הגרלת שמינית גמר ליגת האלופות: בפעם החמישית ברציפות נפגוש את סיטי

מחר ב-13:00 או יותר נכון סביב 13:30 אחרי קטעי וידאו מיותרים וברברת אין סופית – ריאל מדריד שעברה את בנפיקה עם ניצחון כפול בפיליאוף תדע מי היריבה שלה בשלב שמינית הגמר, ויש שתי אופציות בלבד כזכור: מנצ’סטר סיטי בפעם החמישית ברציפות בנוקאאוט (כמובן שהעונה פגשנו אותה בשלב הליגה) או שוב פורטוגל והפעם ספורטינג ליסבון.

מעבר לכך שנגד סיטי כבר “משעמם” כמובן שזה פער בין שתי גישות – זה שאוהב משחקים גדולים וקרב אמיתי בלי חוכמות כבר בהתחלה, או זה שמעדיף “לחיות עם השקר” והעיקר להתקדם. נזכיר כי ריאל איבדה את “יתרון הביתיות” משום שצנחה בדירוג במחזור הסיום של הליגה ונשרה משמונה הראשונות, מעבר לכך שנאלצה לשחק בפלייאוף.

המשחק הראשון ייערך בעשרה או ה-11 במרץ בסנטיאגו ברנבאו| ואילו הגומלין בחוץ בשבוע לאחר מכן ב-17 או ה-18 במרץ.

ספורטינג ליסבון היא אלופת פורטוגל הגאה בשתי העונות האחרונות, הקדימה בשתי נקודות את בנפיקה, אם כי מדובר במועדון השלישי בגודל בפורטוגל וללא הצלחות באירופה בניגוד לבנפיקה ולפורטו (למעט זכייה בגביע המחזיקות). העונה ספורטינג על תקן הרודפת, עם 58 נק’ אחרי 23 מחזורים, בפיגור ארבע נקודות מהמוליכה פורטו, לה הפסידה במשחק העונה במחזור הרביעי. “בגומלין” במחזור ה-21 הן סיימו בתיקו 1:1. האמת שלספורטינג יש לא מעט אחריות בכך שריאל סיימה רק שמינית שכן היא ניצחה את אתלטיק בילבאו במחזור הסיום עם 2:3 דרמטי תוצרת אליסון בתוספת הזמן ובכך הגיע ל-16 נקודות וסיימה במקום השביעי.

הפורטוגלים ניצחו בכל ארבעת משחקי הבית שלהם העונה באירופה ומרשים במיוחד היה ה-1:2 על אלופת אירופה הנוכחית פריז סן ז’רמן כאשר לואיס סוארס הקולומביאני שכבש צמד ובכלל עושה עונה אדירה עם 27 שערים – כבש שער ניצחון דרמטי. החלוץ שהגיע מאלמריה מליגת המשנה בספרד מנסה להשכיח את הסקורר ויקטור גיוקרס שעבר לארסנל. מול באיירן מינכן בחוץ המשוכה הייתה גדולה מדי וגם יתרון 0:1 לא עזר בדרך להפסד 3:1. במשחקי הבית ניצחה ספורטינג 1:4 את קייראט, 1:2 את מארסיי ו-0:3 את קלאב ברוז’

מלבד מלך השערים סוארס אפשר וצריך לציין את פרנסיסקו טרינקאו לשעבר בברצלונה, קשר כנף שכבש 11 שערים העונה וקרוב לוודאי ישבור את שיא הקריירה העומד על 13.

מנצ’סטר סיטי של פפ גווארדיולה לא בעונת בלהות כמו אשתקד וגם לא מרשימה, אבל מי שחושב לזלזל בה שיזכור איך היא ניצחה 1:2 בסנטיאגו ברנבאו בשלב הליגה למרות שפיגרה, ולא ממש התאמצה. העונה של סיטי יודעת עליות ומורדות. אפילו המפלצת ארלינג הולאנד ברצף קצת פחות טוב. סיטי. סיטי כבר הייתה סוג של עם הגב אל הקיר אחרי הפסד 3:1 לבודו\גלימט במחזור הלפני אחרון אבל הצליחה להשתחל למקום השמיני, עם 16 נקודות, בזכות ניצחון ביתי 0:2 על גלאטאסראיי. במעט מן הזמן היא הראתה את הפוטנציאל שלה, אולי ב-1:4 הביתי על בורוסיה דורטמונד.

כמובן שפפ גווארדיולה לא יכול להרשות לעצמו עוד עונה בה הוא מודח כל כך מוקדם מאירופה אחרי שאשתקד זה קרה בפלייאוף. בליגה סיטי מדורגת שנייה, חזרה לעניינים והתאפסה מאז ההפסד למנצ’סטר יונייטד בדרבי. היא רחוקה חמש נקודות מארסנל אך יש לה משחק חסר. עד כמה העונה שלה מטלטלת? בפברואר היא איבדה 0:2 מול טוטנהאם וסיימה רק ב-2:2 ומנגד הפכה פיגור לניצחון 1:2 סופר-דרמטי באנפילד.

הולאנד שהבקיע נגד ריאל בפנדל בסנטיאגו ברנבאו, עם 29 שערים, כמעט כמו כל שלושת המבקיעים הטובים אחריו: לפיל פודן עשרה, לריאן שרקי תשעה שערים ולטייאני ריינדרס שהצטרף הקיץ ממילאן יש שבעה.

מי היריבה המועדפת עליכם בשמינית הגמר?

• מנצ’סטר סיטי
  • ספורטינג ליסבון
0 מצביעים

בחירה נורא קשה, לא יודע במי כדאי לבחור..

תמונה אדירה אלישע מכל מיני סיפורי ילדות והרפתקאות אבל ראיתי שבחרת בסקר.

אני הולך על ספורטינג ליסבון שהיא קבוצה חביבה (ניצחון מרשים על פ.ס.ז’) עם כמה שחקנים טובים אבל גג דרג ב’ למרות משחקים לא רעים השנה - והבחירה די קלה.

זה לא רק שנמאס כל שנה ממנצ’סטר סיטי - זה נובע מהכרת המציאות וחוסר אמונה בקבוצה שלי. מנצ’סטר סיטי הזו לא נראית כמו קבוצה רגילה של פפ אבל מה נגיד על ריאל? הם בינוניים ביחס לטופ אבל טובים יותר מאיתנו, ניצחו אותנו העונה בקלות ועוד בסנטיאגו ברנבאו ותמיד מצטברות אצלינו פציעות. הניצחונות שלנו מעייפים.

אגב לדעתי הפעם יהיה קשר ישיר - הדחה מהצ’מפיונס מול סיטי תחבל לנו לחלוטין עד הסוף בסיכוי שעוד קיים לקחת אליפות בליגה. סיכוי שנובע מזה שהפער איכשהו נקודה ושאין הגנה לברצלונה. “להמשיך את השקר”.

@SantiagoBernabeu @Nati

הסבר?

הצבעתי סיטי כי אני אף פעם לא מקבל מה שאני רוצה.

וברצינות יותר, זה משנה אבל לא באמת משנה. אם המטרה היא לקחת את התואר אז נצטרך להתמודד במוקדם או במאוחר עם קבוצות העילית של היבשת. אם המטרה היא להתקדם עוד שלב אחד אז כנראה שזה חשוב, אבל זו לא המטרה.

גם אני ישר חשבתי על סיפורי ילדות, רק שהסיפורי ילדות שלי הם מרוסיה.

נסיך שצריך להציל את הנסיכה מגיע לפרשת דרכים שכזאת. שם מונחת אבן ועליה כתוב:
אם תלך ימינה- תמות.
אם תילך שמאלה - תמות.
אם תילך ישר - תמות.
ומאחורה עומד ביריון עם גרזן וצורח - נו, תחליט כבר!!!

תיראו מופתעים.

מתחילים שוב שושלת של הדחות השמינית? אם בדרך נס נעבור את סיטי.. נפגוש את באיירן.

אנחנו מקבלים את סיטי ובאיירן, ברצלונה מקבלת את ניוקאסל ואולי אתלטיקו, מעניין האם יש חשד לכדורים חמים וקרים או שזה רק כשאנחנו מוגרלים?

בכל שנה אנחנו פוגשים את סיטי בנוקאאוט. זה מכור מראש כבר כמה וכמה עונות..

אפשר להוסיף גם את חצי הגמר מ-2015/16 ושמינית הגמר מ-2019/20 המשחק בסנטיאגו ברנבאו לפני שהעולם נעצר בגלל הקורונה. שבעה מפגשים ב-11 שנה זה ה-מ-ו-ן. ועוד בנוקאאוט זה פסיכי לחלוטין. אשתקד המפגשים כללו דרמה במשחק החוץ בו דווקא היינו הרבה יותר טובים אבל לא דומה לרף הרגיל של ריאל-סיטי והתחושה שלי שגם השנה הרף ימשיך לרדת.

תמיד אחרי הגרלה כזו כמו סיטי ובכלל, הייתי רץ להעלות איזה גול מרגש באינסטגרם - מישהו אמר רודריגו? או לכתוב ניתוח קצרצר בפייסבוק האישי שלי אבל עכשיו אין כוח וחשק. גם אני תמיד הייתי חולם ובגדול בטח כשמדובר בליגת האלופות והפעם לא.

שוב אני אומר, הם לא מאיימים ממש, לא כמו פעם (דווקא המשחק הטוב שלנו כביכול בשלב הליגה נגדם - כבשנו, הגענו למצבים והם הפכו כל-כך בקלות עם מתנות שלנו - גורם לי להיות פסימי), אבל אנחנו כל כך גרועים עד שהסיכוי שלנו נמוך מאוד, בשביל להחיות את מיתוס “ריאל מדריד של ליגת האלופות” צריך קצת יותר משני שחקנים בכושר שיא, שוער וחלוץ\שחקן כנף, ואת זה אין לנו. רוצה לומר: מדרג את סיטי רק חמישית בעולם (ארסנל, באיירן מינכן, פריז סן ז’רמן, אפילו את ברצלונה אני שם לפניה ברמת החשש שלי ממנה) אבל אני מדרג אותנו פחות ממנה.

אבל חשוב לציין - זה העונש על האפסיות שלנו העונה במפעל, שאפילו לא חילצנו נגדם תיקו בבית אחרי שהובלנו וכשפפ גווארדיולה מוציא את הכוכבים בדקה 70 כי יש קריסטל פאלאס בפריימרליג - משחק יותר אינטנסיבי, ובעיקר על ההתבזות נגד בנפיקה בפורטוגל במחזור האחרון. מי האמין שלא נהיה בשמינייה. לא למדו את הלקח. במקרה כזה קצת קשה לי להתלונן על תחת של ברצלונה. אני בכלל לא חושב רחוק יותר אלא רק על שמינית הגמר הזה קודם כל.

המפתחות בכל-זאת איך אפשר לעשות משהו? אממ..קיליאן אמבפה משחק ובריא במאה אחוז (שהחודש הרע שלו לא יגרום לאנשים לאבד פרופורציות) כי ויניסיוס (לשמר) לבד לא יספיק לדעתי, אנטוניו רודיגר בריא גם כן ו”אנטי-ארלינג הולאנד” כמו בדרך-כלל, כמובן טיבו קורטואה בשגרה.

וואו איזה מסלול מהמם קיבלנו. חבל שזה קורה בעונה בה הרגש שלי לפחות כלפי הקבוצה התקהה. שלא נדבר על השעמום הנורא, הסלידה מהכוכב הראשי שלנו והמאמן הרובוט.

עד כה, גם בתקופות רעות שלנו תמיד האמנתי והתלהבתי. בזכיה ב2022 התחלנו כאנדרדוג וכל ניצחון היה נס. היה מרגש וכיף, היה לב ואמונה בקבוצה.

הלוואי שאיכשהו הקבוצה תשקם את ההתלהבות והאמון בה. מקצועית אנחנו יכולים לנצח כל קבוצה ביום נתון.

לא נכון!
איזה סיטי?
סיטי שלנו?

הגרלה הכי קשה שיכולה להיות,כדי להגיע לגמר נצטרך לעבור את סיטי,כנראה באיירן ואז פסז,ליברפול או צלסי בחצי גמר.

כל הקבוצות שיכולות לזכות בצד אחד וכל הקבוצות שאין סיכוי שיזכו בצד השני :person_shrugging:

ועדיין, גם העונה, לא ברצלונה ולא ארסנל יזכו :grin:

אגב, למה הגרלות וכאלה ? למה לא מתחילת העונה לקבוע תאריך מסודר למפגש המסורתי בין ריאל לסיטי בשמינית הגמר ולהתחיל למכור כרטיסים ?

טיטי תודה

שנזכה אני מזמין אותך לארוחת סרדינים משובחת על חשבוני :slight_smile:.

על חשבון הברון תבחר את מסעדת הסרדינים הכי טובה בארץ..

אני נשבע שחשבתי לבדוק אם אפשר ולהמר שריאל יקבלו את סיטי ובארסה את ניוקאסל ולא את פסז’.

כאילו שהיה ספק בכלל שנקבל את סיטי..שוב. מרגיש לי שאפילו לפפ והשחקנים של סיטי כבר נמאס לפגוש אותנו בנוקאאוט כל שנה. :rofl:

מעניין מה האינטרס של מי שמוכר… סליחה, “משבץ” את המשחקים ככה של שנה? מאיפה הגיע הביקוש דווקא להפגיש בין שתי הקבוצות האלו?

הרגע בדקתי סתם מסקרנות ומסתבר שסיטי הם רק במקום השלישי במספר המשחקים מולנו בשלבי הנוקאאוט בליגת האלופות.

מאז 1992(כשהתחילה התחרות בפורמט ליגת האלופות), הדירוג לכמות משחקים נגד ריאל בשלבי הנוקאאוט (כולל בית וחוץ) הוא:

1. באיירן = 20 משחקים
  2. יובנטוס = 12 משחקים
  3. בורוסיה דורטמונד (הפתיע אותי משום מה) = 9 משחקים
  4. מנצ’סטר סיטי = 9 משחקים
  5. אתלטיקו מדריד = 6 משחקים

המספר הנכון לגבי מנצ’סטר סיטי הוא 12 משחקי נוקאאוט. קודם כל לא שיחקנו נגדם מעולם בגמר משמע שהמספר חייב להיות זוגי. מה שהזוי לגבי סיטי זה שעד 2012/13 הקבוצות לא נפגשו בליגת האלופות וב-2015/16 זה קרה לראשונה בנוקאאוט.

2015/16 - חצי גמר - > ריאל מדריד עלתה [וזכתה באונדסימה]

2019/20 - שמינית גמר - > מנצ’סטר סיטי עלתה

2021/22 - חצי גמר - > ריאל מדריד עלתה [וזכתה בגביע ה-14]

2022/23 - חצי גמר - > מנצ’סטר סיטי עלתה [וזכתה בתואר לראשונה]

2023/24 - רבע גמר - > ריאל מדריד עולה בפנדלים [וזכתה בגביע ה-15]

2024/25 - פלייאוף - ריאל מדריד עלתה.

לגבי אתלטיקו מדריד אותה פגשנו בשני גמרים בדסימה ובאונדסימה: היו גם מפגשים ב-2014-15 (רבע גמר), 2016-17 (חצי גמר), 2024-25 (שמינית גמר) המספר הנכון הוא שמונה משחקים.

-לגבי יובנטוס בהחלט 12 - חמישה מפגשים כפולים בנוקאאוט ועוד שני גמרים ב-1997/98 וב-2016/17, הנוקאאוט: 1995/96 (רבע גמר), 2002/03 (חצי גמר), 2004/05 (שמינית גמר), 2014/15 (חצי גמר), 2017/18 (רבע גמר).

-בורוסיה דורטמונד: שבעה משחקים בנוקאאוט - חצי גמר 1998, חצי גמר 2013, רבע גמר 2014-15, גמר 2023-24, השאר הם מפגשים בשלב הבתים (2002-03, 2016-17, 2017-18) ומשחק אשתקד במסגרת שלב הליגה.

-באיירן מינכן - בהחלט 20: בעבר המשחק הזה נקרא “הקלאסיקו של אירופה” וזה גם הכי קרוב לתקדים של ריאל-סיטי, ברמת זה שפגשנו אותם שלוש פעמים בנוקאאוט מ-1999/00 ועד 2001/02 ואז גם ב-2003/04 קרי ארבע פעמים בחמש שנים. מעולם לא שיחקנו נגדם בגמר זה קטע. מפגשי הנוקאאוט: חצי גמר 1999/00, חצי גמר 2000/01, רבע גמר 2001/02, שמינית גמר 2003/04, שמינית גמר 2006/07, חצי גמר 2011/12, חצי גמר 2013/14, רבע גמר 2016/17, חצי גמר 2017/18, חצי גמר חוסלו 2023/24.

מול ליברפול שיחקנו ב-2008/09 - שמינית גמר, 2020/21 - רבע גמר, 2022/23 - שמינית גמר, ועוד שני גמרים ב-2017/18 וב-2021/22.

אפשר לציין גם את מנצ’סטר יונייטד עם שישה משחקים (רבעי גמר 1999/00 ו-2002/03 ושמינית גמר 2012/13).

לא יודע מה יהיה במפגש הזה, אבל אני מאוד מקווה שארבלואה לא מתכנן להגיע למפגש הזה עם ה 442 השטוח הזה שגולר הוא אחד משני הקשרים המרכזיים היחידים, זה יהיה מתכון לאונס מצד הסיטי.

מבחינתי

קורטואה

קרראס הויסן רודיגר פדה

קמאבינגה צ’ואמני ג’וד

ויני אמבפה רודריגו

אני לא חושב שגוד יהיה כשיר למפגש הזה טיטי, הדיבורים הם על אפריל.
בוא נהיה היגיוניים, פדה כבר לא יחזור לימין השנה, כל עוד ארנולד וקרבאחל כשירים אין סיכוי.

השאלה היחידה תהיה גולר או רודריגו, ושנינו כנראה יודעים מה התשובה.