אין לי איפה להתחיל בכלל לכתוב על המחצית הזאת. אני לא מצפה ליכולת גבוהה, אבל באמת שזה מה שצ’אבי אלונסו תכנן בכל השבועות האחרונים? להמשיך מאיפה שהפסיק קרלו?
המשחק התחיל בשעה 3 בצהריים שעון מקומי, עם חום שמזכיר את זה הישראלי, הדשא נראה ברמה הכי נמוכה שיש.
כל הכבוד לפיפ’'א.
שינוי אחד שמאוד מאוד בולט: קו ההגנה עומד אולטרה אולטרה גבוה.
זה אמור לבוא עם משחק לחץ, שגם היה קצת, רק שהוא היה ברמה מאוד נמוכה. מזכיר לי את פתיחות העונה עם קרלו שתמיד ראינו בהן לחץ גבוה שנשבר בקלות ונזנח לאחר כמה מחזורים. נראה אם צ׳אבי ישנה את המגמה הזו.
לאחר הפסקת המים היו כמה צירופים של הנעת כדור מאוד מהירה דרך האמצע, משהו שלא ממש ראינו בשנים קודמות, אבל מהר מאוד זה חזר להנעה איטית עד דריבל מטומטם ואיבוד.
אי אפשר לדבר על תנאי המזג אוויר וכדומה כי היריבה משחקת באותה טמפרטורה לא? כמובן שהם במוטיבציית שיא - יותר מאיתנו ויש להם כמה שחקנים נפלאים, למשל מילינקוביץ’-סאביץ’ שקושר אלינו לא פעם ויש לו אחלה נגיעות בכדור.
בגדול זו הקבוצה של העונה שעברה למרות הניסיון להפעלת לחץ (בעיקר זה שאחרי שתי דקות בערך טיבו קורטואה היה צריך להציל פעם ראשונה), וקו הגנה “בריא” שעומד על הרגליים. הם צעד אחד לפנינו. אנחנו כבדים. מבאס אבל אין דבר. בטוח שזה לא מה שצ’אבי אלונסו רצה לראות. ושאת השטויות האלה ראול אסנסיו יעשה עכשיו ולא בליגה. את המהלך של אל-הילאל סמוך לסיום המחצית עם הבעיטה סמוך לקורה כשהם מתקתקים את הכדור ברחבה שלנו - לא אהבתי.
אפרופו שטויות - גם אני כעסתי מאוד על הצהוב של ויניסיוס ג’וניור כי הוא היה יכול ללכת עד הסוף. והתסרוקת מה איתה? חשבתי שזה מותר רק בחופשה, איך אלונסו לא למד מדרור קשטן?
מנגד, רודריגו משחק לא רע בכלל, הבחירה בו נכונה. גם בכנף ימין זה בסדר, ובעיקר כשהוא באמצע. קבלת החלטות טובה.
לא קיבלתי פעולה אחת אמיתית של פדה ואלוורדה. לא איזה חילוץ הגנתי נפלא עם הרגל הארוכה, לא השתחררות כשהוא משאיר מאחור איזה שני שחקנים בקלות עם שינוי קצב וגם לא בעיטה לשער.
הגול של גונסאלו גארסיה זה פיקנטריה יפה ואת היום הזה הוא לא ישכח, בינתיים זה מספיק לי. היה לו גם חלק לפני הסיומת הפוקסית. הקבוצה לא נוגעת מספיק בכדור באיזור המסוכן ואנחנו בעיקר “מתפרצים” וככה בונים את המצבים כך שאי אפשר לשפוט את היכולת שיש לו או אין לו ברחבה.
חברה זה משחק ראשון בעונה, חצי משחק ידידות, סגל חסר ובלי השחקן הכי טוב שלנו.
לא למהר לקטול, זה עוד יראה הרבה יותר טוב.
רודריגו נתן אחלה בישול והיו לו גם שתי פריצות יפות לאמצע. לא מבין מה אתם רוצים ממנו…
אני לא כועס על רודריגו, בכלל. אני כועס על איך שאלונסו העמיד את הקבוצה. אני גם לא מדבר על היכולת, כתבתי לפני המשחק שאין לי ציפיות ליכולת טובה. אבל אני רוצה לראות איזושהי דרך חדשה ולא עוד מאותו דבר שלא עבד בעונה שעברה, ומה שאנחנו רואים עכשיו זה אותו דבר שהיה בעונה שעברה.
מוגזם ומוקדם לכעוס. אני לא יודע מה אלונסו מתכנן אבל אני בספק שאפשר בשלושה שבועות עבודה לאמן שחקנים בטקטיקה שונה דרסטית ממה מהצורה בה שיחקו לאורך 4 שנים.
חוץ מזה, היו רגעים של לחץ לא רע ותקתוקי כדורי יפים.
עזבו אתכם, מחצית כזאת תחת אנצ’לוטי והיינו רוצים לכרות לו את הראש. גם השער הזה הגיע אחרי מחדל בהגנה שלהם בואו לא נשכח. לא הצלחנו לייצר מצב אחד נורמלי במשחק מסודר.
כן רק שאצל קרלו אנצ’לוטי נראינו ככה באמצע העונה (או נגד ארסנל שהיה כבר מרץ-אפריל) ובעצם שלוש שנים ומעלה, ולא אחרי שישה אימונים כששלושה מהם עם סגל “מלא”. אי אפשר להתעלם מזה, הנסיבות, וגם שזה כמו קדם עונה משופר. כשנראה משהו כזה כמו ב-1:1 נגד מאיורקה בעונה שעברה בליגה, במחזור הראשון, אחרי חודש ומשהו נוסף של עבודה, גם אני אתבאס.
הדבר החיובי היחידי שאני לוקח זה המסירות החותכות של הויסן. חוץ מזה המשך של אותו חרא. אני חושב שיהיה לאלונסו קשה מאוד לעורר משחק לחץ ומשמעת טקטית מקבוצה שהתרגלה ליד חופשית מסבא קרלו.
עברו סה״כ 3 אימונים מלאים, ועדיין יש הבדל למול השנה שעברה.
עכשיו הכדורים לא הולכים רק שמאלה.
מה שכן, הכדורים שכן הולכים שמאלה, מתבזבזים.
בתור אחד שאוהב כדורגל קבוצתי, קשה לי מאוד עם ויניסיוס.
פשוט בלתי נסבל, במיוחד בחצי השנה האחרונה.
זה שויני נשאר ורודריגו יוצא זה קלאסי אנצ’לוטי.
הכדור היום זז גם ימינה קודם כל בגלל טרנט. עם התכונות המיוחדות שלו הוא ממש מזיז חלק ממרכז הכוח של הקבוצה אליו.
אין ספק שהוא עוד יעלה לנו בכמה גולים העונה עם החורים שלו בהגנה אבל אני מאוד מבסוט ממה שהוא מביא לנו בהתקפה.
לא מבין למה מודריץ’ עדיין לא עלה, יש לי בעיה גדולה עם זה.
אלי אילדיס גורם לי להתגעגע לאבי נמני. עד כדי כך בלתי
שני הפנדלים של היום זה להרוס את הכדורגל.
מה אתם חושבים על החילוף של אסנסיו? זה סדרת חינוך?
ממש. הוא כאילו במשחק משלו. מקווה מאוד שאלונסו לא יהיה רך איתו כמו קרלו.
גונזאלו לא רע. יש שם פוטנציאל. סוף סוף יש לנו שחקן חוד שיכול לנגוח פנימה.
האמת שלא ראיתי שינוי בסגנון משחק, אפילו החילופים מזכירים את של אנצ׳לוטי. קצת התבאסתי.
הנקודת אור היחידה מבחינתי היא האוסן. אהבתי מאוד את הסגנון שלו.
פדה באחד המשחקים הפחות טובים שלו במדים שלנו, גם אם לא נתייחס להחמצת הפנדל.