הדיון של הצ'אבי הנכון: האם אלונסו ישנה את פני המועדון?

סוף סוף הוא מגיע, המאמן המודרני שחלמנו עליו, זה שינחיל כדורגל טקטי, אגרסיבי, שיכריע את היריבות.
בתקשורת מתחילים לתהות האם הוא הולך להיות הפפ שלנו, והציפיות נכון לעתה - בשמיים. אבל האם הוא יוכל להתמודד עם ההר הזה שנקרא ריאל מדריד?

המכשולים בהן הוא עומד להיתקל:

• ויניסיוס. השחקן שהיה מקור לכל כך הרבה הצלחות של המועדון, שהדבר היחיד שהוא יצר יותר משערים ותארים זה צרות וכאבי ראש. האם צ’אבי אלונסו יצליח לאפשר את המטומטם הברזילאי?
  • אמבפה. האם הוא יצליח לגרום לו להשתתף במשחק הלחץ הקבוצתי?
  • שינוי שיטת המשחק של הקבוצה. האם זה אפשרי אחרי עשרות שנים בהן אנחנו קבוצה היגיבית לקחת שליטה על המשחק ולהפוך לקבוצה שמשחקת כדורגל טקטי?
  • זמן לעשות את השינויים. ריאל מדריד היא סיר לחץ, זמן אין שם, ושינויים דורשים זמן. כמה ימי חסד יהיו עבור המאמן?
  • האם הוא יצליח לתמרן בחדר ההלבשה עמוס הכוכבים? וכיצד הוא יעשה את זה?

יש ים ציפיות, בטח אחרי איך שברצלונה נראית, והוא נכנס לאתגר לא פשוט.
איך אתם חושבים שזה ילך? יעמוד בציפיות?

אין מתאים ממנו להחזיר את הקלאס שאבד. שיהיה בהצלחה.

בתור התחלה הוא כנראה לא היה מאשר את השם הזה לדיון :slight_smile:

מסקרן מאוד אלונסו, הציפיות בשמיים ובצדק.
אולי אני מגזים בהתייחסות לעונה המאכזבת גם של סיטי וגם של מדריד, אבל אני חושב שהאתגר מספר 1 שלהן יהיה להבין מתי עושים קדם עונה כדי לתקן את כל הבעיות, ואיך לא קורסים מהרגליים בעונה הבאה, עם המונדיאליטו המיותר הזה שתקוע כמו עצם מזהב בגרון.

אם זה היה איזה ז’ולן לופטגי או רפא בניטס אז כולם היו מחכים כבר עם החרבות שלופות והוא לא היה מקבל גם מאה ימים של חסד. אבל כשמדובר במאמן שהוא כוח עולה בכדורגל ובשחקן עבר גדול, “מאמן מהבית”, עם איך שהקבוצה סיימה את העונה - אני חושב שכמובן סבלנות אולי לא תהיה בריאל מדריד אף פעם אבל כן ינשמו ויספרו עד עשר.

אני כאילו באמת חושב לעצמי “כמה זה קשה כבר - גם עם הסגל בלי שינויים - וברור שיהיו - לשחק קצת פחות גרוע מהעונה שעברה?”

הקבוצה השנה סבלה מבעיות מקצועיות רבות, פציעות ובעיקר משובע שאפף את כולם והופתעתי לרעה. אני עדיין חושב אגב שקיליאן אמבפה מסוגל לשחק את החלוץ ברוב הזמן וכמובן לעתים לברוח לכנף, ו-ויניסיוס ג’וניור המעצבן כן יכול להצליח לפעמים במרכז, בעיקר אם ימסרו לו בזמן ויבוא לו לעשות תנועת עומק [בדימיון אני רואה את הגול נגד באיירן מינכן עם הפס של טוני קרוס].

לגבי הבעייתיים בסגל - אני חושב שיותר קל להזכיר לג’וד בלינגהאם מה הקבוצה צריכה ממנו ולראות מחויבות שבהחלט הייתה חסרה העונה מאשר “לעצב” את ויניסיוס שיחזור להיות ילד מתלהב כמו לפני שעלה לו.

כבר כתבתי שהציפיות שלי הן די צנועות כי אני מסתכל על הקילומטר - קבוצה שרצה, שעובדת, שלוחצת גבוה כי יש לנו את הכלים, ומנסה לשחק בסגנון משחק מסוים ולא “קחו כדור - שחקו”.

אגב צריך להחליט אם הדיון הזה לא מתנגש עם דיון “מה עושים כדי להוציא את הקבוצה מהבוץ” שבכלל גם נוגע לדעתי קצת בדיון הפנטזיות. נהיה לי סלט, כמו הקבוצה.

הדיון ההוא הוא דיון ההכנות לעונה הבאה. הדיון הזה הוא הדיון של צ’אבי אלונסו, בתקווה שילווה אותנו שנים קדימה. דיון הפנטזיות הוא העברות וכאלה..

אז אלונסו אומר בבירור שהוא רואה בבילנהגאם קשר, זה כבר התחלה טובה.

מסיבת העיתונאים של צ’אבי אלונסו:

“זה בהחלט יום מרגש מאוד, כזה שתזכור כי אתה זוכה לאמן את ריאל מדריד רק פעם אחת בחיים, והיום זה היום. הרגשתי מאוד טוב, עם אנשים שכבר היו שם, וזה מנחם. כבר פגשתי כמה שחקנים. אני לא יכול לחכות לפגוש את האחרים”.

איך הוא רואה את הסגל והאם רצה בעזיבתו של מודריץ’: “אנחנו תמיד רוצים להשתפר, ולאחרונה ניסיתי לשמור על המסר הזה עם המועדון. הסגל טוב מאוד, ועכשיו אני לא בא עם דרישות, אלא עם הרעיון של רצון להשתפר”.

על החלפתו של קרלו: "אנחנו צריכים לקבל את האתגר, וזה דבר נפלא. אנחנו יכולים לעשות דברים שמעוררים השראה באנשים, ולשם כך אנחנו כאן. אני בטוח שיש את האנרגיה לתת לנו את הדחיפה שאנחנו צריכים.

האם הוא ראה את הקבוצה השנה: “בטח, אבל אני משתמש בזה כדי להתאים לחזון שלי. אנחנו תלויים בשחקנים, והם ברמה הגבוהה ביותר. האתגר הוא לבנות קבוצה ולהוציא את הפוטנציאל של כל השחקנים”.

“לאיזה מאמן הייתה ההשפעה הגדולה ביותר עליי? היה לי המזל שיהיו הרבה מאמן גדולים. אבא שלי, שהיה מאמן, כנראה הייתה לו ההשפעה הגדולה ביותר. יש לי קשר טוב עם כולם”

גביע העולם למועדונים: “זו יכולה להיות התחלה נהדרת. זה מה שאני חושב ואנחנו מתחילים להתכונן כבר היום”.

איך ריאל מדריד תשחק: “זו שאלה טובה, ואני אוהב אותה כי הכדורגל של היום דורש גמישות. כמובן, יש לי רעיון, אבל השיטה הזאת יכולה להשתנות ולהיות דינמית יותר. אנחנו צריכים לשחק בצורה שאפתנית ולהתחבר לאוהדים. עם ארבעה בהגנה, עם שלושה… נראה. אני אוהב להיות מעורב יום יום כדי להוציא את המיטב מכולם”.

לחץ גבוה: “מה שאני אוהב זה שאנחנו יודעים איך לבחור את הרגעים שלנו. אתה צריך לדעת איך להתנהל במצבים שונים בימים אלה. יש לנו שחקנים בשביל זה”.

“לוקה מודריץ’? אני לא יכול להיות אובייקטיבי עם לוקה. היינו חברים לקבוצה, הייתה לנו מערכת יחסים כזו, כימיה כזו… הפרידה שלו… הייתי כל כך גאה. הוא אגדה. הייתי איתו בעבר, אנסה ליהנות ממנו כל הזמן שהוא יהיה כאן בגביע העולם”. למועדונים"

על עוד שחקנים: “קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס? קודם כל, אנחנו ברי מזל שיש לנו שחקנים כמוהם. אנחנו חייבים לנצל את התכונות שלהם בצורה הטובה ביותר. ג’וד בלינגהאם הוא מדהים. ג’וד יכול להיות שחקן מיוחד בכל מקום. הוא היה בדורטמונד כשהגעתי ועשה פריצת דרך בשנתיים האחרונות, מה שסימן אבן דרך. הוא יהיה בסיסי לפרויקטים העתידיים של המועדון. אני רואה אותו בבירור כקשר, ועם כל הפוטנציאל שיש לו, אנחנו ננסה להפוך אותו ליעיל ככל האפשר; זה אחד הצעדים שאנחנו צריכים לנקוט”.

רודריגו? הוא שחקן של ריאל מדריד. הוא שחקן מרהיב ואנחנו נצטרך אותו. אני אשוחח איתו כמו עם כל שחקן".

איך הוא ינהל את הקבוצה: “אני צריך את הקרבה הזאת, את החיבור הזה כדי להרגיש מה קורה ומה כל שחקן צריך. אני יודע מה אני אמור לעשות, ואני יודע שאני אוהב להיות בסביבתם”.

הוא נשאל האם זו החלטה שלו או של המועדון, וזה מה שענה, כלומר התחמק. אני לא מופתע, זה בסדר גמור, אבל רק שם את התשובה בקונטקס.

אגב הוא פרגן לקרלו וציין כמה פעמים את התקופה הטובה שהייתה לפניו (גם פרז אמר שזו אחת התקופות הכי מצליחות בתולדות המועדון). במסיבת העיתונאים הוא שב ופרגן לכל מאמניו וגם לאביו שהיה גם הוא מאמן.

אלונסו הוא למעשה ‘נסיך’, סוג של נולד להיות מאמן ואז אומן על ידי הגדולים ביותר. לא זכור לי עוד אחד שעבר אצל כל כך הרבה מאמנים גדולים.

כל הציטוטים פה הם Music to my ears

בקיצור אנחנו כבר בנינו הרים וגבעות על מה שנכתב בתקשורת הספרדית, שהיו תמימי דעים שכוונתו של אלונסו היא לשחק עם 3 בלמים, ומסתבר בסוף שהוא בעצמו עדיין לא החליט ופתוח לכל כיוון.

אבל בלי קשר, איזה נסיך הוא. איזה כיף שהוא איתנו.

משהו חשוב שעדיין לא אמרתי: לא זוכר את עצמי מתרגש ככה מהגעתו של מאמן מאז ז’וזה מוריניו. כי זינדין זידאן למשל היה אגדת מועדון (וגם לגבי קרלו אנצ’לוטי הייתה לי תחושה טובה) ודמות ענקית אבל כמאמן היה חסר ניסיון. לראות אותו צופה בסרטון הווידאו לכבודו ואז מגיע הרגע של גמר הדסימה והוא מחייך - איזה סיפוק, יאללה. יש לנו דמות על הקווים ברמה של יורגן קלופ.

מבחינתי זו לא התחלה לא טובה אבל כן קצת “מאכזבת” לגבי לוקה מודריץ’ - אני מתייחס לרמז שנתן - כי זה נראה די ברור שאלונסו שהוא מוח כדורגל - היה מעדיף שלוקה יישאר וגם רצה בו.

ברור לי שהוא לא יגיד את כל מה שהוא מתכנן לעשות במסיבת העיתונאים כי הוא חכם ופוליטיקאי (אבל לא חרטטן) טוב.

לא בטוח למשל שמעמדו של רודריגו כזה יציב, אולי ‘צריך’ למכור אותו בהרבה כסף נניח, בכל מקרה צריך לשווק כמו שצריך.

אהבתי את מה שאמר שהוא רוצה להצית את לב האוהדים ושתהיה התלהבות מהסגנון של הקבוצה. התחושה שלי הייתה שנניח מאז 2015 - החודשים האלה שהקבוצה ניצחה על אוטומט עם רביעיות וחמישיות - הדרך קיבלה חשיבות משנית. כששחקני ההתקפה היו בכושר טוב נניח הספסל ב-2017, או בנזמה ו-ויניסיוס בתחילת 2021-22 אז אחלה, ואחר כך? שורדים ומניפים תארים. מעט מאוד משחקים עם כדורגל ‘וואו’ בשנה שעברה למשל, ועל 2024-25 אין מה לדבר. גם את הסיום של זידאן בקבוצה נעדיף לשכוח.

אכתוב כאן משהו ילדותי נוסף לגבי אלונסו - זה מרגיש לי קצת “מעולם האגדות” כזה שגם עם אותו הסגל בדיוק של העונה שהוא סגל טוב גם אם לא מאוזן במאה אחוז (גם בואו - ריאל מדריד 2003-04 זה סגל לא מאוזן, עם קשר אחורי אחד וחצי בלם) - הוא היה מוציא המון.

לגבי העניין הטקטי: אי אפשר לחנך את קיליאן אמבפה לעשות הגנה וגם לא את ויניסיוס ג’וניור לדעתי, זה אבוד. אבל הבעיה של ויניסיוס הייתה שהוא לא הביא תוצרת בחלק הקדמי. וכאן קרלו אנצ’לוטי פישל הוא כאילו ‘פנה לליבו’ ושכח שהוא מאמן ולא חבר. אני שוב אומר שהם כן יכולים לשתף פעולה לדעתי. אמבפה רוב הזמן כחלוץ ‘9’, כמעט כל הזמן, עם התנועה הקטלנית לעומק והמהירות, ו-ויניסיוס בכנף.

ג’וד בלינגהאם קשר? נשמע לי אחלה ומשהו שפותר לנו הרבה בעיות. אם הקבוצה תתפקד טוב זה שג’וד יהיה קשר ולא חצי חלוץ לא אומר שהוא לא יוכל להבקיע שערים. ממנו הייתי די מאוכזב. סופרים את הימים

גונתן טאח ל-PlayersTribune

התחלתי לקרוא כמה שורות ואמרתי שרק מהקריאה של אותן שורות, חובה להביא את הראיון לכאן כדי להבין מי נוחת אצלנו על הקווים. קריאה מומלצת.

עוררת סקרנות, רציתי מאוד לקרוא אבל הלינק לא עובד לי.

ג’ונתן טה בלם באייר לברקוזן שעבר לבאיירן מינכן - סיפר על הקשר המיוחד שלו עם צ’אבי אלונסו בטור ל-“PlayersTribune”.

“כשהעסקה עם באיירן מימכן נראתה סגורה בקיץ שעבר, קיבלתי הודעת טקסט מצ’אבי אלונסו: ‘ג’ונה, בוא נדבר’. הלכנו לחדר הישיבות, וצ’אבי, יש לו את ההילה הטבעית הזו… קשה אפילו לומר מהי, אבל זה באופן שבו הוא מדבר ומסתכל לך בעיניים. כנות כזו יכולה להיות נדירה בכדורגל. אתה יודע מה הוא עשה כשחקן, אבל זה אפילו יותר קשור לאופן שבו הוא מתייחס אליך כאדם. הוא זוכה לכבוד מוחלט. הייתה לנו שיחה די עמוקה. אני לא רוצה להיכנס לפרטים המדויקים של מה שהוא אמר, אבל הייתי בבאייר לברקוזן תשע שנים, והוא ידע בדיוק כמה המועדון הזה חשוב לי. הוא התחיל לדבר על התכונות שאני מביא לקבוצה, וההשפעה שהייתה לי על חבריי לקבוצה, וקיבלתי תחושה שהוא באמת ראה בי מישהו מיוחד. הוא לא דיבר אליי כאגדה. הוא פשוט דיבר אליי כאדם. לבסוף הוא אמר, ‘כל עניין ההעברות, כל הדיבורים עלייך’”. חוזה… תוציא את זה. אתה כאן עכשיו, וכל עוד אתה כאן, אני אתמוך בך’. לשמוע את זה ממנו… כן, הייתי נרגש. הוא היה יכול להקפיא אותי. הוא היה יכול לגרום לי להתאמן עם שחקני המילואים. הוא היה יכול להתייחס אליי כמו לזר. אבל לא, הוא צ’אבי. הוא התייחס אליי כמו למשפחה. כשהלכתי הביתה וסיפרתי לאשתי על השיחה הזאת, היא בכתה.

"אני חייב הרבה לצ’אבי אלונסו, כי הוא גרם לי להרגיש ממש חשוב. אני זוכר את אחת הפגישות הראשונות שהיו לנו איתו, התחממנו, והוא קרא לי, ואתה אף פעם לא יודע מה מאמן חדש יחשוב עליך. אולי הוא ישים אותך על הספסל, או אפילו ימכור אותך. אולי אתה לא הסוג של השחקן שהוא ירצה. אבל הוא אמר, ‘אני חדש כאן, וכמנהיג בחדר ההלבשה, אני צריך אותך. אני צריך אותך שתדחוף את החבר’ה, שתעביר את מה שאני רוצה מהקבוצה’. ראיתי סרטון אחד מריאל מדריד שבו קרלו אנצ’לוטי עשה בדיוק את אותו הדבר עם שחקן אחר, וידעתי שצ’אבי שיחק במדריד. זה באמת גרם לי להרגיש מיוחד

"צ’אבי אלונסו עזר לי כל כך הרבה עם הפרטים הקטנים, דברים שחשבתי שהוא לא משהו מיוחד, אבל כשמוסיפים את הכל ביחד, זה משתנה הרבה. אהבתי את זה מאוד אצלו.

“היה תרגיל שבו היינו צריכים לשחק על כדורים ארוכים מאחורי ההגנה אל המגנים שלנו, ופתאום צ’אבי עצר אותי: ‘לא ג’ונה, לא ככה’. בכנות חשבתי שביצעתי מסירה די טובה, אבל הוא אמר: ‘הכדור חייב להיות… חד יותר’. אמרתי, ‘מה זאת אומרת?’ הוא ניסה להסביר, אבל אז הוא אמר: ‘הנה, תנו לי את הכדור’. הוא נגע, הסתובב ובעט כדור רוחב אלכסוני שריחף לצד השני, ישר כמו חץ. הכדור נחת על הנעל של אחד המגנים שלנו, שלא היה צריך אפילו להאט כדי לשלוט בו. כל חובבן היה יכול להשיג אותו (את הכדור). צ’אבי פנה אלינו: ‘… לזה אני מתכוון כשאני אומר חד יותר’. אמרתי, ‘אתם בטח צוחקים…’ אפילו הצליל שהכדור משמיע כשהוא בועט בו שונה. פינג. יכולת להסתובב, להקשיב לכדור ולדעת שזה צ’אבי.” פניתי לחבריי לקבוצה ואמרתי: ‘איך אני אעשה את זה?’ וכולם פשוט התחילו לצחוק. אף אחד מאיתנו לא היה יכול לעשות את מה שצ’אבי עשה".

(מדף הטוויטר המצוין Madrid Xtra).

משום מה גם לי לא עובד כאן. בכל מקרה תכנס לאתר שלהם זה יופיע לך דבר ראשון מול העיניים.

דור הביא לכאן כמה ציטוטים מתורגמים, אני חושב שבכללי לקרוא על החוויה שלו זה מעניין.

עידן חדש התחיל. ריאל מדריד ערכה את אימון הבכורה עם צ’אבי אלונסו שכבר ערך ישיבה מקצועית עם עוזריו השונים. על הדשא: הרבה צעירים לצד מעטים מהסגל הבכיר. העיתונאי רודרה מסנטוס רלבו: "הדבר הראשון ששמעתי על האימון הראשון של צ’אבי אלונסו עם ריאל מדריד הוא: ‘הרבה אינטנסיביות’.

לוקאס ואסקס, דני סבאיוס, פראן גארסיה, ראול אסנסיו ורודריגו שחזר - ערכו אימון מלא. דני קרבחאל גם כן בתמונות, ערך אימון חלקי כמו: אדר מיליטאו, ברהים דיאס, טיבו קורטואה ופדה ואלוורדה.

עשרה שחקנים צעירים מהקאנטרה גם כן השתתפו. בין היתר גונסאלו גארסיה, ויקטור מוניוס, צ’מה, חאקובו ראמון ועוד.

לפי ה-AS: צ’אבי אלונסו הגיע היום לוולדבבאס כבר בשעה 08:30 בבוקר, כמעט שלוש שעות מוקדם יותר לפני תחילת האימון. הייתה פגישה טקטית ארוכה מאוד עם הצוות שלו, שם הם דנו בגישות ובמה להתמקד. עוד נכתב כי "האימון הראשון של אלונסו בריאל מדריד היה מלא אינטנסיביות. שחקני הסגל סיפרו אחרי האימון שהרגישו “עוצמה והתרגשות”.

“הוא הגיע ברוגע, אבל גם בלהט ובחיפזון. הוא בירך את כולם, חייך… וחתך את הסרט על עידן חדש בקבוצה שלו. כל כך הרבה שבועות של דיבורים על זה ועכשיו זה אמיתי: תשעה ביוני 2025, יום ראשון”.

“הוא נכנס לחדר ההלבשה וברך את השחקנים בחום. הפגין קירבה. מילה שהוא רוצה להפוך למעין קעקוע. זה היה רגע קצר למדי, כי הכל נשאר למגרש. שם, רץ מסביב ופיטפט. בלי פרטים גדולים, כי הוא רוצה לתת את שיחת העידוד האמיתית במיאמי, כשהוא ייפגש עם כל השחקנים; אבל היו מסרים. הוא הבטיח לתת 200%… בתמורה לקבל 200% מכל אחד”.

שיקום האוהד שראה את הסרטון הזה ולא עלה לו חיוך על הפנים.

מה שאני ראיתי זה את אסנסיו שאלונסו מסביר לו איך לקבל את הכדור ולאן לשחרר אותו במהירות ואסנסיו מופתע וחושב לעצמו ‘‘מה ? מאמן אמור להסביר דברים כאלה ? קרלו לא עשה זאת.’’

ובעיקר ראיתי את מיליטאו ואלאבה והחסרתי כמה פעימות.

אני ראיתי קשר אחורי טיפה מבוגר אבל עדיין זז במהירות ויודע לכוון את כולם. נראה אותו גם על המגרש?

לראות את אלונסו מוסר… אח … :star_struck: