לדעתי ישראל צריכה ויכולה לקבל יותר מאשר מעמד של פילגש בלתי מוצהרת. מספיק עם זה.
הטענה שהתקיפה מתואמת היא כמובן נכונה, אבל העובדה שטראמפ מדגיש שאמריקה לא תוקפת מאפשר לאיראנים להאשים ולתקוף רק את ישראל ולו לשבת בצד. כמו שאנחנו מכירים את האיש הוא בלתי צפוי ויכול להתנער מהסיפור בכל רגע.
לדעתי ישראל צריכה ויכולה לקבל יותר מאשר מעמד של פילגש בלתי מוצהרת. מספיק עם זה.
הטענה שהתקיפה מתואמת היא כמובן נכונה, אבל העובדה שטראמפ מדגיש שאמריקה לא תוקפת מאפשר לאיראנים להאשים ולתקוף רק את ישראל ולו לשבת בצד. כמו שאנחנו מכירים את האיש הוא בלתי צפוי ויכול להתנער מהסיפור בכל רגע.
לדעתי טוב שלא עשו את זה, מכמה סיבות:
מנהיג זקן שחטף מהלומות יתכן ויהיה עדיף על איזה משוגע חדש שחייב להוכיח שהוא חזק
התנקשות בראש מדינה זה צעד מאד מאד קיצוני ויעשה יותר נזק מתועלת בחזית הלגיטימציה
התקיפה היא של מטרות צבאיות ולא אזרחיות כרגע. יש בידי ישראל אפשרות לדרדר את המצב
אם היית בטוח במאה אחוז שזה יביא לך את החלפת השלטון - אולי. אבל זה רחוק מכך.
אל תטעה, אני מסכים איתך באלף אחוז!
אנחנו עושים את העבודה השחורה של כל המזרח התיכון וכנראה מדינות המפרץ לא יכולות להודות לנו מספיק על העבודה מול הציר השיעי, והגיע הזמן שהן יכירו בזה בצורה רשמית ולא ישבו על הגדר.
אם המדינות הערביות והאירופאיות מתעקשות להיות כאלה pc כלפי האוכלוסייה שלהן אין לנו מה לעשות עם זה לצערנו, רק להמשיך לדאוג לאינטרסים שלנו במקסימום תוך ביסוס של המעמד שלנו כמעצמה איזורית שאף אחד לא ירצה להתעסק איתה.
עד כמה סביר שהמהלך הזה יגרום להפיכה שלטונית באירן? אני חושש שאם עכשיו זה לא יקרה, כשהשלטון האירני באמת בקנטים אחרי שנתיים שכוחו מקוצץ באופן הדרגתי, וכשהוא נכנס להלם מוחלט והושפל בצורה חסרת תקדים, כנראה שהפיכה שכזאת לא תקרה אף פעם.
בכל מקרה השביעי באוקטובר כבר מרגיש כמו זיכרון רחוק, המזרח התיכון שונה כל כך מאשר היה היום לפני שנתיים.
טראמפ לאיראן: הזהרתי אתכם שזה יבוא, אמרתי לכם שיש לישראל את הנשק הכי טוב בעולם. כל מי שהתנגד למומ מת עכשיו. עוד לא מאוחר למנוע עוד טבח. עשו זאת לפני שיהיה מאוחר מדי.
“שני גורמים מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי לפחות 20 מפקדים איראנים בכירים נהרגו בתקיפות הישראליות.”
אין מילים, מוסד גם אחרי לבנון והפיגרים מוכיח שבניגוד לשב"כ, הוא עדיין ארגון שאפשר לסמוך עליו. אתם קולטים שהוא היה גם על הקרקע באירן? הם בנו שם בסיסי מוסד מבעוד מועד ויצאו משם לתקוף את מערכות ההגנה האיראנית. זה לא נתפס… (אני רק לא מבין למה צריך לפרסם את זה כולל וידאו שלהם שם)
להזכירכם שרק השבוע האירנים חגגו איזה הישג אמיתי או מפוברק שהם הצליחו לגנוב מסמכים מישראל… איך הם חגגו ולפעמים החגיגה נגמרת… והשפלה הזו זה לא משהו שהם יכולים להסתיר או לבלף.
טראמפ בציוץ שלו למעשה יותר ממרמז שכל הדיוחים בתקשורת על “טראמפ זונח את ישראל” זה היה דיסאינפורמציה משותף עם ישראל להטעות את אירן. אני קורא את ברק רביד בוואלה ואני מרגיש את הבכי והנהי שלו שהוא “קולט” שעבדו עליו. בעיני הסבל של רביד זה ההישג הכי גדול של המתקפה חחח
אם יש אלוהים, שיעשה כמעשה השם בזמנו של פרעה ויקשיח את לב חמינאי ויגרום להם לתקוף כוחות אמריקאים בתור תגובה.
לנו אין יכולת להוריד את המתקן ליד קום (שכחתי את שמו) שמתחת להר וזה אם אני זוכר נכון המתקן הכי חשוב בפרויקט שלהם…
הבעיה שאני לא מאמין באלוהים ואיראנים לא טיפשים כל כך…
זה שטראמפ שיחק את המשחק האיראני עם האיראנים זה על גבול הגאונות - בקטע של ההטרלה. לשלוח את הפרוקסי שלו להתקפה על איראן ולהגיד להם בו זמנית לשבת לשולחן המשא ומתן.
זו הטרלת המאה. הם לא יודעים איך התרגיל שלהם התהפך עליהם.
קרוב לשנתיים אחרי וזו עדיין קונספירציה, אבל בדיעבד זה אכן מה שקרה אחד לאחד, מינוס הקטע של כך שהעלימו עין (אם כי עכשיו זה כבר לא קונספירציה מופכרת או דלפ כמו שהיה באוקטובר 23).
אנחנו לא קולטים עדיין את גודל ההישג בשנתיים האחרונות למרות הכל. הניטרול של כל הזרועות של איראן ובסוף עברנו לטפל בראש. טקסטבוק. מי היה מאמין לפני שנתיים שיהיו לנו שמיים ריקים באיראן כשהתגובה תהיה גינויים דלוחים מכל מיני פקסיטנים.
אני יודע שזה כבר עבר רחוק, אבל מה עם הספינה של גרטה? עדיין בארץ?
אני הייתי מוכר אותה במכירה פומבית ומכריז שהכסף ישמש עבור קניית פצצות לשימוש בעזה.
גם מודה לגרטה על העזרה.
נראה אם יהיו עוד משטים כאלה.
זה פשוט מדהים. ואח"כ אנשים לא מבינים למה יש כאלה שנקראים ‘חמוצים’.
אז התשובה היא, בפשטות - לא.
לא מדובר בעכברים, ולא מדובר ב’קלי-קלות’, גם אם בתוצאה הסופית זה עשוי להיראות ככה.
א. מדובר בהכנה מדוקדקת של שנים על-גבי שנים, של כלל גופי הביטחון במדינה, ושל אלפי אנשים ונשים מהמוכשרים שיש לנו, שהתנקזו לכמה דקות בודדות היום סביב 3 לפנות בוקר.
ב. בהמשך לנקודה הקודמת - אם יש מה ללמוד מכל הסיפור הזה, זה שוב, בפעם המי יודע כמה - הפער הבלתי נתפס בין איך הדברים נראים כשהחומר האנושי במדינת ישראל מתייחס לבעיה בשיא הרצינות הראויה, ונוקט בגישה פרואקטיבית ויוזמת, לבין איך שהם נראים כשאנחנו מזלזלים ונותנים להם להפתיע אותנו.
ג. גם לאחר כל ההכנות המדוקדקות - אף-אחד לא באמת יודע איך הדברים ייראו ויפעלו בזמן אמת, איך האוייב הגיב ומה בדיוק הוא הכין כדי להתמודד עם מה שאנחנו מתכננים, או איך הדברים יתגלגלו משם והלאה. כמה שהמבצע מורכב יותר ומסובך יותר, כך יש יותר דברים שעלולים להשתבש בדרך.
אני מכיר מבצעים ענקיים ומפוארים שהסתיימו בקול ענות חלושה, ולא השיגו כלל את מה שהיו אמורים למרות שנבנו עליהם תילי תילים של ציפיות לאורך שנים.
ד. מכיוון שכך, עצם העובדה שהמבצעים הצליחו מעל ומעבר, גם הלילה וגם מול חיזבאללה - לא מעידים על מה שידעו שיקרה בזמן אמת, כשהחליטו על לצאת אליהם, ויותר מזה - על איך הדברים ייראו ויתגלגלו באלף קונסטלציות אחרות שבהן המבצעים האלה היו עשויים לצאת לפועל. יש פה כרגיל המון המון חכמה בדיעבד של מומחים בשקל.
ה. ולכן, לאור כל האמור - נכון מאוד שהזהירו אותנו ו"הפחידו" אותנו, ושהתכוננו כ"כ הרבה ולאורך שנים מפני האיום הנשקף (שעוד לא נמחק כולו, למען הסר ספק). ראינו כבר מה כוח הרבה הרבה יותר קטן עם הרבה תעוזה ואלמנט הפתעה עלול לעולל לנו, אם רק נותנים לו.
ז. עם כל זאת - האם נתניהו הוא הססן סדרתי, אוהב לייצר לעיתים קרובות כותרות בומבסטיות מכלום כדי ליצור ספינים שמשרתים אותו, האם היה אפשר לפעול כבר קודם, ומה היה קורה אילולא חמאס היה פותח במתקפת הדמים לפני קרוב לשנתיים? שאלות טובות.
נ.ב. ד"ש מניצחון מוחלט אמיתי, בקרוב אצל בני דודינו הפרסים בעזרת השם: