זאת רק הדריסת רגל בחזון כורדיסטן השלמה.
אני לא יודע אם הלייזר יהיה אי פעם יעיל נגד בליסטיים. יש תוכניות להעלות את ההספק שלו ממאה קילו ל150 קילו וואט אבל זה עדיין לא יהיה קרוב כדי להתמודד עם איומים כמו טילים בליסטיים. יש למערכת הזאת טווח מוגבל שלאחריו כבר אלומת הלייזר מתבדרת ולא נשארת קוהרנטית.. עד שהוא יגיע לטווח שבה המערכת יכולה לעשות משהו, הטיל כל כך מהיר שלא תהיה למערכת זמן לטגן אותו.
בקיצור מערכות יירוט בלייזר לא מתוכננות לעמוד כנגד איומים כאלה.
החדשות הטובות הן שיש כבר דרכים אחרות להתמודד עם הבליסטיים, וכנראה שגם אם הייתה דרך כלשהי לשפר את המערכות עד כדי כך שהן יוכלו להתמודד על איומים שכאלה, כנראה שנחסל את איראן הרבה לפני בכל מקרה.
https://twitter.com/i/status/2029200225357672590
הטבעת הספינה האירנית ע”י צוללת אמריקאית. ואו טורפדו אחד וישר לים.
גנרל דן קיין, יו"ר המטות המשולבים של ארה"ב על היכולות הצבאיות לש איראן שהולכות ומצטמצמות :
היקף שיגור הטילים הבליסטיים של איראן ירד ב-86% בהשוואה ליום הראשון של הלחימה. ביממה האחרונה לבדה היקף שיגורי הטילים ירד ב 23%.
היקף שיגור הכטב"מים המתאבדים האיראנים ירד ב-73% בהשוואה הימים הראשונים לפתיחת המבצע.
הטבענו לאיראנים יותר מ 20 כלי שיט.
כבר שמעתי טענות של מה זה עוזר אם עדיין יש פה טילים ואני פה להזכיר שכרגע אנחנו בהגדרות של טיל או שתיים במטח כשבעם כלביא היינו במטחים של 30 טילים ויותר
להגיע לרמה שלא יהיה פה בכלל זה זמן ורצון אמיתי של האמריקאים
למה אין כזה דבר בצד ישראלי מבחינה רישמית. למה דובר צהל לא משחרר נתונים באופן רישמי ?
אנשים שיורדים לממד או מקלט צריכים לדעת את זה.
לטעמי, ההישגים הישראלים מודיעיניות וכירורגיות יותר, אבל המאסות מגיעים מהאמריקאים. כך יוצא שהרשימה של האמריקאים שווה ונוצצת יותר, ואנחנו נוכל להציג שהפצצנו (נניח) מבנה משטר בו היו תוכניות לבניית מל”טים אבל בפועל זה לא מבריק כמו 20 כלי שיט שזה מטורף.
אותי מפחיד הדיוחים שהתחמושת של ארהב הולכת ונגמרת
מצד שני רמטכל שלהם הכחיש את זה נמרצות. אני מאוד מקווה שזה שטויות.
מביא לך עוד נתונים
*מצטמק ויפה לנו!*
ירידה עקבית ודרמטית - נתוני השיגורים מתחילת מבצע שאגת הארי
נתוני שיגורי טילים בליסטיים ומלטים על ידי איראן במהלך ארבעת הימים הראשונים של הסכסוך:
טילים בליסטיים:
יום 1 — 350
יום 2 — 175
יום 3 — 120
יום 4 — 50
יום 5 — 40
נחילי רחפנים:
יום 1 — 294
יום 2 — 541
יום 3 — 200
יום 4 — 85
יום 5 — 45
---------
משה, אצל האמריקאים זה לא עובד ככה, אם חסר, פותחים עוד מפעלי נשק שמשלמים מס והכל נהיה ‘ריווחי’ לארה"ב. ככה ארה"ב התעשרה על חשבון אירופה במלחמת העולם השניה בין השאר.
חוצמזה, לטעמי זה כל מיני הפחדות של דמוקרטים, יש להם מחלה להראות שארה”ב שבירה ולא כזו חזקה, ואוטוטו נגמר להם הכסף ובלה בלה בלה.
אני לא כותב מידיעה אני מבין שיש הגיון במה שאתה אומר אבל מצד שני…
יותר מידי שמועות כאלו.
ישראל הביאה את מכת הפתיחה שקבעה את הטון להמשך המלחמה ובסופו של דבר מה שיזכרו מהמלחמה הזאת, ולא משנה איך שהיא תגמר, זה את החיסול של חמינאי ויתר הבכירים. ככל שתתקדם הלחימה כמובן שהאמריקאים יעשו יותר כי יש להם פי כמה וכמה יותר כלים. מה שכן אני מעט מופתע מהחולשה היחסית שהם מפגינים בינתיים. אין להם שליטה מלאה על המיצרים, הם ספגו פגיעות בבסיסים ובשגרירויות שלהם, לא חשבתי שהאיראנים מסוגלים לדגדג את האמריקאים אבל מסתבר שכן.
בכל מקרה מי עשה יותר אולי חשוב לגאווה הלאומית אבל לא יותר מזה. מבחינתי שהאמריקאים יעשו הכל והטייסים שלנו לא יסתכנו.
אתה באמת חושב שמלאי התחמושת של ארה”ב יעמוד להגמר אחרי 4 ימי לחימה? אין תסריט כזה לדעתי. הם בינתיים רק מתחילים לעשות את התצוגה של הנשק שלהם.
אני לא חושב כלום, אבל יותר יותר אמצעי תקשורת בארהב כותבים על זה בלומברג וושיגנטון פוסט
אני מסכים שזה לא הגיוני בעליל.
תחשוב שגם בארה”ב יש כל מיני דנה וייס וערוץ 12..
יש יותר גרועים מהם מניסיון…
טראמפ קלאסי…
מפזר רסיסי מידע לפי מה שהוא חושב שישרת אותו.
אם לאמריקאים עומד להגמר הנשק, האיראנים צריכים לתת עכשיו כל מה שיש להם בשביל לשחוק את העתודות האמריקאיות ולהגיע לישורת האחרונה גם מהר יותר וגם עם מלאים יותר מאיימים. רעיון טוב אם אתה איראני, לא? במיוחד שטראמפ מנסה להראות כמי שמרגיע את הרוחות ושולף עוד בלוף שאין לו גב אמיתי מאחוריו.
אבל אם זה לא בלוף ולארה״ב יש מלאים ״לא מוגבלים״ והאיראנים נותנים עכשיו כל מה שיש להם, אז אוי ואבוי לרעיונות כאלה אם אתה איראני. לא?
טראמפ קלאסי. אף פעם לא תהיה על קרקע יציבה כשאתה נלחם מולו.
איזה גבר.
למה האירנים ירו על תורכיה? המדינה היחידה במזרח התיכון שניסתה לגנות את ארה’'ב.
ומה הם משיגים בפיצוצים במלונות בדובאי, קטר ובחריין? זה כאילו אנחנו משלמים שם למישהו כדי שישנאו אותם יותר.
שזה התפרסם לפני המלחמה חשבתי שזה ספין שנועד לגרות את האיראנים לרדת מהמומ ולחתור למלחמה כי הם יחשבו לשווא שזה נכון ואז יחטפו בראש
פשוט עכשיו הפוסט ממשיך עם זה.
שאני חושב בהגיון אתם צודקים.
הם טענו שזה בטעות. כוון לקפריסין והוסט ממסלולו.
לגבי הנשק של ארה”ב, אם מישהו באמת מאמין שאחרי 4 ימים מלאי הנשק של אחת מהמעצמות הגדולות בעולם אם לא ה עומד להיגמר, יש לי קרקע על הירח למכור לו.
ישראל הצליחה להילחם שבועיים ב7 זירות ולארה”ב נגמר הנשק אחרי 4 ימים שהם נלחמים ביחד עם ישראל?
לכמה שטויות אפשר להאמין?!
אוקיי, ומה ההיגיון לתקוף את קפריסין?
כיוונו לבסיסים בריטיים? הם לא הרשו לאמריקאים להשתמש בבסיסים שלהם, אז למה לתקוף אותם?
עכשיו הבריטים עשו אחורה פנה והרשו לארה’'ב. אני לא מבין את האירנים.
הם רוצים להפוך את זה למלחמה ככל היותר גדולה. זה לא רציונאלי כי הם מבינים שזה סוף הסיפור שלהם. אל תחפש למצוא בהם היגיון עכשיו.
זה פירפורי גסיסה שלהם. הדבר היחיד שיציל אותם זה עצירה של ארהב.