פבריציו כבר הוציא here we go
מדהים שליברפול שומרת אמונים לסלוט. זה נראה שיש לו קלטות על הבעלים
חבל על אלונסו זה היה שידוך מושלם בשבילו. מעניין אם אין לו אלטרטיבה יותר טובה מצלסי. בית קברות למאמנים שם.
אין לו, תעבור אחד אחד על המועדונים הרלוונטיים:
סיטי ליברפול יונייטד צ’לסי ארסנל
בארסה מדריד אתלטי
באיירן
פריז
קאריק ממשיך ביונייטד, פפ/מרסקה בסיטי
אם ליברפול דובקים בסלוט (הזוי על פניו) אז - אין באמת עוד אופציות רלוונטיות
אני לא מצפה ממנו שיישב בבית כמו זינדין זידאן למשל ויחכה לפרויקט המושלם, על פניו היה נראה שריאל מדריד היא כזו ובסוף לא. פשוט מקווה שהוא עשה אפילו דרך ‘מקורבים’ את הבדיקה הזו לגבי ליברפול לפני שהוא הולך לאמן בקרקס הנודד של צ’לסי. אני באמת מאמין בו אבל גם קצת מפחד עליו, זו גם ליגה קשה מאוד. וגם שם מטורפים. אולי אין כוכבים עם אופי חרא כמו אצלינו, יש בעיות אחרות.
לקחת קבוצה מאיטליה, אפילו אינטר שלא רלוונטית - זה היה יכול להיות צעד אחורה, בטח יובנטוס שבינונית כבר שנים.
ליברפול לא יכולה להסתפק בזה שהיא כנראה תהיה בליגת האלופות, אפילו במשחק המבחן הזה נגד אסטון וילה היא הייתה נוראית. ראיתי שהם הפסידו כבר 19 פעמים השנה, הם נכשלו כמובן ברכש וגם למאמן יש אחריות. חבל.
מאוד מסקרן לראות מה יקרה. בהנחה שיתנו לו לעבוד כמובן.
זה אתגר שיכול להראות אם הוא באמת מאמן שאמור להיות בטופ או לא.
מניח שהוא יקבל את השחקנים שהוא רוצה/צריך, לא מכיר את צ’לסי ממש, אבל אני מניח שיש שם בסיס שחקנים לא רע והפרמייר ליג זה במה מאוד מרכזית.
תחשבו מה קורה אם הוא מצליח לזכות באליפות עם צ’לסי…איזה כתם זה על ריאל ופלורנטינו…
הלוואי ויצליח.
אם למישהו עוד היה ספק: צ’אבי אלונסו שהיה שקט ברשתות החברתיות זמן רב, מאז הפרידה מריאל מדריד: משתף בטוויטר את הכתבה מהמארקה המכריזה שהוא קרוב לחתימה בצ’לסי:
צ’לסי הפסידה אתמול 1:0 למנצ’סטר סיטי בגמר הגביע ובליגה לאור המשבר העצום שלה מדורגת רק במקום התשיעי, מרחק שתי נקודות מברנטפורד השמינית כשנותרו שני מחזורים לסיום, סיכוי טוב שאין אירופה בעונה הבאה מה שיאפשר לאלונסו עבודה איטית יותר.
ולא הרבה אחרי: רשמי - בהצלחה מיסטר!
עולם הכדור ממשיך לבעוט לי בביצים העונה על בסיס יומי כמעט, אני קרוב לפרישה, מותש נפשית.
ביום חמישי הוא התחיל לעבוד עם אימון הבכורה כמאמן צ’לסי ולאחר שהוצג כמאמן הבלוז גם קיים ריאיון ראשון עם התקשורת. צ’אבי אלונסו לבטח לא האמין לפני שנה שכך יתגלגלו הדברים. יצליח לעמוד באתגר?
“אני אסיר תודה על ההזדמנות להיות חלק מהמועדון הנפלא הזה, ליצור התרגשות ואת הקשר עם האוהדים, לנצח משחקים ולהשיג הצלחה. אני רוצה ליהנות מזה, להיות חלק מהמועדון הזה ולעבוד לצד המנהלים הספורטיביים, השחקנים ושאר הצוות.
'אנחנו צריכים לקבל החלטות חשובות ולבצע אותן נכון. עכשיו אנחנו צריכים להמשיך לטפח את המנטליות הזו כדי להיות תחרותיים על המגרש, לנצח משחקים וליהנות מזה”. הוא מברך על בואו של מרקו פאלאסטרה, ש"יביא גמישות לשחק ברביעייה או בחמישייה האחורית. אנחנו עובדים יחד כדי לקבל את ההחלטות הנכונות בתכנון. אנחנו מסכימים וקבענו את סדרי העדיפויות שלנו".
הוא סירב לפרט כשנשאל על מצבו של אנסו פרננדס. “דיברנו. אבל, כפי שאתם יכולים להבין, אבל כל מה שדנו בו הוא פרטי”. על קול פאלמר שלא הבריק אשתקד ונותר מחוץ לסגל ליורו, אמר: “ראיתי מהיום הראשון שיש לו כישרון מיוחד”.
“שמתי לב מההתחלה שהשחקנים להוטים ורוצים לעשות עונה טובה. אנחנו מתחילים מאפס, עם פנים חדשות בצוות האימון ובספסל. השחקנים מאוד נרגשים ממה שאנחנו עושים. האנרגיה וההתלהבות שם. אנחנו צריכים להתכונן היטב. חשוב מאוד שנפתח את הלך הרוח הנכון, את היסודות ואת ההיבטים החיוניים יום אחר יום”.
המטרה לחזור לאירופה: “כדי להשיג את המטרה הזו, אנחנו צריכים לעשות דברים נכון. זו העבודה שלי. אנחנו רוצים להיות שם. הזמן יגיד, אבל אנחנו שאפתניים. בצ’לסי, אנחנו צריכים לחלוק את השאפתנות הזו, את האנרגיה הזו ואת הרצון הזה. אהי אופטימי וכעת הגיע הזמן להתכונן, לעבוד קשה, לפעול בתבונה בהיבטים רבים ולהאמין בקבוצה”.
“יש לי כמה רעיונות בראש. אנחנו רוצים להיות פעילים, אמיצים, לשחק כדורגל טוב… אבל אנחנו צריכים מנטליות טובה. זה בהחלט יהיה תהליך, אבל אנחנו רוצים להראות שאנחנו מוכנים”.
האקס צ’אבי אלונסו מודה בריאיון לאתלטיק הבריטי אך גם לא מתלונן: “אין לי הרבה אכזבות בקריירה שלי לשמחתי. יש לי אחת. קיבלתי צלקת (מריאל מדריד), אבל עכשיו היא החלימה. במבט לאחור, אני לוקח את הדברים החיוביים ואת הדברים שלא עבדו. הייתי מאוד ביקורתי כלפי עצמי, חושב על מה שיכולתי לעשות טוב יותר כי זה לא הלך כצפוי. ואתה מנסה לשכנע את עצמך שאתה לומד מהאכזבה כמובן והעתיד תמיד יביא דברים טובים יותר”.
“לאחר מכן, בחודשים שלא עבדתי - ניצלתי את הזמן הזה בעיקר לעצמי… התנתקתי ולא צפיתי הרבה בכדורגל”.
הוא מספר מה הביא אותו לצ’לסי: “זו קבוצה ששיחקה טוב מאוד לאחרונה, והמצב לא היה גרוע כפי שנראה בסוף העונה שעברה. יש פוטנציאל גדול לשיפור, ונראה כמה זמן ייקח לנו להגיע אליו. אני חושב שאני וההנהלה ביצענו ניתוח כל אחד בדרך אחרת והגענו לאותן המסקנות”, הסביר, והודה לבסוף שהגורמים שהכריעו בסופו של דבר את הכף בהחלטתו היו שילוב של ליבו, ראשו והאינסטינקטים שלו.
“אני מלא מוטיבציה ונחוש ליהנות מהשלב החדש הזה כמו שנהניתי כשרק התחלתי את דרכי בריאל מדריד מדריד”.
התקופה שלו עם פפ גווארדיולה בבאיירן מינכן: “היינו מאוד קרובים. הייתי מאוד סקרן. הייתי בנקודה הזו בקריירה שלי שבה יכולתי ללכת למשרד שלו ולשאול, ‘פפ, למה זה קורה? מה תהיה האסטרטגיה?’ אולי כשהייתי בן 20 לא היה לי את הביטחון ללכת למשרד של המאמן ולשאול אותו את הדברים האלה. אבל באותו זמן, בגלל האמון שהיה בינינו, הייתי צריך לעשות זאת”.
אז עוד מעט זה מתחיל. הליגה האנגלית תמיד קשה, אבל מנצ’סטר סיטי ממש בחילופי דורות ואיבדה מאמן על, גם ליברפול בונה מחדש, וכשאין לצ’לסי אירופה על הראש והרכש אותו ביקש המאמן פחות או יותר הגיע ולא חסר - מעניין מה אלונסו יעשה.