מונדיאל 2026: ארה"ב, מקסיקו, קנדה-ההגרלה!

מחר זה קורה! הצעד הראשון בדרך למונדיאל 2026, הגרלת שלב הבתים וזה דורש תרד חדש ומחודש, מפונפן ומסוגנן, תרד שעושה סדר במה שיקרה מחר בשעה 19:00 שעון ישראל, בוושינגטון.

אז מה אנחנו כבר יודעים?

48 נבחרות יגיעו לטורניר בקיץ לראשונה המונדיאל הגדול ביותר מבחינת משתתפות, אפשר לאהוב את זה, אפשר לשנוא את זה אבל זה מה שיקרה, 42 כבר הבטיחו את מקומן, 6 נבחרות נוספות יעלו מהפלייאוף הבינלאומי והאירופי ויסומנו מחר בסימון מיוחד וידעו כבר לאיזה בית הן מוגרלות במידה ויעלו

48 הנבחרות יחולקו ל-12 בתים של 4 נבחרות, 24 הראשונות מכל בית יעלו לשלב החדש שיתקיים בקיץ, שלב 32 הגדולות ואליהן תצטרף 8 הטובות ביותר מתוך 12 שסיימו במקום ה-3.

בסה”כ ישוחקו בטורניר הזה 104 משחקים במקום 64 בטורנירים מאז 98, אפשר היה לעשות טוב מזה? ברור שכן.

את מיקומי הנבחרות תראו בתמונה הקיימת כאשר אנחנו כבר יודעים שמקסיקו שובצה לבית א’, קנדה לבית ב’ וארה”ב לבית ד’.

ההגבלות הידועות נשמרו כשנבחרות מאותו דרג ויבשת לא יכולות להיפגש למעט יבשת אירופה שם יוכלו עד 2 אירופאיות להיות באותו בית.

השינוי הגדול הוא ההפרדה שעשתה פיפ”א למדורגות הראשונות בדירוג פיפ”א לטורניר, 4 המדרגות הראשונות כל עוד יסיימו ראשונות בבית שלהן, ספרד, ארגנטינה, צרפת ואנגליה לא יוכלו להיפגש לפני החצי גמר, המדורגות הראשונות ספרד וארגנטינה יוכלו להיפגש רק בגמר במידה ואכן יסיימו ראשונות בבית שלהן, הן ישובצו ל-2 מסלולים שונים.

בנוסף רק 24 שעות לאחר ההגרלה נוכל לדעת את לוח המשחקים המלא לפי ימים ושעות שכן פיפ”א רוצה לנסות לשבץ את משחקי הנבחרות לפי נוחות השעות במדינות שלהן, שעות המשחקים עדיין אינן פורסמו באופן רשמי אבל הערכות מדברות על 4 משחקים ביום בשעות 19:00, 22:00, 1:00 ו-4:00 כשכמובן האירופאיות ישובצו בשעות המוקדמות והאמריקאיות במאוחרות.

התרד החשוב של הפורום לשנת 2026, יצא לדרך!

11 לייקים

נראה לי שאלה שיקבלו את העולות מהפליאוף די נדפקים לא? יש שם נבחרות ששוות יותר מ pot 4

נכון פיפ”א החליטה שהעןלות מהפלייאוף משובצות בדרג 4 ולא משנה מי באה משם

כך יוולד בית המוות

לייק 1

אם איטליה תודח כמיטב המסורת, אז מי?

שום בית מוות -

יש פה בתים ממש ממש מביכים.

5 לייקים

הגרלת.המונדיאל

לא ציפיתי אחרת משלב הבתים בטורניר הזה מבחינת הבתים המביכים

ברגע שהגדלת את הטורניר ונתת יותר לעןלם אבל השארת את אירופה פחות או יותר עם אותו מספר משתתפות הורדת רמה

לי הייתה רק ציפיה לא לקבל 2 אירופאיות בבית וזה הצליח..זהו

אמיתי?

מי זו כף ורדה?

מדינה באפריקה שעלתה על חשבון קמרון ואנגולה

סיימה ראשונה בבית שלה.

צריך להבדיל כל נבחרת שנראת קינקונית כמו קורסאו שזזכתה מההפקר של 3 מארחות גדולות מהיבשת שלה שלא שיחקו לנבחרת אפריקאית שכל הגדולות שיחקו והיא עלתה באופן ישיר.

לייק 1

מילא בית מוות, אבל אין מתח בכלל כשרק 4 קבוצות שיסיימו במקום השלישי לא יעלו לשלב הבא. ככה זה כשיש טורניר עם מספר נבחרות שהוא לא חזקה של 2.

הגיע הזמן לעבור לפורמט השוויצרי גם לנבחרות.

נ.ב

חיפשו בכח הגרלה “מרגשת” אבל באמת שחוץ מכתבות לפני המשחק בין אמבפה להולאנד לא יהיה כלום במשחק הזה, שתי נבחרות שישחקו בהליכה כי המקום שלהן בשלב הבא מובטח גם ככה, וצריך לשמור כוחות.
וגם אם כן שניהם ישחקו על כר הדשא, זה הולך להיות מגוחך שימכרו לצופים בכח איזה קרב בין שני ענקים, אבל בכדורגל זה יהיה רחוק מזה.

לייק 1

בוא נקרא לילד בשמו: היום נערכה הגרלת המוקדמות. תעירו אותי כשיתחיל המונדיאל.

3 לייקים

יש דבר מאחד לכל הבתים המביכים - הם הבתים של המארחות.

אני מתקשה להחליט אם ההגרלה הייתה מוטעית לטובתן, או שכשראש בית היא קבוצה חלשה, בהסתברות לא קטנה גם שאר המשתתפות יהיו חלשות.

אני לא אגיד שהרסו את המונדיאל, כי בכל זאת היוקרה לא באמת תפגע ומהנוק אאוט יהיה מותח ומעניין כמובן, אבל כן הרסו את שלב הבתים של המונדיאל.

וזה לא רק עוד מסה של קבוצות קיקיוניות, מילא זה, אבל העובדה ש-3 עולות ממש מוציאה את העוקץ מהשלב הנפלא הזה.

שלב הבתים היה מאני טיים לכל דבר בטורנירים קודמים, ולראייה היה איזה רצף ביזארי של אלופות עולם שלא צולחות את שלב הבתים, או נבחרות שניצלו במחזור האחרון. הפעם זה לא יקרה.

5 לייקים

הרגשתי קצת מטומטם בזמן ההגרלה כי היו הרבה מאוד הגבלות, כמה כדורים שהנבחרת שיצאה “זזה” לבית העוקב, הרבה מאוד מדינות שלא הכרתי את שמן. אני חושב שבכל מונדיאל קיבלנו מסה נרחבת יותר של משחקים גדולים כבר בשלב הבתים וזה מעט מדי קיליאן אמבפה נגד ארלינג-הולאנד, ספרד נגד אורוגוואי וברזיל נגד מרוקו. מעבר לכך השידור התחיל ב-19:00, מזל שלא נפלתי בפח ורק ב-20:15 הצטרפתי והתחילו לצאת הכדורים. מרחו את ההגרלה עוד ועוד ועוד, מזעזע.

אל תטעו, ירדן, אוזבקיסטן וכף ורדה עלו בזכות עצמן ומגיע להן. קורסאו ופנמה במונדיאל הזה רק כי פדרציה קטנה כמו קונקקאף קיבלה כבר 3 נבחרות אוטומטית כמארחות ועוד 2 עולות ישירות דרך המוקדמות ועוד שתיים שיכולות לעלות דרך הפלייאוף. זה מוגזם ולא הוגן. במונדיאל הבא יעלו גג 4 מקונקקאף וייתכן שחלק מהמארחות של המונדיאל הנוכחי לא יצליחו לעלות בכלל.

ושלא נדבר על זה שניו זילנד מקבלת את המסלול הכי קל שיש, ניו קלדוניה הקיקיונית היא המשוכה הגבוהה ביותר שלה, שבעצמה תשחק בפלייאוף הביניבשתי על סמך כלום ושום דבר.

4 לייקים

תודה אור על ההודעה החשובה הזאת!

צריך להבין מנבחרת אפריקאית שסיימה ראשונה בבית שלה מול נבחרות גדולות ומקונפדרציה שהשאירה את הנבחרות הקטנות להתחרות בין עצמן.

במוקדמות הבאות בדרום אמריקה יש שאלה גדולה איך ישחקו וכמה יעלו כשארגנטינה, אורגוואי ופארגוואי יעלו אוטומטית.

אירן הודיעה שהיא פורשת מהמונדיאל שיערך בארה”ב. אני חושב שראוי לתת לנו את המקום שלהם, סתם כדי לעצבן אותם עוד.

2 לייקים

הם עדיין לא הודיעו על פרישה, הם הודיעו שבשל המצב זו תהיה החלטה קשה אך עדיין אין משהו רשמי.

נראה לי יותר נכון שטראמפ יודיע שאירן פרשה מהמונדיאל.
אנחנו לא נקבל את המקום שלהם, אלא נבחרת הפוטבול של ארה"ב.

יש גם בעיה עם הפינליסימה, המשחק בין ספרד לארגנטינה, שאמור להתקיים בדוחא ב 27.3 .
לא סביר שזה יקרה. בינתיים לא מדברים על ביטול, אלא על המשחק במקום אחר.

לייק 1