מלחמת ישראל - איראן :: ברוכה הבאה אמריקה!

מעבר למה שאמרת הבעיה הכי גדולה של איראן זה משגרים.
יכול להיות לה מיליון וחצי טילים בליסטים גם זה לא משנה, יש לה כמות מאוד מוגבלת.של משגרים שעוד יותר קשה לייצר ויקר לקנות

יכול להיות לך 400 טילים ורק 50 משגרים אז אתה בכל סבב תירה רק 50 טילים אתה לא יכול יותר.

נחזור לימי הקורונה שאתה מצטט לי את ערוץ 12 ו 13 ?

נניח יש עוד משטר דיקטטורי שיש לו טילים וחסר לו נפט שגם עליו יש סנקציות.

אפשר גם לחזור ל92 כשהפחידו אותנו עם נשק כימי… אבל במקרה הזה הוא צודק נראה לי. לאיראנים אין כסף וכן יש להם התמודדות עם הציבור מתנגד המשטר.

צפון קוריאה?
בונים ספינת מלחמה מפלצתית ויקרה והיא שוקעת מיד כשרואה מים.

הצבעתי על טעות שלך שהיא טעות בעיני כל מי שחוקר את הדבר הזה באופן רציני ובעיני המשטר עצמו שמתעסק המון בדעת הקהל הציבורית בנושאי הקשיים הכלכליים ובנושאים אחרים. אומר בזהירות שאני מכיר את החומר הרבה יותר טוב ממך (ולא דרך ערוץ 12). לא צריך לעקוץ כמו מטומטם אם אין לך מה להגיד.

מדובר בדיקטטורה עם תמ״ג נמוך מאד. זה מתבטא בחולשה הצבאית והטכנולוגית שלהם ביחס אלינו בחיכוך הנוכחי כמובן. ברור שהם היו מעדיפים להפציץ את תל אביב ממטוסים ללא חשש נ״מ נניח.

להגיד שהעם האיראני לא מתלונן על הבעיות הכלכליות זה לדבר מהתחת בלי שום היכרות עם הנושא.

אני שומע כל כך הרבה התבטאויות שונות בנושאים האלה שהייתי לוקח הכל בערבון מאד מוגבל.

שמעתי שאפשר לעכב שבועות ושאפשר שנים. שמעתי שאפשר בלי אמריקה ושמעתי שאי אפשר.

וכמו בידיעות של חלון העברות - הכל מלא באינטרסים.

מי שאומר שאפשר בלי האמריקאים תגיד לו 2 מילים

B2 ו-B-52

זו שאלה חשובה מאוד, האם האמריקאים ישתתפו במלחה הזאת, ואם כן האם הם יעשו שימוש במפציצים האלה. כי אם לא, אני מפחד שאנחנו טוחנים מים.

קראתי איפשהו שמומחה גרעין אמר שלא פגענו עד כה באף צנטריפוגה. אני לא יודע כלום על גרעין אבל הבנתי שאם בזה לא פגעת אז לא באמת פגעת להם במשהו. אני מתחיל לחשוש שאנחנו נטחן שמה מים ונבזבז הרבה מאוד כסף מבלי יכולת לסכל את תוכנית הגרעין באמת.

And yet

אין לי מושג מה היה לנו ובמה האמריקאים חימשו אותנו ובמה יחמשו אותנו

אוי בטוח לא במפציצים האלה. כרגע אין לנו פצצה שיכולה לחדוד 80 מטרים וגם אין לנו מפציץ שיכול לשאת פצצה כזאת. וגם אם ארהב “ישאילו” לנו אחד כזה, אין לנו אף טייס שמוכשר להטיס את המטוסים האלה.
פה אנחנו חייבים את עזרתה הישירה של ארהב.

זה סתם הנפצות של מלש"בים, מה שאנחנו עושים כאן. אין לנו מושג. ואם יש טיל קרקע קרקע? ואם בזמן הפצצה ישראלית אחד ממאה טילים שיפול יהיה אמריקאי ואף אחד לא ידע? אנחנו מדברים בלי שום ביסוס

יכול להיות שימצאו פתרון אחר כמו שהצעת או שארהב יעזרו לנו בשושו, אבל בסך הכל איזה מטוסים יש לחיל האוויר ומה הם מסוגלים לעשות - אלו דברים ידועים.

לקח לי כמה פעמים לקרוא את זה. ישראל נלחמה בכמה זירות עד כה עם נשק ממומן ממדינות שמסריחות מנפט וכסף שכל אחת מהן גדולה בכמה מונים מאיתנו. חמאס, חיזבאללה, איראן ותימן. זה שהתכנון שלהם רע בכל הנוגע למגננות לא אומר שאין פה עוד פרק הנראטיב של “רבים מול מעטים” דויד מול גוליית ומה שלא תרצה. חצי מהעולם הערבי על הראש שלנו, וזה לא מעט.

נכון אבל מצד שני ישראל מגובה בארה"ב, גרמניה, צרפת… מקבלת תמיכה הגנתית מירדן ומצרים… מרגיש כאילו להם יש אבן וקלע ולנו יש מטוסי קרב וצוללות

זה מה שקורה בפועל. אנחנו שוב לוקחים חלק בהסכמים בתור הבולדוג של האמריקאים במזרח התיכון. טראמפ גם אומר בגלוי איפה כביכול הגבול של ארהב עובר. נשק אמריקאי עם ביצוע ישראלי.

על הנייר, אם היו חכמים יותר הם היו גומרים אותנו עם כל החזיתות שהם בנו נגדינו. הפעולות של הסיפורים והמבצע בלב טהרן זו הסיבה שהרבה בלחץ מהמוסד. תמיכה של המערב היא סבבה, אבל לא ראיתי חיילים מאף מדינה באים לעזור לנו פה, ושוב לא מעט מהפיתוחים הם שלנו.

חוץ מזה אנלוגיה מוזרה כי לדעתי אתה מפספס את הרעיון סביב דויד גוליית, נשק מתקדם בזמנו ביד מיומנת שהצליח להפיל את המסה הגדולה. גוליית נמשל לגוי גדול אל מול אבן קלע מתוחכמת.

עזוב מה טראמפ אומר. הוא אומר הרבה דברים שמתבררים בדיעבד כמיניפולציות. כרגע הוא בעמדה של “אנחנו אמנם מגבים את ישראל אבל לא תוקפים ועדיין במומ, ישראל היא זו שתוקפת”. אבל זה יכול להשתנות. השאלה היא האם זה יקרה, ואם כן באיזה היקף.

בדיוק הטענות והביטחון העצמי המופרז שלא נתמך בכלום מימי הקורונה העליזים, גם פה למרות שאתה טוען שאתה מבין יותר ממני ולמרות שכנראה אתה (שוב) מאמין שאתה באמת מבין יותר הסיכויים לכך שואפים לאפס.

אבל בניגוד לקורונה ששם היה חשוב לי להביע דעה בתקווה שאולי זה ישכנע אפילו רק בנאדם אחד לא להתחסן פה לא בוער בי כלום, גם אם אשכנע מישהו או לא אשכנע זה לא ישנה כלום.

שוב שפת רחוב שבאה להוכיח ביטחון עצמי שכנראה שלא קיים, שוב אותו ‘‘לדבר מהתחת’’ של ימי הקורונה העליזים, לא למדת מי פה באמת מהתחת ?

האיראנים מתלוננים על המצב הכלכלי, הכוונה שאין ביקורת על הכסף, המשטר לא מגיש דין וחשבון על מה הוא עושה עם הכסף ונבחר שוב לפי אותו דו’'ח.

אני סיימתי לבזבז את זמני עליך, כאמור, לא בוער בי העניין הזה.

אם היו משלבים את כל החזיתות הם היו מאבדים את אלמנט ההפתעה כי רוב החזיתות שלהם פרוצות מאוד למודיעין הישראלי. נקודת העיוורון שלנו הייתה בעזה ושם הם ניצלו עד תום את ההפתעה.

אגב, אנלוגיה (או בכלל דוגמה באשר היא) לא אמורה להיות מדוייקת אחד לאחד. לצבא הישראלי יש הרבה יותר כלים והכלים שלו הרבה יותר מגוונים ואיכותיים ממה שיש לאיראנים, לחותים, לחיבאללה ולחמאס יחד.

אתה החלטת להיכנס בי בלי סיבה ובאופן בלתי ענייני בעליל, כמו גם את ה-״לא מבוסס על כלום״ שלך. אין לך מה להגיד וזה ניכר מההודעה. מילא להטריל אבל עוד להתבכיין אחרי זה? פתט.

העדת בעצמך שאין לך מושג על מה אתה מדבר, מבין שהמילה ״תחת״ מאד מעליבה אותך אבל אתה זה שהתחיל עם הביוב.