טריקים של מבוגרים - הת'רד הגזעי של טוטאל פוטבול

אילוסטרציה: משתמשי ספורטאנטר בעבר וטוטאל פוטבול בהווה:

שלום כולם!

בעקבות הדיון המקביל על נוסטלגיה, זיקנה ותובנות של כרסתנים הייתי שמח להשכיל מנסיון החיים של כולכם!

מה הופך את חייכם כמבוגרים לקלים? מה הlife-hacks שלכם?

מכונת לחם מומלצת? שואב-שוטף משוכלל? מקפיאים מנות בפריזר? פותחים את הבוקר במקלחת קרה? מגה גלופלקס?

הייתי שמח ללמוד מחוכמת ההמונים כאן.

עד 120 חברהלך!

טוב, ננסה להתחיל בתקווה שתהיה זרימה.

יש לנו רובוט ניקוי דביל שנתקע בדברים, לא מצליח למצוא את עמדת הטעינה וספק רב אם מצליח בכלל לנקות משהו.

למישהו יש המלצות / דיסהמלצות?

אני לא יודע באשר לרובוט ניקוי, אבל קנינו לאמא שלי שואב שוטף (סוג כלשהו של דרימי, שהוא מקבילה סינית לטינקו) ומאז הבית אצל אמא שלי אחרי שהנכדים מגיעים נקי 15 דק אחרי שהנכדים הולכים. יש לי חבר, מרוקאי, שלא מוכן לוותר על דליי מים והוא ניסה את כל הסוגים ואמר לי שכולם לא טובים - ובאמת הבית שלו מבריק תמיד, עם זאת הבית נהיה פשוט נקי ובמהירות אחרי שכמה ילדים חמודים ממיטים הרס ולכלוך במיוחד כשהם אוכלים.

לטעמי מכשיר חובה בבית עם ילדים לשמירה על שפיות אחרי הסערה, וכאדריכל, כיום אין מצב שאתכנן מטבח/חדר שירות בלי נישה מתאימה לבחור.

קניתי שואב שוטף של רובורוק, בתקווה שיוריד ממני את השטיפה של הבית. הדבר הזה טוב רק לרענון, אם יש כתמים קטנים על הרצפה וכל מיני פירורים ואבק שמצטבר כשהחלונות פתוחים. שטיפה ממש הוא לא יכול להחליף. אם יש לך ילדים שעושים בלאגן וכתמים קשים אז זה לא פתרון טוב עבורך. בכללי אני חושב שזה צעצוע חמוד שלא שווה את המחיר.

דן אני ממש מופתע מזה שהשואב אצלכם עושה את העבודה. אצלי הוא בקושי עובד.

חלומות שניתן להשיג במציאות. לא מה שמראים בסרטים, כל האמריקן דרים למיניהן.
אני בגדול אדם מאושר כי השגתי בחיים את מה שחלמתי עליו, ואני חי את החלום כבר כמה שנים טובות.
גם לא אכפת לי מההצלחות של אחרים. שיהיה לכולם יותר ממני, אני מרוצה ממה שיש לי.

אם היית שואל את אישתי, זה תיאור מדויק שלי. לא שאני מסכים.

יש לי רומבה i3 . גם טיפש, אבל עושה את העבודה. יש אינסוף חלקי חילוף זולים באליאקספרס, שזה יתרון גדול בעיניי. גם הרובוט הבא יהיה רומבה, לא משנה כמה זולים המתחרים.

לייףהאק שלקח לי שנים ללמוד - כשאתה מתרגל למשהו איכותי, אתה לא יכול לרדת חזרה. אם קנית עכשיו טלויזיה איכותית, בחיים לא תוכל לצפות בטלויזיה גרועה. זה יציק לך בעין.
וככה זה בכל דבר. עבודה, אישה, רכב, דירה, כל דבר. אז גם אם יש לך עכשיו כסף לשדרג משהו, קח בחשבון שתצטרך להיות משודרג כל החיים.

עוד כמה דברים ששיפרו לי את החיים, ולדעתי כולם יכולים להרשות לעצמם.

כלב
לא היו לי חיות בבית אף פעם, אבל לפני כמה שנים הילדה התעקשה על כלב.
הכלב שלנו הוא לחלוטין בן משפחה , הוא התינוק של כולנו. כולם אוהבים אותו והוא יודע להחזיר אהבה. זה בהחלט שיפר את האווירה בבית, כשיש לך מישהו שכל הזמן מוכן לשחק, לאהוב אותך בלי תנאים ובלי מצבי רוח.
הכלב שלי סופר חמוד, לא מנשיר שיער, אין לו ריח, לא דורש פעילות גופנית, מתאים לילדים קטנים ולדירות קטנות. ממליץ בחום, אבל רק גזעי. לא להתפתה לכל מיני “זה גזעי בלי תעודות” , זאת רמאות.
חפשו bichon frise , תבינו לבד.

קפה
בכל פורום של קפה כתוב שקפסולות זה זבל, צריך מכונה רצינית, עם לחץ מים , קליית פולים בדרגה ככה וככה, ועוד מונחים כאלה.
לי יש מכונות קפסולות פשוטה, והיא מוציאה אחלה קפה. מי שלא אניו טעם בקפה במיוחד, זה פתרון מעולה לקפה מהיר וטוב. הקפסולות יקרות, אבל אני יכול להרשות לעצמי קפסולה ב 2 שקל כל יום.
יש לי גם מכונת אספרסו קטנה ידנית ומטחנת קפה. משתמש בזה כשאני רוצה קפה חזק. זה מוציא קפה יותר טוב מבית קפה סטנדרטי, כי אני קונה פולים טובים יותר וטריים יותר.

הליכון
לא עשיתי שום ספורט שנים. הרופא אמר שאני חייב.
אבל אני לא רוצה ללכת לחדר כושר, אני לא צריך שרירם, אני צריך סיבולת לב - ריאה.
אני החלטתי שכשאני רואה משחק כדורגל, אני יכול לעשות הליכון. אבל אין מקום להליכון רציני, ואני גם לא יכול לשים אותו באמצע הסלון מול הטלויזיה.
אז הפתרון שלי הוא הליכון מתקפל של walkingpad. הוא בהחלט עושה את העבודה, מזמן הצדיק את המחיר לעומת חדר כושר, ולא טופס כמעט מקום.

דגים ובשרים
אני קונה רק טרי , מחלק למנות ומקפיא. מפשיר לפי הצורך.
מצאתי שזה הרבה יותר איכותי וטעים מלקנות קפוא. לא יודע למה, הרי במפעלים יש שיטות של הקפאה מהירה שאמורה להיות טובה יותר, אבל לא.
אני מקפיא גם לחמים ופיתות, ומפשיר במיקרו, אבל זה קצת הורס. אני עושה את זה כי אנחנו לא אוכלים הרבה בצקים.

מכשירי חשמל מחברות שהן לא מיינסטרים
יש לי מקרר ענק של הייסנס. קניתי כי היה בגודל שרציתי , מחיר מעולה , חברה ידועה ולא מדבקה, נראה טוב ו 3 שנים אחריות מלאה.
משהו נדפק בו, ולקח לי זמן למצוא מישהו שמוכן לתקן. רובם לא רוצים להתעסק עם מכשירים שהם לא מכירים.

קודם כל הרשה לי להחמיא - באמת תרד על הכיפאק

אני עם ה- roborock ומבסוט ממנו ממש. אבל הרובוטים האלה יודעים לנקות את הנקי, לא להחליף את הסמרטוט. השטיפה זה כמו לקחת נייר סופג לח ולהעביר בעדינות בבית. יותר כמו ניקוי אבק.

הבסיס שמשנה באמת הוא אמנם לאכול, לישון, לעשות ספורט וכו׳ אבל אני לגמרי בנאדם של הפרטים הקטנים:

שנייה רגע, אני הולך לעשות מתיחות כי אני מרגיש את הגב תחתון

חזרתי.

מברשת סיליקון למקלחת. כל החיים הייתה את ההמלצה על הליפא האלמותית, אבל היא מאגר חיידקים בלתי נדלה ולכן ויתרתי. זה סוגר את הפינה - היגייני ומנקה:

מכשיר ניקוי על אדים - אזורים בבית כמו מטבח ושירותים שיותר קל ויותר היגייני לנקות עם זה, בטח אחת לכמה זמן. מבחינתי, זה היה eye opening

@dmitrys הזכיר קפה. שנים שתיתי רק אספרסו אבל מאז שעברתי לפילטר החיים שלי מאושרים יותר. הבוקר הרבה יותר נסבל בזכותו

צמחים - לאחרונה נכנסתי לסיפור הזה של צמחים למרפסת ולבית וזה עושה לי ממש נחמד. הן צמחי תבלין והן נוי.

וואו, כשראיתי את ההודעה הראשונה של אוריה הייתי בטוח שאני הולך לכתוב איך אני משמר את האהבה והמשיכה לכדורגל אחרי כל השנים האלה ואיך כל הראייה שלי השתנתה.

אמרתי שאני אכתוב בהזדמנות כשיהיה לי זמן. אני חוזר ומגלה דיון על שואבי אבק :rofl: :rofl:

בא לך להרחיב?

קפה מפילטר זה טעם אחר. הקלייה בדרך כלל הרבה יותר בהירה כי המטרה שלה זה להוציא את הטעמים הטובים של הקפה, בניגוד לגישה ה׳איטלקית׳ שמחפשת את הטעם השרוף והאינטנסיבי של האספרסו.

מנה היא בדרך כלל באזור ה 250 מיליליטר ככה שזה גם הרבה יותר כיף לשתות, לדעתי, כי זה לא שלוק קטן. בחורף שתייה חמה, בקיץ אפשר לשים על קרח.

זה יכול להיות טעם נרכש (לא אצל כולם), אבל הטעמים שאתה מתחיל לשים לב אליהם אחרים לגמרי ולרוב האנשים קשה לחזור לאספרסו.

זה יכול לבוא במכונה פשוטה (כמו בתמונה) ועם קפה שאתה קונה בסופר. לחילופין, להצטייד בקפה שהוא יקר יותר (נקרא speciality coffee) אשר כמעט תמיד נעשה ידנית עם מה שנקרא v60 שאליו בדרך כלל יצטרף קומקום שיש לו צוואר ארוך ומשקל (לא חובה, בטח לא להתחלה). משם יש כל מיני עזרים שנחמד להתעסק איתם.

מה החלומות שלך, ובאיזה שלב בחיים הגדרת אותם?

אני לא שותה קפה בבוקר, וכמעט בכלל. קם מוקדם, ילדים עבודה תובענית וכו’, לרוב גם הולך לישון מאוחר (קורבן נוסף לעומס המשחקים בכדורגל האירופאי). מה הקטע של קפה? הייתם מעדיפים בלי? זה הפך לצורך בסיסי בגלל ההרגל, או שזה באמת משדרג לכם את הבוקר?

התרומה הצנועה שלי לדיון:

• רובוט - רובורוק בן כמעט 6 שנים. החיסרון הגדול הוא התחזוקה - ריקון/ניקוי שיערות אחרי כל שימוש. בקרוב נשדרג לאחד שיודע לרוקן את עצמו ולנקות לבד את הסמרטוט, אעדכן
  • הרשמה לספרייה- הופתעתי ממש לטובה מההיצע, כמעט כל מה שאני מחפש נמצא שם. מעבר לכך, אני הולך עם הבת שלי (3.5) פעם בחודש, והיא ממש נהנית לבחור ולהחליף ספרים, ואני מספיק לקרוא בסביבות השני ספרים בחודש בנסיעות רכבת לעבודה.
    זה בא גם אפליקציה לא רעה - ליבי. ההיצע מוגבל יותר.
  • חופשות (בארץ) - לפריבילגים בלי בעיה של ימי חופש - רק אמצע שבוע. לא סופש, חגים, חופש גדול וכו’. אנחנו לבד במסלולי טיול וכו’.

וואו, תודה כולם! @whykds @dmitrys אתם בינתיים מובילים כאן בתחרות המבוגר המצטיין על שם לוקה מודריץ’ , הזוכה המאושר יקבל שישית בקבוקי סודה מתנת טוטאל פוטבול! :old_man:t2::trophy:

אל תיקח לנו את הסם של הסאחים!

אני שותה קפה מגיל 14, לא מכיר את עצמי בלי. בדומה לסיגריה הקפה זה מעין טקס קטן שמכריז על הפסקה וזו האופציה הכי זולה וסבירה לשבת “בחוץ” מבלי להוציא המון כסף.

אני לא מפונפן כחבריי פה לת’רד, קפה שחור בבית וקפוצינו בחוץ. בעבודה נס קפה. אין לי מושג למה. הקפה הכי טעים ששתיתי בחיי היה מאקינטה בניס (צרפת, אבל בתכלס מחוז חצי איטלקי) באמצע עבודה בחווה אורגנית, אבל אני לא באמת מבין בזה כלום. הקפה פילטר שלהם גם מעולה, משהו שלא נתקלתי בו בארץ.

פעם ראשונה בת’רד שאני באמת מקנא עם כל הכבוד (ויש) לגאדגטים המשוכללים כאן. ברכבת ניסיתי מאוד לעבוד על הלפטופ אבל זה דורש טריטוריאליות ברמה של כלב כנעני.

ההאק הצנוע שלי זה אודיבל לספרים ואפליקצית שמע למאמרים. זה לא יכול להחליף לגמרי את הדבר האמיתי, אבל עדיף עשרות מונים על פני פודקאסטים ואפשר לשטוף כלים תוך כדי.

מקינטה היא נהדרת גם כן. דומה מאד לפילטר במובן שאין שתי מקינטות שיוצאות לך בדיוק אותו דבר וגם במובן הטקסי. תנסה לחזור לזה.

קפה שחור זה מעולה, מביאים לי כשבאים לבקר.

אולי בגלל שאתה מבוגר :stuck_out_tongue:

גיל 25 ככה. כשהייתי סטודנט עני חסר כל ואמא שעובדת קשה בניקיון כדי לפרנס אותי ואת עצמה.
החלומות היו להכיר אישה שאוכל לעשות איתה משפחה, לגדל ילדים, שהילדים יהיו טובים.
בנוסף, קריירה בהייטק, דירה משלי במקום טוב, רכב (אף פעם לא היה לי, וגם לא היה כסף לעשות רישיון) , ללכת לסופר ולמלא עגלה במקום ללכת לשוק בסוף היום ביום שישי. שאמא לא תצטרך לנקות בתים של אחרים עוד.
השגתי את כל זה למעט מספר הילדים. יש לי שתי בנות, אבל רציתי יותר.

תשמע דימה, ההודעות הקודמות שלך היו נפלאות מבחינת הדיון עצמו. פה אתה כבר ממש מתחיל לרגש.
שאפו.

יש לי ‘‘בעיה’’ עם קפה. אני נורא אוהב.
אני בעיקר חסיד של קפוצ’ינו/הפוך/לאטה(איך שתקרא לזה) כי אני אוהב את השילוב הסמיך של אספרסו וחלב מוקצף. אבל לאחרונה מתעורר בי החשש שאני מתמכר לזה כמו קינוח. וגם מגדיל את הכוס כדי להאריך את החוויה.

לפעמים אני גם צריך רק את הקפה(בלי חלב), אבל אספרסו זה נורא קצר ואספרסו ‘‘מוארך’’ זה לא חוויה הכי ‘‘מרגשת’’ לומר את המעט.

יצא לי לצפות במקרה בכמה וידואים שעשו הייפ לפילטר, אבל יש לי טיפה חשש מכמות הקפאין, וגם החוויה מארה’'ב לא ממש עשתה חסד עם הרעיון.

אולי ננסה בעתיד.

חלב מוקצף זה חלב עם אוויר, זה פחות סמיך מחלב לא מוקצף.
אני לא אוהב חלב מוקצף, וגם לא אוהב את הקצף מלמעלה.
מה שאני עושה, אני קודם שם קצת חלב בכוס, מחמם אותו במיקרו, ורק אז שם עליו אספרסו.
זה הפתרון שלי.
אני גם מרגיש שאני רוצה יותר ויותר קפה, אז אני מגביל את עצמי ל 3 ביום. שותה תה בשאר הזמן אם בא לי חם, או מים קרים.
פיתחתי טעם לתה איכותי בלי סוכר או “תה” צמחים. רויבוש, אולונג טי, מאצ’ה.

שם זה קפה ‘מהסופר’.
זה אומר שזה קפה של אחד הברנדים הגדולים שהוא בתכלס קפה מכל מיני מקורות שמייצבים אותו לטעם קבוע, תמיד קלוי מאד כהה.

Speciality coffee זה אומר שאתה שם יד על קפה שאתה יודע איפה הוא מגודל, על ידי מי, מאיזה זן הוא ומי קולה אותו. הקלייה כמעט תמיד תהייה בהירה הרבה יותר.

זה טעם די שונה

אחרי הרבה מאוד שנים שהתמודדתי עם מיגרנות שגרתיות וכאבי ראש, עייפויות ומה לא, לרופאים לא היה מושג מה להגיד ופשוט דחפו תרופות וסיסמאות מיותרות.

הרב לא עזר.

מה כן עזר? הפסקתי לשתות חם. הייתי בטוח שקפה חזק עושה אותי עייף בנוסף לעוררות זמנית. כששתיתי תה, זה גם עורר ועייף, אבל ידעתי שיש גם בזה קפאין.

עד שעשיתי ניסוי ושתיתי קצת מים רותחים בלי כלום. פתאום הרגשתי אותו דבר כמו כששתיתי קפה ותה.

ואז הבנתי, שזה מתקשר לעובדה הידועה שאני רגיש לחום, ושהיה ממושכת בשמש מעייפת אותי באופן קיצוני, וגם מים חמים באמבטיה על הראש מעייפים אותי.

מחודש יולי שעבר אני לא שותה קפה חם. חלה ירידה דרסטית בתדירות המיגרנות. כשכן היתה לי מיגרנה, שמתי לב ששתיתי מרק או משהו בסגנון.

בכל מקרה, עליתי לארבע כוסות קפה ואני בסדר גמור, פשוט שם בפריזר או קרח. יש קפסולות או מכונה בעבודה, ככה שהכמות מבוקרת.

מסקנה: לא למהר לקבל מה שרופאים אומרים. ולא רק בגלל המיגרנה, אצלי זה הוכח גם בעוד כמה דברים.

התרומה הצנועה שלי לדיון, מבחינתי אם זה לא אספרסו קצר כפול מפולים שנטחנו זה עתה ובלי גרגיר סוכר אז זה לא נחשב לקפה, במיוחד לא שילוב עם כל סוג של חלב.
לא שותה בבוקר על קיבה ריקה, כוס אחרי ארוחת בוקר ועוד אחת אחרי ארוחת צהריים.
במעל 95 בתי הקפה בארץ מגישים אספרסו די מגעיל, שותה רק בבית.
קפה ממקינטה אם הפולים נטחנו על המקום גם עובר, אבל בקושי.

הייתי שותה גם 5-6 דאבל שוטים, אבל לא ממליץ לאף אחד להגיע לשם, בקושי רב ירדתי בחזרה ל 2.