הדיון של אלונסו: עוזב "בהסכמה הדדית" אחרי ההפסד בסופרקופה לברצלונה

א. שמע, זאת לא חכמה גדולה - ריאל מדריד מטבעה מושכת אש כנגדה, ולכן באופן טבעי אם עשתה מהלך מעורר מחלוקת, האוהדים בעולם ייטו לרוב להיות “נגדה”. בטח אם מעורבים בעניין יוצרי אנטיגוניזם מובילים כמו ויניסיוס ואמבפה. ולכן אנחנו נשארים בגדול עם דעתם של אוהדי ריאל בעניין.

ב. כפי שנאמר מעליי, אלונסו הגיע עם קבלות בתור אחד המאמנים הצעירים המצליחים והמבטיחים בעולם, וגם בריאל זה לא כאילו הוא היה כישלון צרוף. אין שום סיבה שהוא יישרף להמשך הדרך בגלל החצי שנה הזאת בריאל (ועל-אף ההתנהלות הבזיונית של הנהלת ריאל בעניינו, שהייתה עלולה לפגוע בו בהמשך).
אפשר להוסיף לזה גם את העובדה שמדובר בכוכב עבר גדול של עוד מספר מועדונים גדולים, מה שנותן לו נקודות זכות נוספות בעולם הכדורגל (אצל האוהדים לפחות).

ג. הכי חשוב - ברור לחלוטין לכל בר-דעת שהיה פה עסק מלוכלך מאוד, שרחוק מאוד משיקולים מקצועיים נטו. לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה, ולהיפך - הייתי מופתע מאוד אם זו לא הייתה התגובה השלטת של עולם הכדורגל לפרשה. מספיק לראות את התגובות כאן בפורום, בצד הלבן, גם מצד גדולי מעריצי ואוהדי פלורנטינו. אין אחד שמגן על ההתנהלות שלו.

מסכים איתך, זאת בעיניי הסתכלות מציאותית על המצב הגרוע שהמועדון נמצא בו וזה בדרך להפוך לכדור שלג, שאנחנו מכירים מהעבר. רק בגלל איבוד הדרך ומתן מנדט לחלק מהשחקנים בראשם ויני( אם כי עם כל השמועות יש עוד חשודים) .ג’וד כבר הספיק להכחיש.

כמו שאמרתי את זה בהודעה הקודמת שלי, אלונסו מוח כדורגל מבריק, ואנחנו עוד ניראה אותו מצליח במקום אחר לדעתי. אגב יש גם את מארסקה שעשה מצ’לסי קבוצה, אחרי הרבה מאוד שנים. גם הוא פנוי, אבל פרז לא יביא אותו, יש לו יותר מידיי Say, וגם להפוך הוא, אחד כזה לא יבוא לריאל.

מחילה אם פספסתי כאן, אבל נראה לי שבדיון סביב פלורנטינו-אלונסו-ויני מתעלמים לחלוטין מהצפרדע שבחדר.

אם זו קבוצת גלאקטיקו, איך הגלאקטיקו הכי גדול בעולם מגיע למספרים מדהימים אבל לא מצליח להוביל את הקבוצה שלו להישגים?

אני לא טוען שקיליאן אשם חלילה, אבל אם רוצים להאשים את אלונסו/פלורנטינו (או אפילו את ויני!) אולי כדאי להצביע על המטרה הראויה שזוכה להתעלמות: לבנות קבוצה בשביל אמבאפה.

כתבתי כאן בעבר, לא כל כך טריוויאלי לבנות קבוצה סביב שחקן על. אפשר אולי “להוציא” מהסגל יותר, אבל האם הסגל בחלקו ההתקפי בכלל בנוי בשביל להפיק את המיטב מהצרפתי?

זה לא תחת הסעיף “פרז” ?

אולי.

מי היו שחקנים שאלונסו ביקש ולא קיבל?

לפי מה שמספרים החברים פה שעוקבים רק זובימנדי.

כאוהד מבחוץ אני משנה קצת את מה שכתבת ושואל אותך: הגלאקטיקו נניח ‘השני’ הכי גדול או נקרא לזה הגלאקטיקו עם הפז”ם הגדול במועדון - הגיע ב-2018 כילד צעיר ונניח שמ-2021 הוא כבר וורלד-קלאס - איך ויניסיוס ג’וניור מסוגל להיקלע לרצף של 16 משחקים בלי שער לדוגמא ולשחק כדורגל כל כך חרא מאז נובמבר שעבר? אני לא זוכר שני משחקים טובים שלו ברציפות. וכמו כן על המקרה - ואצלינו סרט הקפטן הוא בזכות הפז”ם בלבד (עד שוויניסיוס הפך למספר 3 זה היה הגיוני נניח: ראמוס-מרסלו-בנזמה-נאצ’ו-מודריץ’-קרבחאל) בו שחקן שהוא הקפטן השלישי ועם קרוב ל-350 הופעות במועדון [הרי בקלאסיקו הראשון היו לו 335 או משהו כזה] - מרשה לעצמו להתנהג כך.

אני לא רואה בקיליאן אמבפה כזה שמעלים את כל הקבוצה, החיבור המקצועי עם ג’וד בלינגהאם ו-ויניסיוס ג’וניור לא מספיק טוב. אם אמבפה היה נשאר חלש כמו השחקן של חצי העונה הראשונה שלו אז אני מבין, אבל כשהוא מבקיע 29 שערים עד ינואר זה קשה להגיד דבר כזה. הוא ניצח משחקים ממצב וחצי.

-כביכול על פניו ויניסיוס ‘הוביל’ אותנו לשתי זכיות בליגת האלופות. אבל ב-2022 זה היה קארים בנזמה בעיקר בעונת בלון ד’אור ועוד מרכיבים כמו טיבו קורטואה כמובן, לוקה מודריץ’, פדה ואלוורדה כקשר רביעי ובכלל מרכז שדה אחר - העונה האחרונה של שילוב טוב בין וותיקים לצעירים שאולי יעשו משהו. ב-2024 בהחלט ויני היה פנטסטי מינואר עד הסוף, אבל היו עדיין טוני קרוס ועוד מנהיגים בסגל.

זו שאלה טובה ואני לא בטוח אם אני יכול לענות עליה בודאות, אבל בדומה לברזילאים אחרים יכול להיות שמדובר בהתדרדרות מוקדמת שמלווה בנסיבות פסיכולוגיות שפשוט לא מתאימות לאופי של ילד פאבלות. די ברור שהוא לא נהנה להיות כינור שני או לכל הפחות לא מאוד מוצלח בכך, הוא לא מקבל את החותמת של “כוכב” ורגשי הנחיתות שלו לא בדיוק פועלים לטובתו בסיטואציה הנוכחית.

אפשר לשנוא אותו על התפקוד בסיטואציה הנוכחית, אבל זה קצת כמו לקחת כלב פינצ’ר ואז להתלונן על כך שהוא נובח.

ציינת שחקנים מ2022: קרוס ומודריץ’ זכו יותר פעמים בליגת האלופות מברצלונה, מי הצוות המסייע הנוכחי של ויני ואמבאפה?

אני לא מנסה להגן על ויני, פלורנטינו או אלונסו - אני רק מנסה לספק פרספקטיבה מתאימה. אם כבר גלאקטיקוס אז עד הסוף, תשפטו את ההצלחה לפי היכולת להפיק מהכוכב שלכם את המיטב, כרגע נדמה לי שברמת הסגל אתם לא שם.

מילת פירגון רגע (כי בכל זאת קצת מבאס רק לומר דברים שליליים כמה ימים ברצף) -

ביקרתי וירדתי עליו הרבה לאורך השנים, כולל בשנה האחרונה, אבל אירועי הימים האחרונים מוכיחים לכולנו שלמרות הכול - בכל זאת מה שאנצ’לוטי עושה קריירה שלמה הוא לא כזה פשוט: לא להסתכסך באופן פומבי פעם אחת במשך קריירה שלמה, שנמשכת על-פני 30 שנה, לא עם הכוכבים הגדולים של הקבוצות שאימן, ולא עם הנהלות קריזיונריות ועם נשיאים מגלומנים וטוטליטאריים, ובזמן הזה להמשיך להגיע להישגים לא רעים בכלל (גם אם לא ממצים את הפוטנציאל המלא של הסגלים) - זה ממש לא עניין של מה בכך. מן הסתם זה קצת יותר פשוט לביצוע כשמראש אתה לא מגיע עם רעיונות ושיטות משחק ברורות, אבל בכל זאת - שאפו. כשמגיע מגיע.

עכשיו אתם מתחילים להעריך. הוא כזה גאון שגם עם גנון ופרימדונות הוא לקח אליפויות וגביעי אירופה. אתם לא הבנתם את חומרת המצב פשוט, עכשיו אתם מבינים.

מאמן טופ, ולא סתם.

ולאורך כל הדרך הציג זבל של כדורגל, ולא מיצה שליש מאיכות הסגל שלו.

כמובן, מעולם לא פקפקתי באיכות שלו כמנג’ר ואני ואחרים אמרנו זאת לאורך כל הדרך.

@SantiagoBernabeu מפתיע אותי. נזכר להתבאס על הקבוצה כשכל עונה שעברה נראינו כמו הפועל חדרה, ואכלנו 4 ו-5 בקלאסיקו.

מאוחר מדי. מי שראה את הקלאסיקו הקודם ובכלל את השיפור שהיה פה ב~10 משחקים הראשונים עם צ’אבי לעומת החרא הטהור (ההגנה הפרוצה, העמידה הנמוכה והמחסור בלחץ, השתחררות מלחץ שגורמת לצחוק או לבכות) שהצגנו לאורך כל השנים עם קרלו ועדיין טוען שזה לא אירוע של מאמן כנראה לא רואה את הקבוצה או משקר לעצמו.

קשה להגיד בוודאות שבית הבושת שהולך עכשיו הוא בגלל קרלו, אבל הוא חד משמעית בחסותו, וקשה גם להתעלם מזה שזה היה המצב איתו פשוט עם ויני/בנזמה במוד בלון ד’אור.

(לייק על הפוסט של אלישע כי יכולת ניהול הסגל שלו באמת מרשימה)

אין לי מושג על מה אתה מדבר, העונה אני מבואס בדיוק כמו בעונה שעברה.

לכל מי שמתגעגע לקרלו,ציטוט של טוני קרוס:

לדבריו,בעוד שאצל פליק שחקנים נענשים ונותרים מחוץ להרכב על איחורים לאסיפות, בריאל מדריד התגובה הייתה שונה לחלוטין: “בריאל מדריד היו צוחקים מזה. לעתים קרובות לא ידעת מי יאחר יותר, השחקן או המאמן”.

וככל הנראה שזה גם ימשיך ככה-

ירינו לעצמנו ברגל 3 פעמים במהלך הזה: פעם אחת כשפיספסנו את אלונסו שחיכה לנו במשך שנה שלמה וכנראה ילך להצליח בליברפול, פעם שניה שאף מאמן רציני ובטח שלא קלופ וכו לא יבוא לגנון הזה שבו הוא לכל היותר בובה ופעם שלישית שמוסר ההשכל של פלורנטינו מכל הסיפור הזה כנראה יהיה “הנה ההוכחה שלא צריך מאמן טקטיקן עם כוח וחייבים מישהו שיהיה נוח וחבר של השחקנים כמו שחשבתי תמיד”.

אומרים שכגודל הציפיות גודל האכזבות, אז כרגע האכזבה היא גדולה מאד נוכח התקוות הגדולות שהיו בקיץ סוף סוף למשהו אחר.

בעיקר עצוב לי מאד מהדרך שהמועדון צועד בה.

חד משמעית מעדיף את אלונסו על אנצ’לוטי. לאנצ’לוטי יש חלק לא מבוטל, במצב הנוכחי שלנו.

“הכל זה טיימינג בחיים”, אלונסו הגיע אחרי אנצ’לוטי וניסה לשנות את המנטאליות והגישה שהשחקנים היו רגילים אליה במשך שנים. בדיעבד זאת הייתה טעות להביא את אלונסו אחרי אנצ’לוטי. השינויי הזה היה חד מידיי, ולכן הוא קיבל כזאת קונטרה מהשחקנים וההנהלה. החיבור עם אלונסו יכול היה להצליח בתזמון אחר לדעתי.

אגב בעיניי הסיבה העיקרית להצלחה של אנצ’לוטי (בקדנציה השניה), היא עקב סגל סופר מקצועני, שכלל את קרוס ,מודריץ, דני, קארים וקורטואה ( בליווי של ויני שידע שהוא צריך להיות “ילד טוב”). השלד הזה בעיקר הציל את אנצ’לוטי בשנים האחרונות וגם זה היה עם תארים שלקחנו עם הרבה ניסים, ובכדורגל לא משכנע, חשוב לזכור!

מאז שהשלד ההוא נעלם, וקארבחל קרע את כל הרגל, אנחנו בצניחה חופשית ואנצ’לוטי התחיל להתבזות. החבר’ה האלה הצליחו לטשטש את הבעיות שלנו במשך שנים.

בא אלונסו ומה הוא קיבל ? חבורה של צעירים ופרימדונות, שלא רוצים מאמן, אלה חבר. לרובם הגדול יש כישרון ברגליים, אבל הרגלים רעים כספורטאים.

היום זה ברור לדעתי, לא היה לאלונסו שום סיכוי עם הסגל וההנהלה שלנו.

לדעתי אין למוריניו תרד, אשים את זה כאן בתרד של חניכו.

לפי כתבה שפורסמה היום במארקה, המאמן הפורטוגלי (שמאמן כיום את בנפיקה) נשאל ישירות על השמועות שקשרו אותו כמחליף אפשרי לאלונסו.

תשובתו:

אל תבנו עליי לטלנובלות. יש טלנובלות טובות, אבל הן נמשכות המון זמן. אם מפספסים פרק או שניים, כבר אי אפשר לעקוב אחרי העלילה. אל תבנו עליי לטלנובלות

מה ששלו שלו.

דווקא בטלנובלות זה ממש לא משנה אם פספסת פרק או שניים או כמה עונות.
איזבל עדיין לא החליטה אם היא אוהבת את מנואל, מנואל מתלבט בינה לבין קונצ’יטה, שעדיין סובלת מעצב שאיבדה תינוק, שבכלל היה לא שלה.

דברים של בייל וקרוס בהתייחסם לנושא:

בייל טוען שאלונסו הוא ללא ספק מאמן כדורגל (Coach) מדהים שהוכיח את עצמו, אך בריאל מדריד אתה לא צריך להיות רק “מאמן” (Coach), אלא “מנהל” (Manager) שמסוגל לנהל את האגו הגדול של השחקנים בחדר ההלבשה

קרוס

שחקן שלא שרקו לו בוז בסנטיאגו ברנבאו הוא לא שחקן גדול. אפשר לומר שזה ריאל מדריד; אולי זה לא הצד הכי יפה שלה, אבל זה מתאר די טוב מה זה אומר להיות כאן, לחתום כאן.

תמיד בוחרים להתמקד בשמות הגדולים, לטוב ולרע.

אם שורקים לך בוז עוד לפני שהמשחק התחיל, זה לא מקל על השגת המטרה שכולם רוצים: לנצח ולשחק טוב. זו הדינמיקה הנוכחית, שהיא לא טובה, ויוצאים ממנה רק בעזרת תוצאות, גישה ויכולת על המגרש. כולנו חווינו את זה.

העונה שעברה הייתה עונת מעבר, לא זכינו באף תואר, ובמדריד זה בדרך כלל משמש כדי לצבור תנופה. אחרי שלוש הזכיות הרצופות בליגת האלופות, שנת 2019 הייתה שנה לזרוק לפח. אבל אז חזרנו והשתפרנו. עכשיו זו העונה השנייה שבה נראה שאין שיפור. זה, יחד עם הדרישות הגבוהות, מייצר בעיות. אנחנו לא נמצאים במועדון שמקבל תקופות ארוכות כאלה.

ראו את זה בהחלטה לגבי המאמן ובתגובה של הקהל. השחקנים יודעים מול מה הם עומדים, אבל אני בטוח שהם חזקים מספיק מנטלית כדי להמשיך ולהפוך את המצב.