גביע העולם למועדונים 2025: הטסט של צ'אבי אלונסו

ההסבר היחיד שיש לי למשחק הערב הוא שהפוקוס בימים האחרונים היה כנראה משחק ההגנה, כי שם ראינו שינוי. התגוננו ב451, היה ניסיון לעשות משחק לחץ גבוה, שם ראינו שינוי. אולי יקח זמן כדי להגיע גם למשחק ההתקפה.

בכל מקרה נראה איך זה יתפתח. זה לא נראה טוב ולא אהבתי את הכיוון, אבל מגיעים לו כמה חודשי חסד, נדבר אחריהם.

הגעתי למסקנה שכדורגל חרא בלי ציפיות מוקדמות עדיף בהרבה על כדורגל חרא עם ציפיות מוקדמות.

מקווה שלאלונסו יש תוכניות לגבי ויניסיוס.

תנו לאלונסו לעבוד, חברים.

טיבו אומר את האמת…

הוא באמת אמר את זה?

אלונסו הגיע לקבוצה חולה מאוד. שחקנים שלא מתאמצים, רובם לא יודעים מה המשמעות של טקטיקה, מקבלים ליטופים אחרי שמשחקים חרא.
חוץ מהטמעת שיטת משחק אלונסו צריך להראות לשחקנים שהוא בעל הבית ומי שלא מתאמץ יהיה על הספסל.

השחקן שאני מתקשה להבין זה בלינגהאם. מה הוא אמור לעשות על המגרש? להגן? להכתיב משחק? להיות חלוץ שני? הוא לא עשה שום דבר מאלה.
בקשר לוניסיוס ורודריגו יקח הרבה זמן עד שנראה שיפור כלשהו לדעתי (אם יהיה). אמנם אנצ’לוטי כבר לא בריאל, אך ברזיל דאגה שיישאר קרוב להם.

נקווה לשיפור בהמשך

ג’וד חייב להבין שפרצופים ופוזות למצלמות כאילו שהוא מנהיג ולא מרוצה ממה שקורה מחליק בגרון הרבה יותר טוב כשזה מלווה ביכולת אישית גבוה, מה שהוא לא מציג כבר המון זמן, למזלו ויני מושך את כל האש.

חייב להגיד שהיו לי הרבה ציפיות לקראת המשחק הזה אבל זה ירד לטימיון כבר בדקה העשירית בערך.
בדיעבד, קשה לבוא בטענות. היו רק שלושה-ארבעה אימונים מלאים, אי אפשר להטמיע שום דבר בקבוצה שרצה כמה שנים טובות עם אותו מאמן. אני מקווה ובאמת מאמין שככל שהטורניר יתקדם דברים ייראו אחרת ונוכל לראות יותר את טביעת האצבע של אלונסו, אבל משהו בגישה של השחקנים חייב להשתנות.

אם נצלול רגע למשחק עצמו וכל הסיפור הזה של הגישה, רודריגו אותו רודריגו, ויניסיוס מעבר לתסרוקת המבחילה הוא אותו ויניסיוס וגם ג׳וד לא הביא איתו איזה בשורה מיוחדת. השינוי חייב לבוא דווקא מהשחקנים האלה שאליהם העינים נשואות, שלושתם לא היו בשיא שלהם בעונה האחרונה וזה חייב להיראות אחרת, בין אם זה מבחינת מוטיבציה ובין אם זה מבחינת יכולת על המגרש. ואם זה לא יבוא מהם אני מקווה שאלונסו ידע לתת לזה מענה, כל עוד אתה לא כריסטיאנו אין סיבה שיתייחסו אלייך כפרה קדושה.

אני לא יודע אם החילוף של ויני בילד הג׳ינג׳י (שבנימה אישית אני לא מסוגל לראות אותו על המגרש אחרי ההחמצה המזעזעת ההיא בקלאסיקו) היה איזושהי אמירה מצידו של אלונסו כדי לשנות ולנער את ויני, או פשוט עניין של רוטציה נוכח העובדה שהוא לא ממש התאמן עם הקבוצה, אבל בכל מקרה אני מקווה לראות תגובות כאלה יותר אם זה ימשיך ככה ואם צריך שישב על הספסל.

מעבר לזה, נהניתי לראות את האוסן, שידר המון ביטחון ובאמת ניכר שיש לו משחק רגל טוב, הוא הזיז את הכדור הרבה וגם יצא קדימה, חילק כמה מסירות מפתיעות וזה באמת נראה טוב. חוץ מזה גם הבחירה בגונסאלו גרסיה הייתה הפתעה נעימה והוא החזיר על המגרש. מעבר לגול הוא היה באמת מעורב והשתדל, על סמך המשחקים המועטים שהוא נתן עד עכשיו הוא נראה כמו שחקן שיכול לתפוס בול את המשבצת של חוסלו או של מוראטה בזמנו והלוואי שנצליח להרוויח מזה.

לטיבו אין מעצורים בפה,אומר תמיד את מה שהוא חושב והוא גם צודק.
לא מבין את הציפיות שלכם,עד לפני שבועיים השחקנים האלה עדיין היו תחת סבא קרלו שנתן להם יד חופשית לשחק ולהתנהג על המגרש איך שבא להם,נראה לכם שזה ישתנה ב 3 אימונים? (רוב השחקנים שפתחו היו עם הנבחרות ועשו אימונים בודדים).

תנו לבן אדם לעבוד,המחצית השנייה גם כבר נראתה הרבה יותר טוב מהראשונה מבחינת לחץ וקומפקטיות,ימשיכו לעבוד באימונים,הפצועים יחזרו,יגיע הרכש הנדרש ונשפוט אותו עוד כמה חודשים.

אגב,לא הייתי מזלזל גם באל הילאל,הקבוצה הכי טובה באסיה,למרות שגם להם יש מאמן חדש עדיין רואים שיש להם בסיס טקטי מעולה והם מאומנים מאוד,לא יריבה נוחה לפגוש כיריבה ראשונה כשכל התנאים נגדך,יהיה בסדר.

השחקנים לא אמורים להתאמץ יותר ממה שמבקש המאמן במשחק בחום כזה, כשהנקודות פה לא קריטיות.

עוד יגיעו הנקודות שיעלו את הקבוצה לשלב הבא במשחקים פחות קשים.

בתנאים כאלה אין משהו שלילי לקחת ממנו. רק את החיוביים.

זה רק המשחק הראשון תחת מאמן חדש, ועוד משחק ראשון אחרי כמה שבועות ללא כדורגל.

הסיכום שלי: מאה ימי החסד התחילו - צ’אבי אלונסו התקבל בחיבוק על ידי כולם והוא יודע היטב לאן הוא הגיע - למועדון הגדול ביותר בעולם, בו צריך להצליח מהיום הראשון. אין זמן לתהליכים בריאל מדריד. זו הייתה נראית הקבוצה העייפה והמעצבנת של קרלו אנצ’לוטי למעט שני פיקים קצרים של חמש דקות בכל מחצית+תוספת הזמן, אבל זה בסדר, קצת מכל דבר. המסר: במשחק הלילה ניסו ונכשלו, בעבר אפילו לא ניסו.

קשה לשנות הרגלים ועצלנות של כמה שנים, זו רק תחילת הדרך, וקצת קשה לי לדבר על מזג האוויר בעוד אל-הילאל הייתה כמו שאמרתי “צעד אחד לפנינו”, מאוד נמרצת והיה נראה שיודעת מה לעשות עם הכדור בניגוד אלינו - אבל זה לא נורא. אם זה היה קורה במחזור פתיחת הליגה אז כן הייתי מתבאס. מאוכזב, אבל רק במעט. אני מנסה גישה אחרת של אמונה ופחות ביקורת, יותר פיוס כלפי הקבוצה השנה. היו דקות שנהניתי. אבל תבדקו אולי אני עובד על עצמי ובאוגוסט כבר הפיוז הקצר שלי יחזור.

כמובן שצריך פרופורציות ולא רק כי אנחנו “במלחמה”. יש פער תהומי בין הכוונות ומה שעושים באימון וכמה שצ’אבי אלונסו יזוז וירוץ כאילו הוא השחקן ה-12 - עד היישום בפועל.

מעבר לקלישאות עד כמה הלב חזר לפעום כשריאל מדריד חזרה - זה בהחלט ככה אבל אתם רגילים (אבא שלי השתולל עליי שחיכיתי לשריקת הסיום ולא נכנסתי מיד למקלט - אל תעשו את זה בבית) - היו כמה דברים שאהבתי. לא הרבה, אבל כמה בכל זאת. הבחירה בגונסאלו גארסיה זו אמירה. שוב, עוד מוקדם, אבל אולי צ’אבי אלונסו רוצה חלוץ עם נוכחות. גונסאלו כבש קצת בסרבול והחמיץ אבל הוא מגיע לכל כדור בנגיחה וזה לא שהקבוצה שלטה בכדור. זה מסר לכל שחקן שיהיו לו את הדקות שלו אולי.

אהבתי דקות מסוימות של רודריגו בחצי הראשון, עם ניסיון להיכנס קצת למרכז, הבישול שלו היה נהדר, גם הבעיטה המהירה ברגל שמאל גם אם זה לא הצליח. אפילו ויניסיוס העלה הילוך בכמה דקות במחצית השנייה עם עצירת כדור טובה ומרהיבה כדור לרגל, את הבליץ’ שלנו הוא זה שיצר - מתייחס לאלה ששחטו אותו בביקורת.

אבל כמובן שזה לא מספיק. אף שחקן התקפה אצלינו לא היה טוב, כיף לפרגן לגונסאלו כי הוא ילד וזה אחלה סיפור אבל זה בטח לא ציון 8 כמו במארקה. ויניסיוס היה יכול לכבוש שער והעדיף ליפול בצורה מטופשת ולספוג צהוב וזה מרגיז. קודם כל שיוריד את מה שיש לו שם על הראש, חשבתי שזה מותר רק לחופשת הקיץ. אין ניידות בחלק הקדמי, אין באמת רעיונות. כאילו אפשר להגיד שהיו דקות טובות בחצי השני וזה בטח היה הרבה יותר טוב אבל תפתחו טלוויזיה ותראו משחק של קבוצה טובה ועזבו רק פ.ס.ז’ שהם בחודשיים שהכל הולך להם: אז המשחק של ריאל מדריד היה של סתם קבוצה. לא מרגש, לא מפתיע, לא מעניין, לא מרהיב.

משחק הלחץ הגבוה היה מינימלי ולא ראיתי את הקבוצה לא מרוויחה אף כדור, לא אורליאן טשואמני, לא אחרים, לא כלום. הם שלטו באמצע בקלות. מילינקוביץ’-סאביץ’ היה נראה נגדינו כמו אנדרס אינייסטה ואם היה לי רגע אחד של עצבים זה בהתקפה שלהם לקראת סוף המחצית עם טיקי-טאקה ברחבה שלנו.

טר"ש כמו שאומרים: טרנט אלכסנדר ארנולד היה אמור לכסות את כנף ימין ורודריגו פינה לו את הקו לדעתי. הוא הרים כדור וחצי לרחבה שלא ממצב נייח. היה חסר אנרגיות, לא תרם כלום| פדה ואלוורדה - לא בגלל הפנדל שהחמיץ כי זה קורה. ואין לי בעיה שהוא בעט אגב, האוהדים קראו לוקה מודריץ’ וזה אחלה אבל גם לוקה מחמיצן לא קטן. פדה לא עשה אף פעולה שמאפיינת אותו במשך 60 דקות - הוא לא הביא איזה חילוץ גדול עם הרגליים הארוכות, הוא לא שלח את הכדור הארוך מצד-לצד, לא בעט לשער וגם לא ביטל איזה שני שחקנים עם דריבל מהיר של שינוי קצב| ג’וד בלינגהאם הכי גרוע, כאילו לא בא לו לשחק, מזעזע, מה יהיה| ראול אסנסיו עם פנדל חסר אחריות ולא בפעם הראשונה - להיגמל מהשטויות האלה. אני רוצה לבחון את דין האוסן במהלכי הגנה ולא רק ביציאה הפנטסטית שלו קדימה. האללה מדריד חבר’ה ושמרו על עצמכם.

מגיע לאלונסו כל הזמן בעולם. הכוונה הייתה שהקבוצה שהגיע אליה היא אחת עם המון מגרעות וייקח עוד זמן עד שיתוקנו. שוב אני חוזר, אין לי טענות בכלל לאלונסו.

מבחינת תנאים לא יודע, ראיתי מולנו קבוצה שזה לא השפיע עליה כל כך. גם אלהלאל לא שיחקו הרבה זמן וגם הם עם מאמן חדש שזה משחקו הראשון.

הלו כולה משחק ידידות ב34 מעלות באמצע היום. מה חשבתם שתראו?
רואים ניצנים של משחק לחץ וחילופי מקומות וזה מספיק, זה לא אמור לקרות תוך משחק אחד.

מה קשה להבין? זה לא היכולת, זה שהוא הציב את רודריגו בימין, ששם הוא מתקשה ולא אוהב את המקום הזה (הוא בעצמו דאג שכל העולם ידע שהוא שונא את זה), הוא הציב את ג’וד בשמאל במחצית הראשונה, ושם הוא מתקשה, זה היה הכדורגל של אנצ’לוטי במובנים האלה. כאילו מה שחשוב זה לסדר את כל בעלי האגו על מגרש אחד איכשהו ולקוות שזה יעבוד.

היכולת והתוצאה הם לא האישיו פה אלא הדרך.

כנראה שאם זה לא היה משחק ראשון של אלונסו ולא במסגרת טורניר אלא סתם ידידות לא הייתי טורח לצפות בכלל.
ומאמין שככה ניראו כל ההכנות שלנו לעונה בשנים האחרונות (מישהו אמר לחטוף חמישיה מאתלטיקו?).
אבל כן צפיתי ואני כמובן עם אפס ביקורת בגלל הנסיבות.
מה שכן מטריד אותי זה האוסן שלא נראה בכלל כמו “קיר”. ועשה כמה טעויות שבלם מוביל אצלנו לא יכול לעשות.
ציפיתי למשהו בסגנון הבכורה של וארן בגיל 19…

נראה שכולם עברו למוד של להגן על אלונסו.

יש הבדל בין לטעון שהיה משחק חרא לבין לבוא בטענות כלפי המאמן.

שיחקנו חרא, היה צפוי שנשחק לא טוב, כי זה רק כמה אימונים, שחקנים חדשים, שיטה חדשה שנלמדת וחום של 35 מעלות במשחק ששוחק בצהריים, האכזבה נובעת מזה ששיחקנו הרבה יותר חרא ממה שציפינו מההתחלה, זה בסדר, רק שאנחנו מאוכזבים כי חיכינו למשחק הזה.

100 ימי החסד של אלונסו לא מתחילים היום אלא עם המשחק הראשון בליגה.

אם יש ביקורת קטנה אולי רק חצי מרומזת זה שאם אלונסו דיבר כבר עם ויני, אז ויני כנראה ולא הבין מה הוסבר לו והביקורת היא שאולי אלונסו לא הסביר מספיק ברור.

קשה להסביר לויני כנראה. היה איזה שלב במשחק שהייתה לו איזו בועת אוויר במוח והוא נתקע על הקו בזמן שג’וד מוקף בשני שחקנים ומחכה שויני יעשה פאקינג כמה צעדים קדימה לשטח הפתוח כדי לקבל את הכדור, אבל ויני בכלל לא הבין את הסיטואציה.
ג’וד בתגובה התעצבן כמובן כי הוא איבד את הכדור והלכה ההתקפה, וויני בתגובה הרים ידיים בצרה של “מה אתה רוצה, מה עשיתי”? כלומר, הוא בכלל לא הבין את הסיטואציה ולא עשה 1+1 שהוא צריך לעשות כמה צעדים קדימה. זה מעיד משהו על הבנת המשחק שלו. צריך לסמן לו לאן לזוז ולאן לנוע, זה לא יבוא באופן יזום.

אני דבק בעמדתי שהיח"צ גובר על האיכות כאן. מוכן להתערב שהוא מרוויח יותר מזה שהוא בריאל מאשר שריאל מרוויחה ממנו. אם זורקים אותו לאיזו מילאן או קבוצת פרמיירליג שהיא לא ליברפול/סיטי, הוא לא יעבור את ה-10 שערים בעונה.

זאת לא בועת אוויר, זאת הבעיה הכי גדולה של המושתן, הוא יודע רק לחכות על הבלטה שלו לקבל את הכדור, לא יודע לאן ומתי לנוע, המצב שאתה מתאר התפתח ולקח כמה שניות עד שג’וד איבד את הכדור, כבר מההתחלה ויני היה חייב להתחיל לנוע לשטח מאחורי המגן לקבל כדור עומק, ג’וד חיכה וחיכה עם הכדור והמושתן לא זז, הקיפו את ג’וד 3 שחקנים ופה כבק לא צריך לנוע הרבה, רק כמה מטרים למרווח שבין המגנים כדי שלג’וד תהיה אופציית מסירה, המושתן נשאר תקוע כאילו הוא צופה מהצד.
ג’וד התעצבן עליו ובצדק גמור, ויני לא הבין מה עשה לא נכון, מבחינתו היה אמור לקבל את הכדור הרבה לפני, כלומר שג’וד במקום לחשוב מהלך קדימה שימוטט את ההגנה למסור מיד לויני שילך עם הראש בקיר, זה מה שהיה 4 שנים עם אנצ’לוטי ובזה הוא תקוע.

מסכים לגמרי עם רוב מה שרשמת אבל לא במסקנה, ויני בכל קבוצה יהיה מועמד לכדור הזהב, השחקן הכי טוב בעולם באחד על אחד, הכי טוב לייצר משהו מכלום בשטחים קטנים, כוח מתפרץ אדיר, אבל טקטית לא התקדם בכלל תחת אנצ’לוטי, מאמין שאחרי כמה חודשים תחת אלונסו שיתחיל לקרוא ולזהות מצבים ותבניות ולנוע בהתאם, זה קל מאוד ללמד בניגוד לכישרון הגולמי מהרמה הכי גבוה שיש למושתן שלנו.

האמת שאני זוכר את המהלך הזה היטב וגם במונדו דפורטיבו התייחסו לזה - הנה וידאו:

תחילת המהלך בצד שמאל ו-ויניסיוס ג’וניור עם חץ אדום, בסוף המשחק ג’וד בלינגהאם מאבד את הכדור מול שניים ומרים את היד בייאוש

אני חושב שקבלת ההחלטות שלו תמיד הייתה בעייתית גם אם היה שיפור, אבל הוא כן למד לעשות תנועה לעומק וזה עבד מעולה בשנה שעברה. לא אותו שחקן שטוני קרוס סימן לו ללכת לעומק בקלאסיקו ב-2020 וזה הםך לגול. אתמול בפתיחת המחצית השנייה, דקות “הבליץ’” שלנו הוא היה טוב עם דריבל חד, גם הכניס כדורים טובים לרחבה בהגבהות וכדורים אלכסוניים. אבל הוא לא בא לשחק כדורגל ובהחלט מתסכל.

מה שכן - ג’וד היה גרוע מאוד אתמול וגם כן עם גישה מבאסת. לא שונה ממנו בהרבה גם אם חילץ כדור-שניים בהגנה ועשה דריבל אחד טוב.

הדבר שאני לא אוהב בדיונים האלה היא שלוקחים נקודת שפל של שחקן מסוים, תקראו לזה איך שאתם רוצים - ומשליכים על כל פועלו במועדון. על כל התקופה שלו. גם על השיא שלו. אבל בסדר, לכל אחד יש שחקנים שקשה לו איתם וגם לי קשה עם ויניסיוס.