מלחמת ישראל - איראן :: ברוכה הבאה אמריקה!

אז מה, טראמפ הבטיח טראמפ קיים? עברו חודשיים שהוא נתן לאיראנים, לא רצו לקחת, שחרר את הבולדוג?

אתה חושב שהיא אישר את זה?

ישראל לא יכולה לעשות מבצע כזה בלי וואחד גיבוי של פצצות מארה"ב. לא צריך את המטוסים שלהם, הישראלים יצטרכו ליסוע הלוך חזור במשך כמה ימים, אבל צריך כמות של פצצות מטורפת.

יש מצב שכל האזהרות של טראמפ היו כדי להכניס אותם לשאננות וארהב מעורבת באמת?

ארהב כבר הדליפה שאין להם קשר לזה..

עזוב מה הם הדליפו. ישראל יצאה למבצע בדיוק כשטראמפ עשה הצגה והודיע לנו בפירוש שלא לתקוף. השאלה אם כל זה לא הצגה שנמשכת גם עתה מסיבות מסוימות.

זה מתוזמן מדי, אנחנו לא יודעים והפעם אנחנו גם מבינים שאין לנו מושג…

מודה שלא האמנתי שיקרה משהו לפני יום שני אלא אם באמת לא יכלנו לחכות רגע אחד נוסף ו/או נוצרה הזדמנות.

ביבי הפתיע.

שמועות שהשם למבצע הוא:
״עד החתונה זה יעבור״

עכשיו כולם מחכים למה טראמפ יצייץ…

תהרגו אותי, אני לא מבין איך הצליחו לחסל את כל הבכירים האלה. מבחינת איראן חובבנות מטורפת

מרשים בטירוף. לא יאומן שזה אותו צבא שעשו לו את השביעי באוקטובר.

מעניין מאד. מצפה מהם לשחרר הצהרה שהם ערבים לאי עליית מחירי הנפט במקום להוציא הודעה כזו.

על ידי תקיפת בכירי הצבא ומשמרות המהפכה, ניכר שישראל סוג של הולכת כאן “על כל הקופה”. לא מתקפה ממוקדת באתרי גרעין אלא מתקפה רחבה הרבה יותר מכך.

ואם כך, אני מודה שלא לגמרי ברור לי למה כבר לא הלכו על הראש של חמינאי עצמו במהלך הפתיחה. כרגע זה כבר מן הסתם מאוחר מדי (אני מניח שהוא רץ לבונקר עוד לפני שהספיק לשאול “מה קרה”). באיראן מדווחים שהוא כבר מינה מחליפים זמניים לרמטכ"ל וראש משמרות המהפכה. תארו לכם שהוא לא היה קיים בכלל בשביל לבצע מהלכים כאלו שבאופן ברור נועדו בעיקר להעיר את המערכת מההלם.

המטרה הייתה ועודנה חייבת להיות הפלת המשטר, אחרת אנחנו נכנסים למערכת מהלומות (בה נחטוף קשה) שבסופו של דבר, אין לה תכלית.

אם טראמפ ירצה לחסל ראשי הקרטלים במקסיקו כמו שהוא איים, עכשיו הוא יודע למי לפנות.

בהמשך לזה, אין ספק שהתקיפה סופר מרשימה. מה שמשנה הוא לאן זה יוביל אותנו ואת המזרח התיכון כולו. זה מהדברים שיכולות לעבור שנים עד שיתבררו ההשלכות, כשבינתיים יהיו עליות וירידות.

אין ספק שאיראן לא תפסיק לחתור לנשק גרעיני. בטח תחת המשטר הנוכחי אבל כנראה שתחת כל משטר.

האמת שאני חייב סדר כי אני מנותק פה מהכל. למה תקפנו מראש? אמרו מה ראינו? יכול להיות שעשינו מהלך נגד אירן על דעת עצמנו? האם זה יחזק את הסכמי אברהם? יש תמיכה ממתנגדי המשטר? טורקיה מעורבת?

הרעיון הוא שהמלחמה נגד אירן בניגוד לחמאס יכולה להביא לניצחון מוחלט. יש מתנגדי משטר, אין פה אידיאולוגיה חזקה ויש הזדמנות לשחרר את המדינה והמשטר האפל הזה. כל כך הרבה שאלות…

ביבי אמר שהם היו במרחק שבועות מהשלמת 9 פצצות גרעין. לכל שאר השאלות אין תשובות כרגע.

אם לדבר בשפה שאנחנו מבינים, אז הגענו לפיגור 1-0 בדקה 95 ולכן לא הייתה ברירה ושלחנו את השוער לקרן. בוודאות זה יעבוד? יכולות להיות השלכות קשות? כן. האם יש אופציה אחרת? כנראה שלא.

דווקא הרושם שמתקבל הוא שהאיום האיראני וגרורותיו מוליד עכברים. אם מזה פחדנו כל השנים היה אפשר וצריך לטפל בזה הרבה קודם. אם המעצמה האיראנית כל כך חשופה נשאלת השאלה למה במשך 20 שנים מתבהלים אותנו במקום לטפל?

בן ועמית פה לסייע:

https://x.com/BenCaspit/status/1933389339859337229
https://x.com/BenCaspit/status/1933392039942521317

https://x.com/amit_segal/status/1933353107418738835

ב-12.4 נתן טראמפ 60 יום להגיע להסכם עם איראן
היום הוא היום ה-61

לא רואה מצב שדבר כזה קרה, שום סיכוי..

בהתחשב בזה שאיראן היא איום ישיר וקיומי על מדינות המפרץ והן חברות טובות בלשון המעטה, סביר להניח שכן, וגם אם לא - זה מחזק אותנו כמדינה ואת התדמית שלנו במזרח התיכון, בטח אחרי הרפיסות של ה7.10

אגב גינויים ושטויות כאלה ואחרות - דיבורים לא מעניינים, מעשים כן.
סעודיה האמירויות וקטאר היסטורית בסכסוך ארוך ומתמשך מול איראן, גינוי זה מס שפתיים נחמד שאין לו השפעה על מה קורה בפועל מאחורי הקלעים.
————-

אני חושב שמאוד מוקדם לצאת בפרשנויות והצהרות, רק התחלנו וזה עוד יתגלגל למקומות נעימים פחות או יותר
זאת מלחמה מול מדינה ולא מול ארגון טרור.
ישראל התכוננה למלחמה הזאת שנים על גבי שנים, וכנראה גם איראן.

לדעתי לסיבה שלא פעלנו קודם יש המון המון הסברים שרובם קשורים לתזמון ותמיכה של ארה״ב בכל הנושא הזה, עם אובמה/ביידן זה לא היה אופציה, טראמפ בקדנציה הראשונה נתן צ’אנס לסנקציות מחמירות ובקדנציה השנייה נתן את האשראי.

מה גם שלהגיד שהפרוקסי האיראני בדמות חיזבאללה וחמאס היה עכבר שעשינו ממנו הר, לדעתי זה שוב עניין של תזמון.

מלחמה מול חיזבאללה וחמאס כששני הארגונים בשיא כוחם, ואיראן לא עם הגב לקיר, הייתה גוררת השלכות מאוד קשות על המדינה מכל הבחינות ואני לא חושב שהסיפור עם חיזבאללה היה נראה ״פשוט״ כמו שהוא נראה, ובכללי אני חושב שהסיפור עם חיזבאללה בכלל לא התחיל באמת, אבל אני מקווה שאני טועה.
ובואו לא נשכח את סוריה שעד לפני כמה חודשים הייתה כוח אש משמעותי מאוד מאוד מאוד של איראן וגם הייתה מצטרפת לחגיגה.

באופן כללי ה7.10 והטעות המקרית(?) של חמאס לצאת לבד למערכה כנראה טרפו את כל הקלפים, הנפילה של אסד בסוריה בכלל שיבשה לאיראן את התוכניות, וכל הדברים האלה יצרו הזדמנות ייחודית וחד פעמית לתקיפה הזאת באיראן