דיון המושאלים ואקס המדרידיסטאס ::

תוסיף לזה גם את הרבה גומז, שמחלטר שם מידי פעם, ובכלל התחרות של קובו שם לא פשוטה. אם יתגבר על כל זה - יתווספו לו הרבה מאוד נקודות זכות.

חוץ מחואנפרן. זה “מגן ימני” בתעודת לידה.

באיזה צד?

רק אם הוא מביא איתו לאתלטיקו גם את סוארס.

דוגמה יפה כי חואנפראן היה כל החיים ווינגר התקפי עד שפגש את צ’ולו

הוא יכול לעשות גם ממסי תומאס פארטיי

גם מסי יכול לעשות מצ’ולו תומאס פארטיי. לפחות בברצלונה.

סרחיו רגילון ממשיך בעונה הנהדרת שלו כאחד השחקנים המובילים של סביליה.
GettyImages-1264333058
אתמול בשלב שמינית גמר הליגה האירופית הוא הבקיע שער סולו גדול שלו שהיה הראשון של סביליה בניצחון 2-0.
מלבד השער רגילון רשם משחק נהדר ב2 צידי המגרש עם 4 דריבלים מוצלחים, 2 תיקולים מוצלחים, 2 מסירות מפתח ו-9 מתוך 12 ניצחונות במאבקי קרקע.

לפי הדיווחים צ’לסי נכנסה למירוץ בעקבות רגילון, ריאל רוצה 25 מליון יורו ולא תוותר על סעיף קניה חזרה.

הביצועים מהמשחק:

רונאלדו עם צמד היום, סך הכל כבש לזכות יובנטוס את כ-ל שבעת השערים שלה בנוקאאוט מאז שעבר אליה. לגמרי נותן את האקסטרה בצ’מפיונס עבורה, רק חבל שהשאר תורמים אפס.

אין מה לומר, מי שזמם את הגירושין בינינו אחרי הזכייה השלישית ברצף, עשה עבודה טובה.

לא ברור מה קורה שם ביובנטוס… קבוצה מאוד, מאוד מוגבלת. רונאלדו כרגיל עושה את שלו, אבל זה לא מספיק. קצת מזכיר את ההדחה של ריאל מול ליון, גם שם רונאלדו עם שער נהדר שלא הספיק (והחמצות של היגוואין - היום פחות משמעותיות).

האמת שקצת חבל שעזב את ריאל, אולי היינו מקבלים עוד זכייה באלופות.

אגב, חייב להוסיף שאני לא מבין למה יש ואר אם במשחק כזה, שמינית גמר אלופות, שקובע הצלחה או כישלון של קבוצה בעונה - אנחנו מקבלים שתי טעויות שיפוט כל כך גדולות.

ברור לגמרי כי זה בדיוק מה שקרה אצלנו, רק שרונאלדו הזדקן בעוד שנתיים. ברגע שכריסטיאנו בסגל צריך לשעבד את כל הקבוצה לטובתו. אם בשנים קודמות היה דיון על האם זה משתלם ומשאיר מקום לבניית קבוצת על, אני חושב שעכשיו, במיוחד בהינתן המספרים המרשימים של כריסטיאנו העונה, אפשר להגיד שלא. מישהו ברצינות חושב שיובה של סארי קבוצה טובה יותר מזו של אלגרי באיזשהו פרמטר? יכול להיות שעם מאמן אחר זה היה נראה יותר טוב, אבל יש גבול לכל תעלול וכריסטיאנו מצריך המון פשרות כדי להעלות אותו על המגרש, ביחס לגילו המתקדם ובכלל. אכן עשינו אקזיט מוצלח, הבעיה היא עם יתר מדיניות הרכש והנפילה החזקה מאד עד כה עם האזארד.

קשה לעכל או לתת הסבר לסיבה והתוצאה אז כמו תמיד זה יהיה דיון עקר. בסוף יש פה אוסף של נגרים ורונאלדו מבקיע את כל הגולים, אלה העובדות, אז המסקנה היא שהוא תותח והאשמה היא שלא נותנים לו צוות מסייע… כאילו ליובה יש אינטרס נסתר לקדם את פיפיטה שעל סף פרישה וברנרדסקי שנותן גול בעונה, ואין לזה קשר ישיר לנוכחות/שכר/אגו/יכולות של רונאלדו.

גירושים רעים לכל הצדדים עד כה.

יובה לא מספיק חזקה כלכלית או מעניינת מספיק כדי להקיף את רונאלדו בשחקני על כמו שהיו לו במדריד, רונאלדו ממשיך לתת מספרים יפים וראוי להערכה על כך אבל תמורת זאת יובה דעכה בכל הפרמטרים הקבוצתיים והאיזון שאפיין את הקבוצה הזאת טרם הגעתו. היא לא קבוצה טובה יותר מאז שהגיע.

מהצד שלכם, לא שיניתם כמעט כלום בקבוצה מאז שעזב (ההרכב כמעט אותו הרכב, המאמן אותו מאמן) ובמילים אחרות זו עדיין קבוצת רונאלדו ללא רונאלדו. בהנתן המצב הזה, אין ספק שהוא עוד יכל לתרום לכם, במיוחד במשחקים כמו אתמול. הייתם צריכים לנצל את עזיבתו על מנת לבצע סוג של מהפכה אבל כרגע זה עוד לא קרה.

דיבאלה היה טוב העונה ונפצע ברגע מאוד מחורבן, אולי הוא היה יכול להבקיע אם לא הפציעה במשחק האליפות. מה רונאלדו אשם שיובה החליטה להמר עליו ברמה הכלכלית בידיעה ששאר המקומות שצריכים שדרוג - יישארו עם אותם שחקנים בינוניים? הנתון של רונאלדו מטורף ומהגולים בפנדל אני לא מתרגש אבל לדפוק בעיטה ליד החיבור במעמד הזה - רק הוא. דוגלאס קוסטה פצוע ואי אפשר לבטוח בו ובקיצור באמת אין לו עם מי לשחק. וברור לי שהוא בירידה גדולה גם בהשוואה לשנה האחרונה אלינו. הוא לא היה צריך ללכת, ריאל וכריסטיאנו זה שידוך משמיים.

בגירושים רק עורכי הדין מרוויחים. בגירושים של רונאלדו מריאל מי שהרוויח בגדול הוא ז’ורז’ה מנדש.

השאלה היא איפה פה מישהו האשים את רונאלדו עצמו? את שלו הוא עשה (פחות או יותר). יחד עם זאת, המציאות היא שיובה הלכה אחורה בהחלטה לשים את כל הז’יטונים שלה עליו. אפילו דיבאלה, שחקן העתיד שלהם, כמעט נמכר בקיץ האחרון והוקרב ע"י המועדון בדיוק מאותה סיבה, אבל למזלם התעקש להישאר ברגע האחרון. קאנסלו, היחיד שעוד סיפק כדורים טובים מהאגף, גם כן הוחלף בדנילו מטעמים כלכליים. נראה מה יהיה הקיץ, ארתור זה יפה אבל החלפה ישירה בפיאניץ’ בשביל לאזן את הספרים לא תציל את המשחק של יובה, אין באמת הבדל באיכות שלהם.

יובה זכתה באליפויות גם עם היגוואין ומנדזוקיץ’ בחוד והיא הייתה עושה זאת עם כל סקורר סביר ומעלה. אפילו לדיבאלה לבד הייתה עונת 26 שערים בליגה לפני (וזה בלי פנדלים). אבל כדי לעשות את ההתקדמות האמיתית בעיניי היא הייתה צריכה להשקיע בחיזוק הקבוצה באזורים שונים כי יש לה יותר מדי בעיות בסגל.

זה טוב ויפה שכביכול בלי השערים של כריסטיאנו הם כמעט לא היו כובשים כלום, אבל זה תוצר ישיר של סגנון המשחק שרונאלדו כופה על הקבוצות שלו בנוכחותו. אם זה משתלם כשהוא בגיל 35, וכשאין לך את היכולת להקיף אותו בשחקנים המתאימים, זו כבר השאלה האמיתית. אני לא רואה טעם לשחק על הגבהות לרחבה כשיש לך את דה שיליו ודנילו במקום מרסלו וקרבחאל, או כשהמאמן שלך הוא סארי שלא מכיר את זה ובכלל דוגל בכדורגל אחר לגמרי.

אין ספק שיובה השנה לא קבוצה טובה יותר מיובה של לפני שנתיים (בשנה שעברה הייתה לא רעה), אבל לדעתי זה יותר בגלל הקישור שנחלש, העברות לא טובות (קאנסלו תמורת דנילו) ובאופן כללי צוות מסייע לא טוב מספיק. תעבור על ההרכב של יובה וזה באמת הרכב שלא ראוי ליותר מרבע גמר ליגת האלופות.
רונאלדו כחלוץ, גם אם לא תורם בשום דבר אחר (נגיד) - עושה את שלו באלופות מבחינת שערים ובסופו של דבר בשביל זה הביאו אותו. אז כן, יש פה בעיה של צוות מסייע.
מה שכן, אני מסכים שהאיזון בקבוצה נפגע בעקבות הגעתו, אבל אני לא רואה איך רונאלדו יכל למנוע את זה.

רונאלדו לא יכול למנוע את זה. זה סגנון המשחק שלו כמוציא לפועל. יובה כמועדון יכלה למנוע את זה כשהחליטה להמר עליו.

דרך אגב
תמונה

אותו הרכב 4 שנים רצופות לא בהכרח מצביע על אותה רמה.
סנדרו, פיאניץ’, בונוצ’י, היגוואין ומטווידי ירדו ביכולת משמעותית בשנים האלו, קווארדאדו/דנילו לא מספיק טובים בעמדת המגן הימני לעומת הקודמים שהיו בעמדה הזו לפניהם וסארי נראה שלא מתאים ליובנטוס. וכל זה שמראש יובנטוס לא הייתה ריאל מדריד/ברצלונה, אלא דרג מתחת.

אני חושב שהבעיה העיקרית בהימור על רונאלדו היא שהחליטו מראש ביובה לא לחזק את ההרכב במקומות נוספים וזה הביא לקבוצה שפשוט לא מספיק טובה.

בהבאתו של רונאלדו היו שיקולים לא רק מקצועיים, אני לא בורח מזה. אני לא בטוח שיובה הייתה עושה השקעה גדולה עבור שחקן אחר, הם רצו לתת כאן אמירה שהם מסוגלים להנחית את הכוכבים הכי גדולים בכדורגל העולמי. איך צירופו של היגוואין למשל ב-90 מיליון יורו שידרגה את הקבוצה חוץ מזה שנאפולי היריבה השנואה דעכה משמעותית? יש כאן הרבה עניין של מאמן כי אני משוכנע שעם אלגרי כולם היו טובים משמעותית ב-20-25% אחוז. גם דה ליכט אגב זו העברה כבדה מבחינת התקציב. רונאלדו כבש את כל השערים של יובה בנוקאאוט וזה טיעון מספיק טוב. סארי אגב פוטר.

איך החלפה של מוראטה הבינוני בהיגוואין שהבקיע 32 שערים ללא פנדלים שידרגה את הקבוצה? אני חושב שהתוצאות מראות, יובה 16-17 הייתה הגרסה הכי טובה שלה בשנים האחרונות.

זאת ועוד
נאפולי של פיפה הייתה, בפער, הקבוצה הכי קרובה לקחת אליפות מיובה. הוא תקע כמות חסרת תקדים של שערים ובאיטליה היה נחשב לחלוץ הטוב בעולם (גם אם זה כנראה לא נכון). אגב, הוא גם לקח להם גביע על הראש. אם לא בונוצ׳י בשער די מקרי ב-1:0, זה עוד יכול היה להיגמר אחרת.

אני חולה על היגוואין והוא היה טוב בנאפולי אבל זו הייתה עונה טובה ברמה היסטורית שלא מעידה על הכלל. בעונה השנייה ביובה הוא כבש 23 שערים שזה הרבה יותר ‘סביר’. והוא לא מרשים בליגת האלופות, חווינו את זה על בשרנו עם הקורה נגד ליון ושמונה שערים בלבד. הגעה לגמר זה טוב אבל הגביע לא חזר הביתה. בשביל לקחת אליפות נוספת היה אפשר לצרף חלוץ שהוא יותר טוב ממוראטה שאמנם לא כבש הרבה אבל לצד כל ההשמצות הוא הבקיע שערים סופר-חשובים. בעונה הבאה פירלו ייאמן, זה עלול להיות קרקס כי הוא אפילו חסר ניסיון בהשוואה לפפ או זידאן אז ואין לו את רונאלדו של פעם או מסי של פעם, ועדיין רונאלדו יספוג את הביקורות.

נציגינו הנותר בליגת האלופות אלברו אודריוסולה קיבל אתמול 19 דקות נדירות במשחק לפרוטוקול מול בין באיירן לצ’לסי ורשם בישול יפה.

המגן הימני המחליף שלנו בעונה הבאה ניצל את חיסורו של פבאר, העובדה שהמשחק היה די לפרוטוקול והעובדה שהותצאה הייתה 3-0 כדי לתת לקימיך כמה דקות של מנוחה. בדקות ששיחק הספיק לרשום בישול יפה ללבנדובסקי בשער שחתם את המשחק (4-1 לבאיירן), אלברו פרץ באגף והרים כדור נהדר ישר לראשו של לבנדובסקי שהשלים צמד ומשחק גדול.
מול ברצלונה כנראה שכבר לא נראה אותו…

השער ב-2:20: