נפרדים מאגדה: לוקה מודריץ' עוזב את ריאל מדריד אחרי 13 שנה

כשראיתי גם את טוני קרוס מחכה לו גם כן על כר הדשא אחרי הפאסיו שעשו אשכרה שחקנים משתי הקבוצות באמצע וגם השופט (זה כאילו נשמר בסוד שהוא מגיע) - בכיתי. רציתי שימשיך עוד עונה אבל אם להיפרד אז לפחות ככה, “כמעט” כמו הפרידה של טוני. מלא אוהדים בוכים ביציע, כמו בימי זינדין זידאן. אם לעתים לוקה ‘קופח’ ולא הבינו כמה הוא גדול אז היום החוב הזה נסגר.

ססאמק כמה זה מרגש, אחד השחקנים האהובים עליי בכל הזמנים, כמה זה פאקניג מרגש.
אגדה.

שמעו זה שיא הרגש מה שהולך פה. אף אחד לא הולך הביתה

קשה למצוא את המילים, אה?

הלואי שנזכה ליותר שחקנים כמוהו. במגרש ומחוצה לו.

אני גרוע בסיכומים, אבל מבחינתי אחרי איקר וראול השחקן של ריאל שהכי כיבדתי .

אחד הגדולים. לעמוד ולהצדיע.

נכנסתי לפניקה שבחיים לא נוכל להחליף אותו
אני לא יודע מה אני עושה עם עצמי

לאחר המשחק - וידאו פרידה והוקרה ללוקה מודריץ’ שעומד נרגש באמצע עם סרט הקפטן אותה סביר להניח שייקח הביתה. השחקנים הניפו אותו אל-על כמיטב המסורת. לאחר מכן הוא עשה “סיבוב ניצחון” והתחבק עם קרלו אנצ’לוטי, ואשתו ילדיו עלו גם כן לכר הדשא לתמונה למזכרת.

מודריץ’, שרשם את הופעתו ה-590 במועדון - מדורג תשיעי בכל הזמנים: "הרגע שמעולם לא רציתי להגיע אליו הגיע - אבל זה היה מסע ארוך אך נפלא. ראשית, רציתי להודות למועדון ולנשיא פלורנטינו פרס. רציתי להודות לכל המאמנים לאורך כל השנים האלה, לחברי הקבוצה שתמכו בי ולאנשים שעזרו לי. תודה רבה מקרב לב. גם למשפחה שלי.

“כאן ניצחנו הרבה, היו לנו רגעים נפלאים. זוהי אהבתכם האוהדים שנתתם לי כל השנים הללו. אין מילים להודות לכם על כל מה שנתת לי בשנים האלה. אני רוצה לומר משפט שראיתי ואהבתי: אל תבכה כי זה נגמר - תחייך כי זה קרה”. גם הוא סיים ב-Hala Madrid Y Nada Mas.

לאחר מכן הוא המשיך עם המיקרופון, הודה כמובן למשפחתו ושר גם את שיר האוהדים הידוע “¡Cómo no te voy a querer!”

“ועדיין, הריקוד האחרון יהיה בגביע העולם למועדונים. ניתן הכל כדי להביא את הגביע לכאן ולחגוג עם אנשינו. לסיים את הקריירה שלי בריאל מדריד עם התואר הזה יהיה מדהים”

"הגביע הגדול ביותר שלי הוא החיבה והאהבה של העם, של אוהדי ריאל מדריד. אין מילים. מהיום הראשון ועד היום, זה מה שאזכור, בנוסף למה שהשגתי, אבל זה הדבר הכי גדול בשבילי. זה יישאר איתי למשך שארית חיי, האהבה והחיבה הזו. תודה מעומק ליבי על הכל. זה יום מאוד מרגש עבורי, המקום שבו בכיתי הכי פחות היה על המגרש. בדרך לאצטדיון ובחדר ההלבשה, זה היה לי מאוד קשה. לא חשבתי על זה, לא חלמתי על זה.

"אני מאוד, מאוד אסיר תודה ושמח כי זה קרה, על המחווה ועל כל מה שקרה לי במשך כמעט 13 השנים האלה. היו הרבה משחקים מדהימים בסנטיאגו ברנבאו. ליגת האלופות, הקאמבקים נגד פ.ס.ז’, צ’לסי, סיטי… אם אני צריך לבחור רגע, זה המשחק נגד פ.ס.ז’. אמרתי שאם ננצח במשחק הזה נזכה בליגת האלופות וזה מה שקרה. שם.

“עדיין נותר אתגר חשוב מאוד, גביע העולם למועדונים, ואנחנו הולכים עם ההתלהבות והרצון לנסות לזכות בו. זה יהיה מדהים לסיים את הקריירה שלי במדריד עם תואר נוסף. אני מקווה שנגיע לרמה הדרושה עם מאמן חדש ונוכל לחגוג עם האוהדים שלנו. בשבילי, המשפחה שלי היא הדבר הכי חשוב; זה נותן לך יציבות, ואשתי והילדים היו איתי ותמכו בי לאורך כל הדרך, במיוחד בתקופות קשות, וזה אומר הרבה. אין מילים להודות להם. הם היו עמודי תווך עבורי לאורך כל הקריירה שלי”.

פאנל הפרשנים ב-AS:

-אנטוניו רומרו: “היום מסתיים סיפורו של “פיטר פן” הנצחי עם ריאל מדריד. הסיפור הענק של לוקה מודריץ’. כשאתה מתרגש, בכי הוא פעילות גופנית בריאה מאוד. המשחק לא יירשם בדפי ההיסטוריה בזכות צמד השערים של אמבפה, אלא בזכות פרישתו של מודריץ’, הפרידה מהקשר הטוב ביותר בתולדות ריאל מדריד”.

-דני גארידו: “יש חלק שמאוכזבים שלוקה לא ממשיך, אבל המחווה המדהימה היום במגרש הייתה שווה הכל”.

-תומאס רונסרו: “לוקה מודריץ’ יכול לבסס את עצמו בצורה מושלמת כקשר הטוב ביותר בהיסטוריה של הכדורגל”.

-אנטון מיאנה: “הסנטיאגו ברנבאו אמר בקול רם וברור “תודה, לוקה מודריץ’” בכל פעולה שלו על המגרש”.

-אלפרדו רלאניו: “אני חושב שזה היה ספונטני מצד שחקני ריאל מדריד לעשות את הפאסיו (מסדרון הכבוד) וזה היה מוצלח מאוד”

איזה רגע.
שניה אחרי שהוא מחבק את קרוס שמו את זה במסך ואף אחד לא נשאר אדיש

https://x.com/RMadridInfo/status/1926354567492514071?t=q6LqxdMH3qJYLtuktN_xrA&s=19

דור אתה אמרת ובצדק שהפרידות במועדון משאירות טעם חמוץ, אז השנתיים האחרונות הן תיקון קטן

בהחלט, בהחלט. תראה יש פרידות כמו של איקר קסיאס שהקהל החצוף העז לשרוק לו בוז לפני עשור וגם פרננדו היירו ב-2003 כשנזרק אחרי משחק האליפות והיו חייבים לעשות את זה טוב יותר - יישארו צלקת כלשהי לעד. בטח מקרה איקר שעמד שם לבד בלי נציג מהמועדון ובלי אף גביע והקריא מהדף ובכה כמו מסכן. את זה ראיתי “בלייב” יעני כאוהד ‘בוגר’ ולא כילד שניזון מהתקשורת בארץ.

כמובן שהתדמית שלנו באופן כללי היא קצת מוגזמת. כי סרחיו ראמוס וכריסטיאנו רונאלדו משכו אותנו ו\או בחרו לעזוב ויש מקרים של מזל רע כמו הפציעה של ראול וכדומה. אפילו עם מרסלו וקאסמירו התחילו לעשות איזה “תיקון” קטן.

אגב, לוקאס כן זכה, לפי הרשתות החברתיות - לאיזה סלפי מגניב עם ארון התארים שלו וכולם יודעים שהוא עוזב אחרי אליפות העולם למועדונים והקהל מחא לו כפיים. הוא לא אגדה כמו מודריץ’ או אנצ’לוטי ובלי להתעסק בקקה אבל זה קצת תמוה העסק.

זה כנראה היה רצון שלו, לעשות את האליפות הזו.
כשהוא הוחלף הוא גם כן התרגש מאד וכולם הבינו שזה גם רגע בשבילו. לא סתם הוא קיבל חיבוקים מהשחקנים מהספסל.

https://x.com/AdriRM33/status/1926355705742676111?t=4X3tv8xmVDIdmOOPY0iHjg&s=19

זה הבן של פדה. כשהוא יעזוב את ריאל מדריד אני גם אתרגש מאד במידה ולא אהיה דמנטי

כן אבל זה “כבוד חלקי”, האוהדים יכלו והיו צריכים גם לו להכין שלט, שייקח מיקרופון וידבר וכדומה. הרי אין יותר משחקים בסנטיאגו ברנבאו. הוא יקבל אירוע מול 200 עיתונאים ו-15 חבר’ה מהסגל ואולי אם מישהו לא יהיה בחופשה הוא יגיע. זה לא אותו דבר. לגביו גם זה היה ברור שהוא אומר אדיוס אחרי הטורניר הזה בקיץ לא היה את הפתח הזה וסימן השאלה שהוא נשאר. חבל שהוא לא הודיע בעצמו שהוא עוזב

אני לא בא להיכנס במועדון עכשיו אבל אומרים שגם לוקה היה זה שנחרץ ולחץ להודיע על עזיבתו עכשיו כדי שיוכל להיפרד אחרת בריאל היו משאירים אותנו יעני בספק.