מסיבת העיתונאים של צ’אבי אלונסו:
“זה בהחלט יום מרגש מאוד, כזה שתזכור כי אתה זוכה לאמן את ריאל מדריד רק פעם אחת בחיים, והיום זה היום. הרגשתי מאוד טוב, עם אנשים שכבר היו שם, וזה מנחם. כבר פגשתי כמה שחקנים. אני לא יכול לחכות לפגוש את האחרים”.
איך הוא רואה את הסגל והאם רצה בעזיבתו של מודריץ’: “אנחנו תמיד רוצים להשתפר, ולאחרונה ניסיתי לשמור על המסר הזה עם המועדון. הסגל טוב מאוד, ועכשיו אני לא בא עם דרישות, אלא עם הרעיון של רצון להשתפר”.
על החלפתו של קרלו: "אנחנו צריכים לקבל את האתגר, וזה דבר נפלא. אנחנו יכולים לעשות דברים שמעוררים השראה באנשים, ולשם כך אנחנו כאן. אני בטוח שיש את האנרגיה לתת לנו את הדחיפה שאנחנו צריכים.
האם הוא ראה את הקבוצה השנה: “בטח, אבל אני משתמש בזה כדי להתאים לחזון שלי. אנחנו תלויים בשחקנים, והם ברמה הגבוהה ביותר. האתגר הוא לבנות קבוצה ולהוציא את הפוטנציאל של כל השחקנים”.
“לאיזה מאמן הייתה ההשפעה הגדולה ביותר עליי? היה לי המזל שיהיו הרבה מאמן גדולים. אבא שלי, שהיה מאמן, כנראה הייתה לו ההשפעה הגדולה ביותר. יש לי קשר טוב עם כולם”
גביע העולם למועדונים: “זו יכולה להיות התחלה נהדרת. זה מה שאני חושב ואנחנו מתחילים להתכונן כבר היום”.
איך ריאל מדריד תשחק: “זו שאלה טובה, ואני אוהב אותה כי הכדורגל של היום דורש גמישות. כמובן, יש לי רעיון, אבל השיטה הזאת יכולה להשתנות ולהיות דינמית יותר. אנחנו צריכים לשחק בצורה שאפתנית ולהתחבר לאוהדים. עם ארבעה בהגנה, עם שלושה… נראה. אני אוהב להיות מעורב יום יום כדי להוציא את המיטב מכולם”.
לחץ גבוה: “מה שאני אוהב זה שאנחנו יודעים איך לבחור את הרגעים שלנו. אתה צריך לדעת איך להתנהל במצבים שונים בימים אלה. יש לנו שחקנים בשביל זה”.
“לוקה מודריץ’? אני לא יכול להיות אובייקטיבי עם לוקה. היינו חברים לקבוצה, הייתה לנו מערכת יחסים כזו, כימיה כזו… הפרידה שלו… הייתי כל כך גאה. הוא אגדה. הייתי איתו בעבר, אנסה ליהנות ממנו כל הזמן שהוא יהיה כאן בגביע העולם”. למועדונים"
על עוד שחקנים: “קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס? קודם כל, אנחנו ברי מזל שיש לנו שחקנים כמוהם. אנחנו חייבים לנצל את התכונות שלהם בצורה הטובה ביותר. ג’וד בלינגהאם הוא מדהים. ג’וד יכול להיות שחקן מיוחד בכל מקום. הוא היה בדורטמונד כשהגעתי ועשה פריצת דרך בשנתיים האחרונות, מה שסימן אבן דרך. הוא יהיה בסיסי לפרויקטים העתידיים של המועדון. אני רואה אותו בבירור כקשר, ועם כל הפוטנציאל שיש לו, אנחנו ננסה להפוך אותו ליעיל ככל האפשר; זה אחד הצעדים שאנחנו צריכים לנקוט”.
רודריגו? הוא שחקן של ריאל מדריד. הוא שחקן מרהיב ואנחנו נצטרך אותו. אני אשוחח איתו כמו עם כל שחקן".
איך הוא ינהל את הקבוצה: “אני צריך את הקרבה הזאת, את החיבור הזה כדי להרגיש מה קורה ומה כל שחקן צריך. אני יודע מה אני אמור לעשות, ואני יודע שאני אוהב להיות בסביבתם”.