אני יכול לתת את השקל תשעים שלי גם בתור אוהד וגם בתור מישהו שאימן 3 חודשים נערים ב’
אני חושב שמאמן זה אחד התפקידים היותר בעיתיים היום. כשפפ אמר שהמאמן הוא האדם הכי “מתנדנד” במערכת הבנתי את זה בעיקר כשהתחלתי לאמן. כשאתה מאמן, כולם “מנסים” אותך. המנהל מחלקת נוער בוחן אותך, ההורים בוחנים אותך, השחקנים בוחנים אותך, אתה בוחן את עצמך. אתה כל הזמן במבחן. כשהמערכת היא “בריאה” אז העבודה של המאמן יותר קלה. ככל שיש לו יותר כלים ובעיקר מה שהוא צריך-בין אם זה כלים טכנלוגיים, עוזר מאמן כזה או אחר, או שחקנים מסויימים לשיטה שהוא מאמין בה, ככה יותר “קל” לו.
כשאתה מאמן קבוצה גדולה אתה נבחן בעיקר בדבר אחד, וזה תוצאות. בשבילי, כאוהד כדורגל, אני לא מסתכל רק על תוצאות אני מסתכל גם על הדרך. אני מעדיף מאמנים שלא מקדשים תוצאה, אלא מאמינים בדרך שלהם והיא תביא תוצאות. אני מעריך את העונה שעברה של צ’לסי, כי הם לקחו שיטה וביצעו אותה בצורה מושלמת. אני יכול להעריך את זה ורואים שם עבודה של מאמן, גם כשאני אישית לא מתחבר לשיטה. אי אפשר להגיד שצ’לסי עם מאמן בליגה איטלקית שלישית, שם כל קבוצה משחקת במערך הזה של 3-4-3 (ואתם לא יודעים אבל אני הבנאדם ששנה שעברה צפה הכי הרבה בליגה איטלקית שלישית) הייתה מבצעת את זה אותו דבר.
זה נכון שכסף קונה שחקנים. כל הזמן חברים שלי בעבודה אומרים לי “זה לא חוכמה לאמן את סיטי ולהצליח, יש לו תקציב אינפוסי ושחקנים מעולים” וזה נכון. זה קל לקנות שחקנים וקל להביא תוצאות טובות. אבל מה שקשה זה להביא שיטה ואז לבצע אותה באופן מושלם. מה שקשה זה להביא שחקנים שיתאימו לשיטה שלך באופן מושלם. מה שקשה זה לגרום לכל ה11 שחקנים שעל המגרש לבצע את השיטה שלך בצורה מושלמת. מה שקשה זה להחזיק את השחקנים האלה ברמה הזאת לאורך זמן. ולדעתי, הכי קשה זה לגרום לשחקנים האלה, שחלקם כבר לקחו תארים ועשו דברים בכדורגל העולמי, זה להאמין בשיטה שלך. זה לא תמיד עובד, ראו מקרה זלטאן. מה שקשה זה להביא גם תוצאות לאורך זמן שבסופו של דבר יתורגמו לתארים, וגם להביא איכות וסטייל על המגרש. זה משהו שלצערי, רק מעט מאמנים הצליחו. פפ הוא אחד מהם.
לכן, בעיניי, פפ גורדיולה הוא מאמן גאון. שום כסף שבעולם לא יצליח לשים קבוצה עם שיטה ויעילות כמו מה שהיה לו בברצלונה ביירן ועכשיו סיטי, ושום כסף שבעולם לא יגרום לשחקנים ללכת אחרי המאמן שלהם והשיטה שלו בצורה עיוורת, וזה היה גם במקום שהוא “נכשל” בו כמו ביירן מינכן.
תפקיד המאמן הוא סופר חשוב לא רק ב90 דקות שהמשחק משוחק, אלא בכל השעות האחרות שהוא עובד עם הקבוצה והשחקנים למה שיהיה ב-90 דקות האלה.