אלו הדברים שכתבתי לאחר שפורסם שריאל מדריד רכשה את מסטה. אני זוכר שאני יושב ורואה את תקצירי המשחק ופשוט בהלם שעל הדבר הזה שמו 60 מיליון יורו. אמרתי לעצמי או שכל העולם השתגע, או שבמשך 20 שנים של צפייה אדוקה והתעסקות מתמדת בכדורגל לא למדתי כלום על המשחק הזה.
את אותה הרגשה הייתה לי כשצפיתי בדיומנדה, רק מהכיוון השני. לקח לי רק כמה דקות להבין שהוא כישרון יוצא דופן, ושאין צורך לחפור עליו כי יספיקו רק כמה משחקים לכולם לראות כמה שהוא טוב. אני עדיין עומד מאחרי זה, רק תנו לו כמה משחקים שהביצים יפסיקו לרעוד. מה שלי לא הובן זה למה רק אנחנו ופסז התיעניינו ברצינות לגביו. איפה סיטי, איפה צ’לסי שאוהבת לפזר כסף, ארסנל, ליברפול, מה אני מפספס? איזה פאק הם ראו בו שגרם להם בכלל לא להכנס לתחרות עליו? ובכלל, מה גרם לנו להפוך אותו לרכש היקר בתולדות המועדון ולפסז לאבד את זה עם שתי הודעות רשמיות מתוסכלות על כך ש”גנבנו” להם אותו, בעוד שהיתר בכלל לא הסתכלו לכיוון?
זה המכנה המשותף היחיד שאני רואה בין שתי הרכישות. שתיהן לא היו מובנות לי, כל אחת מכיוון אחר. מקווה שלא להתבדות לגבי דיומנדה אבל אני תולה בו הרבה תקוות. שיהיה לו בהצלחה.
לגבי מסטה אני חושב שהציפיות עלו בלי פרופורציה עם ההייפ שהיה עליו. משתמש שאני אישית מאוד מעריך כאן בפורום השווה אותו לנסראווי ומסי, ברשתות התעקשו שהוא די מריה החדש, וכאן באמת ציפו מהתחלה שהוא יהיה כזה, בייחוד עם האמון המוגזם שאלונסו נתן בו. אני חושב שאנחנו צריכים לעשות טיון לציפיות שלנו ממנו. הוא לעולם לא יהיה שחקן הרכב בריאל מדריד, אבל אם הוא ילמד מתי לשחק פשוט ולא לכפות את הפעולות שלו על המשחק יש לו פוטנציאל להיות שחקן סגל סביר. הוא לוחם והוורק רייט שלו מאוד גבוה. הוא צריך להתבגר במשחק שלו ובשביל זה השאילו אותו כדי שיצבור את הניסיון הזה ויידע למנן את הניסיונות שלו לצאת הכוכב הגדול. כנראה שזו לא השקעה שפלורנטינו פרז יספר לכולם עליה בגאווה, אני מקווה שלפחות היא לא תתברר כקטסטרופלית כפי שזה נראה עכשיו.