זה לא המקרה הזה, זה עוד דוגמא מצויינת לבעיה של ויני, אבל אם לא טועה המקרה ש @Orel מדבר עליו היה כמעט על קו החצי.
אישית, ויני זה אחד השחקנים שאני הכי שונא, אבל מצד שני, ויניסיוס זה אחד השחקנים שאני הכי אוהב.
זה לא המקרה הזה, זה עוד דוגמא מצויינת לבעיה של ויני, אבל אם לא טועה המקרה ש @Orel מדבר עליו היה כמעט על קו החצי.
אישית, ויני זה אחד השחקנים שאני הכי שונא, אבל מצד שני, ויניסיוס זה אחד השחקנים שאני הכי אוהב.
הלוואי ואצטרך לאכול את הכובע, אבל לדעתי ויני לא ילמד כלום. אולי תוך כמה חודשים ילמד לאכול עם סכין ומזלג, זה המקס’.
אין מצב שזה יהיה יותר גרוע מלוקאס של השנה. גם אתמול עשה מלא חורים. הנסיגה שלו היא בין החדות שראיתי.
רק לראות איזה שטח עצום יש בין המגן לבלם. מספיקה תנועה לשטח הזה כדי לבטל 2-3 שחקנים ולשחרר את ג’וד או לחילופין לקבל כדור מול שוער.
זה המהלך שאני מדבר עליו בעיקר. ייתכן והוא התחיל עוד מקו החצי.
אני חולק על הסיפא שלך טיטי. מאמין שבמרבית הקבוצות הוא יהיה עוד ווינגר טיפוסי. אייקיו כדורגל אף פעם לא היה הצד החזק שלו, ואני בספק האם זה בר שיפור לאור המצב והשתן שהציף לו את המוח.
התגובות פה הן אחת הסיבות שאני חושב(ובתור אוהד בארסה שמח)לטובה על זה שאנחנו לא ב-‘‘מונדיאל’’, אתם כן ושרצתם להחליף את המאמן.
בסוף המצב ישתפר, אבל זה סתם עוד מקל הגלגלים שלכם. וכשהטורניר יסתיים, אז תצטרכו גם להתמודד עם העומס הפיזי שזה מוסיף רגע לפני החזרה לעונה החדשה.
תראה כתבתי כאן בפתיחת הדיון למה עבור ריאל מדריד זה דווקא יכול להיות נחמד. בעיקר יש את השיקולים של מענק כספי כבד+היוקרה כביכול והשקר “לשפץ” את עונת 2024/25 עם כותרת של עונה בינונית אבל שלושה תארים קטנים. השאר זה נוגע ל-ליהנות עוד חודש מלוקה מודריץ’ במועדון ומבחינתי אפילו גם מלוקאס ואסקס. כך או כך יש הרבה מאוד עבודה בקבוצה. הביקורות הן אותו הדבר גם אם זה היה 1:1 נגד איזה לוס אנג’לס בקדם העונה.
ובגדול זה כן מאיץ את התהליך ולנו כאוהדים נותר רק לשבת ולקוות לטוב ולשמוח שריאל מדריד חוזרת מוקדם מן הצפוי לשחק.
לגבי העומס אתה בהחלט צודק, אבל עשו למשל שינויים בקבוצה בפן הזה של מאמני הכושר ובצוות הרפואי - אנטוניו פינטוס זז צעד אחורה ובלי תפקיד ראסמי, עם כל הכבוד ל"מנהל ביצועים", אולי זה יעזור לנו. בינתיים לפחות לפי המחזור הראשון השחקנים שמתאוששים מפציעה לא שותפו בחוסר אחריות (זכור המקרה של קרלו אנצ’לוטי שזרק את אדר מיליטאו באנקר ל-11 אחרי קיץ בו שיחק בקופה אמריקה וחזר במרץ בכלל מקרע בצולבת).
ניוז: קיליאן אמבפה אושפז בבית החולים לצורך בדיקות שונות אחרי שסבל גם מדלקת קיבה חריפה - הודעת מועדון. כלל לא בטוח שיחזור לשחק נגד פאצ’וקה ביום ראשון במחזור השני.
למה? להוציא את עניין הפיזיות, הטורניר הזה יכול להיות אחלה הזדמנות לניסויי כלים.
על צ’אבי או איך שהקבוצה נראית - צריך לעבור לא מעט זמן לפני שארגיש בנוח להגיב, כמו שאמרו פה כמה פעמים.
נראה שברצלונה הלכה יפה כמה שנים עם התיאוריה הזאת, עד הסוף - בעצם גם צ’מפיונס זה סתם עוד מקל בגלגלים, שמייצר עוד עומס פיזי מיותר, עדיף כבר לנשור בבתים ולחסוך את כל הבלאגן הזה ![]()
בואו שוב נעלה את זה לסדר היום ובצורה מסודרת:
לפי המארקה צ’אבי אלונסו בהחלט ער לבעייה במרכז השדה וביקש מהמועדון לצרף קשר מרכזי איכותי - מנהל משחק. בריאל מדריד שמו ברקס והבהירו לו - מה שיש בסגל הזה יותר ממספיק.
בהינתן המצב הקיים: לוקה מודריץ’ אוטוטו עוזב ואדוארדו קמאבינגה מתקרב לחזרתו לכר הדשא - מהי שלישיית הקישור הטובה ביותר של ריאל מדריד? אולי ארבעה קשרים בעצם? אתמול שיחקו אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה וג’וד בלינגהאם. ארדה גולר נכנס במחצית כשטשואמני ירד לעמדת הבלם. הקפטן מודריץ’ נכנס אחרי הדקה ה-80. אגב, אפס דקות לדני סבאיוס.
בתוכנית “El Corrillo” ברדיו מארקה המסר הוא ברור: “ריאל מדריד עשתה טעות גדולה בפרידה האיטית שלה מטוני קרוס ולוקה מודריץ’ (בשנתיים האחרונות) - הם הסתמכו יותר על שרירים מאשר על כישרון”.
מעבר לכך, בתוכנית אחרת ברדיו, הפרשן דויד ברנבאו אמר: “למדריד יש בעיה ענקית בקישור: אף אחד לא רוצה את הכדור, בכל הנוגע לתזמון, אף אחד לא קובע את הקצב… אני לא מבין למה ארדה גולר לא פותח. וג’וד בלינגהאם לא הולך לפתור את הבעיה כי הוא עושה מהלכים, אבל הוא לא גורם לכולם לשחק..”
רק אציין שהלילה פורטו הפסידו לאינטר מיאמי ופסז הפסידו לבוטאפוגו,האירופאיות נראות רע מאוד עד עכשיו(חוץ מבאיירן ששיחקו נגד דייגים),לא במקרה.
הבאסה זה שמבחינת פיפ"א מדובר בניצחון שמוכיח שלטורניר יש ערך ספורטיבי.
בפועל, הקבוצות האירופאיות שבורות מעונה אינטנסיבית, מתייחסות לזה כמשחקי ידידות משודרגים ועושות כל מיני ניסויים בהרכבים.
אני חושב שניסויי כלים צריכים להגיע בלי הלחץ של טורניר תחרותי שכל העיניים עלייך.
לא חושב שאלונסו נמצא מספיק זמן עם הסגל כדי להשפיע מספיק ומצד שני מצופה ממנו כבר לתוצאות בכל הרמות. זה רק יכול להשפיע לרעה.
אגב, ניסויי כלים, תן לו קצת זמן להכיר את השחקנים, את היכולת, להתחכך איתם באימונים.
זה מוקדם מאוד כרגע, הם גם צריכים קצת רענון מהעונה הנוראית הזו.
ריאל מדריד - פאצ’וקה| יום רביעי - 22:00
ריאל מדריד מגיעה למשחק השני שלה בגביע העולם למועדונים אחרי בכורה מאכזבת במשחקו הראשון של צ’אבי אלונסו כמאמן – תיקו 1:1 נגד אל הילאל, עם מחצית שנייה משופרת (ופנדל מוחמץ שהיה יכול להביא לניצחון ולקצת שקט) - אך זה לא מספיק. גם אם הציפיות היו גבוהות מדי ובכלי התקשורת הגזימו בביקורת – ברור שהלחץ גובר לקראת המשחק השני. אלונסו מחכה לניצחון בכורה, מה שמאמנים שלא הצליחו לעשות במשחק הראשון – כן הצליחו במשחק השני שלהם בשנות ה-2000 (האחרונים שבהם: ז’וזה מוריניו, רפא בניטס, ז’ולן לופטגי). זה יהיה המשחק ה-15 של ריאל בטורניר גביע העולם למועדונים מאז ומעולם ועד עתה היא ניצחה ב-12 וסיימה פעמיים בתיקו. הבלם דין האוסן, מנקודות האור אולי במשחק הראשון: “אנחנו חייבים לנצח, ואני חושב שננצח. יש כאן סגל נהדר”.
אחת “הטענות” כלפי אלונסו היא שהוא לא עשה שינויים אמיתיים - למשל אותו מרכז שדה שלא ממש תיפקד ברוב העונה שעברה ולא הצליח לבנות משחק; כנ"ל לגבי רודריגו בכנף ימין. אבל שינוי אחד היה גם היה – גונסאלו גארסיה פתח בהרכב, היה דומיננטי ואיים על השער, וכבש. לאור היעדרותו של קיליאן אמבפה שעדיין רחוק מלחזור לאימונים – נראה שחלוץ קסטיליה יזכה ושב לאשראי. אל תופתעו אם תראו בכנף ימין את ארדה גולר שהביא למפנה כשעלה מהספסל. ויניסיוס – על הגישה הבעייתית שוב, וג’וד בלינגהאם שהיה מאוד לא מעורב - היו אלה ש"חטפו" הכי הרבה ביקורת.
מעבר לאמבפה, גם דני קרבחאל לא ייכלל בסגל וגם לא אדר מיליטאו ודויד אלאבה, במארקה נכתב על זהירות גדולה לגביהם בין היתר בשל תנאי המגרשים בארה"ב. אנטוניו רודיגר מתאמן עם הקבוצה וככל הנראה כן יהיה ברשימה, אולי יעלה מהספסל במחצית השנייה להופעת בכורה מאז גמר הגביע. קיימת אפשרות, אם כי לא גבוהה – שלוקה מודריץ’ כן יפתח, אחרי ששיחק רק עשר דקות במשחק הקודם.
“אנחנו צריכים לנצח ולשחק טוב יותר. אנחנו רוצים לשחק משחק שלם יותר, גם עם וגם בלי הכדור. היו לנו חמישה אימונים והכל לוקח זמן, אבל הלו"ז מאלץ אותך להתחרות היטב. אנחנו כאן בהתרגשות לקראת המשחק הזה”, אמר צ’אבי אלונסו שדיבר על כך שאין מה להתלונן על מזג האוויר כי פשוט זה המצב. “הלחץ הוא דבר שאנחנו מתמודדים איתו וזה בסדר גמור”. הוא רוצה להתבסס על המחצית השנייה ובטוח שגם עם שחקני מרכז השדה הנוכחים אפשר להפיק יותר. הוא מצפה מוויניסיוס להיות שחקן ההכרעה שהוא מסוגל ולקבל החלטות נכונות.
פאצ’וקה המסיקנית מגיעה למשחק עם מאמן ‘חדש’ יחסית חיימה לוסאנו שמכהן קרוב לחודש, ואחרי שהפסידה 2:1 לרד בול זלצבורג של אוסקר גלוך במשחק הפתיחה של אליפות העולם למועדונים. המקסיקנים נקלעו לפיגור משער של אוסקר גלוך והשכילו להשוות עם כדור חופשי של המגן השמאלי בריאן גונסאלס אך ספגו שער נוסף בדקה ה-76. בליגה בעונת הקלאוסורה היא חוותה שנה בינונית אותה סיימה במקום השמיני. אם תרצו, לאור מה שראינו במחזור הפתיחה גם כן, אולי מדובר בקבוצה החלשה בבית..
מלך שערי הקבוצה השנה הוא החלוץ המוכר לנו בשל עברו בספרד - סלומון רונדון שהבקיע 16 שערים, בדגש על שלושער (ובישול) ב-3:5 על נקקסה. רונדון: “זה יהיה משחק שונה. הקבוצות החליפו מאמנים. ברור שזה מרגש לפגוש את ריאל מדריד. ניתן את כל-כולנו. אנחנו צריכים להתחרות ככל הניתן, שלב הבתים עובר מהר מאוד. במחצית השנייה בגמר ההוא הרגשנו עייפים, זה לא יקרה הפעם”. ברמה האישית אמר החלוץ שחווה שנה מוצלחת: “אני מרגיש מסופק, מרגיש טוב פיזית ונפשית, עבדתי קשה כל הזמן ועליי להמשיך ככה”. לחלוץ יש את ממוצע השערים הטוב בתולדות המועדון - 36 שערים ב-67 משחקים עבור פאצ’וקה. הוא חולם לשחק בנבחרת ונצואלה במונדיאל 2026, אקורד סיום (אולי) נפלא לקריירה שלו.
הבלם גוסטבו קבראל שלא שותף במשחק האחרון, מבטיח: “ריאל מדריד מעצמה אירופית אבל נתמודד עם האתגר עם סכין בין השיניים - יש לנו גם כן סגל נהדר”. הוא נזכר בהפסד 3:0 בגמר הגביע הבן יבשתי: “זה היה משחק שקול עד לשער הראשון..אם נותנים לשחקנים האלה שתי שניות - הם יוצרים סכנה אמיתית. אנחנו חייבים לשמור על הקווים שלנו ולא לתת להם מרחב”. הבלם התלוצץ: “אם הייתי יכול לא הייתי נותן לקיליאן אמבפה ולוויניסיוס ג’וניור להסתובב כאן בארה"ב”.
קצת היסטוריה: כאמור, ריאל מדריד ופאצ’וקה כבר נפגשו בעבר וזה לא קרה לפני הרבה זמן אלא חצי שנה בסה"כ, בגמר הגביע הבן יבשתי. בדקה ה-37 ויניסיוס ג’וניור בישל לקיליאן אמבפה באומנות והשאיר אותו מול שער ריק. סמוך לסיום הוא גם כבש בפנדל ובין-לבין רודריגו כבש שער יפה ברגל ימין, 0:3 חלק. ריאל שיחקה נגד עוד שלוש יריבות ממקסיקו. בחצי גמר אליפות העולם למועדונים ב-2014 היא הביסה 0:4 את קרוס אסול, בלי מאמץ, זה היה הניצחון הכי גבוה שלה בטורניר מאז ומעולם. סרחיו ראמוס כבש ראשון בנגיחה אחרי כדור חופשי של טוני קרוס, קארים בנזמה הכפיל אחרי עבודה נאה של דני קרבחאל. גארת’ בייל הבקיע גם כן בנגיחה, וכריסטיאנו רונאלדו שלא הבקיע אבל בישל לו - הוסיף בישול גם לאיסקו בדקה ה-72, כשהספרדי השתעשע עם ההגנה של היריבה.
מעבר לכך פגשה ריאל עוד שתי קבוצות ממקסיקו. היא ניצחה 0:2 את קלוב אמריקה בדצמבר 2016. בנזמה וכריסטיאנו, כל אחד ממש לפני סוף המחצית - כבשו. ניצחונות בלי הרבה ברק ומאמץ. היריבה המקסיקנית הבאה שפגשה ריאל היא נקקסה קלוב. במהלך משחק על המקום השלישי בטורניר בשנת 2000, ראול כבש ראשון, אגוסטין דגלאדו השווה ובפנדלים ריאל נכנעה 4:3. סה"כ נגד קבוצות ממקסיקו – שלושה ניצחונות ותיקו.
קמנו הבוקר למצב קצת שונה - אבל טוב שיש את הכדורגל לשמור אותנו שפויים. הבטחתי לעצמי “פרופורציות” בלי קשר לכל המסביב. הופעת הבכורה של ריאל מדריד החדשה-ישנה הייתה מאכזבת אבל אין דבר. הציפייה גדולה. את המשחק הקודם הצלחנו לראות כמו שצריך עד שממש בתוספת הזמן הייתה אזעקה..
יש בי את האמונה הנאיבית הזו שזה יהיה קצת יותר טוב מכוח האנרציה נקרא לזה ככה, אולי עוד יותר מוטיבציה אחרי התיקו וגם ההבנה שאי אפשר לנצח משחקים בהליכה, אנחנו לא שם. אולי גם התאקלמות למזג האוויר. ומתבייש לכתוב - יריבה פחות טובה בהשוואה ליריבה הקודמת שלנו. מעבר לכך שינוי לא קורה ברגע אבל אפשר לצפות ליותר ממה שראינו.
הקבוצה צריכה משהו אחר במרכז השדה ואפילו בלי קשר - אני רוצה לראות את לוקה מודריץ’ בהרכב, בין היתר כי אלו משחקיו האחרונים, הוא תמיד רעב, חושב קדימה, יכול להוציא אותנו להתקפות מתפרצות מהירות עם כדור לשטח. הוא אף פעם לא בורח ולא מסתפק בבינוניות.
אי אפשר להגיד שצ’אבי אלונסו עשה הכל אותו דבר כי שיתופו של גונסאלו גארסיה הוא ברכה והוא השחקן היחיד שלדעתי היה ברמה סבירה בקבוצה למעט ארדה גולר, אבל אני רוצה לראות היום שינוי נוסף. עם כל הכבוד לרצון להמשכיות נניח - רודריגו שיחק מיליון פעם בצד ימין. הוא היה עדיף על ויניסיוס ג’וניור בחלק מהדקות אבל זה לא מספיק. שאף אחד לא ירגיש בטוח במקום שלו וזה כן זמן לניסויים. ברהים דיאס בצד ימין מביא שחקן בכנף הטבעי, טוב על שטח קטן, רץ הרבה, שפת גוף אחרת, וארדה כמובן גם אפשרות, אולי באמצע.
ואם לא, ונניח הוא משובץ בכנף ימין - זה אמור להיות המקום של טרנט כאשר הטורקי נכנס לאמצע ומנסה לנהל משחק. לא ראינו כלום מטרנט, הוא היה כבד ולא רץ.
ג’וד בלינגהאם חייב להתעורר דחוף ו-ויניסיוס לא יכול לתת לנו רק חמש דקות של כדורגל זה מעט מדי. אשכרה כדור הזהב עדיין לא עבר לו.
ראינו פה ושם תוצאות “מפתיעות” בטורניר הזה, כן. גם ראינו את פריז סן ז’רמן עם הצגה במשחק הראשון ואנחנו לא היינו נותנים עשירייה וגם לא חמישייה אני חושב, בכושר הנוכחי, לקבוצת הדייגים שבאיירן מינכן הביסה. התוצאות לא מאוזנות, אין גרף אחיד. אתה כן רוצה ומצפה מריאל מדריד - אבל כך או כך אני לא שותף לפסטיבל התקשורתי. הטורניר הזה הוא לא סוף העולם גם אם הוציאו עשרה מיליון יורו כדי שטרנט יהיה זמין מעכשיו. אוסיף ואומר שלא לשלב את אנטוניו רודיגר בכוח, להתאפק. ששחקנים לא ישחקו כשהם עדיין רק על הגבול. האללה מדריד!
אני אשאר אופטימי ואניח שבפעם הקודמת עלינו כמו שעלינו כי לצ’אבי לא היה זמן לשנות את הפוזיציה ההתקפית שלנו, וההתמקדות הייתה על משחק לחץ בימיו הראשונים במועדון. אני מקווה שהיום כבר נראה כדורגל שהוא פחות אנצ’לוטי סטייל כמו שקורטואה אמר.
אני רואה אותנו תוקפים במערך הבא:
אני רוצה לראות עקומת למידה. איזשהו שיפור מהמשחק הקודם.
ואם אפשר שהשחקנים לא יצטרכו משאף כבר מהדקה הרביעית בגלל החום זה יהיה מעולה.
טרנט לא כנף, הוא לא מספיק מהיר ולא טוב באחד על אחד כדי לשחק ממש על הקו כמו מגן רגיל.
הוא הכי טוב באיזור של גולר במערך שלך, קצת יותר אחורה וימינה, הוא צריך קיצוני על הקו שישחרר לו שטח באיזור הזה, אם ישחק איפה שציירת לא יתרום הרבה.
בקיצור, ארנולד מגן תוקף הכי טוב בעולם, אבל לא במיקום הקלאסי של מגן.
מניח שגם אלונסו ייאלץ במוקדם או במאוחר להשתמש בסוכן למשימות מיוחדות על קו ימין, אין ברירה אחרת ![]()
שני דברים יש לי לומר על זה.
דבר ראשון כמו שכתבתי בהודעה המקורית ואפילו הדגשתי לגבי טרנט-גולר-פדה, פחות משנה מי נמצא שם, אבל מישהו יצטרך להיות שם. פעם טרנט יהיה שם ויביא את ההרמות שלו, פעם גולר יהיה שם ויביא חיתוך לאמצע ואיום עם רגל שמאלית, ופעם פדה שיביא את המהירות. כל עוד שהמערך נשמר, פחות משנה מי שם.
דבר שני, יש לנו בעיה עם העמדה הזאת בכללי, אף אחד לא מרגיש שם בנוח מלבד ברהים שהוא שחקן רוטציה. רודריגו מעדיף את אגף שמאל ולא מרגיש בנוח באגף ימין, ארדה איטי, טרנט לא טוב ב1על1, פדה לא אוהב את העמדה הזאת ומרגיש שם לא בנוח, ואפילו מסטה כשיגיע פחות מתאים לשחק שם. אין שם מישהו, כמו שיש את ויני באגף שמאל, שאתה יודע שהוא סוגר לך את הפינה הזאת.
אני מניח שנראה את טרנט משחק הרבה אינוורטד, וגם יהיו פעמים שהמערך יהיה מערך מראה, כלומר שדווקא טרנט ישאר מאחור ופראן גרסיה יצא לתקוף. בכדורגל מהסוג של אלונסו פחות משנה מי נמצא איפה, זה כל הזמן משתנה.
אבל זה בדיוק מה שאני מדבר עליו, טרנט לא יצליח להשתחרר להרמות המפורסמות שלו אם לא יפנו לו שטח, להגיע לקו ולהרים הוא ממעט מאוד מהסיבות שציינתי ובליברפול רק כשסלאח פינה לו שטח בפינה עשה זאת.
גם במיקום המועדף עליו, תמיד סלאח משך אליו את ההגנה ושיחרר את ארנולד אלכסונית מהשער עם זמן לחפש ולכוון ושם הוא הכי טוב וקטלני בעולם.
מעניין יהיה לראות מה אלונסו מתכנן עם ההרכב הזה, אין שחקן אחד בהרכב שיכול לשחק בצד ימין גם אם ירצה, בניגוד לרודריגו שכן יכול אם ממש ירצה.
בדיוק בשביל זה קיימת העמדה איפה שהצבתי את גולר. באידיאל הוא אמור לזרום לשם לא מעט ולגרור איתו שחקני הגנה שיפנו לטרנט מקום. אם נשחק את זה כמו שצריך, ובטווח הרחוק אני מאמין שנשחק את זה כמו שצריך, אז לטרנט יתפנה השטח שהוא צריך. יש במערך הזה הרבה מקום לאינטרפטציה, וכמו שאנחנו ראינו בלברקוזן, אלונסו נותן לשחקנים שלו דיי חופש כדי ליצור.
במשחקים שזה אכן לא יצליח כמו שאתה מתאר, הוא פשוט לא ישחק שם אלא בעמדה של גולר או פדה ואחרים ימלאו את העמדה הזאת במקומו.