רעידת אדמה לא רק בבירה אלא בכל ספרד ובכדורגל העולמי בפרט בערך ב-19:15 (שעון ישראל). צ’אבי אלונסו עוזב, חברו הטוב אלבארו ארבלואה קופץ כיתה. לזינדין זידאן זה עבד יופי, אבל כמה זיזו כבר יש. המבחן הראשון כבר מחר נגד אלבסטה בגביע המלך במשחק בודד ממנו אין דרך חזרה.
קודם כל ‘הכוורת’ - האימון הראשון של אלבארו ארבלואה כמאמן ריאל מדריד יצא לדרך. עם אנטוניו פינטוס שחוזר לקדמת הבמה כמאמן הכושר, חוליאן קרמונה העוזר שהגיע מקסטיליה לעזור לו, וללא קיליאן אמבפה שלא כשיר וכמוהו רודריגו שלא מתאמן. חמישה שחקנים מהקאנטרה מתאמנים: מנואל אנחל, חורחה ססטרו, דויד חימנס, ז’ואן מרטינס ופלאסיוס - אלה שהכי בטח בהם בקסטיליה.
ארבלואה גדל בריאל מדריד, ערך את הופעת הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת ב-2004-05, הושאל לדפורטיבו לה קורוניה ב-2006-07 ובאמצע העונה עבר לליברפול שם שיחק עד 2009 כשחזר לריאל מדריד בפרויקט הגלאקטיקוס. 233 הופעות היו לו בשבע עונות בלבן, שער אייקוני מאוד נגד אתלטיקו מדריד בדרבי בדריבל אחרי מסירה לא הגיונית של החבר הטוב אלונסו, גמר גביע נהדר ב-2011 נגד ברצלונה ועוד-עוד. הוא לא שיחק באף גמר צ’מפיונס בתקופתו אבל חגג יותר מכולם את הזכיות בדסימה והאונדסימה. ב-2016 נ**פרד מהברנבאו** במשחק מרגש נגד ולנסיה, זכה לתפאורה מדהימה מהקהל ונישק את כר הדשא.
השנה, אחרי ששבר כל שיא אפשרי בקבוצת הנוער (“שש שנים של ניצחונות מרובים”, הגדירו במארקה), הוא קיבל לידיו את קסטיליה והצעיד אותה למקום הרביעי - לא רע - שייקח אותה לפלייאוף אם זה יישאר ככה.
בספרד חזרו לריאיון שסיפק ב-2019: “ברור שאני מוריניסטה (אוהד גדול של ז’וזה מוריניו), למדתי ממנו הרבה. להיות כמו מוריניו זו דרך ברורה לעשות דברים ותמיד להיות גלוי לב, ולא לפחד להיות עצמך. אני מנסה להיות כמה שיותר כמו מוריניו (אמר בתחילת דרכו כמאמן בקבוצות הגיל הצעירות)”.
מדוע הקהל בסנטיאגו ברנבאו כל כך אוהב אותו? - “אוהדי ריאל מדריד ראו את השחקנים הטובים בעולם, והם מעריכים איכות, אבל מעל הכל הם מעריכים מאמץ ומסירות. שאני מאמין שזה הבסיס של הסמל שלנו. לכן אני מוערך”. הוא הוסיף שהוא ואלונסו היו ‘כמעט כמו אחים - אחרי יותר משבע שנים יחד שחלקנו את חדר ההלבשה בריאל מדריד ובליברפול’.
מסיבת העיתונאים והקלישאות:
“זה יום מיוחד. כמו כל הימים שהייתי חלק מריאל מדריד. אני כאן כבר 20 שנה. זה המועדון הכי טוב בהיסטוריה. אני מודע לאחריות שיש לי ומתרגש מאוד להתחיל”.
“אתמול אחר הצהריים הודיעו לי שצ’אבי אלונסו והמועדון הגיעו להסכם ושהם רוצים שאקח את הקבוצה. כמובן שדיברתי עם צ’אבי; כולם כאן יודעים את החברות שיש לי איתו. אני מעריך אותו מאוד ואני אוהב אותו, ואני יודע שזה הדדי. וזה ימשיך להיות ככה”.
מאמן זמני או קבוע: “אני כאן כבר 20 שנה ואשאר כל עוד ריאל מדריד תרצה. זה הבית שלי, ככה אני מרגיש”.
בעיות הקבוצה: “מה שדנו בו עם צ’אבי יישאר בינינו. אני ממש מצפה למשחק הראשון שלי; יש לנו כל מה שצריך. יש לי סגל יוצא דופן לרשותי. אני לא יכול לחכות שזה יתחיל”.
מחויבות השחקנים: “כולנו ראינו במשחקים האחרונים כמה קשה הם נלחמו בסופרקופה ובכלל… יש לנו סגל נהדר עם בחורים שמוכנים לעשות הכל. בואו לא נשכח שיש שחקנים עם שישה גביעי אירופה. נראה שזה נשכח מהר. זה מה שהפך את ריאל מדריד למועדון הטוב ביותר בהיסטוריה”.
האגו בחדר ההלבשה: “זה לא משהו שמדאיג אותי במיוחד. יש לנו סגל עם שחקנים נהדרים וכולם בחורים ממש טובים; אף אחד לא מעוניין יותר לזכות בתארים מאשר השחקנים עצמם. אמרתי להם שהתקופה הכי טובה בחיי הייתה לשחק בריאל מדריד, והם צריכים ליהנות מזה. הם תובעניים מעצמם. זה היה רושם ראשוני טוב”.
איפה הבעיה? - “יש עונה ארוכה עוד לפנינו, ואנחנו בכושר מצוין ומתמודדים על התארים. מה שמדאיג אותי זה שכולם יהיו זמינים, להכיר אחד את השני, לעבוד איתם… הדבר החשוב הוא שהם, שהם מאושרים, שהם נהנים על המגרש. לענוד את הסמל הזה זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך בחיים. יש לנו את השאיפה להילחם על הכל”.
מה זה אומר לשחק טוב: “לריאל מדריד יש 120 שנות היסטוריה וקשה לחלק להכיר בדברים. חלקנו כאן שלוש זכיות ברציפות בליגת האלופות ולאחרים היו ביקורות. אני יודע איפה אני עומד. אני יודע את הדרישות שמוטלות עלינו ומה זה אומר לשחק טוב, מה האוהדים רוצים לראות. כאן, ניצחון זה מה שחשוב”.
האם הוא היסס לקחת את התפקיד בריאל מדריד בגלל חברותו עם אלונסו - “הוא איחל לי כל טוב, בדיוק כפי שהיה קורה הפוך. חברות היא מעל הכל. דיברנו זמן מה והוא איחל לי כל טוב. תמיד נהיה ביחד”.
על ז’וזה מוריניו: “ידעתי שהשאלה הזאת תגיע. עדיין לא דיברתי עם ז’וזה. זו הייתה זכות גדולה להיות איתו ושהוא אימן אותי. הייתה לו השפעה גדולה עליי, אבל אני אהיה אלבארו ארבלואה. אף פעם לא פחדתי מכישלון, אבל אם הייתי מנסה להיות מוריניו, הייתי נכשל בצורה מרהיבה”.
התפקיד של הקאנטרה: “אקדמיית הנוער היא הטובה בעולם ואנחנו מוכיחים זאת כבר שנים רבות; יש שחקנים מלה פבריקה בכל רחבי העולם. הם הביאו אותי לכאן, יש להם הזדמנות נהדרת והם יודעים שאני מכיר אותם טוב יותר מכל אחד אחר ושאני סומך עליהם”.
שופטים: “אפילו לא אימנתי משחק אחד ואתם כבר שואלים אותי על זה… אני ממוקד בלפתוח טוב מחר, שום דבר אחר לא מדאיג אותי, ואני רואה שגם אתם לא מודאגים במיוחד”.
הכנה גופנית ואנטוניו פינטוס: "זו זכות גדולה להיות עם אנטוניו פינטוס, יש לו חמישה גביעי אירופה, מאמן כושר יוצא דופן. הוא מכיר שחקנים רבים, יש לו את השיטה שלו שעבדה כל כך טוב במועדון הזה. זו מזל אדיר עבורי ועבור השחקנים”.
איזה סוג של ריאל מדריד הוא מקווה לראות?: “המועדון הזה עוסק בניצחון, ניצחון ושוב ניצחון. זה ב-DNA שלנו. זה מה שהוביל אותנו למלא את ארונות הגביעים. כשהייתי שחקן, קיבלתי את הערכים האלה מחדר ההלבשה; זה הדבר הכי חשוב. זו האובססיה שלי”.
המצב של ויניסיוס: “אני לא מתעכב על תרחישים שעדיין לא קרו; אני מרוכז במשחק של מחר. אני בר מזל שיש לי את ויניסיוס; הוא אהוב על כל האוהדים. כולנו ראינו את הגמר; זה הוויני שאנחנו רוצים לראות, זה שנהנה, שצוחק, שרוקד… זה הוויני שאני רוצה לראות”.
דף נקי לחדר ההלבשה: “כולם מתחילים מאפס, זו התחלה חדשה. זהו, זו התחלה חדשה לכולם, החל מהמשחק נגד אלבסטה. כל השחקנים מאוד להוטים, הם הראו לי את ההתלהבות הזו. מצאתי קבוצה של שחקנים נלהבים מאוד, למרות המאמץ של השבוע, ראיתי נכונות גדולה. יש להם את אותה התלהבות כמו שלי, להילחם על הכל ולנצח. יש לנו שלושה תארים על הפרק”