בבילד מדווחים כי ג’מאל מוסיאלה שבר את עצם השוקית וניזוק ברצועות הקרסול. מוסיאלה צפוי להיעדר 4-5 חודשים.
אנזו מרסקה במסיבת עיתונאים אתמול לקראת המשחק של צ’לסי נגד פלומיננזה: “שיחקנו 63 משחקים העונה! קבוצות אירופאיות מגיעות לתחרות הזו בצורה שונה מקבוצות דרום אמריקאיות (כולל פלומיננסה), ששיחקו פחות משחקים. התנאים שונים…”
עיתונאי ברזילאי עונה לו: “אבל פלומיננסה שיחקה 70 משחקים העונה - באותה תקופה כמו המועדון שלכם.”
למרסקה לא היה מה לענות לו…
כמות משחקים העונה
צ’לסי - 63
פלומיננזה - 70
גודל הסגל הרחב
צ’לסי - 46 שחקנים
פלומיננזה - 36 שחקנים
ההבדל היחידי זה שצלסי על פניו בסוף העונה שלה ותחילת החדשה, ופלןמיננסה באמצע העונה, בדרום אמריקה משחקים מפברואר עד סוף נובמבר
מביך מאוד של מרסקה, זה מראה כמה האירופאים מזלזלים בדרום אמריקאיות ולא עוקבים.
וההבדל היחידי הזה גם הופך את מרסקה לצודק לגמרי..
אפשר לשחק עם המספרים ולהציג את זה כאילו הברזילאים שיחקו יותר מצלסי אבל בתכלס מאז מהפגרה האחרונה שלהם וההזדמנות שלהם להתאושש (פברואר) הם שיחקו 41 משחקים (gpt) לעומת ה63 של צ’לסי.
דובר כאן מספר פעמים לגבי החשיבות של הטורניר הזה. אז הנה, אנחנו פחות מ-3 שעות משריקת הפתיחה למשחק חצי הגמר מול מי שנחשבת היום לקבוצה הטובה בעולם, ואני יכול לספר לכם שאני מתרגש בדיוק כמו לפני משחק בשלב אקראי בגביע המלך מול אייבר.
חוץ מכמות אבסורדית של כסף אין בטורניר הזה כלום.
אותי המפגש מול פריז מרגש, אני מחכה לו מיום שבת. אכן אם המשחק היה מול פאצ’וקה זה היה אחרת.
מה שכן, מזג האוויר מעיב עליי גם ממושבי בספה בסלון. מלבד תנאי הצילום הפחות פוטוגניים, אלו לא תנאים למשחק כדורגל. זה באמת הורס.
אמנם הרבה דברים השתנו בגלל התאריכים המוזרים של הסופרקאפים המקומיים, אבל אם מתייחסים לטורנירים בסדר הנכון, פסז’ בקצב לשבור את ה-6 תארים מלאים ב’‘שנה קלנדרית’'.
הם לוקחים את הטורניר הזה בלי תחרות.
כאוהד ריאל, אין יותר מדי מה להגיד על ערב כזה.
אבל יש נקודה אופטימית אחת - אנחנו שמים את הסטמפה הסופית על כדור הזהב של דמבלה, על אפם ועל חמתם של הכחולים אדומים…
אם ניצחון מולכם שווה כדור זהב, אז צריך לתת ללאמין 4, לא?
מה שכן, יאמר לזכות מסי שהוא הפך את אינטר מיאמי הקטנה לקבוצה בגדול של ריאל מדריד. מרשים.
- לא רואה מי יעצור את פריז מלזכות 3 פעמים רצוף באלופות.
- זו הקבוצה הראשונה שאני רואה ומרגיש שיש פה משהו מפחיד ברמת הפפ טים בשיאו.
- שונא את המועדון אבל מת על הקבוצה. כל הקרדיט ללוצ’ו העצום.
- אני פחות עצבני על צ’ולו בגלל ה4 0 מולם. הם פשוט בפלנטה אחרת.
- תענוג לראות את טיבו המכוער מושפל כל כך. הלוואי שהיינו מצליחים להשפיל אותו במטרופוליטאנו.
- נונו מנדש זה שחקן לפודיום כדור הזהב בעולם מתוקן. ביום שהוא שוב ישחק מול יאמאל הוא שוב פעם ישמיד אותו. בקלות.
שלוש קבוצות אירופאיות נתנו עונה גדולה. מסיבות שלא קשורות לכדורגל שלהן העונה, הוחלט ששתיים מהן לא ישתתפו בטורניר הזה. התוצאה - השלישית מטיילת לעבר הזכייה בו.
אני קראתי איפשהו שהשתתפות בגביע העולם למועדונים היא על פי ההישגים מ-2021. אם המידע שגוי אז מחילה. ואם לא זה סותר את התזה שלך. זה כן מתכתב יחסית עם ברצלונה (שתי הדחות בשלב הבתים) ועם ארסנל, לגבי ליברפול שעשתה גמר ורבע גמר בזמן הזה - וואלה אין לי מושג.
דברים דומים שנאמרו על פריז סן ז’רמן נכתבו גם על מנצ’סטר סיטי ופפ גווארדיולה עוד לפני הטרבל שלה ובטח שאחריו. הרי גם להם יש ארנק בלתי נגמר והמאמן אוהב לבצע רכש. אמרו גם על באיירן מינכן של האנסי פליק שהרי בכל שנה האליפות המקומית כבר על השולחן וצריך להתאמץ רק באירופה. גם על ליברפול של יורגן קלופ. צריך סבלנות. עשר דקות גרועות באירופה ואתה בחוץ. הם ראויים לכל מחמאה על החודשים האחרונים אבל סבלנות..
אם ברצלונה של פפ לא עשתה שתי זכיות ברציפות בליגת האלופות עם השלישייה האדירה ועם סגל טוב לקח לה שלוש שנים אחר כך לעשות גמר נוסף אז..זה קשה ממש
מזה הוחלט מנסיבות שלא קשורות לכדורגל שלהן העונה.
היה קריטריונים מאוד ברורים להשתתפות בטורניר הזה שההגרלה שלו בכלל נערכה בקיץ הקודם והוא כולל את ההישגים של שנים 21, 22, 23, 24.
פאריס בטורניר הזה לא כי היא זכתה בליגת האלופות של 25.
בארסה לא בטורניר הזה כי מ-24-21 היא הייתה די חרא
אם בארסה תחזור באמת לגדולתה בשנים של 28-25 היא תשתתף בטורניר של 29 וכך גם אחרות.
ענית לעצמך
תראו, השיטה שבוחרת קבוצות לטורניר הזה גרועה מאוד. זה לא חדש וכבר כתבתי על זה.
בהודעה היום בסך הכל דיברתי על התוצאה הבלתי נמנעת שזה הוביל אליה, בטורניר הנוכחי.
טוב קשה להאשים אותי שפספסתי, לילה קשה, מעט שעות שינה וכדומה. אם הבחירה הייתה נתונה בידייך היית מעדיף שברצלונה תשתתף - כמובן שיש סכום כסף משמעותי והזדמנות לזכות בתואר ולנצח עוד קבוצות גדולות, או שאתה מעדיף את המנוחה של השחקנים, “נגעל מהפורמט” ומהמסביב וחושב שתהיה לכך השלכות קשות במהלך העונה - נניח עייפות שתתפרץ בהמשך או פציעות? ראפינייה נח, לאמין ימאל ששיחק מעל 60 משחקים העונה נוח, ז’ול קונדה..
דבר נוסף - כל עוד זה מתבסס על הישגים ספורטיביים ולא חלטורה אחרת אז זה אולי לא ‘וואו’ אבל זה סביר. גם הדירוג בליגת האלופות מתבסס על כמה שנים.
ליברפול בהחלט חסרה בטורניר הזה וגם ברצלונה, לגבי ארסנל זה בסדר שהיא איננה לדעתי - עדיין בגדר קבוצה סתמית במובן מסוים.
חשבתי שהטורניר הזה הוא קוץ בתחת, מבחינת ריאל מדריד לדעתי למרות הסיום הכואב - הרווחנו את גונסאלו גארסיה אולי - וזה היה בסדר. האצת התהליך, ועוד קצת לוקה מודריץ’.
זה חצי הישגים וחצי חלטורה.
החלטורה היא שבאירופה הגבילו למקסימום 2 קבוצות לכל מדינה. זלצבורג לא הגיעה ליותר הישגים מבארסה או ליברפול או ארסנל, אבל היא השתתפה בטורניר.
בדרום אמריקה לא הגבילו, וראינו 4 קבוצות מברזיל שעשו טורניר מצוין.
חלטורה נוספת קטנה יותר היא שבאירופה בשביל הדירוג לקחו נקודות מכל המפעלים האירופאים, לא רק מליגת האלופות.
המאצ’אפ הכי מעניין בעולם הכדורגל כיום - בארסה פריז, נמנע מאיתנו, לצערי אוהדי הכדורגל הניטרליים (ולצער אוהדי ריאל שהיו שמחים לראות את בארסה מקבלת קצת בראש). אבל עם כל הכבוד (ובאמת יש כרגע כבוד אל הקבוצה הטובה שפליק בנה אצלכם), לא נראה לי שמישהו חושב שההגנה הבינונית שלכם הייתה מצליחה לעמוד בעוצמות של פריז. גם בקישור, אני בספק אם הם היו עומדים בקצב של השלישייה הדינמית של פריז.
וליברפול - ראינו שלא כל כך היה להם מה למכור מול פריז בשמינית, וזה עוד היה בתחילת הדרך של פריז, מאז פריז רק התקדמה, וליברפול קצת פחות.
אני גם ממש לא מסמפט את הקבוצה של הקטארים, אבל הכדורגל לא מתעניין במוסר, וכשבונים קבוצה טובה, עם מאמן טוב, שיש לו דרך - יש תוצאה בהתאם. עוזר מאד הגיבוי האין סופי של הכסף והקשרים עם UEFA המושחתים, שמעלימים עין מהפיירפליי.
הם הצליחו לשים כמעט בכל עמדה את אחד מהטופ 5 (או טופ 10) באותה עמדה בעולם (חוץ מהבלמים, שגם מצוינים), ואת כל זה הפכו לקבוצה מאומנת מאד. יהיה מאד קשה להתחרות בהם בעונה הקרובה, כל עוד הם ימשיכו לשמור על השלד העיקרי בריא, ולהביא מחליפים על רמה. הבעיה היא שהם משחקים בליגה גמורה, אז יש להם את הפריבילגיה להשקיע את כל המאמץ בליגת האלופות, בשונה מהספרדיות והאנגליות…
אגב, אחרי עוד יום של משחק לחץ גדול של דמבלה והגנה בעמידה של אמבפה, אי אפשר שלא להיזכר שוב:
https://x.com/AnabellaMarvy/status/1943047247111032943
לוצ’ו זה מלך.
אגב דמבלה - הרכש שלו נראה בדיעבד כסיפור שונה לחלוטין מקוטיניו וגריזמן שהוא מקובץ איתם (מסיבות מובנות). השחקן של היום שווה את הסכום המשוגע ששולם עליו אז (בהנחה שזה ימשך עוד עונה-שתיים-שלוש כמובן). גם ההתעקשות של צ׳אבי עליו נראית עכשיו באור הרבה יותר חיובי. כמובן שצ׳אבי וקודמיו היו גם חלק מהכשלון לאפס אותו.
אני נוטה שלא להסכים, אבל דווקא מהכיוון ההפוך:
דמבלה שחקן כדורגל מצוין, אבל כך גם קוטיניו וכך גם גריזמן. אם כבר, הם היו יותר מוכחים ממנו בזמן הרכישה. הבעיה מעולם לא הייתה, בעיניי, שהם שחקני כדורגל לא טובים.
for the record גם צ’אבי זה מלך