רוביניו הגיע אלינו, כמובן בימים אחרים אלא בקיץ 2005 - כשהיה השחקן הכי טוב בליגה הברזילאית בכדומה ואולי בגלל הציפיות, אולי משום שבצד השני היו רונאלדיניו וליאו מסי או בעצם כי הליגה בברזיל לא המראה הכי-הכי-הכי טובה - לא הצליח. אז זו כמובן לא תוכנית ביטוח ו-30 מיליון יורו של אז זה כמו מחיר כפול של היום.
אני חותר לכיוון הזה של - השוני הגדול הוא בין מצב הקבוצות, ולא בהכרח איכות או בשלות השחקנים - ריאל מדריד מודל 2018 ואיך שהעונה התנהלה והתגלגלה, לעומת ריאל מדריד מודל 2024. אנדריק התחיל מעולה בנבחרת ברזיל וזה ‘וואו’ אבל היה ברור שזה יירגע. ויניסיוס בברזיל היה דריבליסט פנטסטי שלוקח כדור כמו בפלייסטיישן וברור שהיה את הליקוי בסיומת. אני לא חושב שאנדריק שהוא כזכור חלוץ ומן הסתם יבקיע יותר - עם הישגים “כבירים” משמעותית משלו עם כל הכבוד לתואר, אבל אולי אני לא מדייק
לגבי השורה האחרונה שציטטת אותי: למה דווקא ראיתי פה חבר’ה שדי חרצו את דינו בין אם לא יצליח אצלינו ובין אם הפוטנציאל לא גבוה כמו שחושבים. אבל אחלה דיון, אני בספק אם נראה ממנו משהו בגביע העולם למועדונים.
אי אפשר לשחק על החולשה של הסגל בתחילת הקדנציה של ויני ואז לכתוב גם משפט כזה. זה עובד לשני הצדדים - גם הקבוצה הבלתי מתפקדת של השנה היתה טובה יותר משמעותית מזו של סולארי. אנדריק הציג מספרים באופן דומה לויני בגילו, עם סגל חזק יותר מסביב.
הכוונה שלי הייתה כמובן לטעון שזה עוד יתברר יותר מאשר להתעסק בהשוואה עצמה בין שניהם.
הדיון בסוגיית ויני הוכרע רק בסוף 21/22, אז התברר שהוא ׳שם׳. זה לא אומר ברמה של כדור הזהב אלא שחקן ששווה הרכב בטופ קבוצות באירופה ונקנה במחיר נמוך ממה שהוא באמת שווה. זה אומר שיש לאנדריק בשקט עוד שנתיים עד שאני אישית אסיק מסקנות יותר חותכות.
לויני לא היה עם מי להילחם אפילו על מקום בהרכב, אנדריק כרגע נלחם מול אמבפה על מקום בהרכב, ככה שכמות הדקות שהוא קיבל פחותה משמעותית ממה שקיבל ויניסיוס אז( בשילוב עם קרלו שלא משתף צעירים ולא עושה חילופים).
אני לא אומר שהוא טוב ואני לא אומר שהוא גרוע, אני פשוט חושב שהוא לא קיבל מספיק דקות כדי להראות משהו לכאן או לכאן.
לגובה יכולות להיות יתרונות וחסרונות. כשאתה נמוך אתה זריז יותר ועם מרכז מסה נמוך יותר שמאפשר לך שינויי כיוון מהירים ושיווי משקל יותר טוב, כשאתה גבוה אתה לרוב פחות טכני ויותר גמלוני. בסופו של דבר השחקנים הכי אייקוניים בכדורגל היו בגובה מטר שבעים.
אגוארו הוא דוגמא יותר טובה בקטע של הגובה
הלוואי אנדריק יהיה חצי ממנו או מסוארז, יש לו אחלה צעד ראשון אבל גם בדריבל וטכניקה - איפה הוא ואיפה השניים האלה
בכל מקרה, יחסית למצב שהיה בקבוצה, לדקות והתפקיד שקיבל (עלה לרוב כשהמשחק כבר גמור וכולם הפסיקו לשחק, או ״להציל את המולדת״ כשכולם מאבדים את הראש) אנדריק הרשים לדעתי
גם האופטימיים שהיו בזמנו על ויני לא חשבו שזאת תהיה התוצאה, וכמה שהוא קיבל כאן בראש
יש לילד פוטנציאל, אני בטוח שהוא יראה אותו - אם זה יהיה מספיק טוב בשביל ריאל מדריד? לא יודע, יהיה לו קשה להוכיח את זה כשיש לו את אמבפה וויני ביחד על הראש. אם ירשים העונה יהיה לו סיכוי
אגוארו כמובן, גם דוד וייה ועוד ועוד. יצאתי פיתה עם סוארז אבל בכל מקרה כיוונתי יותר לסגנון משחק כמו שחנן כתב.
אגב, למה שלא יהיה הפתרון שלנו סופסוף לקיצוני ימני עם רגל שמאל?
טיטי, מבחינתך ארנולד כרגע זה אותו ארנולד של ליברפול?
אני מבין שהגנה זה לא הצד החזק שלו אבל מה לגבי עקיפות? ספרינטים? נסיונות לעבור שחקן?
למרות בישול משהו נראה כבוי וחלוד במשחק שלו.
כל זה זה לא ארנולד, בליברפול נדיר מאוד שעשה עקיפה לסלאח, הוא חלש מאוד(מאוד) באחד על אחד והוא גם לא אתלטי או מהיר ואין לו צעד ראשון טוב.
קלופ פשוט בנה מערך שהוציא את המקסימום מארנולד, התקפית הוא היה מין קשר בצד ימין מין 50/50 בצד ימין ולא מגן על הקו, קונאטה והקשר האחורי חיפו עליו.
הוא הכי מסוכן כשהוא מקבל את הכדור מאחורה ואז יכול למסור כדורי עומק ארוכים ברמה הכי גבוה שיש, מסירות שאף אחד אחר לא יחשוב עליהם, את זה נראה הרבה יותר עם החזרה של אמבפה.
התקפית סלאח היה על הקו ו ארנולד שיחק יותר פנימה, סלאח היה מכווץ את ההגנה אליו ומשחרר לארנול את המשולש שהוא הכי אוהב 20-30 מטר אלכסונית מהשער בצד ימין משם אם יש לו קצת שטח וחצי שנייה להרים את הראש ולבדוק את הרחבה ארנולד קטלני עם כדורי הרוחב שלו.
גם התנועות לעומק של ארנולד היו לפני סלאח ולא עקיפה מאחוריו, מה שהשאיר לו אופציה להגיע לקו בקלות ולהכניס כדור או להשתחרר ולשחרר בעיטה חדה גם בימין וגם בשמאל.
אתמול למשל ארנולד לא הצליח לעשות כלום כשהוא שיחק על הקו לבדו בלי עזרה, הוא לא יכול לייצר לעצמו שטח(בניגוד לואסקז המושמת) הפעם היחידה שהיה מסוכן זה שויני הרים והריבאונד הגיע אל ארנולד כשיש לו שטח וזמן לכוון ואז ראינו כמה הוא קטלני.
אבל אם לא ישחררו אותו עם תרגילים מוכנים מהבית ונבנה רק על כדורים טועים שבמזל מגיעים אליו אנחנו נפספס נשק קטלני בהתקפה.
אתמול בבירור נראה שכרגע אין משהו מתוכנן שישחרר את ארנולד, אפילו ראינו כמה פעמים כשהנענו כדור בצד שמאל את אלונסו מסמן לארנולד לעשות תנועה מאחורי ההגנה לקבל כדור אלכסוני ארוך, זה לא המשחק של ארנולד ומעולם לא היה, אם הקו הזה ימשיך ארנולד מהר מאוד יתגעגע לקופ ואוהדי ריאל יאבדו מהר את הסבלנות לחור ההגנתי המהלך.
אבל כרגע זה רק משחק רביעי של אלונסו מבלי שהיה לו זמן לארגן שיטה ותרגילי התקפה חדשים, נשפוט בסוף ספטמבר.
דעתי האישית על ארנולד, אני לא ממש מת עליו, היו לי הרבה דיונים על זה עם אוהדי ליברפול שלא הבינו על מה אני מדבר, מבחינתי העדפתי עליו את גומז או בראדלי הצעיר, הבעיה היחידה שיש לי עם העזיבה שלו זה שהגיע לקבוצה השנייה שאני אוהד, היה מגיע לבאיירן, פסז’ או אפילו ברצלונה לא הייתי מתבאס בכלל.
אבל שלא יהיו אי הבנות, טופ 5 המוסרים בעולם אם לא יותר אבל לא אחראי לא רק הגנתית אלא גם התקפית, לוקח המון סיכונים מטומטמים, למזלו קלופ אהב אותו מאוד ואת היכולות שלו שהתאימו בול לשיטה שלו והפך אותו לאגדה באדום.