. הלואי שגם ההנהלה של ריאל מדריד תזלזל בנו כמו שאתה מזלזל. הלואי!

אם זה כך שנה הבאה תהיה טובה לנו :slight_smile:

ספוילר . פלורנטינו יקח אותנו ברצינות ושנה הבאה תהיה באמת תחרות בליגה.

אני ונשבע בכל מה שחשוב לי, בסופו של יום, רוצה ריאל מדריד חזקה שתתחרה איתנו . זה טוב לנו לריאל ובטח לליגה.

אני לא מזלזל באף אחד, עשיתם עונה מדהימה יחסית לסגל, הסגל שלנו דרוש שיפוץ הגנתי דחוף וגם חלוץ שונה ממה שיש לנו לעת הצורך.
חייבים רכש רציני, אני רק אומר שעם מאמן אחר שהיינו לוקחים אליפות יחסית קלילה גם עם הסגל הזה.

בסוף יש כאן שני צדדים ששיחקו לרגליים של שני סופרסטארים:

• הסגנון של פליק בנוי כדי להחמיא לאמבאפה. מבחינתי הוא יכול לסיים משחק עם חמישייה במצב כזה ועדיין להיות בינוני, אף קבוצה בעולם לא נותנת לו כל כך הרבה שטחים וכתבתי תגובה זהה בסיבוב הקודם.
  • הירידה של קו ההגנה של ריאל ב2-0 באופן זהה לירידה של קו ההגנה של אינטר ב2-0 בנויה כדי להחמיא ללאמין יאמל. אולי אתמול היה יום ההולדת של פרמין, אבל משחק עומד ליד הקרן זו מתנת יום הולדת ללאמין ואם אנצ’לוטי היה קורא כאן (או צופה באינטר-בארסה) הוא היה מבין שאסור לתת לו להתקרב לשער בשום פנים ואופן. אולי יש מי שחושב שלאמין פתאום “פרץ”, זה לא נכון - הוא פשוט התקרב לשער בזכות היריבות שלנו. כל קבוצה גרועה בספרד יכולה להעמיד קו הגנה גבוה, למה ריאל לא?

ההבדל במהות (ובכעס של האוהדים) הוא שהסגנון של פליק לטוב ולרע מובנה כתוכנית שנתית על גבול האידאולוגית, אצל אנצ’לוטי זה במקרה הטוב תמימות טקטית ובמקרה הרע פשוט בהלה והפקרות.

שני הסופרסטארים הנוספים הם אלו שעשו את ההבדל לטוב ולרע בכל אחת מהקבוצות: פדרי ומודריץ’.
שניהם חוו התעללות על גבול פנייה לרווחה מבחינת שעות משחק, אבל קשה להאשים את המאמנים שלהם לדורותיהם - בלעדיהם כל אחת מהקבוצות נראית עם או בלי עמוד שידרה.

אלונסו נשמע כמו החתמה חלומית, אבל בלי מודריץ’ לעד תהיו קבוצה מוגבלת ולקרואטי יש יותר קמטים מלאנצ’לוטי - אולי מכיוון שהוא גם לוקח ללב בניגוד לאיטלקי. אולי אפשר להחתים את אלונסו כמאמן-שחקן?

אתם צריכים בעל בית בקישור, אם לא מודריץ’ אז מודריץ’ לעניים.

חייבים להחזיר את ג’וד שיהיה קשר, הוא לא מודריץ’ ויש לו סט יכולות קצת שונה מהקרואטי, אבל בשיטה נכונה הוא יספיק ואולי(אולי) אפילו יהיה טוב יותר.

תודה על ההסבר.

אהבתי את זה כמו ההסברים שלך על מי תיקח אליפות העונה, מתי, ומי תתחרה.
על הרמה של הסגל של ברצלונה, ולמה פליק יפוטר בגללה באמצע העונה.

קנית את האמון שלי עם החכמה הזאת.

אתה תמיד מוזמן לפה ללמוד, עוד אהפוך ממך אחד שיכול לכתוב בפורום דברי חוכמה ולא סיפורים שלא קשורים לכלום, אולי אהפוך אותך לפרויקט האישי שלי, בכיף :rose:

עוד קצת ריקושטים מהמשחק:

ב-DAZN “פיענחו” את העצבים של ויניסיוס ג’וניור במהלך הקלאסיקו. הוא השתגע מסגנון המשחק של ריאל מדריד. “אנחנו מאבדים את הכדור כל כך בקלות, לעזאזל! אנחנו מאבדים אותו כל כך בקלות, לעזאזל!”, רטן. לאחר ה-4:2 של ברצלונה הוא שוב זעם: “ברור. לעזאזל. אחורה, אחורה, אחורה, אחורה, תמיד אחורה (שחקני ריאל שהתמסרו עם הבלמים ועם טיבו קורטואה” והביט לעבר הספסל בתלונות ובייאוש.

למרות שהכדור בכלל לא היה אצלה: ריאל מדריד רצה 9 ק"מ פחות מברצלונה בקלאסיקו ואיך נאמר בעדינות? התופעה מוכרת לנו (ארסנל למשל). אלבארו בניטו ניתח את העונה הכושלת של ריאל והצביע על הבעייה: “אני חושב שזה הנושא הראשון שאנחנו צריכים ללמוד לשנה הבאה… כולם מתחילים לעבוד. אחרת קשה במיוחד להיות תחרותיים מול הקבוצות הגדולות, הקבוצות הטובות. השנה הזו הוכיחה את זה. ריאל הייתה פגיעה וחלשה. ויניסיוס, אמבפה, רודריגו ואפילו בלינגהאם עצמו צריכים להיות בצד של הקבוצה ולרוץ”.

מסירות בשליש האחרון של ברצלונה - ג’וד בלינגהאם במשחק עצוב ויש לכם ספק מי במקום הראשון? הוא עלה מחליף..

1.לוקה מודריץ’ - 6 מסירות
2.פדה ואלוורדה ופראן גארסיה - 5 מסירות
3.ברהים דיאס - 4 מסירות
4.לוקאס ואסקס ו-ויניסיוס ג’וניור - 3 מסירות
5.ג’וד בלינגהאם וראול אסנסיו - 2 מסירות
6.קיליאן אמבפה, ארדה גולר, אורליאן טשואמני ודני סבאיוס - מסירה אחת

ריאל מדריד ביצעה 295 מסירות, 235 מהן מדויקות כלומר 80%. ברצלונה עם 478, מהן 417 כלומר 87% מדויקות.

ואלוורדה שיאן המסירות עם 30 ב-83% דיוק ואחריו לוקה מודריץ’ עם 29 מסירות - והדיוק המקסימלי שלנו עם 87%

מי ביצעה יותר עבירות?

בארסה, 17 מול 15. לא הבדל משמעותי.

זו אגב עוד בעיה שמראה כמו הקבוצה לא מאומנת: רוב העבירות שלנו הן עבירות של תסכול או של מוצא אחרון ולא עבירות חכמות. אין לי מספרים אבל אני מניח שאנחנו אחת הקבוצות הגרועות בספרד ביחס צהובים \ עבירות וזה גורם לנו להמון חיסורים, עצבים ומגבלות במשחק.

בארסה סיימה את המשחק עם יותר צהובים אבל שלנו הגיעו בשלבים מוקדמים מאוד, כמו הגליץ’ האידיוטי של וואלורדה או הספק אדום של טשואמני.

עבירות זה חלק מהאגרסיביות במשחק. קבוצה שרוצה להשיגג מהר את הכדור בוודאי שתעשה יותר עבירות. ריאל מגנה נמוך ולא עושה פעולות נמרצות כדי להשיג את הכדור חזרה מה שמקטין את העבירות.
מנגד, ריאל מאוד לא מאומנת בלעשות עבירות “חכמות”, וכמו שנאמר קודם היו הרבה עבירות/שריקות על פעולות מתוך תסכול ו-attitude (במבחן העין ויני וג’וד מובילים בזה).
אחד האלמנטים החשובים הוא שלא כל עבירה נשרקת, כי השופט רק בן אדם ולא רוצה להחמיר עם הפאוליסטים יותר מידי. אני בכל מקרה תמיד אעדיף שנגד הקבוצה ישרקו יותר מאשר פחות על עבירות שבוצעו

היה צריך להשרק לברסה הרבה יותר עבירות..
שיטת הגנג פרס יוצרת מצב שכל פעם ארבעה שחקנים מקיפים את השחקן עם הכדור, הוא חוטף מלא בעיטות קטנות וחסימות קטנות שמוסתרות מהשופט ואז אין שריקה והכדור נלקח.

זו עוד סיבה למה חייבים להיות מאומנים בביצוע לחץ מתואם, כלומר לא רק היכולת להשיג יותר כדורים בשטחים מסוכנים, תוך שהיריב לא מוכן, אלא גם קבוצה שמאומנת בלבצע לחץ על הכדור תהיה לרוב גם כזו שמאומנת בשחרור מהיר ויעיל מלחץ כזה, ולא יקרו הרבה מצבים שארבעה לוחצים אחד.