מרטין כבר דואג להציג את עצמו
לוקה זידאן הושאל רשמית לראסינג סנטאנדר מהליגה השניה בספרד.
מאמין שכבר לא נראה אותו חוזר לריאל, מדובר בשוער באמת בינוני במקרה הטוב.
בכל מקרה, ניפגש במדור המושאלים בשנה הבאה ביחד עם אודגארד, רגילון, חאכימי ושאר החברים.
אודגור א-לה-גוטי
פוסט מרגש של די מאריה אחרי שכבש שער ניצחון בבעיטה חופשית בסופרקאפ הצרפתי, תרגום חופשי במיוחד בשביל @SantiagoBernabeu. לייקקו: מרסלו, מודריץ’, אמבפה, דיבאלה ועוד רבים וטובים.
מה עשית ביום שני? הייתי באימון.
מה עשית ביום שלישי? הייתי באימון.
מה עשית ביום רביעי? הייתי באימון.
מה עשית ביום חמישי? הייתי באימון.
מה עשית ביום שישי? הייתי באימון.
עשית משהו בסופ"ש? לא יכלתי, שיחקתי.
האימון הסתיים, נעצרתי עם התיק מתחת לזרוע ונשארתי לרגע. צופה על המגרש, על האדמה, הדשא, האבנים, המקום בו אנחנו משחקים. המגרש הזה והאבנים האלה שלפעמים אנחנו נופלים עליהן והן מגרדות לנו את הברכיים, הירכיים, המרפקים, הידיים… המגרש והאבנים האלה שמפריעות לנו בזמן המשחק… האדמה שגרמה לנו ללכלך את כל הבית ולשמוע את אמא אומרת: תוריד את המגינים והגרביים בחוץ ותיכנס ישר למקלחת.
מה נותן לנו את הכח בכל שנה להתחיל עונה? אני אוהב לישון בימי ראשון, אומרים כולם… עדיף לשחק כדורגל 5 על 5 אומרים החברים שלך… אנחנו אף פעם לא ביחד אומרת החברה… תחשוב על לימודים ועבודה אומרים קרובי המשפחה… אני חושב לעצמי ומחייך. מה הם יודעים על מה הוא הכדורגל בשבילך… מה הם יודעים על הלחץ והעצבים שלא מאפשרים לך להרדם בלילה שלפני משחק? מה הם יודעים על המשחקים בהם שיחקת פצוע או חולה? מה הם יודעים על ההרגשה שיש לך כשאתה מבקיע שער והחברים מחבקים אותך? מה הם יודעים על כל הפעמים בהם רצת לאוטובוס כדי לא לאחר לאימון? מה הם יודעים על הנשימה העמוקה שאתה לוקח כשמאמן נותן את הנאום המסכם? מה הם יודעים על להתאמן בחום של פברואר ולהתכונן לעונה (בארגנטינה עונות השנה הפוכות) בזמן שהחברים שלך עושים חיים בחופשה? מה הם יודעים על לפגוש בכל יום את האנשים המשמעותיים בחייך: החברים שלך לדמעות ולצחוקים? מה הם יודעים על האימונים תחת מבול? האדמה, האבנים, הדשא, 10 אנשים איתך, 11 נגדך, כדור אחד, ושריקה אחת ארוכה ויבשה. אלה החיים שלך, מה הם יודעים על זה?
הרבה אנשים אומרים שאין קשר בין הכדורגל לחיים. אני לא יודע מה הם יודעים על החיים, אבל על כדורגל הם לא יודעים כלום!!
אבל יותר מעניין מה הטריליון ושתיים שחקנים שהקדישו את כל החיים שלהם לכדורגל ולא יצא מהם כלום יכתבו.
אותו דבר רק בלי הקטע של הגולים והחיבוקים
בתור אחד ששיחק בעבר, תמיד יש צביטה בלב והשוואה בין החיים של כדורגלן (או כל ספורטאי אחר) לחיים של מי שלא. מי שלא שיחק אולי לא יצליח להבין. אנחנו קמים לעבודה או לימודים, שזה יכול להיות נחמד נראלי…אבל הם קמים כל יום לאתגר, תחרותיות, ריגוש, סיפוק, כיף - אני אפילו לא מדבר על הכסף.
די מאריה ספציפית קם לתחרותיות בערך פעמיים בשנה, מפסיד בנוק אאוט של הצ’מפיונס והולך הביתה.
להזכירכם די מריה היה בין השחקנים המשקיעים שהיו לנו בסגל וראו את זה כל משחק. זכור לי במיוחד התפקוד שלו מול ברסה בעונת הבונקרים של מוריניו שפשוט רץ 120 דקות בלי הפסקה
די-מריה עקרונית זה פול גז בניוטרל, הרבה פעמים 4 ספרינטים שלו בהגנה שווים פחות מסגירה אלכסונית אחת חכמה של 5 מטרים.
זה קצת אופטופיק אבל קשור אלינו: דנילו עובר ליובנטוס בעסקת טרייד עם קנסלו שעובר לסיטי.
אם אתם שואלים אותי, מדובר בעסקה מאוד מוזרה. קנסלו מגן ממש טוב ממה שיצא לי לראות והוא פוטנציאל גדול מדנילו שכבר פחות או יותר לא ייצא ממנו יותר מדי. מה אתם חושבים?
קודם כל, לדעתי זו עסקה זוועתית ליובה. אבל, קנסלו לא בדיוק מה שהשדרנים הישראלים אוהבים לעשות ממנו- מדובר בחור הגנתי, שמבחינה התקפית מעולה אבל לא חשוב ליובה כמו מרסלו לריאל לדוגמה. קראתי גם אצל אוהדים איטלקיים שיש לו בעית חוסר הפגנת רצון באימונים. מה גם שלפני עונה הוא בכלל אכזב באינטר, ולפני כן היה בינוני בולנסיה.
מעבר לזה, יובה קיבלה עליו בשווי “נקי” הרבה מאוד כסף- אם דנילו שווה 30 מיליון, העסקה שווה 60. האגדה מספרת שסיטי לא יכולה להוציא סכום כזה, ובגלל שלא היו מעוניינות אחרות בקנסלו, יובה “זרמה” איתה וקיבלה את דנילו.
האיטלקיים הוציאו 70 מיליון + על דה ליכט,את הבלם הטורקי מססוואלו ב20 מיליון, כריסטיאן רומרו מגנואה ב26 מיליון ועוד 2 החתמות חופשיות, שבניגוד לקלישאה, עולות לא מעט כסף(מענק חתימה+עמלת סוכן). זה מצטרף לשכר הענקי של היגוואין, דיבאלה ורונאלדו והנה לך עוד סיבה למה יובה, שמנוהלת בצורה יחסית שפויה כלכלית , תרצה להכניס את הכסף מהעסקה.
אני גם חשבתי שהם עשו את העסקה כדי למגר עלויות. הם אכן הרוויחו כלכלית מהעסקה (קצת יותר מ30 מליון), אבל לדעתי כן הפסידו מקצועית. אני לא יודע שדרנים מהארץ אבל קנסלו מאוד מרשים ולא חכמה שלא להצליח באינטר. דווקא ביובה הוא הראה יציבות וניצוצות.
בלי קשר, הניהול של יובה הקיץ מדהים בעיניי. אני בטוח שהם הולכים להיפטר מעוד שחקנים (דיבאלה וקואדרדו) והם התחזקו בקישור ובהגנה. אני חושב שהם מועמדים רציניים לליגת האלופות השנה. וגם השכנה שלנו עשתה קיץ משוגע - מבחינתי, כרגע, אתלטיקו מועמדת לזכיה בספרד.
כנראה שהשיקול היה מס
סתם, פשוט בכל משחק של יובנטוס בליגה האלופות שגיא כהן נהג לבלבל את השכל על כמה שקנסלו הוא הטוב בעולם ואנדרייטד.
בדה קורבה אמנם מבינים עניין אבל נוטים לעלות גם שטויות, הם חוסכים מענייני המס 2 מיליון יורו. לא ביג דיל.
רגע לפני שמדור המושאלים יחזור באופן רשמי, שני מושאלים שלנו יופיע במסגרת רשמית היום.
דני סבאיוס צפוי לפתוח בהרכב של ארסנל מול ניוקאסל במסגרת המחזור הראשון של הפריימרליג, יהיה מעניין מאוד לראות את סבאיוס בליגה איכותית אחרי הקיץ המוצלח שלו במדי הנבחרת הצעירה. עונה טובה מאוד בארסנל והוא מקפיץ את המניות שלו ואת הסיכוי לחזור לסגל של זידאן/ להימכר במחיר גבוה, עונה בינונית והוא ימשיך את דרכו כקובאצ’יץ’ כשחקן שנע בין ספסל להרכב בפריימרליג.
מושאל נוסף יפתח את העונה היום, חסוס וואייחו פותח עונה עם וולבס מול לסטר ויקווה לרשום עונה יציבה בלי פציעות בשביל להחזיר את המניות שאבדו בשנתיים האחרונות בריאל.
וואייחו צפוי לפתוח כאחד מ-3 הבלמים במערך 3-5-2 של הוולבס.
שבוע הבא יצטרף אשרף חאכימי בחזרה למדור אחרי הפציעה הארוכה, ויחזור לשחק במדי דורטמונד (למען האמת כבר שיחק כמחליף בסופרקאפ הגרמני בו דורטמונד ניצחה את באיירן).
לא להאמין אבל רוביניו עדיין חי ומשחק באיסטנבול בשקשהיר, הקבוצה של ארדואן שכמעט לקחה אליפות בעונה שעברה.
אתמול הם אירחו את אולימפיאקוס במוקדמות הצ’מפיונס ורוביניו נזכר באיקר קסיאס, כשחוסה סה לקח לו את הכדור הזה במצב של 0-0 (במשחק הראשון היוונים ניצחו 1-0).
במחצית רוביניו הוחלף בארדה טוראן, והקבוצה שלהם הפסידה 2-0.
אכן, גם כתבתי עליהם פה בשנה שעברה, אסופה של כוכבים בדעיכה/ פוטנציאלים לא ממומשים- כל התנאים בשביל לקבל כישלון נחרץ, איכשהו זה די עבר להם שנה שעברה (אגב רוביניו לא היה שחקן מרכזי שם בכלל).
בנוסף לטוראן ורובינו משחקים שם גם קלישי הצרפתי, אינלר השוויצרי, דמבה בה, אדבאיור, קארים פריי ועוד רבים וטובים (לשעבר).
אחרי בכורה קצרה ופושרת כמחליף סבאיוס יקווה לפתוח בהרכב ארסנל מול ברנלי.
מרטין אודגארד יתחיל את העונה עם סוסיאדד היום מול ולנסיה, הוא צפוי לפתוח בקישור, מעניין יהיה לראות אותו היום.
2 מושאלים לשעבר שסיקרתי בעונה שעברה ושיחקו יחדיו באלבסטה אלכס פבאס ואלברחו טרחו עזבו את ריאל מדריד אחרי עונה טובה עם אלבסטה וישחקו אחד מול השני בעונתם הראשונה בלה ליגה. פבאס צפוי לפתוח בקישור של מאיורקה וטרחו בעמדת המגן הימני של אייבר.
לא ברור לי אם יש סעיף רכישה חזרה אבל יהיה מסקרן לראות את 2 החבר’ה הצעירים המוכשרים האלו.
אוסקר רודריגז יקווה לרשום עונה טובה עוד יותר מזו הקודמת כשיפתח במדי לגאנס מול אוססונה.
אשרף חאכימי לא צפוי לפתוח בהרכב דורטמונד היום, אך נקווה שיקבל דקות מול אוגסבורג.
מחר יצטרפו אל שאר המושאלים בורחה מיוראל במדי לבאנטה, הוא לא אמור לפתוח מול אלאבס.
אנדריי לונין, חורחה דה פרוטוס וחאבי סאנצ’ז אמורים לפתוח על הספסל של ויאדוליד מול בטיס.
גם סרחיו רגילון אמור לפתוח על הספסל של סביליה מול אספניול.
הפצוע הקבוע חסוס וואיחו כמובן… פצוע, ולר אמור להיות בסגל של וולבס מול מנצ’סטר יונייטד בשני.
עדכון קל: לא רוצה להרחיב יותר מדי, אשאיר את זה ליום שני, אבל דני סבאיוס רשם משחק מעולה ב2-1 של ארסנל על ברנלי, בישל 2 שערים, ניהל את המשחק ונבחר למצטיין. שימשיך ככה.
סבאיוס רושם שני בישולים ב2-1 של ארסנל. הראשון מקרן לא טובה שלו שלקאזט הקרנף הפך איכשהו לשער, השני קצת יותר מכובד עם חטיפת כדור היישר לרגליים של אובמיאנג.
הוא שיחק בקישור האחורי לצד גנדוזי וכרגיל דירבל (קצת יותר מידיי), מסר, בעט כדור אחד טוב מרחוק, השקיע בהגנה וניסה ללחוץ… אוהדי ארסנל נראו מרוצים ממנו כשהוחלף לקראת הסיום. הסגנון שלו מתאים להם, מאמין שהוא הולך לתת עונה טובה.