מלחמת ישראל - איראן :: ברוכה הבאה אמריקה!

מזל. לא שמתי לב לשם המלא של החשבון. היום אי אפשר כבר לדעת כשהכל כבר מתועד בציוצים אפילו מגורמים רציניים.

רק תאר לך זה היה באנגלית עוד הייתי חושד בטראמפ…

אמנם ספגנו מספר אבדות, והלילה האחרון לא היה קל עבור אף ישראלי אני מניח. אבל במידה וזו יכולת התגובה האירנית ולפי מה שמספרים לנו מלאי הטילים של איראן סופי ומוערך ב2000 עד לפני המתקפה של אתמול, האם בעצם יש לנו כרטיס חופשי לגמרי לפעול שם עד שמשמידים להם את כל התשתיות הצבאיות? כלומר ככל שידרש?

בהתקפה הראשונה שלהם אמרו שהיו 200 טילים, עכשיו אומרים שסה’''כ נורו כ 200 טילים.
מראים תמונות של בית הרוס בראשון ואף מילה על אף בסיס או מתקן צבאי.

גם לישראל יש פרופגנדה שמופנית פנימה. מנסים ליצור תמונה שהשמדנו את רוב היכולת שלהם ולא צריך להיות בפניקה. וגם שהם יורים על אזרחים ואנחנו על מתקנים צבאיים.

כמו שאני לא מאמין למה שמפרסמים האירנים, אני לא רואה סיבה להאמין לפרופגנדה שלנו.

אם איכשהו תגיע מלחמת אזרחים והפיכת המשטר באיראן טראמפ עוד יקבל נובל לשלום ולשחרור העם האיראני. יכול להיות שמהבוץ במזרח התיכון יגיע אירוע היסטורי?

הבעיה עם הסיפור הזה היא שבניגוד לעזה, למשל, מספר התרחישים פה הוא אינסופי וממש לא תלוי רק בישראל.

עוד בעיה היא שלא ברור כלל וכלל בכמה אפשר לעכב את הסיפור. אהוד ברק, למשל (אני לא מתעלם לרגע מהפוזיציה שלו), אומר שישראל יכולה לעכב בכמה שבועות ואמריקה בכמה חודשים.

שמעתי את ראש המלל הנגבי אתמול, ומה שברור הוא שמטרת המהלך היא להביא את איראן להתפשר ולא למחוק לגמרי את פרוייקט הגרעין במהלך צבאי כי זה לא אפשרי.

בניגוד לעזה, שם כל עוד אתה לא מוחק את האידיאולוגיה הפלסטינית בה לישראל אין זכות קיום, יש אלטרנטיבה אידיאולוגית למשטר האיראני. אם תוריד מספיק ממשהמ ואת ההנהגה תוכל לייצר איראן חדשה של הנהגה איראנית חדשה חופשית. בעזה זה לא יכול לקרות, דווקא במלחמה האיראנית יש יכולת לייצר השפעה ארוכת טווח.

מארק לווין כתב שטות מוחלטת.
אתה לא מתחבר ללווינים של סטארלינק ישירות מהטלפון שלך, אתה עדיין צריך את הסלקום או הפרטנר שלהם. אם הם חוסמים את האינטרנט, אז זה דרך החברות האלה.
בארץ למשל חוסמים את האתר של אל ג’זירה. גם אם יש לווין של סטארלינק מעל הראש שלי, אני לא יכול להיכנס לאל ג’זירה.

זה כאמור לא בשליטתך. לא ניתן לתזמן הפיכות. אולי יקרה ואולי לא. ברור שאם כן זו תוצאה פנומנלית

בסוף יש פה משחק רב מימדים שהמלחמה הזו היא רק חלק מהסיפור בו

אז אתה מאמין כשמספרים לך את זה ?
איראן שמתכוננת ליום הזה עשרות שנים ויודעת שלישראל יש יתרון אווירי אבסולוטי ושהדרך היחידה שלהם לעשות נזק ולהגיב היא טילים ויש להם בארות נפט ללא תחתית להשקיע כסף ברכישת וייצור טילים, יש להם שטח עצום להחביא טילים איפה שרוצים, אז אחרי כל זה אתה מאמין שיש להם רק 2000 טילים ? פחות מחיזבאללה ?

מדובר במדינה ששואפת להיות גרעינית כשהדבר היחיד שמגן עליה זה טילים בליסטיים. טבעת האש שהיא בנתה גם היה מורכבת מטילים בליסטיים.

שנים גדלנו על האתוס של מעטים מול רבים, של דוד מול גולית. בינתיים זה מרגיש שאנחנו גולית ולא להפך.

אני לא מוריד במאומה מהעבודה המדהימה(!) של המודיעין והמוסד וחיל האויר והיועמשית (סתם🙃) אבל אם מדינה עלולה להפוך גרעינית רק כי בא לה, מבלי שיש לה איך להגן על זה ואיך לתקוף בצורה משמעותית, והיא תלויה כולה אך ורק על ‘לגיטימציה בינלאומית’ של יריבותיה ועל הססנות מנהיגיה, אז ההר הוליד עכבר.

ממש לא מומחה ואין לי מושג מה המספר האמיתי (גם מעריך שהוא יותר גבוה) אבל שווה לציין שזו לא השוואה נכונה. חיזבאללה יושב לך על הגבול והכמות האדירה של הטילים שיש לו הם (או היו) ברובם המוחלט קצרי טווח (עד כמה עשרות ק״מ). בטילים שכיסו את כל המדינה הוא גם היה מוגבל לפי הערכות (כמה מאות). טילים בליסטיים או שיוט שצריכים לעבור 1,500 ק״מ זו אופרה אחרת לגמרי מבחינת ייצור ותחזוקה.

גם אני לא מומחה, רק משתמש בהיגיון פשוט, זה הדבר היחיד שיש להם להציע מול ישראל, היו להם עשרות שנים להתכונן רק לזה, לא חסר להם כסף, אין ביקורת ציבורית לאן הולך הכסף ויש להם שטח עצום.

מקווה שזה רק 2000, אבל אני חושש ומאמין שזה הרבה יותר מזה.

פעמיים לא נכון.

תגידו זה אמיתי שפיקוד העורף הסיר את המגבלה של להיות להיית חדר מוגן? זה נשמע לכם הגיוני?

מעבר לזה שכן חסר להם כסף, והם לא יכולים לקנות כל מה שבא להם בגלל הסנקציות, אתה לא יודע איך עובד משטר דיקטטורי.
אני גדלתי במדינה כזאת, אני יודע.
אף אחד לא אומר את האמת כלפי מעלה כי אף אחד לא רוצה לצאת אשם. כולם מספרים שהכל מצוין, הישגים אדירים, סיסמאות נכונות ומעט עבודה.
אחר כך פוטין מופתע שהצבא שלו מתקשה להביס את אוקראינה, ואירן לא יכולה לא להגן על עצמה, לא על הפרוקסי שלה ולא לגרום נזק אמיתי לישראל.

שמע סיפור.
הייתי ילד בברה’'מ, וסיפרו לנו כל הזמן כמה הצבא האדום חזק, וכמה גבולות המדינה נעולים בפני כל אויב.
עד שילד גרמני אחד רצה להרשים בחורה. הוא שכר מטוס קל, המריא מפינלנד, עבר מבלי לדעת כלום את כל מערכות ההגנה הסובייטיות, ונחת בשלום על הכיכר האדומה.
על הפאקינג כיכר אדומה באמצע מוסקווה ליד הקרמלין!!
ככה זה במדינת פחד טוטליטארית. כולם דואגים אך ורק לתחת שלהם ולא למוצר הסופי כמו מערכות הגנה או מה שזה לא יהיה.
חפשו Mathias Rust , זה הילד שנחת במוסקווה

פיקוד העורף לא יכול להכריח אותי להיות חדר מוגן. יש גבול לכמה אפשר להיות ווק.

לא מדוייק לפי מה שמכיר,
תלוי למה אתה קורא יכולת.

מוציא רגע את העניין האווירי של עליונות אווירית חופשית שלא הייתה מעולם, היכולת לטוס מעל סוריה וירדן וזה שאנחנו טסים חופשי באיראן זאת מטרה שהושגה שהיא כמעט חשובה כמו המטרה העליונה הגרעינית.

יש 2 אתרי גרעין חשובים נתנז ופורדו שהפצצנו אותם ופגענו בצנטריפוגות ששם יש את האורניום של 60 אחוז (בפורדו זה אמריקאים עם מפציצים כבדים לנו אין יכולת.

פגיעה בצנטריפוגות זה סופר חשוב, זה פגיעה שתחזיר אותם שנים אחורה ויחד עם חיסולים של מדענים וראשי גרעין זאת מכה שיהיה קשה להם להתאושש ממנה אבל זה לא חיסול תוכנית גרעין לנצח, רק עיכוב

מה שלא נפציץ כי אנחנו לא יכולים (יכולים לא נרצה) זה את המתקן באיספהאן שם יש פצצות שהן “כמעט מעושרות” והפצצה של המתקן הזה תהפוך את איספהאן ל"מלוכלכת" שזה נזק סביבתי רב ומסוכן.

יש עוד הרבה עבודה לא חסר, כרגע ההתמקדמות היא כולה במתקני גרעין וצבא, מקווה שבקרוב נתחיל להתמקד גם במתקנים אזרחיים ואז כשהם יחזרו שנים אחורה יווצר לחץ בעם על ההנהגה והם יתקוממו או יחזרו לשיחות ממקום נחות.

מקבלים אינדיקציות בשלל דרכים על כוונות שלהם לירות עלינו. כנראה שסבב המטחים הבא לא יקרה בזמן הקרוב ולפיקוד העורף אין אינטרס להשאיר אותנו בפאניקה ליד המרחבים המוגנים. בסוף צריך לאפשר לציבור לנוע בחופשיות יחסית בהתאם להערכות מצב שעתיות.

לפי מה שקראתי במספר מקומות ייצור של טיל בליסטי זה לא תהליך קל, איראן מייצרת כי 50 בחודש כי גם העלות של כל טיל כזה שווה איזה 2 מיליון דולר, אתמול איראן שלחה לפה 200 כאלה אז זה כבר עלות של 400 מיליון דולר!!!
יש בארסנל שלה מספר מוגבל של טילים בלסיטים אבל זה לא כל הארסנל… יש גם טיחי שיוט שיכולים להגיע לפה ולאיראן יש כנראה כאלה גם בכמויות…