שיתחילו לירות גם על רוסיה ועל סין.
ועל אוקראינה וטייואן בשביל האיזון.
זה אחד השירשורים שאני הכי לא מבין, לא קראתי הודעה אחת פה ואני רואה שזה השירשור הכי פעיל, אני בא לפה לברוח מזה והנה אתם מגיעים לפה לדון על זה, אבל ‘‘זה’’ נמצא בכל מקום מחוץ לפה, למה להביא אותו גם לפה ?
טיטי מדגים את הטקטיקה של איראן.
לא נותנים לו להיות עצמו בפורום של ריאל ובארסה, אז הוא בא להרוס שגרת חיים בעוד דיונים מחוץ לכדורגל.
שאפו.
שאלה יפה! אני לא יודע למה אני נכנס לדברים האלה בפורום, עד לפני שנה שנתיים מעולם לא נכנסתי בפורום לאף נושא ב”לא ספורט”. אני לפעמים גם שואל את עצמי למה אני עושה את זה.
כהרגלך, אתה לא שנון, לא פה ולא בכדוגל.
הנושא היחיד שלא ספורט שאני זוכר שהשתתפתי בו באופן פעיל זה הקורונה, אהה וכמובן הסרדינים ![]()
כל שאר הנושאים אני כמעט ולא נכנס.
מנת אופטימיות שלי הבהירה לא מעט לגבי המצב הנוכחי:
ישראל ניצחה את איראן? ד״ר דן שפטן בהצהרה שתשנה את תמונת המלחמה - YouTube
אחלה דן שפטן, איש חכם ששווה להקשיב לו
זה התפתחות דרמטית אלפי כורדים עירקים פולשים לאירן בתמיכה ישראלית אמרקיאית
אז הכורדים נכנסו לאיראן.
האמריקאים ואנחנו הכינו להם את השטח עם הפצצות של מוצבים איראנים לכל אורך הגבול עם עיראק והכניסה של כמה אלפים של כורדים עיראקים מאומנים ע”י צבא ארה”ב וה-CIA החלה.
השאלה אם אנחנו או האמריקאים יעזרו על הקרקע כי בסוף כמה אלפי כורדים לא מפילים משטר לבד
אישית חושב שאנחנו לא נעשה שם כלום, האמריקאים יש מצב שיעזרו בנקודות לחימה ספציפיות ונקודתיות אבל זה בהחלט מהלך מעניין
אני יותר מפחד שמשמשים בהם ואז בסוף המלחמה יזרקו אותם. הכורדים בסוריה טעמו את הבגידה של ארהב
במקומם הייתי נזהר מאוד
מניח (רק מניח) שהם רוצים לחתור לעצמאות כלשהי, בעוד האינטרס האמריקאי ישראלי הוא להעסיק את המשטר, לערער את יציבותו ולאותת לשאר האזרחים שאפשר לחזור למחות.
לכן מסכים עם משה - כדאי להם להיזהר - שלא ישתמשו וישליכו אותם שוב
מה שכן זה ימשוך כוחות צבא שמתחבאים לגבול ויתן הזדמנות למטוסים שלנו לטבוח בהם בדרך.
אלה כורדים שלא טעמו את טעם הבגידה של סוריה ולפי הדיווחים אומנו ע”י האמריקאים והמוסד
מצד שני יש דיווחים שהאיראנים שלחו להם כבר כטבמים ויש שם נזקים אז..
בינתיים יש גורם בהנהגת הכורדים שבכלל מכחיש שהם נכנסו לאיראן ![]()
פוסט בנימה אישית. אין לי תובנה גדולה אבל אלו מחשבות שרצות לי בראש ואשמח לשפוך אותן.
אני מאוד מתקשה להכיל את מה שקורה בימים אלו. המלחמה נפתחה סמוך מאוד לפורים, וקשה לי שלא להקביל את סיפור המגילה לזה הנוכחי. במגילה הייתה זו משאלה של אדם אחד שפעל מתוך אגו וגרם כמעט לאסון גדול לעם היהודי, בעוד שכאן זה הרבה יותר שיטתי ומסוכן, עם מדינה שכבר 40 שנה שמה לעצמה מטרה להשמיד אותנו. בזמן שמדינת ישראל הלכה והתקדמה, הם פיתחו טכנולוגיות וארגוני טרור שאותם הם חימשו ואימנו במטרה לחסל את מדינת ישראל. בעוד שהם חותרים למטרה זו כבר 40 שנה, אנחנו עשינו להם בדיוק את מה שהם חלמו לעשות לנו, והיום אם מישהו יחסל מישהו זה כנראה אנחנו את המשטר שלהם לפני שהם יחסלו אותנו. אנחנו נמצאים באירוע שהוא בסדר גודל תנכי? מה סדר הגודל של המבצע הזה? כי הדברים שאנחנו רואים היום לא קרו בהיסטוריה. בתוך כמה ימים השמדנו להם את מרבית הצמרת הבכירה, כמות משמעותית של מתקנים ותשתיות, ואנחנו גם רואים את כמות הטילים שנשלחים לפה והיא מאוד רחוקה מ2000 הטילים ביום כפי שאמרו לנו לפני המלחמה שיקרה אם נכנס לעימות עם איראן. מי זוכר שרעדנו רק מלשמוע את המילים איראן, חמינאי או נסראללה רק לפני 3 שנים.
קשה לי גם שלא ליפול להיבריס ואני מנסה להזכיר לעצמי שלמרות ההצלחות - התמונה הגדולה עדיין יותר מסובכת ואנחנו עדיין במצב לא פשוט. אבל אז אני שומע על כך שהעניינים בין קטאר לאיראן מתחממים, והיום פתאום הם ירו טיל לטורקיה, והנה אנחנו מקבלים תסריט שאפילו לא העזנו לחלום עליו. הדברים יותר דינמיים ומשתנים בצורה שקשה לנו לחזות וכבר ראינו כמה פעמים איך הכל מסתבך לטובה.
אולי אנחנו פשוט בימים מאוד יפים וצריך להתעודד מהם מבלי לחשוב יותר מדיי. אני בטוח שעוד נשלם מחיר כלכלי שיפגע בכיס של כולנו (אם יש עוד איך לפגוע בו…), ואני יודע שדברים רעים עוד עלולים לקרות לנו במהלך העימות הזה, אבל בינתיים אנחנו במצב טוב, הרבה יותר טוב מאשר היינו לפני שבוע.
וגם טראמפ זכור לטוב.
אל תיפול להיבריס, ההיבריס הביא את השביעי. מטריף אותי הפערים של ישראל מול עזה וישראל מול העולם. אולי זה יחזק את הטיעון שאין לנו שאיפה אמיתית לג’נוסייד, כי היינו בקלות עושים לעזה את מה שעשינו בטהרן, ועדיין.
כל הכבוד לצה”ל על הזירה הבינ”ל, אבל אסור לשכוח את השאננות שהביאה את השביעי.
בעזה עשינו פי מאה יותר גרוע מטהרן
לא שאני מתלונן כן? מגיע להם
אנחנו חיים בשנתיים וחצי האלה זמן היסטורי שלא חשבנו שיגיע והוא הגיע אחרי בור שחור שאסור לשכוח לעולם
האם הוא באמת יהפוך את המזרח התיכון לעולם חדש ומקסים, לא יודע.
האם כללי המשחק השתנו, לחלוטין, קורים פה דברים שמעולם לא חשבנו שיקרו, שהיו רק בחלומות שלנו.
זה גבה גובה ויגבה מחיר לא קל אבל מעולם לא היה מצב יותר פתוח לשינוי אמיתי.
אני לא תמים שזה עוד רחוק ולא חיסול כזה או אחר ישנה הכל אבל בנקודה כזאת מעולם לא הייני
אנחנו מאד מאד באופוריה, אבל חייב להגיד שבאותה מידה שבה אני רואה את השלטון האיראני נופל ואת האזור יוצא לתקופה חדשה, אני גם רואה אותנו מסתבכים בבוץ (ומאבדים את האמריקאים על הדרך).
גם בעזה אף אחד לא טרח להסביר לנו מה האסטרטגיה, וכולנו יודעים איך זה נגמר.
אותי רק מדאיג הקטע של להחליף שלטון.
אם יורידו את זה רק לחסל את גרעין ולצמצם כמה שאפשר את הבליסטים אני אופטימי
איך תסתבך בבוץ אם אין לך סכנה של כיבוש עם חילים? הסיבוך יגיע אם נחליט בכח לשנות שלטון.
עובר שבוע
עוברים שבועיים
המטרות הן כבר לא חמינאי אלא מפעל ברגים שמספק חומרים לתעשיות צבאיות. הדשא קוצץ. המשטר לא הוחלף ואין ניצחון מוחלט. האיראנים עדיין רוצים להשמיד את ישראל ולעבוד עם סין ורוסיה. מה עושים אז? איך טראמפ יוצא מזה בעיני הציבור שלו? ביבי?