אם רק האנגלים היו מגלים איזה ‘‘תה’’ אתה שותה…היית מקבל באן לכל החיים.
אני אוהב תה, אז הדלקת אותי.
אור דיבר על החום, לא על קפאין. הוא כתב שגם מרק חם עשה לו בעיות.
אני משתמש בכלי הזה . ראיתי אותו בבית קפה באירופה והתלהבתי. אחרי השימוש , דופק קצת על דופן הפח והעלים נופלים פנימה. אחר כך שוטף כמה שניות בברז, וזהו. גם את הכף של מכונת אספרסו אני שוטף ככה.
מסכים בגדול, אבל יש תיונים ויש תיונים. ויסוצקי זה הכי זבל שיש , זה לא בר השוואה לשום דבר.
שלושת הטעמים האהובים עליי.
תה ירוק אולונג . עלים שאני עושה עם הכלי הנ"ל בתוך הכוס. מעולם לא שתיתי תה כזה בארץ. שם כפית לא שטוחה וזה מתנפח בתוך הכלי. עוד לא ניסיתי את הטעמים האחרים של החברה הזאת, אבל אנסה בהזמנה הבאה.
רויבוש . למי שלא מכיר, זה לא תה, זה צמח שגדל בדרום אפריקה. יש לו צבע חום כמו של תה שחור חזק, וטעם מתקתק מיוחד. אין קפאין ויש כתבות על סגולות רפאויות. אני מת על זה, ניסיתי בערך את כל המותגים של אייהרב, תיונים ולא תיונים, את זה הכי אהבתי.
תה שחור . ראיתי גם בארץ בסופרים רגילים. אלה תיונים עם טעם חזק, זה לא ויסוצקי.
את כל התה אני שותה בלי סוכר. מים חמים, מחכה כמה דקות, וזהו. עכשיו, תוך כדי ניסוי של המנעות משתיה חמה, מחכה יותר עד שיתקרר לטמפרטורת החדר.
כשהייתי ביפן, אהבתי את מאצ’ה טי. ניסיתי כמה מותגים, אפילו הזמנתי מיפן דרך איביי, שום דבר לא מתקרב למה שקיבלתי שם . ויתרתי, אבל אולי אנסה שוב בהזמנה הבאה מאייהרב.
אני לא אוכל סטייקים כמעט. משתמש במחבתות כדי להקפיץ משהו, ומה שאני קונה עושה את העבודה. כל אחד והשימוש שלו.
אם מדברים על תה, הגירסא שהייתה מועדפת עליי רק עד לפני כמה ימים לפני שהפסקתי, זרעי אניס ומקל קינמון, להשרות 5 דקות ואז מקבלים טעם מתקתק של ליקריץ, שתיתי פעמיים ביום למשך שבועות.
מסכים. סרמוני נחשב יחסית ברמה וזה גם זבל בעיניי, כולל הפירמידות. בעבר הייתי מזמין או מביא מאנגליה Twinings, שניתן למצוא בארץ (הייתי מזמין את הדברים שאין כאן) ו-Whittard. אין מה להשוות לויסוצקי ברמה, ומהם אני עדיין נהנה כשמזדמן, אבל תה עלים טעים גם מהתיונים שלהם בכמה סדרי גודל.
אני שותה רק תה ירוק אז אנסה את האולונג בפעם הבאה שאזמין משהו מאייהרב.
כשהייתי ילד המורה ליפנית הייתה פותחת כל שיעור עם כוס תה ירוק, ועד היום אני מנסה לשחזר את הטעם ללא הצלחה. זה בודאות לא היה מאצ’ה (וגם ניסיתי מאצ’ה בלי קשר). אם יצא לך לטעום שם תה ירוק אחר אשמח להמלצות ![]()
כמובן, אני לא שופט. רק ציינתי שזה כלי טוב.
עוד טיפ שלא כרוך במאמץ מיוחד אבל עושה שינוי גדול-
לקנות שקיות זיפ-לוק וכל דבר שנכנס למקפיא לשים בפנים, במיוחד בשר, לחם וגלידות. זה מונע חימצון ושומר על חומרי הגלם.
מורה ליפנית? איפה גדלת?
עכשיו כשכתבת את זה, אני לא בטוח שמה ששתיתי ביפן היה מאצ’ה. הנחתי שזה מאצ’ה כי זה מה שאני מכיר. זאת אבקה טחונה ירוקה עם מים חמים שמגישים בכל מסעדה בלי לשאול. שותים את זה גם כמשקה בתוך הארוחה, וגם אפשר לשפוך קצת על האורז וזה מוסיף טוויסט.
זה נראה כמו מאצ’ה שאני מכיר, אבל אם זה משהו אחר אני לא יודע להבדיל.
את אולונג גיליתי בסין. היה פינת קפה ותה בחדר במלון, והיו שם עיגולים מוזרים. הנחתי שזה סוג של תה או צמח אחר. שמתי עיגול כזה בכוס, הוספתי מים חמים ויצא משקה שנראה כמו תה ירוק. שתיתי קצת וזה היה מדהים. פשוט וואו.
הלכתי לקבלה של המלון עם עיגול כזה ושאלתי האם אפשר לקנות כמה. אמרו לי אי אפשר, זה רק לחדרים. שאלתי איך קוראים לזה, לא הבנתי מה הפקידה ממלמלת , ביקשתי שתכתוב לי וזה היה אולונג טי.
אני עושה משהו דומה, רק עם שקיות רגילות וסוגר עם קליפס פלסטיק.
גם מה שלא הולך למקפיא ונשאר באריזה פתוחה. אורזז, קמח, אצות, שמפיניון, מה לא.
אני מפנטז על מכשיר שסוגר בואקום. למישהו יש נסיון?
קניתי בשביל הסו ויד בעבר.
השקיות יקרות וזה כאב ראש לסגור כל דבר עם המכשיר הזה. רובם אני מאמין שיתייאשו מהר מאוד מהרעיון.
יש לי אחד בעבודה וזה הדבר המושלם. אבל הוא לא ביתי כמובן ועם כזה אין לי נסיון.
אל תתקמצן על מכשיר ראוי. אחרת זה מתיש ומייאש.
חשוב לדעת שהשקיות יקרות יחסית.
הטייק שלי על תה הוא שאני אוהב מאוד את כל הסוגים, לא חושב שאני מבדיל מאוד בין “איכותיים” לויסוצקי או וואטאבר אבל נהנה משניהם.
מה שאני אוהב במיוחד זה תה עלים כמו נענע ולואיזה אבל אני לא אוהב תה חם כאמור.
הטריק שלי- תמיד בקיץ אני מכין קנקן תה ממש חזק ומתוק (מלא דבש) ואז מקרר אותו ומשתמש בו כמו ויטמינצ’יק של תה קר.
משדרג את הקיץ וטיפה בריא יותר משתיה קלה.
כאילו אתה מכין תמצית , ואז רק מוסיף מים?
מהמילה ויטמינצ’יק אני מקבל חלסטרה. הרס שיניים לילדה. מזל שתפסנו את זה בזמן ואלה היו שיני חלב. צריך לאסור את המכירה של הדבר הזה ולשלוח את הממציא לעזה.
כן, בגדול מכין כמות גדולה של תמצית.
בקטן זה רק בערך תמצית… אני שם נגיד שליש כוס ואז ממלא מים עד הסוף וזה יוצא כמו שאני אוהב.
היי לכל הזקנים.
יש למישהו כאן כורסת מסאז’? זה מומלץ? יש לכם דגם מסוים שהתנסיתם בו? מה טווח המחירים של צעצוע שכזה?
רבותיי, מצאנו dreame x40 ultra בהנחה.
ראיתי תלונות על השירות. דעתכם?
המלצות אחרות?
אני לקוח מרוצה של roborock. יופי אפליקציה.
גם אני של רובורוק, ומתחרט שהלכתי על דגם ״פשוט״ מדי (בלי מיכל). הדירה קטנטונת וזה היה השיקול העיקרי. עדיין מוצר משנה חיים כשיש כלב בבית.
שמעתי דברים טובים על הCurv.
מה יש לכם ומה הייתם קונים היום? ואיזה סכום נראה לכם שפוי מספיק?
מסכים עם קביעתו של סניור פאבון. לי יש רק מיכל מרוקן אבל אני צריך למלא מים לעיתים תכופות.
לך רק על משהו עם מיכל מים ותן לו לרוץ כל יום בשש בבוקר. זה לא שאתה סוחב אותו על הגב.
יש דברים מטורללים לגמרי היום:
https://www.amazon.es/roborock-Saros-Z70-antienredos-Obustáculos/dp/B0DSLM1W8R/ref=ast_sto_dp_puis?ufe=app_do%3Aamzn1.fos.956bbf2d-1bdd-4017-828c-5a84ed9b0efd&th=1
בעניין השטיפה, אמור להיות הבדל בין כאלה שיש להם גוף מסתובב שכביכול ׳מקרצף׳ לבין אלה שעושים ספונג׳ה. לי יש את השני, אבל כנראה שאם הייתי קונה היום הייתי הולך על אחד שיש לו את הראשון.
כמו כן זה מנקה את הנקי לדעתי. לא מדובר במוצר שביכולתו להפוך רצפה מלוכלכת לממש נקיה.
מה הכוונה בממש מלוכלכת? אני לא מסכים. רץ על חדרים מלאי אבק ועל אזור אוכל של תינוק ועושה עבודה טובה.
שדרגתי לאחרונה רובורוק ישן, בלי מיכלים, ל-Qrevo Edge.
למי שאין, רוצו לקנות - ההבדל משמעותי בטירוף, כמעט אפס תחזוקה והתערבות ידנית, ועכשיו אנחנו מריצים אותו פעם ביום במקום פעם בשבוע. עם הרובוט הקודם היה צריך כל פעם לרוקן אבק, לשטוף מיכל, לגזור שיערות. עכשיו - שום דבר. גם בשיערות הוא מטפל עם לבד עם סכין שיש לו שם. כל עשרים דקות הוא חוזר לשטוף לעצמו את המטליות וכו’.
למה הדגם הזה ספציפית
- ניסיון טוב עם רובורוק
- יחסית זול לתמורה. אחרים יותר יקרים בגלל פיצ’רים שלא מעניינים אותי
- אין לו מצלמה. לרוב המוחלט יש.