ג’ורג’יו קייליני על גמר 2017 בו ריאל מדריד ניצחה 1:4 את יובנטוס: “ניצחנו את ריאל מדריד עם חאמס רודריגס כקשר ועם שלושה חלוצים, זו הייתה קבוצה התקפית. זה היה ‘בסדר, אנחנו מגנים ממש טוב ואנחנו נוכל גם להבקיע’. אבל כשהם שיחקו עם קאסמירו ואיסקו… ידענו שנוכל לעצור את גארת’ בייל. אנחנו יודעים מה הוא עושה… אבל איסקו באותה עונה… הדבר הכי קשה לשחקן הגנה זה לפגוש שחקנים בלתי צפויים. איסקו היה זה ששבר את התוכנית שלנו. הוא היה ממש בלתי ניתן לעצירה. הוא יוצר בימין, באמצע, שמאל, לא היה לנו קל לעצור אותו ואותם”.
WTF רוברטו קרלוס.
אישתו השביעית(!) זרקה אותו מהבית והוא עבר לגור במתחם של ריאל.
לפני 10 שנים בראיון הודה שהיו לו אז 11 ילדים מ 7 נשים שונות.
מי אמר שאין כבוד לשחקני בית
בוא נגיד שכשאגדות המועדון עוזבים את הקבוצה ואנחנו אומרים עליהם ש"הלוואי שיום אחד נראה אותם חוזרים לכאן" - לא לזה אנחנו מתכוונים
לפחות עכשיו ברור למה יש לו רגליים עקומות בצורת גלגל.
בדקה ה 19 זה כבר היה 3-1 ללברקוזן
החבורה של צ’אבי אלונסו מנצחת את בורוסיה דורטמונד בחוץ (3:2), והם בריצה של 9 ניצחונות ברציפות בכל המסגרות, ובמרחק נקודה בלבד מהמוליכה באיירן מינכן, שתשחק מחר נגד מנשנגלגבאך בחוץ.
*ניסים חליבה בולרז.
הם משחקים עדיין עם 3 בהגנה? לפי האפליקציות זה 4-4-2
הם רושמים את הינקאפיה כמגן שמאלי אבל הוא בלם שמאלי וגרימאלדו על כל הקו.
מדמיין קצת את ההרכב שיכול להיות לנו תחת אלונסו:
טיבו.
רודיגר,צ׳ואמני,אסנסיו.
דיוויס,רכש(זובימנדי?)פדה,טרנט.
ג׳וד.
ויני ואמבפה.
הכל תיאורטי כמובן ובתקווה שיגיע רכש גם להגנה וגם לקישור.
ומוקיאלה מגן ימני?
פרימפונג בהתקפה?
לא ראיתי את המשחק נגד דורטמונד יכול להיות שהוא פתח כמגן ימני אבל הוא לא שחקן הרכב קבוע.
בגיל בו אמור להיות בשיא הקריירה - גיל 29 - הוא ינסה להחיות אותה מחדש. האקס מרקו אסנסיו עוזב את פריז סן ז’רמן אליה בחר להצטרף בקיץ 2023 במקום להאריך חוזה בריאל מדריד, אחרי שנה וחצי - ומגיע כמושאל לאסטון וילה של אונאי אמרי מהפריימרליג, קבוצת צמרת (גם אם כרגע מדורגת שמינית בטבלה) לכל דבר ועניין, שהעפילה כבר לשמינית גמר ליגת האלופות. אין אופציית רכישה.
אסנסיו סבל מפציעות רבות ולא רשם אפילו 50 הופעות בפ.ס.ז’. אשתקד היו לו חמישה שערים ב-31 משחקים, העונה רק שניים ב-16 משחקים - 755 דקות בלבד. לאחרונה לואיס אנריקה התעלם ממנו לחלוטין. אסנסיו פתח בהרכב בפעם האחרונה ב-22.11, וב-2025 יש לו שבע דקות בלבד - כמחליף נגד ריימס
איפה ראית שדור טוען שהוא צריך להיות מוזמן לנבחרת?
התבלבל לו עם הלואיס אנריקה
מרסלו או רוברטו קרלוס?
לואיס פיגו התארח בפודקאסט של איקר קסיאס. הוא שיחזר את המעבר מברצלונה לריאל מדריד, נזכר כמובן בחזרתו לקאמפ נואו וגם מתח ביקורת קשה על ג’וזף פדררול מגיש התוכנית אל צ’ירינגיטו:
“לאחרונה צפיתי בסרטון של פדררול וחשבתי לעצמי ‘איך הבחור הזה יכול לספר כל כך הרבה שקרים?’. אתה חושב שאנשים עד כדי כך טיפשיים להאמין למה שאתה אומר? זה הזוי. הוא יכול להשפיע רק על אנשים שאין להם דעות נורמליות משל עצמם. כשאנחנו (פונה לאיקר קסיאס) שמשחקים כדורגל כל חיינו, אני שואל אותך - על המגרש יש לך זמן לחשוב אם אתה נותן את הכדור לשחקן הזה - כי הוא זינדין זידאן, או שאני מוסר לשחק אחר שלידי, נניח ראול? מי שחושב זה ככה זה רק בגלל שהוא לא שיחק מעולם כדורגל מקצועי”.
“כשהגעתי לברצלונה, הזדהיתי עמוקות עם המועדון, עם פילוסופיית המשחק, עם האנשים והאוהדים. כשהייתי שם נתתי את כל מה שהיה לי. הרגשתי כמו אחד מהם. אולי בגלל זה, כשאנחנו נותנים את כל מה שיש לנו ומרגישים שאנחנו לא מוערכים מספיק, זה גורם לנו לכעוס עוד יותר. הזדהיתי עם המועדון במלואו, ולא ביטלתי את התקופה שלי שם, היא הייתה פנטסטית”.
חזרתו לקאמפ נואו: “הלחץ תמיד עזר לי להישאר ער. ידעתי בדיוק איך יקבל אותי בקאמפ נואו. זה הרבה יותר קל כשאתה מצפה לקבלה העוינות הזו מאשר כשאתה משחק למשל באצטדיון הביתי ואז שורקים לך בוז, מקרה כזה הוא באמת לא נעים. כשאתה הולך לשם, אתה כבר יודע שהם הולכים ‘להרוג אותך’ או לקרוא לך בשמות לא נעימים או בקיצור להכין לך משהו”.
הגעתו לריאל מדריד: “בשבועות הראשונים תמכו בי הרבה אנשים שכבר הכרתי, כמו פרננדו היירו וראול. הגעתי בזמן של מעבר, עם שינוי כיוון. הגעתי ולא היה מי שייקח אותי לאימון אפילו. אני זוכר שמי שתמיד אסף אותי מהמלון היה פירי. גרתי במלון הזה כשלושה חודשים! בצד הספורטיבי, הייתה תקופה שהייתה לנו הזדמנות לזכות בכל התארים בשנה אחת, ובתוך שבוע הפסדנו הכל (הוא מדבר על עונת 2003/04). אבל במבט לאחור, זו הייתה תקופה מאוד יפה”.
על כדור הזהב: “אתה תמיד חושב שאתה הולך לנצח את כולם ולזכות, ואם לא, זו אכזבה. אני חושב שמי שניצח עשה דברים גדולים ושהוא מנצח ראוי. רודרי, שזכה באליפות אירופה, ראוי לזכות. אבל גם ויניסיוס היה ראוי לזה גם כן. הוא זכה בליגת האלופות, הייתה לו שנה מרשימה. אם הייתי מצביע, בשנה שעברה (2023) הייתי מצביע אולי עבור רודרי, והשנה אולי עבור ויניסיוס”.
הגלאקטיקוס שלו מול הקבוצה הנוכחית: "“השוואות הן תמיד רעות כי מישהו יוצא גרוע יותר או פחות טוב יותר. אני חושב שעידנים נועדו כדי לזכור אותם בצורה יפה וזהו… הגלאקטיקוס או גלאקטיקוס 2.0? אי אפשר להשוות בין שחקנים, סגנונות משחק או פילוסופיית משחק. בסופו של דבר, מה שמסכם את הכל הוא אם אתה מנצח או לא ומי היה חלק מהקבוצה הזו”.
פפה שחזר לריאל מדריד - שיחק בקבוצת האגדות של המועדון לא מזמן בטורניר מיוחד במינכן (לכבוד 125 לבאיירן מינכן) נזכר בערגה בתקופתו במועדון ובשער ה-AS מבטיח: “אסור לעולם להחשיב את ריאל מדריד כמתה”| הוא גם משבח את ראול אסנסיו. ביום שבת הוא גם הוכר כחבר במועדון האוהדים על שם רמון מנדוסה.
כמה נפלא להרגיש את כל החיבה הזו מצד אוהדי ריאל מדריד!
-“תמיד הרגשתי את החיבה הזו. מהיום הראשון, כשהגעתי לקבוצה ב-2007, ועד היום. לאן שהלכתי, אפילו במדינות אחרות, לאנשים תמיד היה רצון להגיד לי מילים טובות. אני אסיר תודה למועדון על הרגעים שהוא נתן לי ככדורגלן. ועכשיו, אחרי הפרישה שלי, אני עדיין מרגיש חלק מהמועדון הגדול הזה”.
"מה התוכניות שלך עכשיו? האם להיות מאמן זה משהו שמושך אותך
-“עכשיו זה הזמן ליהנות רגע עם המשפחה. להיות מסוגל להיפגש שוב, כמו השבוע, עם כמה מחבריי לקבוצה איתם נלחמתי על המגרש. עכשיו מתחיל שלב חדש עבורי כאדם ואני חייב ליהנות ממנו”.
מאז שהזכרת את זה, איך הייתה הופעת הבכורה שלך עם נבחרת האגדות של מדריד בטורניר מינכן?
-“האמת היא שהם הכניסו שחקנים אפילו צעירים ממני (צוחק). אבל זה הלך טוב והרגשתי שוב מאושר”.
"איך אתה רואה את הקבוצה הנוכחית של קרלו אנצ’לוטי?
-“הצוות מצליח, עדיין בחיים בכל שלושת המפעלים. ריאל מדריד תמיד תילחם עד הדקה האחרונה בכל שלוש התחרויות”.
ומה לגבי ראול אסנסיו? אתה בטח מבין מה עובר עליו, אתה היית בלם
-“הוא ילד שיש לו הרבה כוח. יש לו רצון והרבה איכות. הוא הולך לתרום הרבה, כפי שהוא כבר עושה, כדי לעזור למדריד לזכות בתארים”.
איך חווית את הדו-קרב נגד אתלטיקו מדריד?
-" וואו! זה היה הרבה סבל. אבל הדבר הכי חשוב היה הניצחון של ריאל מדריד (ההעפלה). כשהקבוצה הזו נכנסת לתחרות, היא תמיד עושה הכל כדי לנצח. השחקנים נתנו את הכל במשחקים האלה. אתלטיקו הייתה יריבה קשה, אבל מדריד גברה עליה, ועכשיו היא צריכה להתכונן היטב למשחקים הקרובים.
מה ההימור שלך לגמר ליגת האלופות?
-“זו ליגת אלופות חדשה. אבל לעולם אי אפשר לוותר על ריאל מדריד שהולכת להילחם עד לרגע האחרון. בוא נראה אם זה יצליח לנו כאוהדי ריאל מדריד. הדבר החשוב ביותר עבור מדריד הוא להגיע לנקודה הזו של השנה כפי שהיא כעת, להילחם על כל שלושת התארים”.
שיחקת ברמה מאוד גבוהה עד גיל 41. ואנחנו ממשיכים ליהנות ממודריץ’, כריסטיאנו… האם הגילאים של השחקנים הופכים לפעמים ללא חשובים?
-(חיוך) יש יוצאים מן הכלל. תסתכל על השניים. מודריץ’ ברמה מדהימה, עם כל הלחץ שיש במדריד. גם המועדון עוזר מאוד והמאמן מאוד חשוב. וכריסטיאנו, שנתן כל כך הרבה לכדורגל, ממשיך גם ברמה גבוהה וזה תענוג לראות אותו".
עם איזה שחקן בסגל הנוכחי היית רוצה לחלוק חדר הלבשה?
-"אני חושב שעם כולם, כולם טובים מאוד. אבל אבחר בקיליאן אמבפה. שיחקתי נגדו. הוא שחקן נהדר ואדם נהדר, אבל מעטים יודעים איך הוא מחוץ למגרש. אבל אם הייתי יכול, הייתי בוחר להמשיך לשחק גם במדריד (צוחק).
- עם הבעיות שהיו לריאל מדריד עם הבלמים שלה האם לא התפתת לומר, ‘אני כאן’?
-“לא לא. מדריד היא קבוצה שתמיד מוצאת משהו בקשיים. עכשיו ראול אסנסיו עלה לקבוצה הבוגרת וזה עשה לכולם טוב: לו, לקבוצה, למועדון וגם לנבחרת ספרד. הוא מסתדר טוב. כמובן שזה מחזק גם את הקבוצה הצעירה”
מה היה הרגע הכי גדול שלך במדריד?
-“כשחתמתי בריאל מדריד, זה היה רגע מאוד נחמד בקריירה שלי. כמובן אפשר לציין הרבה, למשל התואר הראשון עם ריאל מדריד (אליפות 2007/08) , ליגת האלופות הראשונה… קשה לבחור רגע אחד. ריאל מדריד נתנה לי להופיע ברמה העולמית, הגדולה מכולן, ונתנה לי כל כך הרבה. חוויתי כל כך הרבה רגעים במדריד שאוקיר בחיבה רבה”.
מסוט אוזיל הצטרף למפלגה של ארדוהן. מה שרק מזכיר לנו שאף פעם אי אפשר לדעת כמה חולירות השחקנים יכולים להיות מחוץ לדשא.