חד משמעית ואני יכול להעיד.
חאמס רודריגס עם ערב גדול אתמול כשבאיירן פירקה 0:6 את מיינץ באליאנץ’ ארנה, ושלושער ראשון בקריירה לדעתי, הראה בדיוק את האיכויות שלו - ההצטרפות מאחור וגם הטאץ’, הבעיטה הנקייה. מצד שני, הוא לא מצליח שם, עם כל ההתפוצצות אתמול כבש רק שבעה שערים.
אני חייב לומר שהייתי משוכנע שהוא יגיע לריאל מדריד בקיץ לאחר העזיבה של רונאלדו, וזה כמובן לא קרה. חשבתי שאנחנו זקוקים לו נואשות, לשחקן שיכול לתת גולים ויעמיק את ההתקפה, אבל לגבי העתיד, למרות האיכויות והעובדה שהוא שחקן שלנו - אין טעם. אנחנו צריכים משהו חדש וטוב יותר. אלא אם כן הוא מוכן להיות שחקן ספסל וזה לא יקרה.
סיכום מושאלים שבועי .
שבוע לא רע עבר על המושאלים שלנו שרשמו 5 שערים וכמה תוצאות מעניינות.
בורחה מיוראל (לבאנטה, לה ליגה)- 90 דקות ושער.
בורחה פתח במשחק החשוב של לבאנטה מול סוסיאדד, אחרי 3 הפסדים רצופים לבאנטה הייתה חייבת להשיג נקודות בשביל לא להתקרב עוד יותר לקו האדום, למזלה מיוראל שלנו היה שם בשביל להשיג את שער השוויון ה1-1 של קבוצתו בדקה ה-79.
מיוראל כהרגלו לא היה דומיננטי במיוחד ולא הגיע להרבה מצבים, למזל קבוצתו הצליח לסיים יפה מסירה שקיבל מקפמנייה וכבש את שערו ה-3 בלה ליגה העונה וה-5 בכל המסגרות.
השער של בורחה:
אדר מיליטאו (פורטו, ליגת העל הפורטוגלית)- 90 דקות ושער.
אומנם הבחור לא מושאל אבל החלטתי לסקור את ביצועיו עד סוף העונה כראוי לשחקן שישתייך לסגל שלנו בשנה הבאה.
אדר שאחרי הגעתו של פפה קיבל רילוקיישן לעמדת המגן הימני במשחקים האחרונים, פתח במשחק הראשון שלו בקבוצה אחרי הרכישה מריאל. בהתחלה היה נראה שאדר לא מתלהב מהמעבר לעמדה הימנית והיכולת לא הייתה מזהירה, אך לאט לאט נראה כי אדר מוצא את מקומו בעמדה זו ומציג בה יכולת גבוהה. ב 3-0 על מארטימו אדר הבקיע את השער השני של קבוצתו בנגיחה מדויקת לפינה, בנוסף ל-3 בעיטות לשער (שחקן מאוד מסוכן בפן ההתקפי, 3 שערים העונה בליגה ועוד אחד בליגת האלופות), ניצח ב-5 מאבקים אווירים מתוך 7 והיה מצוין באופן כללי.
תקציר המשחק כולל השער של מיליטאו:
ראול דה תומאס (ראיו ויאקנו, לה ליגה), 90 דקות והפסד.
ראיו ממשיכה לשקוע ורושמת הפסד ליגה שביעי ברציפות, נמצאת במקום הלפני האחרון ונראה כי בקצב הזה חזרתה של ראיו לליגה השניה היא עניין של זמן. הפעם ראיו הפסידה 3-1 לויאריאל בקרב התחתית.
ראול פתח במשחק ושיחק 90 דקות, לא הצליח לבוא לידי ביטוי ורשם משחק חלש.
מרטין אודגארד (וויטסה ארנהיים, הליגה ההולנדית)- 90 דקות והפסד, זימון לנבחרת.
קודם כל שאפו גדול למרטין על הזימון לסגל נורווגיה! אני מאמין שלאחר שבשנים האחרונות הוא לא קיבל כל כך קרדיט והיה שחקן ספסל ולעיתים גם לא שיחק בכלל, היכולת הטובה בויטסה תזכה אותו בחולצת ההרכב. יהיה מעניין לראות אותו מול חבריו לעתיד בריאל המשחקים בנבחרת ספרד.
במשחק הליגה מול הראקלס, ויטסה רשמה הפסד כואב של 3-2 והתרחקה מהיעד הריאלי לעונה- המקום השלישי.
אודגארד שפתח כקשר הימני במערך 4-4-2 כהרגלו הוביל את קבוצתו ברוב המדדים, קרן מסוכנת שלו הובילה ליציאה לא טובה של השוער ולאחר מכן לשער של חברו לקבוצה. בנוסף לכך בעט לא פחות מ-7 פעמים לשער, 5 דריבלים מוצלחים מתוך 6 נסיונות. הסטטיסטיקות היפות לא עזרו לאודגארד שלא בישל או הבקיע וינסה את מזלו בשבוע הבא מול דן האג.
בנימה אישית, אני חושב שמרטין עשה קפיצה גדולה ביכולת השנה, הוא מצא מקום שיתן לכישרון שלו ביטוי, העובדה שהוא משחק כדורגל מקצועני כבר שנים רבות באה לידי ביטוי ורואים את חוכמת המשחק שלו בכל נגיעה, בנוסף לכך נראה שהבחור גידל אופי והוא ממש המנהיג של וויטסה, הוא יורד למטה לקחת כדורים, דופק גליצ’ים, מעודד תחברים וכל היוצא בזאת.
כל המהלכים של מרטין במשחק כאן (מומלץ לראות עד הסוף):
אשרף חכימי (דורטמונד, בונדסליגה)- 12 דקות בליגה.
העניינים בבונדסליגה צמודים צמודים ונrאה כי מאבקי האליפות של באיירן ודוטמונד יסתיימו ממש עם סיום העונה.
אשרף פתח את המשחק על הספסל והחליף את וולף בעמדת המגן הימני בדקה ה-78 כאשר התוצאה הורתה על 2-2, בדקה ה91 רויס הציל את דוטמונד עם שער ניצחון.
אשרף איבד כמה ממניותיו בתקופה האחרונה אחרי ירידה קלה ביכולת, נקווה שהיכולת הלא מזהירה של וולף בעמדת המגן הימני תחזיר את אשרף לעניינים במהרה.
מתאו קובאצ’יץ’ (צ’לסי, פריימיר ליג)- 90 דקות בליגה האירופאית ו.
במשחק הגומלין שהיה די לפרוטוקול מול דינמו קייב פתח מתאו בהרכב בעמדת הקישור האחורי ביחד עם קונטה, שיחק 90 דקות והיה יציב ולא רע, סיים 90 דקות עם תאקלים מוצלחים ובלי יותר מדי עבודה קשה ב5-0 של קבוצתו. עם זאת, עדיין לא הצליח להועיל התקפית, סיים ללא בעיטות לשער, דריבלים או מסירות מפתח.
במשחק הליגה בו צ’לסי הפסידה 2-0 לאברטון קובא סופסל ולא נכנס אפילו כמחליף, המניות של קובא ממשיכות לרדת.
אוסקר רודריגז (לגאנס, לה ליגה)- 90 דקות והפסד.
90 דקות פושרות לאוסקר מול חירונה בהפסד 2-0 של לגאנס.
תיאו הרננדז (ריאל סוסיאדד, לה ליגה) 90 דקות ובישול.
תיאו רשם את אחד ממשחקיו הטובים העונה מול לבאנטה של מיוראל, ובישל את השער היחיד של קבוצתו לינוזאי בדקה ה-26.
הבישול היפיפה הגיע לאחר פריצה נהדרת באגף שמאל, דאבל פס נהדר עם אויארסבל ומסירה מדויקת ליונזאי שלו נשאר רק לדחוק את הכדור מול שער ריק.
תיאו הוכתר למצטיין המשחק בכמה אתרים, רשם משחק מצוין עם 2 בעיטות לשער, 3 מסירות מפתח ומשחק הגנתי מצוין שהגיע אחרי תצוגת נפל מול סביליה בשבוע שעבר.
הבישול:
חאמס רודריגז (באיירן מינכן, בונדסליגה)- שלושער מדהים בליגה והדחה בליגת האלופות.
באיירן בבונדסליגה חמים, חמים מאוד, והשחקן הלוהט ביותר בחמימות הזו היא חאמס שלנו, שהחזרה של זידאן היא כנראה החותמת הסופית שחאמס יעזוב אותנו בסיום העונה וירכש ע"י באיירן (בנוסף לעובדה שהמחיר שלו הוא רק 40 מליון יורו והוא השחקן הכי מסוכן בקבוצה כרגע).
חאמס שיחק 73 דקות וזה הספיק לכבוש שלושער (הראשון בקריירה) בניצחון המהדהד 6-0 על מיינץ (6-0 שנט ברציפות בליגה), למען האמת הספיקו לחאמס רק 16 דקות לכבוש את שלושת השערים כאשר הראשון הגיע בדקה ה-39 אחרי בישול של גורצקה, השני בדקה ה-51 עם השתחררות נהדרת ובעיטה מדויקת לפינה, בדקה ה-55 הגיע השלושער אחרי טעות בהגנה והקפצה יפה מעל השוער, חאמס קיבל את הציון המושלם 10 באתר Whoscored. באיירן חוזרת למקום הראשון בליגה והקרב עם דורטמונד ממשיך.
בליגת האלופות חאמס לא עזר לבאיירן שהפסידה 3-1 לליברפול ועפה מהטורניר.
השלושער והביצועים של חאמס כאן:
רודריגו (סנטוס, אליפות סאו פאולו)- 70 דקות והפסד.
רודריגו פתח באליפות סאו פאולו (מסתבר שיש דבר כזה) ושיחק 70 דקות בהפסד 1-0 של סנטוס מול נובוריזונטינו. רודריגו בלט ואירגן את רוב ההתקפות של קבוצתו. כיאה לילד ברזילאי, הרבה דריבלים (חלקם מוצלחים חלקם לא), הרבה ספיגת עבירות וקבלת החלטות לא הכי נכונה בדר"כ. למרות זאת רודריגו מציג זריזות ומהירות גבוהה מאוד, יכולת מסירה טובה, פיזיות טובה ויכולת הגנתית לא רעה גם כן. ננסה להמשיך לעקוב.
הביצועים שלו כאן:
אלכס פבאס ואלברחו טרחו (אלבסטה, ליגה ספרדית שניה)- 90 דקות וניצחון.
החברים פבאס וטרחו מוסרים דרישת שלום, שניהם עם 90 דקות טובות בניצחון של אלבסטה שממקומת במקום השלישי ונלחמת על העלייה ללה ליגה. עונה טובה לשני החברה האלו.
פינת האקסים!
צ’יצ’ריטו (ווסטהאם) - אקס די אהוב עליי הוא צ’יצ’ריטו שרושם עונה לא רעה עם ווסטהאם, אחרי פתיחה טובה של העונה והעלמות בהמשכה, צ’יצ’ה נכנס בפתיחת המחצית השניה מול האדרספילד וכאשר התוצאה הרתה 3-2 בדקה ה-83 נכנס לעניינים עם צמד נהדר ומהפך 4-3 בדקה ה-91.
פפה וקסיאס (פורטו) - עשו חיים כרגיל ב3-0 של קבוצתם.
דנילו (מנצ’סטר סיטי)- דנילו פתח במשחק ליגת האלופות מול שאלקה, לראשונה בעמדת הבלם הלא מוכרת לו, סה"כ עשה עבודה טובה מאוד והשתלב טוב במערך שהביס 7-0 את שאלקה האומללה. דנילו מסר 121 מסירות ודייק ב95% מהן.
מוראטה (אתלטיקו מדריד) - נראה שמוראטה חוזר לסורו עם החמצת ענק בהפסד 1-0 של אתלטיקו.
קיקו קאסייה (לידס) - קיקו עבר בינואר ללידס הצ’מפיונשיפ ורושם תוצאות לא רעות, במשחק מול שפילד קיקו רשם משחק לא טוב עם אשמה ב1-0 שחתם את תוצאת המשחק בתוספת לאדום אותו חטף בדקה ה-90.
דוד מתאוס (הפועל חדרה)- 90 דקות בהפסד של הפועל חדרה מול מכבי תל אביב.
בתמונה: בורחה מיוראל חוגג בטירוף את השער.
@Raulito-7 אתה בטוח תזכור
הגול של מסי הזכיר לי גול של היגוואין מזווית קשה עד בלתי אפשרית. איפשהו מצד שמאל מחוץ לרחבה. אחת מעונות המוריניו. יסוד סביר להניח שהוא בכלל לא התכוון לבעוט. מישהו זוכר נגד מי זה היה?
לא בדיוק עונה לתיאור שלך, אבל הגול היחידי שלו שקפץ לי זה זה (הגול הרבעי)
לא יודע לגבי היגוואין, אבל יש את הדבר המוזר הזה של לאמפרד (מספר 2):
אההה
סוף סוף מצאתי
כמעט בטוח שבגול של פיפיטה יש דיפלקשן עם המגן, תסתכל טוב בהילוכים חוזרים.
הגול של למפארד באמת הזיה, שכחתי שהוא הובקע בכלל (ועוד נגד בארסה…)
אם כבר גולים כאלה, אז זה אולי הכי יפה בעיניי במידה והוא באמת התכוון ואני נוטה שכן (זוכר שבתור ילד עם כמה ששנאתי אותו ניסיתי לחקות את הגול הזה בשכונה איזה שבועיים, ואף פעם לא הצלחתי, רק בחימום…)
לא בטוח, תסתכל פה 0:20
לדעתי יש שפשוף קל, אבל באמת קשה לדעת. בכל מקרה יש שם אווירה של גול מקרי
הגול של פיגו יותר קסום בעיניי
הביצוע הכי יפה שראיתי…
אני ממש אוהב את הכיוון שלכם, כאפיים. אני זוכר את רמי וייץ אומר ב-2001/02 אחרי שיעקובו ממכבי חיפה ניסה להקפיץ ובעט בדשא - “אוי, איגבני, אתה צריך לראות וללמוד מראול”. הגולים האלה היו כל-כך מזוהים איתו. וברוח זו: כמה גולאסוס של ראול בהקפצה - ואסילינה טיים:
ראול נגד ברצלונה עונת 1995/96 - הגול הראשון של ראול במשחקי הקלאסיקו, הקפצה נהדרת מעל השוער במשחק בברנבאו - לחצו כאן
ראול נגד סוסיאדד 1997/98 - לא רק הקפצה, מהמקום, בלי תנופה, אלא גם השתלטות מדהימה על הכדור עם עקב מעל שחקן ההגנה לפניכן - לחצו כאן
ראול נגד גיחון עונת 1997/98 - אחד הגולים הזכורים של ראול, הקפצה נהדרת מצד ימין עם הפאלש, גול שהיינו מורידים כילדים בתוכנה ‘קאזה’ למי שזוכר - לחצו כאן
ראול נגד ברצלונה בקאמפ-נואו ב-1999/00 - התזמון: שער שיוויון לפני הסיום, החגיגה - ההשתקה לקהל, לא אופייני לו, הטאץ’ עצמו, העובדה שמאז לא כבש במגרש הזה - לחצו כאן
ראול נגד אנדרלכט בליגת האלופות בעונת 2001/02 - למשקוף ופנימה - לחצו כאן
ראול נגד ויאדוליד - משחק חוץ בעונת 2002/03. ריצה טובה לעומק, נגיעה אחת, גול - לחצו כאן
ראול נגד ויאדוליד - עונת 2003/04. באותו משחק עם הגול המדהים בעקב והשלושער הענק עצירה בחזה, נגיעה אחת מעל השוער, די קרוב לשער, כך שלא פשוט. הבישול: רוברטו קרלוס - לחצו כאן
ראול נגד זניט - עונת 2008/09, משחק הבכורה של חואנדה ראמוס על הקווים. אולי הואסילינה האחרונה הגדולה באמת - לחצו כאן
איקר קסיאס (38) עדיין מזנק במדי פורטו ולאחר פגרת הנבחרות ירשום את משחקו ה-150 בקבוצה(71 פעמים שמר על שער נקי), אך הוא מכהן גם כשגריר של הליגה הספרדית פה ושם. אתמול הוא התראיין באריכות ואמר שימשיך לשחק עד גיל 40 וכנראה ייפרוש במדי פורטו, בשורותיה מחזיק בחוזה עד 2021. איקר הוסיף שהתייחסו אליו יפה מאוד מהרגע הראשון ושהיה שמח לחזור לספרד אבל זה לא נראה באופק, ומה שברור שהוא שהפרק שלו בריאל מדריד ובנבחרת ספרד - נגמר.
השוער נשאל מה ההצלה הגדולה בקריירה שלו ואמר - “הרבה אומרים שזו ההצלה מול פרוטי. אני אציין את דו קרב הפנדלים נגד איטליה ביורו 2008”.
“פחדת בהופעת הבכורה עם טושאק?” בוא נשאל ואומר שכן. מוריינטס וסאלגדו צחקו - “גם אנחנו”. מוריינטס הוסיף - “אני פצעתי את קניזארס באחד האימונים בנבחרת ולכן איקר זומן. הוא חייב לי את זה”.
על הבלם אדר מיליטאו שמשחק איתו בקבוצה ונרכש על ידי ריאל מדריד - “אני חושב שזה היה ניהול נכון מצד ריאל מדריד, עסקה מעולה, היא תקבל שחקן טוב מאוד עם עתיד ענק ואני משוכנע שהוא יצליח בריאל מדריד”. איקר הוסיף - “פורטו הימרה עליו מגיל צעיר מאוד והוא עשה הכל כדי להשתלב והפגין אישיות חזקה. אני רק חושש שההסתגלות בספרד ובריאל מדריד קצת שונה, הוא יבין מה זה אומר להיות בלם בריאל מדריד, אבל היא המקום האידיאלי עבורו”.
על זידאן. “אני שמח בדיוק כמו כולם, אבל ברור שאם הוא חוזר אז כמו שסולארי הגיע אז - פירושו שמשהו לא עבד. זידאן יחדיר התלהבות ושמחה בקבוצה, אנרגיה רבה אבל כולם”.
ריאל מדריד. “אתה לא יכול לחיות על העבר בכדורגל, כשריאל מדריד לא נלחמת אפילו על תארים זו אכזבה עצומה, מצד שני אנחנו צריכים להודות על כל מה שהמועדון השיג בשנים האחרונות”.
על קיילור נאבאס. “קיילור צריך לקבל את כל הכבוד על כך שהשיג שלוש זכיות רצופות בליגת האלופות, הוא שוער נפלא שבהחלט ברמה של ריאל מדריד. קורטואה הגיע עם הרבה רצון ותשוקה ושאיפה לעמוד בשער, וריאל מדריד מייצרת תחרות טובה בשער”.
האגדה איקר קסיאס מאריך את חוזהו בפורטו וישחק עד גיל 40. שנה נוספת ואופצייה לעוד עונה קרי עד 2021. “אני שמח ונרגש כי אני מרגיש כאן בבית מהרגע הראשון. שוער משחק עד גיל מאוחר אך לא קל להמר על מישהו בן 38. חשבו כשהגעתי לפה שאשחק שנה או שנתיים ואפרוש. אני מודה למועדון שגורם לי להרגיש בבית ושלא פקפק בי כשאחרים כן”. עוד הוסיף שהוא מחוייב למועדון, לנשיא, לקהל ושפורטו(שנייה בטבלה ועם רגל וחצי בגמר הגביע) רוצה לזכות בכל התארים. ברבע גמר ליגת האלופות תחכה לה ליברפול, שוב. איקר ופורטו מקווים שזה ייגמר אחרת…
מרגש!
סיכום מושאלים שבועי
סופ"ש חלש של המושאלים, היחיד שבא לעבוד היה ראול דה תומאס עם שער חשוב במאבק ההישארות בליגה.
מלבדו לא נרשמו בישולים או שערים.
בסופ"ש הזה אנו נפרדים גם מסיקור המושאל אשרף חאכימי ששבר את רגלו וסיים את העונה.
ראול דה תומאס (ראיו ויאקנו, לה ליגה), שער ליגה 12.
ראול ממשיך בעבודה הטובה ורושם שער ליגה 12 בתיקו 1-1 של ראיו ויאקנו מול בטיס.
ראול פתח במשחק החשוב של ראיו לאחר 5 הפסדי ליגה רצופים כשהם במקום הלפני אחרון והליגה השניה כבר מדגדגת אותם מלמטה. בדקה ה-34 ראול ניצל מסירה טובה בשביל לסיים יפה מהאוויר מול השער, שער יתרון שהחזיק עד הדקה ה-81 אז כריסטיאן טיאו השווה את התוצאה וביאס את ראיו שחלמו על ניצחון שיקרב אותם אל הקו האדום.
ראול מצידו עם עוד משחק טוב, 4 בעיטות לשער, שער יפה, והוא ממשיך להיות השחקן הטוב ביותר בקבוצה החלשה הזו.
שער ליגה 12 של ראול שמשתווה לגריזמן ואספאס בטבלת המבקיעים בלה ליגה.
השער של ראול:
בורחה מיוראל (לבאנטה, לה ליגה)- 90 דקות.
לבאנטה אוספת עוד נקודה שמרחיקה אותה מהקו האדום ורושמת 2-2 נאה מול אייבר.
מיוראל ממשיך לקבל קרדיט בהרכב, שיחק 90 דקות והפציץ את הקורה בבעיטה היחידה שלו לשער
אדר מיליטאו (פורטו, ליגת העל הפורטוגלית)- 90 דקות וניצחון.
מאבק האליפות בפורטוגל פתוח לחלוטין, כרגע גם פורטו וגם ספורטינג עם 66 נקודות וספורטינג במקום הראשון בזכות הפרש שערים עדיף. פורטו יצאה למשחק חוץ קשה מול בראגה הרביעית והייתה חייבת ניצחון לאחר שספורטינג גרפו 3 נקודות.
קסיאס, פפה ומיליטאו בעמדת המגן הימני פתחו במשחק והצליחו להפוך פיגור 1-0 ו- 2-1 לניצחון 3-2 בזכות 2 פנדלים מאוחרים.
מילטאו רשם משחק קצת מעורב, מצד אחד אי הבנה בינו לבין קסיאס הובילה לשער השני של בראגה, אך מצד שני סחט את הפנדל שהוביל לשער השוויון של פורטו, בנוסף ל-6 מאבקי אוויר מוצלחים (הכי הרבה במגרש), 3 דריבלים מוצלחים וכמה מסירות יפות וחכמות מאוד.
שוב, המון פוטנציאל שצריך עוד קצת הכוונה, מקווה שההסטה לעמדת המגן הימני לא תשבש לו את ההתקדמות.
מרטין אודגארד (וויטסה ארנהיים, הליגה ההולנדית)- 90 דקות ותיקו.
מרטין רשם שבוע עמוס שכלל 2 משחקים סבירים בנבחרת, ובשבת 90 דקות מול דן האג.
כמו במשחקים רבים לאחרונה בליגה, וויטסה כבר ראתה את הניצחון מול העיניים אך שמטה אותו בדקה ה-77 לאחר שדן האג הצליחו להשוות ל 3-3.
מרטין רשם משחק טוב כרגיל, היה נראה קצת עייף אך עדיין מהטובים בקבוצתו, רשם 5 מסירות מפתח (הכי הרבה במגרש כרגיל), מסירות יפות ומדויקות, מעורבות בשער הראשון והשלישי וגם הרבה הקרבה בהגנה. כוכב המשחק היה בויטיניק האלמוני בן ה-18 שכבש שלושער לטובת וויטסה.
הביצועים כאן:
אשרף חכימי (דורטמונד, בונדסליגה)- 41 דקות בליגה.
מעמדו של אשרף בהרכב ממשיך להתנדנד והפעם במשחק מול וולפסבורג פתח על הספסל, בדקה ה-49 נכנס במחליף ראשון למגרש לעמדת המגן השמאלי כשהתוצאה הורתה על 0-0, אשרף רשם משחק טוב ופעיל עם 3 דריבלים מוצלחים ופעולות התקפיות יפות. בדקה ה-90 וה-93 הגיע הסופר סאב פאקו אלקסר ורשם צמד נהדר שמעלה את דורטמונד בחזרה למקום הראשון במאבק האליפות הנהדר מול באיירן ששמטה נקודות.
עדכון במהלך המשחק אשרף נפצע ושבר את רגלו ולמעשה סיים את העונה. ניפגש במדור בשנה הבאה.
מתאו קובאצ’יץ’ (צ’לסי, פריימיר ליג)- 90 דקות בניצחון בליגה.
מתאו רשם 90 דקות לא רעות בליגה בניצחון 2-1 של צ’לסי מול קארדיף.
אוסקר רודריגז (לגאנס, לה ליגה)- 90 דקות וניצחון.
אחרי 2 הפסדים ברצף, לגאנס מנצחת 2-0 את חטאפה ושומרת על מקומה היציב במרכז הטבלה (מקום 11).
אוסקר רשם 90 דקות פושרות ותרם יותר בפן ההגנתי. עוד 90 דקות של צבירת נסיון לקשר בן ה-20 שרושם עונת בכורה יפה בלה ליגה.
תיאו הרננדז (ריאל סוסיאדד, לה ליגה) 90 דקות בליגה.
טעות שלו הובילה לשער היתרון של ויאדוליד, לאחר מכן ריאל סוסיאדד השוותה את התוצאה ו 1-1 הייתה תוצאת הסיום
חאמס רודריגז (באיירן מינכן, בונדסליגה)- 90 דקות ותיקו.
חאמס ממשיך להיות השחקן המרכזי של באיירן בעת האחרונה, פתח שוב בהרכב במשחק החשוב מול פרייבורג בו באיירן סיימה ב 1-1 ושמטה 2 נקודות חשובות במאבק מול אשרף ודורטמונד. חאמס כהרגלו לאחרונה שיקח מצוין והוכתר למצטיין המשחק, רשם 7 מסירות מפתח (הכי הרבה במגרש), 4 דריבלים מוצלחים (הכי הרבה במגרש) ואפילו 4 תאקלים מוצלחים (הכי הרבה בבאיירן).
הביצועים של חאמס כאן:
פינת האקסים!
פפה (פורטו)- היה חלש בניצחון 3-2 של פורטו והוחלף במחצית השניה.
מוראטה (אתלטיקו מדריד) - שער ליגה רביעי למוראטה ב4-0 של אתלטי.
חסה (בטיס)- לאחר שער החזרה המרגש חסה חזר לסורו והיה חלש מאוד בתיקו 1-1 של בטיס, שיחק 80 דקות ולא הגיע לאף מצב בעיטה.
קאייחון (נאפולי)- האקס החביב קאייחון רושם בישול 12 בכל המסגרות, הוסיף אחד בניצחון 4-1 של נאפולי בליגה
בתמונה: ראול דה תומאס.
אשרף שבר עצם בכף הרגל וסיים את העונה. אפשר כבר לסכם את העונה שלו - חלק ראשון מדהים עם תרומה התקפית מרשימה, חלק שני מאכזב עם נסיגה ביכולת וחולשה הגנתית. סך הכל הוא הראה שיש לו פוטנציאל גדול, רק שהוא חייב לשפר את ההגנה שלו. טוב שהוא מושאל לעוד עונה.
גוטי בראיון למארקה:“רוצה לאמן את ריאל מדריד”
שער המארקה:
ראיון חגיגי עם גוטי שבטוח: “לריאל מדריד לא תהיה בעיה לבצע רכש”. מצד שני הוא מזכיר שהשוק די משוגע וקשה לצרף שחקנים טובים ושלריאל מדריד יש מספיק זמן לחשוב טוב על מי אפשר לוותר מסגל הקבוצה ומי ראוי לצ’אנס נוסף. גוטי מספר שוב שהחלום שלו הוא לאמן את ריאל מדריד: “אני לא מפחד, יודע במה אני יכול לתרום ומהו היתרון שלי על האחרים, אני רק מחכה לקבל את ההזדדמנות”. על הצ’אנס שפוספס - “שמעתי שהייתי בין המועמדים לאמן את הקבוצה אבל אני לא מסתכל לאחור ושמח על הבחירה שלי”. גוטי מזכיר שריאל מדריד תמיד חוזרת, ועל הקאמבק של זידאן הוא אומר:“ברור שזה הפתיע אותי ולא רק אותי, אבל זה מראה עד כמה הוא ופלורנטינו שמרו על יחסים טובים וברור שהוא אוהב את המועדון ואלה בשורות גדולות לכולם”.
“צייצתי אמנם לא מזמן על מסי בטוויטר אבל אני מעריך מאוד גם את כריסטיאנו רונאלדו שהוא מלך הגולים, הוא עובד מאוד קשה, זה ברור שהוא פחות מוכשר ואין ספק שריאל מדריד מתגעגעת אליו, הם החמיצו בגדול בכך שעזב”.
“אנשים רבים נשארו עם גוטי השחקן, אבל זה נגמר מהיום בו תליתי את הנעליים, אני אדם אחר ושונה עם חיים הרבה פחות מעניינים כרגע”.
גוטי מדבר גם על התקופה בבשיקטאש שעוברת עונה לא קלה ושהוא ממשיך להתפתח כמאמן ואומר שהסתגל מייד למרות פערי השפה, שבבשיקטאש הלחץ אחר מאשר כמאמן קסטיליה כי כאן יש ציפייה כאן ועכשיו לזכות בתואר והתחרות היא די קשה, על הצורך לנהל 24-25 שחקנים שחלקם ממדינות שונות, בכושר משחק שונה, עם אופי שונה, ועל ההבדל הגדול מתקופתו כשחקן - “הם אלה שעולים לכר הדשא בסופו של דבר, מייחסים את האחריות גם למאמן מן הסתם. כשחקן אתה חושב בעיקר האם המאמן ירכיב אותך ב-11 ומתי הוא יכניס אותך אם התחלת על הספסל, כמאמן זה אחרת”.
גוטי התבקש גם לבחור את ה-11 הטובים ביותר לתקופתו ואתם יכולים רק להזיל ריר מהשמות. גוטי לא חשב פעמיים ושיבץ את עצמו בקישור ליד פיגו וזידאן, גם ראול ורונאלדו שם ועוד רבים וטובים, ורק שני שחקנים שלא היו בריאל מדריד - חאבייר זאנטי ופאולו מאלדיני. גוטי גם בחר את ה-11 הטובים ביותר כיום עם חלוקה שווה לחלוטין של 5:5 עם ריאל מדריד וברצלונה כולל האקסים כריסטיאנו רונאלדו וניימאר. ראמוס ופיקה בהגנה, מודריץ’ בקישור והשחקן היחיד שלא משחק בשתי הקבוצות הוא השוער דויד דה חאה.
עוד ראיון, הפעם נוסטלגי ומרתק: ראיון עם פרננדו רדונדו - אסור להחמיץ. הוא מספר עד כמה ריאל מדריד הייתה מועדון מיוחד, על מה הוא הכי גאה שעשה בתקופה שלו במועדון ושלא האמין שגמר ליגת האלופות נגד ולנסיה, המשחק בו הצטיין וענד את סרט הקפטן, יהיה גם האחרון שלו בריאל מדריד - “רציתי לפרוש בריאל מדריד”(הוא לא חושב שפרס הראה לו את הדרך החוצה), על קריאות העידוד שקיבל מהברנבאו כשהגיע כשחקנה של מילאן("זה היה ספונטני, בתחילת המשחק הקהל קרא בשמי וחברי לקבוצה וגם שחקני ריאל מדריד - מחאו לי כאפיים) וגם על הסיוט המתמשך במילאן בגלל אינסוף הפציעות, וכמובן - העקב האלוהי לראול באולד-טראפורד.
הופעה טובה מאוד של אודגור. שימו לב לפעולה שלו בדקה 08:25.
מה שכן, כמו ויניסיוס הוא צריך לעבוד על הסיומת.
רגע לפני סיכום המושאלים השבועי, קבלו את השער המדהים של אודגארד מול איינדהובן לפני שעות בודדות.
אודגארד ממשיך להיות ילד תותח ומחר ארחיב עליו יותר.