מחזור 35: בצד השלילי של ההיסטוריה. מפסידים בקלאסיקו רביעי ושלום לאליפות

משחק ההגנה שלנו במשחק הזה היה כל כך מתסכל, פשוט חבל. אמבפה (העצום) רק צריך הגנה סולידית מאחוריו כדי לתפור את בארסה, ובמקום זה נתנו להם גולים כל כך קלים.

מבאס שהמון שחקנים נתנו תצוגת נפל - ההגנה, סבאיוס וגולר, ויני כאמור, בלינגהם צל של שחקן. זה כבר יותר מידי לקאלסיקו. אמבפה תפקד לגמרי לבד ועדיין אכלנו אותה על הפציעות והדלילות בהגנה.

בכל מקרה, אני לא מאלה שמנמיכים ציפיות ושוברים את הכלים כדי להרגיש טוב יותר. עובדים עם מה שיש. קיוויתי לראות את הקבוצה מגיבה אחרי שירדנו למחצית עם הרגשה שיכול להיגמר פה 10-2, והצלחנו פחות או יותר להישאר במשחק, זה גם משהו.

נקודות נוספות:

• לתת למודריץ’ עוד שנה, מיד. שישב בספסל. אני לא רוצה לשחרר אותו לפני שהוא חונך יורש ראוי.
  • דיסקליימר לאכזבה מההגנה: אינטר עברה את אותו תרחיש, פעמיים. אז קרדיט לברצלונה שיודעת ללחוץ כמו שצריך.
  • אני כרגיל אופטימי, ועכשיו במיוחד כלפי העונה הבאה. אמבפה פשוט חיה, וזה מה שהוא עושה בלי מאמן ובלי קבוצה סביבו. הלוואי שהעונש ששילמנו על העונה הזאת ישתלם לנו בעונה הבאה עם אלונסו. אני מתרגש לראות לראשונה מאמן אמיתי אצלנו
  • הלו צ’אבי, אני מקווה שהוא לא יהיה פנאט של שליטה בכדור, וידע להתגמש עם מתפרצות.

פראן גרסיה לא לרמה היום הסירות שלו היו זוועה, כמובן שגם ואסקז מזמן כבר לא, צ’ואמני היה חלש מאוד כבלם היום והוא לא מספיק למשחקים גדולים כבלם ולצערי גם אסנסיו שנראה כתגלית בתקופה האחרונה נראה מאוד בעייתי, אלאבה פרש למרות שעדיין לא הודיע ומיליטאו היה בינוני בשיאו וחזר חלד מאוד אחרי הצולבת הראשונה וכנראה גם פרש אחרי השנייה.
רק רודיגר הוא שחקן ההגנה היחיד שאפשר ממש לבנות עליו וגם הוא כבר לא צעיר.

חייבים הגנה, מה שראינו היום זה ממש בושה, אנצ’לוטי מאמן לא משהו אבל הוא לא אשם שאין שחקני הגנה, הוא אפילו היה חייב בהרבה משחקים להשתמש בשחקני קישור לסגור חורים בהגנה, קמאבינגה, פדה וצ’ומה.

המחצית השניה היא ההסבר לדקות שהוא קיבל העונה. הוא כבר לא יכול, אבל אפילו מה שהוא מצליח בשארית כוחותיו זה משהו שאין אף אחד בקבוצה שיתן. סבאיוס שוב מאכזב. אי אפשר לבנות עליו בתור יותר משחקן סגל

אם למישהו מגיעה הנחה זה לשחקני ההגנה שהופקרו היום ללא קישור ולא קרלו שהפקיר אותם לגמרי.
כל פעם אני רואה את אחד הקשרים שלהם פשוט משייט לו לבד לעבר הרחבה שלנו מבלי שאף אחד מנסה לגשת אליו,יש פה בעיה מערכתית שהגיעה לכדי קריסה העונה,זה ממש לא קרה לנו רק נגד ברצלונה.

רק רוצה להוסיף, שבתור אוהד ברצלונה מודריץ הוא אחד השחקנים שאני הכי הרבה מעריך ומכבד מחוץ לברצלונה.

לא יגיע שאני יתגעגע, האכיל אותנו מרורים. אבל אגדה של שחקן. מגיע לו כל הכבוד.

זה ככה כמעט כל משחק עם ה 442 השטוח המטומטם הזה, זה מוציא את ג’וד ואת גולר מהמרכז ואנחנו בעצם משחקים עם 2 בקישור זאחד מהם זה סבאיוס שחזר חלש מאוד מהפציעה.

עד שגולר התחיל להוכיח את עצמו קרלו בא ושוב תקח אותו קיצוני

לא הייתי נותן שום הנחה לשחקן כמו לוקאס, שאשכרה 2 שערים רשומים עליו רק בגלל שטויות ואיבוד עשתונות, אני יודע שהוא לא מגן, אבל איבוד הכדור שלו בשער הרביעי גובל בפשע.
צריך להגיע מאמן שיסביר לשחקנים שהם משחקים לפי איך שהוא מחליט ולא איך שהם רוצים, בלינהגאם צריך להבין שהוא קשר באמצע ולא מתחת לחלוץ, ויניסיוס צריך להבין שהוא לא יכול לרוץ כמו תרנגולת בלי ראש לאבד כדורים ולא לחזור להגנה, שחקני הקישור שלנו צריכים להבין איך שוברים משחק לחץ ונעים ללא כדור.

אני האחרון שיעשה לו הנחה,אשם מי ששם אותו בהרכב פעם אחרי פעם ומי שלא הביא רכש לעמדה(ועדיין היה חייב להריץ מגן מקסטיליה שייתן עוד אופציה כבר ממזמן).

טוב שמצאת את הסיבה למה הוא לא הצליח לעצור כדור או לשחרר מסירה אחת נורמלית כל המשחק.
לא שהוא חלילה נתן הופעות בגארבג’ טיים מול קבוצות שכבר אין להן על מה לשחק ועכשיו כשהתמודד מול יריבה ראויה הוא נעלם.

אתה שונא טורקים, בסדר.

גולר כל פעם ששיחק העונה קיצוני היה חלש מאוד, ברור שזה לא התפקיד שלו, בקישור הוא הרבה יותר טוב, נגד כל קבוצה הוא היה ככה.

שחקן טוב הוא שחקן טוב. גם ויני האידיוט שלא יודע כלום חוץ מלרוץ נתן עונה גדולה מהאמצע. ג’וד כבר יותר משנה נע בין חלוץ לקשר שמאלי. על פדה קמא או טשואמני אני בכלל לא מדבר, ורודריגו בכלל שכח מה העמדה האמיתית שלו.

תירוץ מעפן, באמת.

בסדר, אז אתה כנראה בטוח שקרוס היה מצליח מצויין כחלוץ 9.

אגב, איך זה שהטעות היחידה במשחק היה אישור השער השני של ברצלונה שהיה חייב להיפסל ועדיין אוהדי ברצלונה הם שבוכים על השיפוט ? אפילו כותבים שערורייה, מה יהיה ?
גם כשלוקחים אליפות הם חייבים להראות את רגשי הנחיתות שלהם ?

האמת שהפתעת, מה עם הפסילה של ה4-4 בגלל נבדל של אבבפה שהוא בכלל לא נגע בכדור?
נשדדתם.

לא כתבתי כלום על שוד, אפילו לא רוצה לדבר על השיפוט אחרי התצוגה המחפירה שלנו, רק שחלק מהחברים שלך אצלכם הפתיעו אותי עם התגובות שלהם.

אני בטוח שאתה יכול להעלות טענה טובה יותר ממה שכתבת כאן.

גם במשחקים הטובים שלו הוא היה איטי וחלש פיזית. עם מגבלות כאלה העתיד שלך ברמות הגבוהות ידוע. תשאל את חאמס ואיסקו שהיו בעצמם יותר אתלטיים ממנו.

בסוף גם זה יעבור| זה היה יום ארוך ומעייף סביב המשחק וחייב שלא הסתיים בחיוך. מהכתיבה האינסופית, נהיגה כבר לפני 15:00 לאירוע של הפודיום באם הדרך - ראינו את המשחק עם קהל בעיר של ילדים צעירים חמודים שצרחו בכל שער - והקלטת פרק, רק עכשיו בבית. הטקסט הזה כנראה לא יהיה ממש מסודר, כמו ריאל מדריד של העונה, יהיה כאוס, בלאגן, עצבים, כאב, אבל תקווה.

כן עדיין באווירת המשחק ו"כאן" מותר להגיד הכל, אני מרגיש שהשנה הקבוצה עברה על כמה כללים ‘לא כתובים’ ומשהו שהיה ב-DNA של המועדון. זה יותר מעונה כושלת. עונה שכלום לא הלך בה, יש גבול לכל דבר. האצילות והקלאסה הלכו לאיבוד, וגם חוזק וחספוס בעונות לא טובות - כי זה בסדר שיש עונות לא טובות, הלב והנשמה. הלהילחם עד לרגע האחרון ובאמת. המחויבות למינימום של כדורגל. אין מוטיבציה, כל כך הרבה שובע. הם אריות ואנחנו עכברים.

אני חושב שהשתמשתי בכותרת “פרצופה של עונה” יותר מדי פעמים ואני חייב לגוון. זה ממש כבד להפסיד לברצלונה 4 מ-4, זה לא קרה באף שנה מה לעשות ונשברו הרבה שיאים שליליים. זה מעצבן לאבד יתרון 0:2 בקלות כזו כשהשחקנים עשו פשוט במכנסיים אחד אחרי השני.

אל תיפלו בפח ותתנו לתוצאה “הצמודה” להטעות אתכם גם אם נפסל שער וגם אם ויקטור מוניוס הילד החמיץ. זה 4:3 שמרגיש כמו ה-6:2 ההוא. במחצית היה ריאיון קצרצר בפודיום עם אוהדי ברצלונה ילדודס מחויכים מאחוריי. אמרתי, בניגוד מוחלט למה שאוהד אמור להגיד - “חבל שיש עוד מחצית לסבל הזה”. אמרו לי אבל מה - צמוד - אמרתי ‘לא’, אנחנו נקבל בראש. ככה זה השנה. אוהד ריאל תמיד יאמין ברמונטדה ובטח, ננצח את המשחק הזה. אבל לא יכולתי להגיד את מה שציפו.

חשבתי שיש לנו סגל טוב, אולי אפילו טוב מאוד אם יטופל בחלק האחורי בשני שחקנים לפחות, והמשחק הזה הוא צעד אחורה, אולי לא מספיק רק להחליף מאמן - למרות שהיה מתאים לי לראות עכשיו Bienvenido לצ’אבי אלונסו ממש בדקות אלה. שחקנים בכירים מרשים לעצמם לתצוגת נפל כזו בלי להתאבד על המגרש, בלי לרוץ בטירוף כדי לנסות להשוות את ה-4:3 הזה ל-4:4. היה חסר לי מנהיג שיצרח ויגיד ‘סטופ’ בדקות הקשות, שיעשה איזה פאול רציני, ברצלונה נגעה בכדור 70% מהזמן ועדיין עשתה יותר עבירות מריאל מדריד.

פשוט נגעלתי לראות את ריאל מדריד מוותרת על כל ניסיון של כדורגל. “אם השחקנים יקשיבו לי ויישמו - יהיה טוב”, הבטיח קרלו. מה הכדורגל של ריאל מדריד מלבד לנצל את המהירות של קיליאן אמבפה ולשלוח אותו לשטח? זה גם יום עלוב של דני סבאיוס באמצע, ארדה גולר שלא בשל, ובעיקר הוראה מלמעלה כנראה. ריאל מדריד מגיעה להניף דגל לבן ולהתבזות. איך ג’וד בלינגהאם מרשה לעצמו לשחק ככה?

ה-0:2 היה מתנה משמיים, חשבתי בהתחלה שצריך ‘לשרוד’ את רבע השעה הראשונה והופתעתי, אבל לרגע לא באמת הייתי בטוח. ראול אסנסיו עם משחקו המאכזב ביותר בלבן, גול על הראש שלו וחבל, המומנטום השתנה, והיה ברור שיגיעו עוד. הצלחנו לאבד את זה בקלות כזו. כשברצלונה הייתה אולי טיפה מהוססת, אולי פלאשבקים מאינטר - לא יודע. מגיעות לברצלונה את כל המחמאות שבעולם.
לאורך כל המשחק ולאורך כל העונה ברצלונה הראתה את השלם גדול מסך חלקיו ואצלינו שחקנים משחקים שלוש דרגות מתחת לרמה שלהם. אריק גארסיה התמודד יפה עם ויניסיוס ג’וניור למשל, גם ג’רארד מרטין שוב לא פראייר. באמצע פרנקי דה יונג היה נראה כמו השחקן של אייאקס וכל המשחקים הטובים ביותר שלו השנה היו נגדינו.

לא אפיל לעולם את ההפסד על שחקן אחד אבל עצוב לי מה שקורה עם לוקאס ואסקס, “הזהרתי” שאסור לפתוח איתו. קרלו אנצ’לוטי היה חייב להפגין גמישות ולשחק נניח אפילו עם ברהים דיאס באמצע כי הוא שחקן שעובד ונלחם, אולי אפילו עם לוקאס כקשר. אבל הוא הפסיד שלוש פעמים מול ראפינייה, הביטחון שלו בריצפה. ציפיתי לרע ועדיין התאכזבתי. איבודי כדור אומללים, פשוט לתת להם גול במתנה. זה לא שראפינייה אפילו הבקיע בתנועה לעומק מאחוריו או שיחרר גולאסו לחיבורים. זה היה נראה כמו ילדים נגד בוגרים.

זו ההגנה הכי גרועה שאני זוכר מאז עונת 2003/04, באמת, רוצים שאדקלם לכם את השמות מאז? אי אפשר להגיד שהיינו קרובים להשוות מבלי לציין הרבה מצבים שהיו לברצלונה, טיבו קורטואה הדף הרבה. היה 0:10 בקרנות באיזשהו שלב. אין בלופים בכדורגל. לא היינו בעניינים באף שלב העונה.

אי אפשר להתווכח עם זה שוויניסיוס ג’וניור בישל פעמיים ומצד שני הוא שחקן מתסכל ואני חושב שחיכינו לו מאז נובמבר ולא קיבלנו כלום. את הבישול שסיפק ב-4:3 הוא היה צריך לעשות עוד במחצית הראשונה כדי לצמק את התוצאה אבל כדור הרוחב שלו היה כל כך גרוע ולא בפעם הראשונה בחודשיים האלה. הרשלנות הזו, היהירות, הוא חשב שיעשה מאריק גארסיה צחוק. עצוב מה שנהיה ממנו, קשה לצפות בו.

חייבים לסיים בטעם טוב: קיליאן אמבפה. זה החלוץ שחלמנו עליו, חבל שזה לא עבד במשחק הראשון נגד ברצלונה. היחיד שהאמין שאפשר לנצח. אמנם חבל שגם במשחק כזה הוא לא זז בהגנה, אבל אי אפשר להתווכח. שלושער ראשון של שחקן ריאל מדריד בקלאסיקו בליגה מאז איבן זאמורנו לפני 30 שנה וביום הזה אמבפה גם מאפיל על זאמורנו והופך לשיאן השערים של ריאל בעונת הבכורה במועדון. הבקיע בקור רוח, נע לעומק, גם המצב שהוא בעט ליד הקורה היה מרשים.

קיוותי לפרידה אחרת מקרלו אנצ’לוטי שהוא בהחלט אגדה, אבל ההחלטות שלקח פשוט מוציאות אותך מדעתך, לא יאומן שהוא 40 שנה בכדורגל. בכל מקרה, גם אם ימים כמו אלה רוצים לגרום לך לשכוח מכדורגל - אני לא יכול. גם אם הכל הלך הפוך - גם זה יעבור וטוב שהעונה הזו 2024-25 תיכף נגמרת. כמו בשיר של טונה. תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר. יאללה לעבודה - אלונסו. האללה מדריד.

צריך ללמוד מטעויות ולתקן אתה מה שצריך לתקן, אבל גם לא להגזים, כן לא היינו רחוקים משיוויון, בדקות האחרונות 2 מצבים כמעט בטחים והחמצות ענק.נכון שהייתה גם החמצה מדהימה של ראפיניה אבל היינו ממש קרובים, לא אשקר, אחרי השער השלישי של אמבפה האמנתי שאפשר להפוך.
ברצלונה משחקת כדורגל מאוד יפה והתקפי אבל אני אכתוב שוב, הם לא משהו בכלל, הם נראים מדהים בעיקר כי חגגו על קרלו, באלופות ההגרלה הביאה אותם עד לחצי ושם פעם ראשונה העונה פגשו קבוצה אמיתית ומאומנת מהעילית והם עפו.
היום למרות האין שיטה, האין הגנה והאין סדר משחק מצויין של אמבפה אחד וכמעט הצלחנו להשוות, בגביע אמבפה נכנס במחצית והפך, רק לחשוב מה יכולים לעשות מולם עם מאמן אמיתי שיש לו שיטה שיודע להציב קבוצה וגם ויני שקצת חוזר לעצמו וג’וד שמשחק קשר.
נגד ברצלונה הזאת כל סיבוב עם הכדור של ברהים שעובר שחקן זה חצי גול, כל ניצחון במאבק על כדור ביניים באמצע המגרש זה כמעט גול, כל כדור מדוד של מודריץ’ עם הפאלש קדימה זה כמעט גול, כמעט כל התקפה שלנו הגענו למצב, הם ממש מהמרים על הכל ובגלל שאצלנו המאמן זה אנצ’לוטי הם מצליחים, כל מאמן שהוא באמת מאמן מעמיד תבנית שתשחרר את אמבפה והמושתן למתפרצת של 2 על 1 מול השוער כל 5 דקות, זה נשמע מופרך אבל לא, אפשר לחזור ולבדוק שכל מצב שהגענו שלשחקן שלנו יש כדור ליד מרכז המגרש ושנייה לחשוב ולכוון זה נגמר במצב טוב, אלונסו יכול בקלות לגרום להמון מצבים כאלה.

אפשר היה גם לכתוב שמול כל קבוצה עם גמישות מחשבתית מינימאלית כל מצבי הכמעט שיוויון פשוט לא היו קורים כי היא לא הייתה לוחצת אותך עם שחקן הכי אחורי באמצע המגרש ובכך מעלה את הקצב ואת כמות המתפרצות מולה.
לצד זה, חייבים להודות שבארסה יכולה להחזיק בכדור גם 10 דקות, ועדיין לא נצליח לדגדג להם כי לא תראה את ויני והצב באמוק לכדור בניסיון לקחת אותו. בין היתר הם לא אומנו לעשות את זה יחד, ובשילוב של עוד חברים. המזל הוא שלאמין ורפיניה לא מוכנים לשרוף דקות סתם במעגלים ותמיד אחרי ריקוד של כמה דקות הם ינסו לעקוץ.
אז השנה קבוצה אחת העלתה את רמת האימון והכושר שלה, השחקנים היו מוכנים טוטאלית לעשות ריצות אמוק כל הזמן, והנה קארלו נתפס כמאמן מיושן, חסר טקטיקה בסיסית או שנכפה עליו שלא להעמיס יותר מידי על 3.5 הכוכבים. ולמרות שהוחלף חלוץ רנדומאלי (אבל עם לב וגוף גדול) בשחקן ההתקפה הטוב בעולם- זה נהיה רחוק מלהיות אפילו קרב קרוב.

נכון
ומצד שני:

1. אני חותם שאם אתה מצמצם את ויני ואמבפה ומקצה לשניהם עמדה אחת ובמקומם ברהים או רודריגו שעובדים כל המשחק - שום סיכוי שמפסידים להם בכל המפגשים העונה
  2. אותה תוכנית בדיוק עבדה לנו נגד קבוצות יותר טובות מבארסה בשנים עברו, עם הגנה קצת יותר נורמלית

קרלו יזוז הצידה אבל התיקונים בסגל משמעותיים בערך פי שלוש