רק כמה ביסים פה ושם
Auckland מול Oakland. בהגיה ישראלית זה זהה, אבל עם כל מבטא דובר אנגלית זה נשמע אחרת.
מניח שגם המועדונים האוסטרליים, כמו הנבחרת, משחקים בהתאחדות האסיאתית, ולכן אוקיאניה כל כך חלשה ברמת המועדונים.
בקונסטלציות מסוימות אחרות אני לא חושב שזה טורניר שהוא בהכרח נוראי, אבל בטח לא בקונסטלציה הנוכחית.
הרעיון של טורניר מורחב של גביע העולם למועדונים השנתי, שקורה אחת ל-4 שנים, הוא רעיון נחמד. להפגיש את מועדוני העל באירופה יחד עם המועדונים הכי טובים בשאר העולם זה לא כזה רעיון הזוי.
הבעיה היא שהוא חייב בעיניי להיות במקום הטורניר הקיים (ולא בנוסף אליו), להתמקד אך ורק בקבוצות נורמליות (במקום להביא את אלופות כל פיסת חול בכל מקום אחר, פשוט להביא את הקבוצות הכי טובות בכל מה שהוא “לא אירופה” כפיסת חול אחת גדולה), ולהתרחש במקביל לצמצום נדרש בכמות המשחקים בשאר הטורנירים.
זה לא המצב?
הבעיה היא שבניגוד לנבחרות, אנשים יכולים לעבור קבוצות ולכן הריכוז של הכשרון קיצוני הרבה יותר - וככה זה תמיד יהיה. הטיקט של ״עולמי״ הרבה פחות מושך מאשר במונדיאל, כי אנשים מזדהים הרבה יותר עם מועדונים בינלאומיים מאשר עם נבחרות שלא שלהם. המועדונים בעצמם כבר מספקים מספיק ״צבע״ בצ׳מפיונס כי יש שם גם ככה שחקנים מכל העולם. הגיוון פה הוא כמעט בהגדרה אותו חרא אבל ברמה יותר נמוכה (כי יש זרים גם בקבוצות גרועות ואוסטרלים/אפריקאים/לטינו אמריקאים טובים גם בקבוצות אירופאיות).
אם רוצים טורניר ברמה סבירה צריך לצמצם את כמות הקבוצות ו/או להגדיל בהרבה את כמות הנציגות מאירופה (ולהוביל פשוט לליגת האלופות מ-temu) ו/או להגדיל את כמות הקבוצות מברזיל, מקסיקו, ארגנטינה וכו׳.
הם לא רוצים טורניר טוב, הם רוצים טורניר שיפגיש בין קבוצות מקומיות מכל חלקי העולם לקבוצות הגדולות בעולם ויגרור הייפ באותם אזורים או מדינות. אוהדי הכדורגל האירופי הם לא הסיפור פה. ההייפ אמור להגיע משאר העולם, התקווה של פיפא היא האמריקאים שאותם הם מנסים ללכוד כבר שנים בהצלחה מאוד זעומה בינתיים, ואוהדי הכדורגל מהעולם הערבי. כל השאר לא מעניינים כרגע.
כמובן שזו דעה בלבד ולא מבוססת.
דעתי שהמטרה העיקרית של הטורניר היא המשך השתלטות סעודית על הכדורגל העולמי.
םירסמתי פוסט ארוך בעבר, אולי ראוי שיועבר לפה.
אין שום מצב בעולם שהטורניר הזה משתלם פיננסית.
יש לי הרגשה שאל הילאל תגיע רחוק בטורניר בלי קשר ליכולת, כמו דרום קוריאה במונדיאל 2002.
ראיתי אתמול את פריז-אתלטיקו, היה נראה לי שלא מתאמצים במיוחד וקצת אדישים. זה רק אני?
שני המאמנים דיברו על השעה המוקדמת אחרי המשחק, שאמנם יש יותר צופים למשחק הזה ברחבי העולם, אבל החום משפיע על השחקנים.
זה משהו שאני רואה גם באירופה במשחקים המוקדמים, שלרב הם ברמה נמוכה מהרגיל.
באופן כללי בשלב הבתים קבוצות לא יתנו הכל. וכשאתלטיקו לא נותנת אפילו 50 אחוז, היא חשופה הרבה יותר, בטח ובטח קבוצה כמו פריס.
בקיצור, יש משחקים שלא מייצגים יותר מדי חוץ מהעבודה שפריס קבוצה מפלצתית ואתלטיקו קבוצה מוגבלת.
לגבי אתלטיקו, קצת לא נראה טוב העובדה שלא נלחמו להביא שחקנים חדשים לטורניר הזה. כאילו מנסים למשוך את הזמן כדי לא לשלם “קנס מונדיאל” כמו קבוצות אחרות. אבל לא הצליחו להביא אף שחקן למרות שהיו משאות ומתנים.
ולמרות הכל, אני לא זורק את השנה הקרובה לפח מבחינת אתלטיקו. אני עדיין חושב שהשכר העצום שמתפנה זה אחד הסימנים למהפכה בסגל. אבל זה לא יקרה בטורניר הזה. לדעתי אתלטיקו תמשיך לשחק בהילוך נמוך עד השמינית גמר.
לא. כיום זה גם וגם. הזוי, לא?
אני מסכים עם שאר ההודעה שלך. צריך לבצע שינוי שבמקום שכל “יבשת” תקבל נציגים, שיהיו תנאי סף לנציגים האלו. אבל באופן כללי, אם יש קבוצות ראויות בשאר העולם (ויש, גם אם הן לא ברמה של אריות אירופה), אני לא פוסל שיכול להיות עניין בטורניר כזה.
בקיצור, הבעיה שלי היא פחות עם המה ויותר עם האיך.
אני מדבר על האוהדים הבינלאומיים. לאוהד המרוקאי הממוצע יותר מעניין ריאל מדריד / ברצלונה / פ.ס.ז׳ מאשר הקזבלנקה בלואג׳ובס או מה שלא יהיה.
ממש הזיה. חשבתי שזה מחליף.
כנראה שברמת העובדות והאינטרסים אני עם @dmitrys.
יש לו מזה כל השנה כמה שירצה. לראות את הקבוצה המקומית מול באיירן מינכן או ריאל מדריד זו חוויה אחרת. תזכר איך פה בארץ מתנהגים כאשר קבוצה מקומית פוגשת את אחת מהגדולות של אירופה.
זה פול קטן מאד של כסף. אנשים מאותה מדינה + שלא אוהדים יריבה ישירה נניח + שיש להם כסף לחבילת שידור יקרה (שגם ככה זולה יותר ומשתלמת פחות במדינות שבורות, אם זמינה בכלל). על הדרך אתה מפסיד את הכסף הגדול של אירופה ובעיקר של המזרח הרחוק, שרוצים לראות כוכבים. אף אוהד של מכבי חיפה לא היה משלם כדי לראות את הפועל תל אביב בטורניר שקר כלשהו מובסת ע״י ברצלונה (ספק אם הרבה אוהדי הפועל תל אביב היו משלמים על זה).
נראה לי שאתה נותן לפיפ״א יותר מדי קרדיט. הם לא רוצים to globalise את המשחק יותר מאשר רצו במונדיאל בקטאר, זה סתם הסיסמאות שזורקים החוצה.
לואיס אנריקה ( הקבוצה המנצחת יש לומר) התלונן על התנאים, המשחק בלאס אנג’לס שוחק בשעה 12:00 בצהרים שזה 22:00 שעון ישראל, 21:00 שעון אירופה בטמפרטורה של 30 מעלות וקרוב ל-75 אחוזי לחות.
השעה אטרקטיבית לאירופה אבל נוראית לשחקנים
עכשיו תחשבו עוד שנה במןנדיאל
תחשוב על השחקנים האלו שנקרעים עכשיו, מקבלים פחות זמן מנוחה בקיץ, ייקרעו בעונה הבאה, ואז יהיה להם מונדיאל על הראש. וזה אחרי שנה שהיו בה יורו/קופה ואולימפיאדה, והייתה צפופה ועמוסה גם ככה.
פיפא ישמידו לעצמם את הפרזנטורים, בשביל עוד כמה דולרים מסעודיה.
באמת מעניין אותם השחקנים שייפצעו.
הקבוצות יעשו את ההסתגלויות, פרזנטורים יתחלפו והם ימשיכו לקבל מזומנים בארגזים.
אכפת להם רק מעצמם.
יש כבר שעות למשחקים?
השעות יקבעו אחרי הגרלת שלב הבתים בדצמבר
מהמר שיהיו 4 משחקים ביום, ה-2 הראשונים יהיו בשעות הצהרים שם שמתאימות לאירופה וה-2 האחרונים יהיו בשעות טובות לאמריקאים שהיו אצלנו באמצע הלילה
השלבים המכריעים בטח יותאמן לשעות השיא צפייה של אירופה
ייאי, הולך להיות הרבה יותר גרוע מאתמול.
בוקה ג’וניורס הובילה 0-2 על בנפיקה.
שחקן שלה עשה פנדל דקה 45, די מריה צימק, אוטמנדי כבש מולה דקה 84 ואז 2 הקבוצות ראו עוד אדום.
נגמר 2-2 ו-3 אדומים, 3 כובשים ארגנטינאים 1 אורגוואי
אחלה אוטמנדי
עוד במשחקים שהיו אתמןל צ’לסי ניצחה 0-2 את LAFC ופלמנגו 0-2 את אספרנסה התוניסאית.
היום ב-22:00 מתחילה את דרכה הקבוצה הכי מעניינת בטורניר, ריבר פלייט שתשחק נגד אורווה רדס היפנית, vamos River!
במשחקים האחרים שלא מעניינים:
ב-19:00 פלומיננסה נגד דורטמונד
ב-1:00 קרב בדרום, אולסן הדרום קוריאנית נגד ממלודי סאנדאונס הדרום אפריקאית
ב-4:00 מונטריי ממקסיקן נגד אינטר.
הם לא reds, הם yellows.
הייתי חייב.