פותחים עם ניצחון 1-3 על אורווה רדס היפנית!
ניצחון חשוב לא במשחק גדול של ריבר בכלל
יאללה 3 נק’
חוץ מהניצחון של ריבר היו עוד 2 משחקים אתמול.
מונטריי ואינטר סיימו ב-1-1.
סרחיו ראמוס מיודעינו שעושה קריירה מוצלחת במקסיקו העלה אותה ליתרון ולאוטרו השווה לאינטר עוד לפני סיום המחצית הראשונה.
יתר המשחקים:
פלומיננסה 0-0 דורטמונד
אולסן 1-0 סאנדאונס
כל ששת הדרום אמריקאיות לא הפסידו בסיבוב הראשון.
היום:
19:00 מנצ’סטר סיטי- וידאד קזבלנקה
22:00 ריאל מדריד-אל הילאל
1:00 פאצ’וקה- רד בול זלצבורג
4:00 אל עין- יובנטוס
אם כבר לראות משחקים של הטורניר הזה, אז של מועדונים שבאמת יש להם על מה להילחם פה, כמו פורטו נגד אינטר מיאמי שמתקיים כרגע.
גם אחרי שמסי הוביל קבוצה חצי מקצוענית לניצחון על אימפריה אירופאית טובה פי עשר ממנה - אני עדיין חושב שמדובר בטורניר זניח ומיותר
אבל פייר, הופתעתי מאוד לטובה מהיכולת שלו. אולי אפילו לא יתבזה במונדיאל, מי יודע..
ממש לא ברור לי למה. בניגוד לאחרים אתה עוד רואה משחקים של אינטר מיאמי.
כי אני רואה משחקים גם של נבחרת ארגנטינה.
אני לא זוכר מתי הוא היה כשיר בנבחרת ארגנטינה לאחרונה.
דיברנו כבר על עניין האינטנסיביות, אבל אם הוא מגיע כשיר - למפעל כזה של 7-8 משחקים, עדיין מדובר בשחקן טופ 5 בעולם.
אתם יודעים איך זה שיש סרגל מאמץ למשך עונה נתונה? למסי יש סרגל מאמץ למונדיאל.
כבר אחרי הגמר של 2022 היה ברור לי שאם ארחנטינה תמשיך להיות רלוונטית ולפחות תתן הופעה טובה בקופה, מסי יעשה את הכל בשביל להיות גם במונדיאל הבא.
ואני מאמין בזה עוד יותר עכשיו. אז הוא לא מתאמץ יותר מדי במשך עונה שלמה, אלא מפזר את המאמץ על 3.5 שנים.
מסי, טכנית, הוא עדיין טופ 5 בקלות בעולם. וטופ 1 אם היה לו כושר גופני של מסי של לפני כמה שנים.
הוא לגמרי יכול לטייל גם בעונה הבאה, עד חודשי ההכרעה, אולי יעבור לברסה או קבוצה אחרת שתקבל אותו למשך כמה חודשים, ייכנס לכושר תחרותי כדי לתת עוד טורניר אחד אחרון.
ארחנטינה הנוכחית הרבה יותר טובה ובוגרת מהאלופה של 2022, אז הוא לא צריך לעבוד כל כך קשה. הוא יכול גם לעלות מהספסל והחבר’ה יהיו שמה בשביל לחפות על הכושר שלו.
מסי עומד לפני עונה שלישית(?) במיאמי, איך הקבוצה הזו לא הצליחה לסדר שם כמה שחקנים יותר טובים מהריג’נים האמריקאים האלה? איזה בלם, משהו.
באולפן לפני המשחק אמרו שזה בגלל שמסי והחונטה שלו תופסים את מירב הסכום של המשכורות ולכן לא יכולים להביא עוד שחקנים סבירים בגלל תקרת השכר. עד כמה זה נכון? @Shusaku
אבל זה ברור שמסי הלך לשם בשביל פנסיה כיפית עם חברים. אם היה רוצה קבוצה תחרותית לא היה עובר לארה״ב.
ואת החופשיות האלה הוא יכול להמשיך לתקוע לכל שוער גם בגיל 60.
טוב שלשום/אתמול לא עדכנתי אז נתחיל מזה:
מנצ’סטר סיטי- וידאד קזבלנקה 0-2
ריאל מדריד-אל הילאל 1-1
פאצ’וקה- רד בול זלצבורג 2-1
אל עין- יובנטוס 5-0
והלילה
במשחק שבמקור היה המייצג של הטורניר הקודם בוטאפוגו אלופת דרום אמריקה ניצחה את אלופת אירופה פאריס סן ז’רמן 0-1 משער של איגור ז’סוס שכבר בכדורגל במפרץ, חזר לבוטאפוגו וזכה איתה בשנה האחרונה בהכל, בוטאפוגו בראשות הבית.
אינטר מיאמי עם ניצחון יוקרתי עם חופשית יפייפה של מסי מנצחת 1-2 את פורטו ושמה את עצמה במפתן לשלב הבא.
בנוסף:
פלמיירס ניצחה 0-2 את אל אהלי
אתלטיקו מדריד עם ניצחון 1-3 על סיאטל סאונדרס
היום:
19:00 בנפיקה- אוקלנד סיטי
21:00 פלמנגו- צ’לסי
1:00 LAFC- אספרנסה
4:00 בוקה ג’וניורס- באיירן מינכן.
בוטאפוגו מברזיל מנצחת את פסז’, אבל סימאונה מפסיד ובוכה על פערי התקציב.
מחזור וחצי של שלב הבתים מציג לנו בינתיים טורניר מאוד מעפן, ועם זאת - יש פה כמה וכמה הפתעות.
בבית א’:
הניצחון של אינטר מיאמי טורף את הקלפים וכנראה שולח את פורטו הביתה. תיקו במחזור הסיום בין פלמיירס לאינטר מיאמי יעלה את הקבוצות (בסדר הזה) לנוקאאוט, דבר שלא רע בכלל לאמריקאים, כפי שתכף נראה. ניצחון של כל אחת מהקבוצות יבטיח לה את המקום הראשון, ויסכן מעט את העלייה לנוקאאוט של הקבוצה השנייה. פורטו ואל האלי יצטרכו לנצח במחזור הסיום ולקוות שהקבוצה שאיתה יצאה בתיקו במחזור הראשון תפסיד, כדי שיוכלו לעקוף אותן על הפרש שערים.
בבית ב’:
הניצחון של בוטאפוגו על פסז הוא אולי הפתעת הטורניר. אותה פסז שכבשה 9 שערים בשני המשחקים האחרונים שלה, מול אינטר ואתלטיקו הקשוחות. תיקו בין בוטאפוגו לאתלטיקו מדריד יעלה את הברזילאים מהמקום הראשון, ואת הצרפתים מהמקום השני, בדיוק כמו ניצחון של הברזילאים. ניצחון של אתלטיקו מדריד יצור בית משולש של 3 קבוצות עם 6 נקודות, ויעלה את פסז מהמקום הראשון על הפרש שערים. במקרה כזה אתלטיקו יצטרכו לנצח בהפרש שני שערים כדי להשוות את המאזן ואז הם יעלו על זה שהם כבשו יותר.
שמינית בית א’ מול בית ב’:
כל עוד הברזילאים לא מפסידים לאתלטיקו, הם יסיימו ראשונים בבית וישלחו את המנצחת בבית המקביל לשחק נגד פריז. בהינתן העובדה זה יתרון משמעותי - אני לא רואה את אינטר מיאמי מנסה לנצח את המשחק שלה (היא גם ככה לא מסוגלת), מה שהופך את המשחק הזה למיותר לפלמיירס וגורם לכך שסביר להניח נראה הרכבים שניים של שתי הקבוצות, על מנת לתת מנוחה לשחקנים הבכירים. יום לאחר מכן פסז ירמסו את סיאטל, וה-משחק של שלב הבתים יהיה בוטאפוגו-אתלטיקו. בהצלחה לברזילאים.
בית ג’:
אם נצא מנקודת הנחה שבאיירן תנצח את בוקה אז אנחנו מגיעים למחזור הסיום כשבאיירן מבטיחה את המקום בשלב הבא, ובנפיקה שתתייצב מולה - חייבת לפחות נקודה (כי בוקה תרמוס את אוקלנד). ניצחון בווארי היום ככל הנראה יגרור תיקו משעמם במחזור הסיום כיוון ששתי הקבוצות ירצו לשמור כוחות לנוקאאוט. הפתעה כלשהי של בוקה היום תטרוף את כל הקלפים, ועוד עלולה לשלוח את באיירן הביתה כבר בשלב הבתים. נחכה ונראה.
בית ד’:
פלמנגו וצ’לסי יעלו מהבית הזה די בוודאות, כשהברזילאים צריכים רק תיקו במחזור הסיום כדי להבטיח את ראשות הבית, ומולה תתייצב לוס אנג’לס שכבר איבדה סיכוי להעפיל. צ’לסי יצטרכו לא להפסיד לטוניסאים כדי להעפיל מהמקום השני וזו תהיה הפתעה ממש גדולה אם זה אכן יקרה.
שמינית בית ג’ מול בית ד’:
הבלגן בבית ג’ הוא זה שיכריע מי תהיה ראשונה ו"תזכה"(?) לפגוש את צ’לסי ומי תסיים שנייה ותפגוש את הברזילאים. תכלס? אני לא יודע מי הגרלה יותר טובה כי צ’לסי אולי שם גדול אבל הם די פחונים. אם באיירן ינצחו היום אז אני מניח שבנפיקה ובאיירן יעבירו את הזמן במחזור האחרון כדי להעפיל בשקט.
גם בבתים ה’, ו’ ו-ח’ ראינו ראינו כמה הפתעות כשאינטר, דורטמונד וריאל לא ניצחו את מונטריי, פלומיננסה ואל-הילאל בהתאמה. ועם זאת, שוחק שם רק מחזור אחד וסביר ששלוש הקבוצות יתאוששו בהמשך.
בית ז’ הוא שיעמומון ענק כשיובה וסיטי יגיעו למחזור הסיום כששתיהן עם 6 נקודות ושתי האחרות עם 0.
אז זה לא, תהנו
חחח, מזכיר לי את המשחק ביורו שהפסיקו בגלל גשם כבד.
הפרשן הסקוטי ששידר יצא מדעתו.
כל הכבוד לאוהדים היפנים הם נראים מעולה, גם נגד ריבר עודדו יפה
איכשהו שוב קפץ לי יום אז נסכם זריז
משחקי יום שישי:
בנפיקה 0-6 סיאטל
פלמנגו 1-3 על צ’לסי
LAFC 0 אספרנסה 1
בוקה ג’וניורס 2-1 באיירן מינכן
המשחק של בוקה ובאיירן היה היחידי בשלב הבתים שהיה סולד אאוט מראש, אוהדי בוקה הביאו כמות מדהימה של קהל למיאמי.
משחקי יום שבת:
ממלודי סאנדרס 4-3 דורטמונד
ארווה רדס 2-1 אינטר
פלומיננסה 2-4 אולסן
ריבר פלייט 0-0 מונטריי
ריבר פלייט הביאה 35 אלף ארגנטינאים לאיצטדיון בלאס אנג’לס בצד המערבי של ארהב ללא טיסה ישירה שזה מדהים.
לצערי גם שליטה אבסולוטית של 18 בעיטות לשער ו-6 למסגרת לא הביאו שער הניצחון המיוחל.
היום:
19:00 יובנטוס- וידאד קזבלנקה
22:00 ריאל מדריד- פאצ’וקה
1:00 רד בול זלצבורג-אל הילאל
4:00 מנצ’סטר סיטי- אל עין
איזה מוזר לשמוע את הפרשן (למשל במשחק של סיטי הלילה) “שער מספר 32 של הלאנד העונה”, ואתה כזה “רגע, אבל זו עונה חדשה, לא?”
מבין שבמקורות הסטטיסטיים יש יישור קו שזה המשך של העונה הקודמת. שזה כנראה הדבר היותר סביר, פשוט עבור חלק מהקבוצות זו ממש במובהק קדם עונה של עונה חדשה, כשהחתימו שחקנים והחליפו מאמן, והאמת כנראה בשביל כל האירופאיות זה מחליף את הקדם עונה בכל מקרה.