הדיון של ארבלואה: עוזב אחרי ארבעה וחצי חודשים

קלופ מגיע ותוך שבועיים אתה לא תכיר את הקבוצה, רק שבועיים הוא צריך.

רק אם הוא יגרום לפרס להחליף שליש מהסגל לא נזהה את הקבוצה.

הוא לא יגיע. למה לו?

עם אותו סגל ורק אחרי שבועיים אתה תראה קבוצה אחרת.

לא יודע אם יבוא או לא, הוא פרש מאימון ולא בטוח שיחזור, אבל יש לו הרבה סיבות בריאל, רוב הסגל זה שחקנים שהוא רצה לליברפול, קמאבינגה, צ’ואמני, פדה וג’וד.

הייתי מוכן להתערב איתך אם זה רק היה ריאלי שהוא יגיע.

מהסגל הזה ככה אפשר במקרה הממש ממש טוב לגנוב אליפות

קלופ הוא החלום הרטוב של כל אוהד ריאל, רק שקלופ יגיע רק אם יבטיחו לו שליטה מלאה בהרכב, גיבוי מול השחקנים ויבטיחו לו פרויקט ארוך ולא פיטורים אחרי חצי עונה בינונית…
בריאל הנוכחית אני מתקשה לראות את זה קורה.

ראיתי שפלטנבנרג הגרמני דווקא טוען שקלופ מתלהב מהרעיון של לאמן את ריאל. לא יודע להגיד עד כמה זה נכון, אבל הוא עיתונאי עם אמינות די טובה.

קלופ אמר גם את זה בראיון בו הוא נשמע די מסויג ובצד של אלונסו. אי אפשר לדעת לפי עיתונאים, כרגע. לפחות לטעמי זה לא יותר מניחוש.

לא נראה שהוא אומר פה משהו שהוא מעבר לניתוח אובייקטיבי של הסיטואציה. זה נכון בין אם הוא רוצה לאמן שם או לא.

תשמע את מסיבת העיתונאים של ארבלואה אחרי המשחק ותגיד לי אם מי שרוצה לעבוד תחת פלורנטינו אמור לנתח דברים אובייקטיבית

יכול לרצות לאמן את ריאל ועדיין לנתח דברים בצורה שבה הוא מנתח. את העבודה בריאל הוא ישיג בזכות הרזומה שלו, לא בזכות ליקוקים לפלורנטינו.

ארבלואה עם דברים ש(לפחות אותי)מפתיעים בחריפותם. גיבוי וחנופה לנשיא, ביקורת על הקהל. לצאת ככה נגד כמה אלפים (גם אם בודדים) בקהל - צעד לא פשוט. בטח לאדם שאין לו ממש קרדיט. כאןֿ רואים שמדובר בכמות משמעותית ולא בחבורה קטנה וקולנית/׳אולטראס׳. יש גם תמונות של מטפחות לבנות.

על הקריאות נגד פלורנטינו (נשיא המועדון):

"אני יודע מאיפה מגיעות שריקות הבוז האלו. הקמפיינים האלה לא מגיעים מאנשים שלא אוהבים את פלורנטינו, אלא מאנשים שלא אוהבים את ריאל מדריד.

אותי הם לא יצליחו לרמות; הוא האדם הכי חשוב במועדון הזה יחד עם סנטיאגו ברנבאו, ואנחנו האוהדים מבינים היטב מה פלורנטינו עשה למען הקבוצה. אנחנו יודעים בדיוק מי עומד מאחורי השריקות האלה".

לויני הוא מעניק גיבוי מלא, אומר שהוא ימשיך לזכות בתארים במועדון וביחס לקריאות לא מבקר את הקהל, אלא טוען שהן נובעות מדרישות גבוהות.

בארסה מפסידה בסוסיאדד 2:1. צפוי לה לוח קל משמעותית במחזורים הקרובים

ריאל מדריד - ששת המשחקים הבאים:

1. 20/01/2026: מול מונאקו (ליגת האלופות, בית)
  2. 24/01/2026: מול ויאריאל (לה ליגה, חוץ)
  3. 28/01/2026: מול בנפיקה ליסבון (ליגת האלופות, חוץ)
  4. 01/02/2026: מול ראיו ואייקאנו (לה ליגה, בית)
  5. 08/02/2026: מול ולנסיה (לה ליגה, חוץ)
  6. 15/02/2026: מול ריאל סוסיאדד (לה ליגה, בית)

ברצלונה - ששת המשחקים הבאים:

1. 21/01/2026: מול סלאביה פראג (ליגת האלופות, חוץ)
  2. 25/01/2026: מול ריאל אוביידו (לה ליגה, בית)
  3. 28/01/2026: מול פ.צ. קופנהגן (ליגת האלופות, בית)
  4. 31/01/2026: מול אלצ’ה (לה ליגה, חוץ)
  5. 08/02/2026: מול מיורקה (לה ליגה, בית)
  6. 15/02/2026: מול ג’ירונה (לה ליגה, חוץ)

האמת לא ראיתי את המשחק, צפיתי בגמר אליפות אפריקה, אבל אם ברצלונה הפסידה זה בטוח באשמת השופטים, אין סיכוי שלא :rofl:

שנבדל של סנטימטר הולך לטובתם אין מה לעשות אלו חוקי המשחק, שהולך לרעתם האריכו ללבנדורסקי את הרגל ללאמין את העקב מלא תירוצים.

בנוגע למשחק עצמו, לעומת משחקים של ריאל המשחקים שלהם מהנים, המון מצבים, קצב טוב בכללי מעניינים יותר. גם לסוסיאדד עצמה היו עוד איזה 3 מצבים של גול בטוח, עם הצלה מקו השער של קוברסי והחמצה מזעזעת של אוירסבל ממטר.

ברצלונה שלנו???

אלבארו ארבלואה “מציין” 75 ימים כמאמן ריאל מדריד, וכשיגיע למאה נדע האם הצליח באתגר העצום לעבור את באיירן מינכן בליגת האלופות או לא. עד עתה הוא הודח מהגביע בצורה משפילה נגד אלבסטה אך זה היה ממש יומיים אחרי שקיבל את הג’וב, רשם שני הפסדי ליגה דווקא אחרי הקפיצה לפסגת הטבלה, והפסיד לבנפיקה מה שהוביל אותנו לפלייאוף שוב. אלה היו הפאשלות. מנגד הוא ניצח דרבי ראשון מאז 2022/23 והשלים דאבל נפלא על מנצ’סטר סיטי בשמינית הגמר כשהוא מתמרן יפה תוך מכת הפציעות.
המאזן של ארבלואה ב-17 משחקים: 13 ניצחונות וארבעה הפסדים, יחס שערים 40:19, אחוז ניצחונות - 76.47%

די ברור שהמטרה הגדולה שלו עכשיו היא שילובם של קיליאן אמבפה וג’וד בלינגהאם בהרכב חזרה, זה די ברור במקום מי, אך שזה לא יפגע בהתפתחות הקבוצתית ובריאל מדריד שרצה ונלחמת ועובדת [ואפילו שפדה ואלוורדה לא יאבד לפתח את ‘החופש’ שלו, או הבולטות של ויניסיוס].

ב-AS העלו את הכותרת “מנצחים ומפסידים עם ארבלואה”. ובכן - “אלו היו חודשיים וחצי סוערים, מלאי אתגרים, עבודה קשה ותגמולים. תקופה של לקחים רבים עבור הקבוצה”. “המדליה הגדולה” שייכת לוויניסיוס. הוא עבר מטמורפוזה. ב-34 משחקים תחת צ’אבי אלונסו, הוא כבש רק שבעה שערים (עם ממוצע זעום של 0.20 שערים למשחק). בלי קשר לכל ניתוח שניתן לעשות של אותה תקופה, ברור שוויני היה האכזבה הגדולה ביותר של צ’אבי. הוא לא השתלב; הוא לא המריא. הוא לא הצליח למצוא את הנוסחה הנכונה. אבל עם ארבלואה הוא כן. ב-17 משחקים - אחד עשר שערים. שני צמדים רצופים נגד מנצ’סטר סיטי ובדרבי עם ממוצע של 0.65 שערים למשחק. משתפר. חוזר. ברור מי השחקן השני שנהנה. “מדליית הארד”, למרות שהיא מרגישה כמו זהב, יכולה ללכת לוואלוורדה. על כך שהחזר את מנהיגותו על המגרש, ומעל הכל, על כך שמצא את העמדה האידיאלית שלו. העמדה האידיאלית שלו היא חופש. לפתוח בימין, אבל להתמצא בכל רחבי המגרש. כשהבז מורשה לעוף בחופשיות, הוא בלתי ניתן לעצירה. יש לו שמונה שערים העונה, ורק אחד היה תחת אלונסו. למעשה, שישה נכבשו במהלך “מרץ המשוגע” שלו. הוא במרחק ארבעה בלבד משיאו האישי.

עוד נכתב על “מפעל היהלומים” של המאמן שדוחף קדימה את שחקני הקאנטרה. טיאגו פיטארץ’ הוא הראשון, וקיבל את החולצה בימים קריטיים כמו המשחקים נגד מנצ’סטר סיטי ובדרבי. עוד שחקנים ששותפו עם ארבלואה הם דויד חימנס בגביע, דייגו אגואגדו, חורחה ססטרו, מנואל אנחל, מסונרו ודניאל יאנייס. ברהים דיאס למשל שיחק 36% מהדקות שלו העונה בחמשת המשחקים האחרונים. עדיין חסר לו השער אבל הוא בולט לטובה. גם דין האוסן ואנטוניו רודיגר בולטים. הבלם הוותיק, שמרגיש בריא ללא כל כאב, עוזר לספרדי להזכיר את היכולת מתחילת העונה.

השחקנים שלקחו צעד לאחור הם פרנקו מסטאנטואונו שנעלם כמעט לגמרי. מתוך 442 הדקות של הארגנטינאי עם ארבלואה, 382 מהן היו בששת המשחקים הראשונים. מאז הכי הרבה ששיחק היו 22 דקות נגד חטאפה, בהן גם הורחק. בחמישה משחקים הוא לא שיחק דקה אחת. הביטחון העצמי שלו דועך. גם אדוארדו קמאבינגה דעך. הוא זה שאיבד את המקום בהרכב לטובת טיאגו, גם בגלל כאבי השיניים. דני סבאיוס עלה מהספסל נגד אוססונה ועשה הכל הפוך והוא גם נפצע.

אלבארו ארבלואה יסיים את העונה הזו בלי כלום וכמיטב המסורת בריאל מדריד ככל הנראה יעזוב. מעניין האם יישאר בתפקיד אחר, בקסטיליה הרי הוא אימן חצי שנה וזהו.

סטיב מקמנמן: “ההיסטוריה מעונות קודמות תמיד הציעה חילופי מאמן, ולצערי, אני מרחם על ארבלואה שלנו הערב כי תוכנית המשחק שלו הייתה מצוינת”.
סטיבן ג’רארד: “אני מרחם על ארבלואה ואני מרחם על רבים משחקני ריאל מדריד כי הם היו הרבה יותר טובים משבוע שעבר והיו מצוינים בכל רחבי המגרש. הם הגנו טוב יותר כקבוצה, הם תקפו טוב יותר. אנחנו צריכים לרחם על ארבלואה והוא כנראה יאבד את עבודתו, אבל אני לא חושב שהוא ראוי לזה אם לשפוט לפי מה שראינו נגד באיירן”.
חורחה ואלדאנו: "הקבוצה זקוקה לשינויים ולרכש, בוודאות. לגבי אלברו ארבלואה, אנחנו צריכים קצת זמן כדי להבין את עמדת המועדון, אבל זה מועדון שאנחנו כבר יודעים שהוא מאוד ממוקד בתוצאות… אם התוצאה הזו לא הגיעה עד סוף העונה, המאמן בוודאי יהיה אחד מאלה שישלמו את התוצאות.

הסקרים במארקה:

1.האם ארבלואה ‘יצא מחוזק’ דווקא לגבי עתידו לאחר המשחק נגד באיירן? - 67% חושבים שלא - הקבוצה הודחה וזו אשמתו| 33% חושבים שכן - “הוא ניצח את סיטי בקלות והתוכנית נגד באיירן הייתה טובה” [מצביעים: כ-90 אלף אוהדים].
2.האם ארבלואה צריך להישאר בריאל מדריד בשנה הבאה? 72% אומרים שלא כי הוא הפסיד יותר מדי משחקים ומפעלים, והוא לא יכול להישאר| 28% חושבים שהוא הראה שהוא יכול להיות מאמן טוב עבור ריאל מדריד [מצביעים - כ-90 אלף]

השאלה היא האם האלטרנטיבות שבחוץ - חלקן לפחות כמובן ולא כולן - לא יותר גרועות? האם יש מישהו שהיה חושב שמגיע לו שנה נוספת?
אני יודע שאסור לקחת את המשחק הלא רע אתמול ולהשליך עליו על עונה שלמה או על כמה חודשים, אבל רוצה לומר שבמשחקים הגדולים שזה נניח הדרבי נגד אתלטיקו מדריד, מנצ’סטר סיטיX2 ובאיירן מינכן חלקית - היינו לא רעים בכלל. אבל ארבלואה נפל בקטנות ויותר מדי ונניח זה שאין על מה לשחק בליגה כבר זה עליו. הנקודה משש נגד ג’ירונה ומאיורקה זה עליו. וחשוב מכך - השינוי המיוחל ‘הגדול’ שאנחנו מחכים לו כנראה לא יבנה שזה שינוי מבני ושורשי…

אם ישאלו אותי ארבלואה שהוא מאמן מהבית או מאמן בלי סמכות נניח כמו לופטגי ושלא אימן בקבוצה גדולה אז אני לא הייתי משחרר את ארבלואה. אני גם לא רוצה את אלגרי ולא מאמין בו. וגם לא בדשאן. ולא אונאי אמרי. לא מזלזל במה שמאוריסיו פוצ’טינו עשה בטוטנהאם אבל מרגיש לי שהשחקנים ‘יאכלו’ גם אותו. ושוב בשיא הקריירה שלו הוא לא קיבל הזדמנות מכל מיני סיבות אז כעת כשהוא בערך נעלם?

למשל סתם, מאמן ליגה שאני מחזיק ממנו זה מרסליניו אבל אם היה מגיע תיאורטית זה יכול להסתיים כמו ארנסטו ואלוורדה בברצלונה ולארנסטו היה את מסי. צ’אבי אלונסו היה גם כוח עולה בכדורגל העולמי בלברקוזן, גם אגדת עבר של המועדון…

האם ארבלואה צריך להמשיך בריאל בעונה הבאה?

• כן - ניצח הרבה משחקים גדולים וכמעט הדיח את באיירן
  • כן - חושש מהאלטרנטיבות הלא טובות “בחוץ”
  • כן - בלית ברירה - כי המועדון לא באמת רוצה שינוי
  • לא - יסיים עונה בלי תואר
  • לא - איבד את הליגה מוקדם מדי וזה עליו
  • לא - יותר מדי מפרגן לכוכבים ומחבק אותם
0 מצביעים

בסך הכל ארבלואה בסדר. מאז שהגיע הוא עצר את הסחרור שאליו נקלעה הקבוצה, הרים את המוראל, הפסיק את השריקות בברנבאו, ועמד בפני מכת פציעות קשה בכבוד בסך הכל. הוא לא עשה את המקסימום אבל גם היה יכול להיות הרבה יותר גרוע.

אישית אני לא מסכים עם זה שהוא שם לעצמו למטרה לקדם את שחקני הנוער כמטרה חשובה, אנחנו ריאל מדריד ולא קאדיס. מצד שני נוכח מכת הפציעות שממנה סבלנו כנראה שכל מאמן היה משתמש בנוער, וכל מאמן גם היה מרים לשחקני הנוער האלו. אבל בסך הכל היינו יכולים להיות במקום הרבה יותר גרוע בלעדיו, בטח במקום המנטלי.

יש שתי נקודות חשובות שצריך לקחת בחשבון כשמדברים על האם לפטר את ארבלואה. הראשונה, האם המאמן באמת אשם, והאם האלטרנטיבות בחוץ טובות יותר. לטעמי התשובות הן לא ולא. עוד מימי אנצ’לוטי טענתי זאת - יש לנו בעיות בסגל, ולאחרונה נוכחנו לראות שכל המועדון רקןב ולא רק הסגל. גם אם נחליף עוד 100 מאמנים, כל עוד שהסגל יהיה מורכב משחקנים שהשיקול הכמעט בלעדי להחתמתם היה הבאז סביבם, וכל עוד שהמועדון ממשיך לפמפם להם את האגו, אז שום מאמן לא יעזור. ולנקודה השניה: אין אף מאמן מוכח שירצה לבוא לפה במצב העניינים הנוכחי. אתה גם צריך להיות בובה, לספוג את כל האש מהקהל והתקשורת, וגם השחקנים לא סופרים אותך ומתייחסים אליך כמו זבל. אין שום הגיון בעולם שמישהו ירצה לסכן את שמו הטוב. ההערכה שלי, בסוף זה יגמר עם איזה פוצ’טינו או מאמן אחר שכבר אין לו יותר מדיי מה להפסיד.

לטעמי צריך חריש רציני בקיץ, לזרוק את כל השחקנים עם בעיות הטמפרמנט והאגו, לפני שמחליפים מאמן. ארבלואה לא הבעיה למרות שאני לא סובל את הגנון שהוא עשה מהמועדון.

אבל אנחנו יודעים שארבלואה הוא לקקן בלתי נלאה. גם אם המועדון ישנה גישה ויחליט לתמוך בו, צריך מאמן עם עמוד שדרה להתמודד עם שחקנים מבולבלים שהיו ויהיו. אנצ’לוטי הוא התקרה של המאמנים המחבקים, והחלטנו להיפרד ממנו. כמו שנאמר פה רבות, אין שום סיבה ללכת על גרסה בינונית שלו.

אגב, לא סתם מאמן כמו פליק, בקבוצה סופר ממושמעת, מקפיד על שטויות כמו עונשים למי שמאחר בחמש דקות.

גם כאן בפורום שיתפו פעולה בסקר אבל אני ממשיך עם סקרי האינסטגרם שלי [פעם בכמה ימים משהו שקשור לריאל מדריד] - לגבי המשכיותו של אלבארו ארבלואה. הצביעו 109 אוהדים - שוב אומר: חלקם גם אוהדי ברצלונה או קבוצות אחרות וזה בסדר גמור, ולדעתי גם יש קהל יעד שהם צעירים יותר, יכולים להיות מושפעים מכך שקראו כתבה משפילה על ארבלואה. בכל מקרה: 73% הצביעו שארבלואה לא צריך להמשיך - 80 הצבעות, לעומת 27% שחושבים שארבלואה ראוי לעוד עונה - 29 הצבעות. ממה שעקבתי אחרי הסקר זה לעתים אפילו היה נחרץ יותר ולא מאוזן. נניח זוכר שכל שמונת האנשים הראשונים שהצביעו אמרו שארבלואה לא צריך להמשיך.