נפרדים מאגדה: לוקה מודריץ' עוזב את ריאל מדריד אחרי 13 שנה

לוקה מודריץ’ נפרד| אחד מהגדולים ביותר שלנו איי פעם מודיע שיעזוב את ריאל מדריד וביום שבת ייפרד מהסנטיאגו ברנבאו. אחרי אליפות העולם למועדונים זה יסתיים. קיווינו שיהיה עוד קצת - עצוב וכואב. מעל 600 אלף לייקים ב-19 דקות

בפוסט מרגש באינסטגרם על רקע עשר תמונות מעונת הבכורה והצגתו לתקשורת וכמובן הזכיות בליגת האלופות כתב:

"הגיע הזמן. הרגע שמעולם לא רציתי שיגיע, אבל ככה זה כדורגל, ובחיים לכל דבר יש התחלה וסוף… ביום שבת אשחק את המשחק האחרון שלי בסנטיאגו ברנבאו.

הגעתי ב-2012 עם תקווה ללבוש את החולצה של הקבוצה הטובה בעולם ועם שאיפה לעשות דברים גדולים, אבל לא יכולתי לדמיין מה יקרה אחר כך. לשחק בריאל מדריד שינה את חיי ככדורגלן וכאדם. אני גאה להיות חלק מאחת התקופות המצליחות ביותר של המועדון הטוב בהיסטוריה. אני רוצה להודות מקרב לב למועדון, ובמיוחד לנשיא פלורנטינו פרס, לחבריי לקבוצה, למאמנים ולכל מי שעזר לי לאורך כל התקופה הזו.

במהלך השנים חוויתי רגעים מדהימים, קאמבקים שנראו בלתי אפשריים, גמרים, חגיגות ולילות קסומים בברנבאו… ניצחנו וזכינו בהכל, והייתי מאוד מאושר. מאוד, מאוד שמח.
אבל מעבר לתארים ולניצחונות, אני נושא בליבי את חיבתם של כל אוהדי ריאל מדריד. אני באמת לא יודעת איך להסביר את הקשר המיוחד שיש לי איתכם וכמה הרגשתי, אני ממשיך להרגיש, תמיכה, כבוד ואהבה. לעולם לא אשכח כל עידוד וכל המחוות הטובות שהראיתם לי.

אני עוזב בלב שלם. מלא גאווה, הכרת תודה וזכרונות בלתי נשכחים. ולמרות שאחרי גביע העולם למועדונים, אני לא אלבש יותר את החולצה הזו על המגרש, אני תמיד אשאר אוהד של ריאל מדריד. תראה שוב. ריאל מדריד תמיד תהיה הבית שלי. למֶשֶׁך כֹּל הָחַיִים. האלה מדריד!

לאחר הפרסום של השחקן עצמו מגיעה גם הודעת הפרידה הרשמית של ריאל מדריד: "ריאל מדריד והקפטן שלנו לוקה מודריץ’ הסכימו לסיים תקופה בלתי נשכחת כשחקן במועדון שלנו עם סיום גביע העולם למועדונים, אותו תשחק הקבוצה בארצות הברית החל מה-18 ביוני. ריאל מדריד רוצה להביע את תודתה וחיבתה העמוקה כלפי מי שכבר נחשב לאחת האגדות הגדולות ביותר של המועדון שלנו ושל הכדורגל העולמי.

מודריץ’ הצטרף לריאל מדריד ב-2012 והיה שחקן חיוני באחת התקופות המבריקות ביותר בהיסטוריה שלנו. בשלוש עשרה העונות בהן הגן על התואר שלנו, הוא זכה ב-28 תארים.

כאמור, מודריץ’ הוא אחד מחמישה שחקנים בלבד בהיסטוריה של הכדורגל שזכו בשישה גביעי אירופה, והוא השחקן עם מספר התארים הרב ביותר ב-123 שנות ההיסטוריה של ריאל מדריד.

ברמה האישית, מודריץ’ זכה בכדור הזהב, פרס שחקן פיפ"א הטוב ביותר, ונבחר לשחקן השנה של אופ"א בשנת 2018. הוא נבחר להרכב העולמי של פיפ"א שש פעמים ונבחר פעמיים לקשר הטוב ביותר בליגת האלופות.

מודריץ’ שיחק 590 משחקים עבור הקבוצה שלנו, בהם כבש 43 שערים. הוא גם זכה בכדור הזהב אחד ובכדור הכסף אחד בגביע העולם למועדונים.

בהמשך ציינו עוד הישגים בקריירה שלו - "עם נבחרת קרואטיה, הוא שיחק 186 משחקים והוא מחזיק בשיא כל הזמנים של הופעות בינלאומיות עבור ארצו. הוא זכה בכדור הזהב במונדיאל 2018 ברוסיה ובכדור הארד במונדיאל 2022 בקטאר.

עבור נשיא ריאל מדריד, פלורנטינו פרס, “לוקה מודריץ’ יישאר לנצח בליבם של כל אוהדי ריאל מדריד ככדורגלן ייחודי ומופתי שתמיד ייצג את ערכי ריאל מדריד. הכדורגל שלו ריתק את אוהדי ריאל מדריד ואוהדים ברחבי העולם. מורשתו תחיה לנצח”.

ריאל מדריד מאחלת ללוקה מודריץ’ ולמשפחתו כל טוב בשלב החדש הזה בחייו. הסנטיאגו ברנבאו יחלוק לו כבוד בשבת הקרובה לרגל משחק הליגה האחרון של הקבוצה שלנו

המספרים של האגדה לוקה מודריץ’ בריאל מדריד: 13 עונות מפוארות בלבן מאז נחת בקיץ 2012 בתמורה לכסף קטן מה שנקרא - 35 מיליון יורו מטוטנהאם; שיאן התארים של ריאל עם 28 כאלה - שש(!!) זכיות בליגת האלופות, 590 משחקים - מדורג תשיעי בכל הזמנים - והשיא היה העונה - 56 משחקים. יש לו 43 שערים, ארבעה העונה והשיא עומד על שישה - פעמיים. הוא בישל 95 שערים ומבושל תשיעי בדירוג זה. כמובן שיש לו את הזכייה ההיסטורית בכדור הזהב ב-2018.

כמה רגעים גדולים הקוסם הקרואטי העניק לנו:

-השער באולד טראפורד נגד מנצ’סטר יונייטד לקורה ופנימה
-הקרן הבלתי נשכחת והבישול בגמר הדסימה
-הבומבה לחיבורים נגד גרנאדה ב-2016
-הבישול לכריסטיאנו בגמר 2017 נגד יובנטוס החל מחטיפת הכדור
-השער היפה נגד ברצלונה כשעקף את השוער ב-2021.
-הבישול לקארים בנזמה ברמונטדה נגד פריז סן ז’רמן בברנבאו והסלאום לפניכן.
-הפאלש לרודריגו ברבע הגמר נגד צ’לסי מאותה העונה - בישול מדהים.
מה רגע השיא של לוקה בריאל? אולי בכלל הזכייה השישית בליגת האלופות אשתקד?

הצלע האחרון של ה-CMK| זו אחת התמונות האייקוניות בתולדות המועדון. שלישיית הקישור האגדית חוגגת את הזכייה בליגת האלופות בגמר 2022 נגד ליברפול. חמישה גביעים לכל אחד וחוץ מהדסימה הם פתחו יחד בארבעת הגמרים הבאים. שבע שנים משותפות. ללוקה חמישה משחקי גמר בהרכב ולטוני קרוס. “מודריץ’ נשאר לבד ועכשיו אין זכר ל-CMK”, נכתב ב-AS. הקשר הוותיק ביותר היה האחרון לעזוב. קאסמירו מיצה ועזב אחרי הסופר קאפ האירופי ב-2022, קרוס נפרד לפני שנה וכעת לוקה. האגרסיביות והתאקלים של קאסמירו, ניהול הקצב של קרוס והקסם של לוקה.

בסך הכל, שלושת השחקנים פתחו יחד ב-156 משחקים, ניצחו ב-97 משחקים והפסידו רק ב-26. מספר זה עולה על 200 משחקים, אם נספור את הפעמים שבהן אחד מהם עלה מהספסל.

"המורשת שהותירו אחריה קאסמירו, קרוס ומודריץ’ מטילה אחריות גדולה על יורשיהם. ואלוורדה, קמאבינגה, בלינגהאם וטשואמני גדלו מוקפים בשחקנים האלה ועכשיו הם יהיו אלה שיהיו אחראים לשמח את אוהדי ריאל מדריד שרואים כיצד השחקנים שהיו להם הגמוניה בליגת האלופות עוזבים.

טבלת שיאני התארים בהיסטוריה של ריאל מדריד. לוקה מודריץ’ כאמור ראשון, השיאן עם 28 תארים, הראשון שבהם הסופרקופה הספרדי ב-2012 בהופעת הבכורה שלו. דני קרבחאל שחזר הביתה שנה אחרכך - שני עם 27. קפטן נאצ’ו שעזב בקיץ מדורג שלישי עם 26 ואחריהם מרסלו וקארים בנזמה עם 25 תארים כל אחד. לשני האחרונים שלא היו חלק מהקבוצה בגמר 2024 - חמישה גביעי אירופה ולא שישה.

אדיוס קפטן| כבר חמש שנים ברציפות שהקפטן הראשון של ריאל מדריד עוזב. סרחיו ראמוס היה הראשון שנפרד ב-2021 כשמשך את המועדון שחזר בו מההצעה לחוזה חדש ובגיל 35 עבר לפריז סן ז’רמן; אחריו מרסלו בקיץ 2022 בן 34 עבר לאולימפיאקוס; קארים בנזמה בחר בכסף הגדול ב-2023 בגיל 36 ועבר לאל איתיחאד; בקיץ שעבר נאצ’ו הרגיש שהעידן שלו בריאל מדריד הסתיים בגיל 34 ובחר באל קדיסה וכעת לוקה מודריץ’ שנפרד בגיל 39 ומעניין מה היעד הבא

חואן איגנסיו אוצ’ואה בטור דעה במארקה על לוקה מודריץ’ שעוזב: “אגדה שהגיע לה יותר”. קשה לקבל את העובדה שלוקה מודריץ’ לא ימשיך בריאל מדריד. זה כואב אפילו יותר כשהסיבה נראית כטמונה יותר בתאריך הלידה שבתעודת הזהות שלו מאשר ברגשות שהוא השאיר על המגרש. כי אם העונה הזו הוכיחה שוב משהו, זה שכישרון לא מזדקן ושהביצועים שלו נשארים יוצאי דופן, ראויים לרמה הגבוהה ביותר של הכדורגל העולמי.

אחד השחקנים הטובים ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד עוזב. זו לא קלישאה, זו מציאות שאי אפשר להתווכח איתה. הנה התארים שלך. לוקה לא היה רק ​​כדורגלן מבריק, אלא גם ספורטאי למופת. עם ענוותו, מסירותו ומעמדו הקלאסי, הוא היה מגדלור, מראה להביט בה עבור כל ילד שחולם לשחק כדורגל. קפטן ומנהיג בלתי מעורער. רוז’ר פדרר של הכדורגל: אלגנטי, שלו, תחרותי, נצחי.

עם הכדור לרגליו, מודריץ’ היה שירה. היכולת שלו להסתובב, לשנות קצב במגע פשוט, להעביר מסירות למקומות שאף אחד אחר לא ראה מרחב, שיפרה את המשחק כמו מעטים אחרים. הוא היה המטרונום של עידן מפואר בריאל מדריד, הגשר בין הגנה להתקפה, השחקן שלא היה צריך להרים את קולו כי דיבר עם כל מסירה, כל נגיעה, כל ריצה.

אי אפשר היה שלא להיכנע לחזונו. במשחקים הגדולים, כשהכדור היה ‘מלחיץ’, הוא שיחק אותו כאילו זה כלום. הוא תמיד הופיע, תמיד הציע פתרונות. הוא הפך את הקשה לקל, ובטבעיות שיש רק לגאונים. זה היה האיזון המושלם בין פנטזיה לדיוק, בין כישרון לאינטליגנציה טקטית.

והוא עוזב, לאחר שהעלה לרמה הגבוהה ביותר מספר שמעולם לא היה לו חשיבות מיוחדת במועדון עד שלבש אותו. בזכות לוקה, למספר 10 של ריאל מדריד יש היסטוריה, יוקרה, אגדה. מסיבה זו, ועל כל מה שנתן, הוא ראוי לכבוד הטוב ביותר שאפשר. האצטדיון סנטיאגו ברנבאו יהיה מלא עד אפס מקום כדי לכבד אותו, להודות לו, להיפרד מכדורגלן שמעמדו עולה על כולם. כי חלק מההיסטוריה של מדריד הולך להיעלם. אלגנטיות לבושה בלבן עוזבת. לוקה מודריץ’ עוזב.

הפוסט של ראמוס| גם החבר טוב סרחיו ראמוס שהמשפחות קשורות גם כן - נפרד מלוקה מודריץ’ בפוסט מרגש באינסטגרם עם עשר תמונות והראשונה מחגיגות הזכייה בגביע ב-2018 אחרי הניצחון על ליברפול.

"גאון, חבר, אח שהפך את הכדורגל לצורת אמנות, נפרד מריאל מדריד. אחד מאותם שחקנים שאוהדי ריאל מדריד ממלאים עבורם את האצטדיון והעולם עוצר מול המסך בכל משחק. שחקן יוצא דופן בזכות הכדורגל והתכונות האנושיות שלו, אחד מאותם אנשים שאני גאה לקרוא לו חבר. פנסי הברנבאו לעולם לא ידלקו שוב כדי לראות אותך על המגרש, אבל בספרי ההיסטוריה של ריאל מדריד תמיד תהיה בין הגדולים ביותר.
אח, לנו אוהדי ריאל מדריד יש רק מילה אחת להקדיש לך: תודה. כל הכבוד וההצלחה בפרק הבא. בהחלט נחווה את זה מקרוב. הצ’ורו שאוהב אותך מאוד, לוקיטה שלי

סרטון הפרידה| מרגש ומצמרר, משמח וגם עצוב. הנאה בטוחה אבל לא לבעלי לב חלש וגעגועים מובטחים. כמעט שבע דקות וזה עדיין מרגיש מעט מדי. סרטון הפרידה של ריאל מדריד מלוקה מודריץ’. הכינו את המימחטות. הדסימה, יתר הזכיות בליגת האלופות כמו הבישול לקארים בנזמה נגד פריז סן ז’רמן והחגיגות לאחר המשחק, כדור הזהב, החיוך הכובש, שער הניצחון נגד סביליה בשנה שעברה..הכל שם

עושים כבוד - 20 הרגעים הגדולים של לוקה מודריץ’ בריאל מדריד לפי הסדר:

-רגע ראשון: הופעת הבכורה וזכייה בסופרקופה נגד ברצלונה – יומיים בערך אחרי שחתם רשמית והשלים אולי אימון אחד – לוקה עלה מהספסל לגומלין בסנטיאגו ברנבאו וזכה בתואר מול היריבה השנואה. יש יותר מזה?

-רגע שני: הגול באולד טראפורד נגד מנצ’סטר יונייטד ב-2013 – עונת הבכורה הלכה לא פשוט עבורו. לעתים פתח על הספסל. התקשורת העזה להעביר עליו ביקורת. בשמינית הגמר כשריאל הייתה חייבת שער – דווקא הוא שחרר את הפלונטר עם שער אדיר לקורה ופנימה. והשאר היסטוריה.

-רגע שלישי: גמר הדסימה – מה נאמר ומה נגיד? כולנו זוכרים אותו ממהר לדגל הקרן אחרי הדקה ה-92, כשהבונקר של אתלטיקו מדריד עובד לה. הוא הצליח לשמור על ריכוז ולהרים את הכדור בדיוק כמו שעשה אינספור פעמים באימונים עם חברו הטוב סרחיו ראמוס. קרן של מודריץ’…

-רגע רביעי: שער ניצחון אדיר נגד גרנאדה ב-2016 – ברוב תקופתו של לוקה במועדון כל הגולים שלו היו מחוץ לרחבה. תמיד צעקנו מול המסך ‘לוקה! תבעט!’ והוא מיעט לבעוט. באותו ערב, חמש-שש דקות לסיום, כשריאל של זינדין זידאן הייתה חייבת שער (1:1) הוא עשה את זה מכל הלב.

-רגע חמישי: לוקה עד 2020 – אוקטובר 2016, הבעת אמון מצד ריאל מדריד בקשר הנפלא והוא מאריך את חוזהו עד גיל 35.

-רגע שישי: עוד בישול אייקוני לראמוס - מחזור 14 בספרד בעונת 2016-17, העונה בה בקיץ זיזו הכריז שלא הגיוני שאין ללוקה אליפות. קלאסיקו, ברצלונה מובילה 0:1 סמוך לסיום. מודריץ’ מרים כדור חופשי וראמוס נוגח פנימה - 1:1 דרמטי, הללויה

-רגע שביעי: הבישול לכריסטיאנו רונאלדו בגמר 2017 – קריאת המשחק וחטיפת הכדור, הדימיון הריצה לצד ימין והמסירה המדויקת לרחבה שם רונאלדו כבר עשה את העבודה. היו הרבה מצטיינים בגמר ה-1:4 נגד יובנטוס, ולוקה הוא אחד מהם ללא ספק.

-רגע שמיני: “הלילה של מספר 10” – עם עזיבתו של חאמס רודריגס לבאיירן מינכן בקיץ 2017, לוקה קיבל את המספר עליו חלם, “שלא העז לבקש” אם תרצו ושכל כך הולם אותו. שמונה שנים הוא החזיק במספר הזה, יותר מלואיס פיגו למשל.

-רגע תשיעי: עוד ליגת האלופות לאוסף – זכייה שלישית ברציפות - גמר 2018, ריאל מדריד לא ממש מתקשה נגד ליברפול של יורגן קלופ ומנצחת 1:3. עוד גמר של לוקה בהרכב, עוד 90 דקות. באותו קיץ יגיע עם קרואטיה לגמר המונדיאל.

-רגע עשירי: הזכייה בבלון ד’אור והצגתו לעיני הקהל – רגע של אור עצום בעונה חשוכה מאוד. לוקה, הוא ולא אחר, היה זה ששבר את המונופול של כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי על כדור הזהב במשך עשור – מ-2008 ועד 2017. הוא הוכרז בארבעה בדצמבר, על חשבון כריסטיאנו רונאלדו, וכעבור שבוע וחצי הציג את הפרס לעיני הברנבאו, כולם התרגשו, במשחק נגד ראיו וייקאנו.

-רגע מספר 11: השער נגד ולנסיה בסופרקופה הספרדי – אמנם ריאל כבר הובילה 0:2 בחצי הגמר נגד ולנסיה ורבים זוכרים את הגול של טוני קרוס מהקרן, ועדיין. לוקה קיבל את הכדור בעמדה קדמית ופתח את תיבת הקסמים. הטעייה ועוד הטעייה ואז שער כה אופייני עם הפאלש בחצי גובה. תיאור של אבי נמני מחכה לכם.

-רגע מספר 12 השער נגד ברצלונה כמחליף בתחילת עונת 2020-21 – הוא פתח את המשחק על הספסל אבל זיזו זרק אותו למערכה וקיבל דיבידנד. ריאל הובילה 1:2 דחוק על ברצלונה של רונאלד קומאן. בתוספת הזמן הוא קיבל מסירה ברחבה, התשעשע מול השוער המחליף של הקטלונים, עבר אותו ובעט לרשת עם הפאלש.

-רגע מספר 13: הבישול הגאוני לקארים בנזמה נגד פריז סן ז’רמן – הוא חטף את הכדור מניימאר ויצא לדרך. רץ, רץ, רץ, אף אחד לא מצליח לעצור אותו. מודריץ’ מסר לוויניסיוס כדור מצוין אך הברזילאי התמהמה, החזיר לו לבסוף ולוקה בטאץ’ מעולה ובתזמון מדויק מסר לקארים שעשה 1:2. באותו ערב הוא גם עשה גליץ’ אדיר על ליאו מסי וקיבל תשואות כאילו כבש.

-רגע מספר 14: הבישול הגאוני לרודריגו נגד צ’לסי בסנטיאגו ברנבאו – לא באמת צריך להסביר. לכו תראו את הווידאו. ריאל מדריד נראתה כבר אומללה לגמרי וחסרת אונים מול הקישור של צ’לסי. ואז לוקה זיהה את רודריגו בצד ימין והעביר לו כדור כמו במשחק מחשב. בסוף יצאנו מהברוך הזה.

-רגע מספר 15: ריאל מדריד מפרקת 2:5 את ליברפול באנפילד – תוצאה היסטורית ועוד אחרי פיגור כפול. אמנם נהיה הוגנים ונציין שליברפול הגיעה בהרכב חסר ובלי קשר כבר דעכה, ועדיין. לוקה נתן מופע שם, היה מעורב באחד הגולים האחרונים וגם בישל את השער של אדר מיליטאו שביצע מהפך. מהיר, חד ומדויק.

-רגע מספר 16: הופעה מספר 500 במדי ריאל מדריד – וכמה סמלי שהגאון מזדאר רשם ציון דרך כה מרגש נגד היריבה הגדולה מולה ערך את הופעת הבכורה בריאל. זה קרה נגד ברצלונה בקלאסיקו במונז’ואיק באוקטובר 2023. הוא עלה מהספסל ובישל (אם כי לא בטוח שהתכוון) את שער הניצחון של ג’וד בלינגהאם.

-רגע מספר 17: שער הניצחון נגד סביליה בפברואר 2024 – נגד החבר האהוב והיריב הקשוח לפתע סרחיו ראמוס, כשריאל הייתה חייבת שער באחד מהמשחקים הקשים האלה – לוקה עצר כדור שחזר מההגנה, דחף קדימה עם הגוף ובעט נהדר לרשת, 0:1 קטן-גדול. החבר’ה עפו עליו בחגיגות ואנטוניו רודיגר הגזים כהרגלו. ה-ג-י-ב-ו-ר.

-רגע מספר 18: הקלאסיקו בליגה נגד ברצלונה – כן בגילו המופלג אפריל 2024 – כל כך הרבה פעמים שמענו ששיאו מאחוריו, שהוא כבר לא מתאים למשחקים הגדולים, אז לא. לוקה סופסל בקרבות נגד מנצ’סטר סיטי ובאיירן מינכן, אבל באותו 2:3 בברנבאו היה מצוין והשלים 90 דקות.

-רגע מספר 19: זכייה שישית בליגת האלופות! מודריץ’ עשה היסטוריה והשתווה למספר הזכיות של האגדה פאקו חנטו ולצד החברים הטובים דני קרבחאל, טוני קרוס ונאצ’ו. אמנם הוא עלה מהספסל בגמר, לא קרה לו עד אז, אך זה לבטח לא פגם בכלל בשמחה האדירה שלו.

-רגע מספר 20: תואר ראשון כקפטן הראשון: הסופר קאפ האירופי נגד אטאלנטה זכור כהופעת הבכורה של קיליאן אמבפה שגם הבקיע את הראשון שלו כשחקן ריאל מדריד. אבל כשריאל ניצחה 0:2 זה גם היה המשחק הראשון של מודריץ’ כקפטן הראשון. לוקה שיחק 14 דקות כמחליף, והניף את הגביע, התנתק מנאצ’ו והפך לשיאן התארים של ריאל איי פעם.

-בונוס: שריקת הסיום בגמר 2022 נגד ליברפול, לוקה יחד עם טוני חברו הטוב - על כר הדשא, חוגגים בטירוף, כמו ילדים קטנים אחוזים בטירוף. מ-ר-ג-ש.

אני מאוד עצוב עכשיו ובהמשך אכתוב משהו קצת יותר ארוך מהלב, אבל בגדול - אני לא מוצא סיבה הגיונית למהלך הזה וקשה לי להאמין שלוקה מודריץ’ בחר בצעד הזה. הוא היה יכול להיות שחקן ספסל מושלם\לשחק בימים הפחות זוהרים האלה שצריך לפרוץ בונקרים בסנטיאגו ברנבאו. ריאל מדריד קרה ואכזרית מדי ומסתכלת רק על תעודת הזהות. זה אותו טעם חרא בפה כמו שהיה בקיץ 2021 (אחרי עונה של כמעט, יותר “כמעט” מהעונה הזו) עם הפרידה מסרחיו ראמוס שהוא היה “האשם” וזינדין זידאן.

הדבר הכי חשוב הוא הכדורגל. לא הנוסטלגיה או האהבה שלנו ללוקה ולא תעודת הזהות. יסלח לי דני סבאיוס וגם האחרים יסלחו לי - אין אף שחקן בסגל, גם לא ארדה גולר - עם הפס שיש ללוקה. הוא לא צריך לחלץ אינסוף כדורים. חוכמת המשחק, הניסיון, הרעב שלו! השחקנים בסגל שלנו שבעים אחרי שלוש שנים עם שני דאבלים וזהו. הוא אף פעם לא נפצע בניגוד “למפלצות” הפיזיות אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם ואורליאן טשואמני. אגב צ’אבי אלונסו ‘ביקש’ אותו, לא? הוא מקצץ בשכר שלו מאז הקורונה, הראשון.

כמה שחקנים בדור הנוכחי סימלו את ריאל מדריד יותר טוב מלוקה? מעטים מאוד. וגם, צריך לגעת בכוכבים ובשחקנים היסטריים כמו ראול-כריסטיאנו-ראמוס כדי לחשוב. מבחינתי זה עוד פרק בעונה כושלת מאוד ומאכזבת וכואבת.

כן יש משהו בזה שצריך “לשכוח” ולפתוח דף חדש ומעטים האמינו בכלל שזה יימשך כל כך הרבה זמן אבל אנחנו מאבדים פיגורות בסגל כשאין לדעת איך דני קרבחאל יחזור, מה-DNA של ריאל מדריד כולל לוקאס ואסקס. אלה שרצים את השני מטר לכדור אבוד במשחק הבוצי ההוא נגד האוססונות המרביצות ורוצים להתלכלך. אלה שיבואו ישר להתנצל ויעמדו בעמדת הריאיונות להסביר.

קצת מגעילה אותי המחשבה שמספר 10 הולך לשחקן אחר עכשיו. בטח לא רודריגו ש’חלם’ על המספר הזה וצריך לעזוב, וגם לא קיליאן אמבפה סלחו לי. תודה על הכל, לוקה, ובעיקר על הקרן ההיא בגמר הדסימה!

למרות שכתבתי בדיון השני שהגיע הזמן, הנה ה2 סנט שלי :slight_smile:

אולי לקחתי את זה כמובן מאליו קצת כי זה הרגיש כאילו הוא תמיד יהיה כאן. אבל זה פוגע קשה לראות את מודריץ’ עוזב, זה ישקע יותר בטח במהלך הסוף שבוע.
הקשר הטוב ביותר בהיסטוריה של המועדון. מהגדולים של כל הזמנים. לא יוחלף לעולם. מעטים בהיסטוריה של המועדון הקפיאו את הדם בעורקיהם כמו לוקה לפני כל כך הרבה משחקים מכריעים ונראו כל כך לא מוטרדים מהאירוע. קור הרוח שלו היה מדהים והביא רוגע וביטחון לכולם. היה לו הכל. כשאנשים יחשבו על הרגעים הגדולים של מודריץ’,
הם יחשבו קודם כל:

1. הקרן שלו שהוביל לשער של סרחיו ראמוס בגמר ליגת האלופות 2014.
  2. הם יזכרו את התנועת הכתף שלו מעבר למייקל קאריק מחוץ לרחבה באולד טראפורד לפני שכבש ב-2013.
  3. יש עוד כמה שחייבים להגיד, הריצה דרך קו האמצע של פ.ס.ז’ ב-2022, המסירה לרודריגו נגד צ’לסי באותו קמפיין, הריצה דרך קו האמצע של ליברפול ב-2023, המסירה המפורסמת בגובה הברך לכריסטיאנו בגמר ליגת האלופות 2017, השליטה בבאיירן מינכן ב-2017, ובליברפול ב-2022 - בנוסף לכל הופעה הירואית בודדת נגד ברצלונה לאורך השנים.

באותה מידה (אבל לצורך הדיוק פחות נוצץ, פחות בולט, ועם הרבה פחות ‘ויראליות’) היו הרגעים ההגנתיים שלו. במהלך השלושער, למרות שהיה את קסמירו כקשר הגנתי לידו, לעתים קרובות זה היה מודריץ’ שרץ אחורה כאיש האחרון בזמן שקסמירו תפס עמדות ברחבה הקרובה. עם מרסלו וקסמירו במעלה השדה, וקרוס יחסית קרוב אליהם, זה היה מודריץ’ ששמר על הקבוצה בזמן כאוס. הוא קרא נתיבי מסירה כמו מעטים שיכלו לפניו. הוא היה שלם. הייתה לו אריכות ימים.
לדעתי בשיאו יכולת לשים אותו בכל עמדה בקו האמצע בשיא שלו - ה-8, ה-6, ה-10 - והוא היה הקשר הטוב ביותר בשדה בכל אחת מהן.

נתגעגע לבן אדם, לשחקן, לאישיות,
אל תבכה שנגמר, חייך כי זה קרה :slight_smile:

יש מספר פרמטרים לאיך שחקן כדורגל הופך להיות אגדה של המשחק- תארים, רגעים אייקונים שכולם זוכרים, סיפור חיים מיוחד, מנהיגות ועוד.
אז ללוקה יש את כל אלה בערימות החל מ6 גביעי אירופה שלקח כבורג משמעותי בכל אחד ואחד מהם, גמר מונדיאל היסטורי עם קרואטיה הקטנה ואז עוד חצי גמר 4 שנים אחרי כדי להראות שזו לא הייתה הבלחה, הבישול ההוא לקארים וכמובן קרן אחת בדקה ה92:48 שהתחילה את כל אותה האגדה.
אבל יש לו עוד דבר אחד נוסף ששמור באמת למספר קטן מאד של שחקנים שאפשר אולי לספור על יד אחת- כולם כולל כולם אוהבים ומכבדים אותו.
השחקנים מעריצים אותו, אוהדי ריאל כולם פחדו מהיום הזה שיגיע ואין אחד שלא העריך בזמן אמת את הזמן הקצוב שיש לנו לראות את הפלא הזה. אוהדי ברצלונה או אפילו אתלטיקו מדברים לא פעם על הכבוד העצום שיש להם אליו ובכל משחק נבחרות הוא השחקן הראשון שרצים אליו לקחת את החולצה למזכרת.
לוקה הוא מהשחקנים שבשבילם קונים כרטיס, בחור אנאלוגי בעולם דיגיטלי, כשהכדורגל הופך בכל יום ליותר פיזי ומהיר ופחות טכני לוקה בשנים האחרונות שלו הראה עוד יותר כמה חכמה, יצירתיות וקסם ברגליים לפעמים שווים הרבה יותר.
הייתי עצוב כשראול ואיקר עזבו, כריסטיאנו סימן לי סוף של תקופה, עם סרחיו זה היה בכי של ממש וגם עם טוני לא היה קל בכלל בעונה שעברה אבל לוקה הוא משהו אחר, בדיוק סוג השחקן והתפקיד שאני הכי אוהב לראות על המגרש והכי נהנה ממנו.
לא אוהב להיכנס לדירוגים והשוואות כי זה באמת אינדבידואלי לחלוטין אבל בלי ספק מדובר על אחד השחקנים הגדולים בתולדות המשחק, אולי הקשר הגדול בתולדות ריאל מדריד ובכלל.
הייתי שמח לראות אותו לעוד עונה אבל לכל דבר יש סוף ויש לי תחושה שעוד נראה אותו בברנבאו מתישהו.
תודה לוקיטה!

אז גם השנה המסורת נשמרת.

אין ברירה אם ככה - חייבים לתת את סרט הקפטן לוויני בשנה הבאה.
נסבול ונקיא הרבה במשך שנה, אבל כנראה שזו הדרך היחידה.

בדיוק כמו שעשינו עם מודריץ’ השנה ?

רונאלדו נזאריו דה לימה, מרסלו ועכשיו מודריץ’(גם זידאן, אבל קצת פחות).

עולם הכדורגל של טיטי קמארה הצעיר מת סופית.

לפני 13 שנים בדיוק אמרתי לכל מי שרצה לשמוע(גם למי שלא רצה) שהבלונדיני הקטן הזה הוא שיסגור את הפער מהקישור של ברצלונה, שהוא הקשר הטוב בעולם, אהבתי אותו מאוד עוד לפני שהגיע, היה חלום שלי שיבוא, החתמה ענקית של מוריניו שהתעקש עליו.

מעכשיו אין לי אהבות ונאמנויות, יכול לאהוב שחקן בדקה ה 5 ולקלל את האמאמא שלו בדקה ה 60

גם על מודריץ’ התעצבנתי בשתי העונות האחרונות המיותרות שלו, אבל תמיד אהבתי אותו יותר מכולם, גם כגוויה מהלכת על שתיים אהבתי אותו.

טיטי, אלוהים יודע כמה הטרלות או סתם דעות לא טריוויאליות היו לך בפורום לאורך השנים.

אבל אין ספק שהשוואה בין מודריץ’ כקפטן, לבין ויני כקפטן - זו הגדולה שבהן.

בתכלס הסיום האולמטימטיבי היה שהיה הולך עם קרוס על גג העולם

@Gahtan דווקא יש תחושה\אמירה\אמונה כזו שזה שטוני קרוס הלך למרות שזו לא אותה בלטה בקישור - נתן ללוקה מודריץ’ אופק לשחק הרבה יותר העונה. אם טוני היה נשאר לא היה לו סיכוי.

@titi_camara וואלה כמה שאני אוהב את לוקה מודריץ’ הוא לא נכנס לעשירייה שלי בכל הזמנים מבחינת החיבור שלי איתם (לאו דווקא התרומה שלהם) וזה לא שחסר לו משהו, חלילה. ואני מרגיש רע עם זה. הוא גם חלק מתקופה של השתלטות על אירופה והרבה מאוד תארים וגם היה שחקן חשוב, רעב, החזיק מעמד על גיל מאוחר והמון עונות בטופ. יש הרבה שחקנים מעידן הגלאקטיקוס שגדלתי עליהם, אפילו לא רק שמות מובנים יחסית כמו ראול ואיקר קסיאס. גם לואיס פיגו וזינדין זידאן ורוברטו קרלוס לפניו ורונאלדו השמן. כריסטיאנו רונאלדו וסרחיו ראמוס מעליו גם מבחינתי.

ביום כזה ראוי לציין את השער האלמותי של הספורט:
‘42 מיליון כדי לכסות על הבושה’

אני לא יודע אם סתם תמיד קשה לי להשלים אם זה ששחקן עוזב או שזו באמת המציאות, אבל בתחושה שלי הוא לגמרי שווה סגל עוד עונה. אם הוא היה בן 26 אין לי ספק שהיו מאריכים לו את החוזה.

מי יהיה מספר 10?

ג’וד בלינגהאם, אני מאמין.

אמבפה לדעתי

ברור שאמבפה.

בלינגהאם עם הדימוי של זידאן. אם אמבפה, אז מי יהיה 9? נראה לי שאמבפה ישאר 9.

בסוף נגלה ששחררו את מודריץ’ כי שומרים את 10 לקשר שרוצים להביא

10 זה המספר של אמבפה. הוא עכשיו 9 כמו שרונאלדו היה 9 בעונה הראשונה שלו.

יביאו 9, או אנדריק.

התפקיד של אמבפה השתנה ‘רשמית’ השנה. אני חושב שיביאו 10, או הסיוט הכי גדול שלך - יתנו אותו לטורקי נוסף :smiling_face_with_horns:

אני הבנאדם הכי ציניקן בעולם.

אבל מרגש רצח. כשקרוס צץ שם נמסתי.