זוכרים את ג’ונתן וודגייט האגדי? הבלם שלא רשם ולו משחק אחד בעונת הבכורה שלו בגלל פציעה בגב , דיבר על השנתיים שלו במועדון שזו בעצם עונה אחת.
"חתמתי בריאל ואז טסתי לרופא במינכן, מומחה. לאחר מכן הגעתי למדריד ומשהו מצחיק קרה. חתמתי לחמש שנים וכשעברתי בדיקות אמרו שיש לי בעייה עם ה-MRI, שהפגיעה היא לא הירך אלא בגב. ‘יש לך גב שבור’. החתמתו של גבי מיליטאו כבר נפלה ואז חשבתי ‘החלום שלי נגמר’. לבסוף פלורנטינו שוחח עם הרופא והוחלט שאחתום לארבע שנים במקום חמש. לא ממש הבנתי את מה שנאמר שם בספרדית.
“הזיכרונות? היו הרבה מאמנים. קמאצ’ו, לושמבורגו. השפה הייתה קשה. בהתחלה זה היה סיוט בגלל הפציעות אבל שיחקתי לצד שחקנים יוצאי דופן. רוברטו קרלוס, רונאלדו. הברזילאים מאוד עזרו לי. כשאתה הולך למועדון כה גדול אתה לא יכול להפסיד אפילו באימון, זה הרגיש כאילו הפסדת במלחמת עולם. גוטי הפתיע אותי, איך הוא שלט בכדור באומנות, הוא היה מדהים”.
“הסוכן שלי אמר לי שריאל עקבה אחריי מאז ששיחקתי בליגת האלופות במדי ליוס (2000/01). הם עקבו אחר ההתקדמות שלי ואז נסעתי לניוקאסל. הייתה לנו עונה גדולה בגביע אופ"א ואני זוכר את המשחק נגד מארסיי שהיה הטוב בקריירה שלי. הם החתימו את וולטר סמואל ואז הסוכן שלי הודיע לי שריאל תציע עבורי 20 מיליון יורו ושאל מה אני מתכוון לעשות. אמרתי לו: 'מה אתה חושב? איזו שאלה! אתה תמיד רוצה לשחק בקבוצה הטובה בעולם”.
הופעת הבכורה של וודגיט הייתה לפנתיאון אף היא. ההיסטוריה התרחשה במחזור הרביעי בעונת 2005/06 נגד אתלטיק בילבאו. הבלם האנגלי גם כבש שער עצמי וגם הורחק. געגועים!
ראיתי שהזכרתם פה את מרקוס יורנטה, בהחלט שחקן שהייתי רוצה בסגל (זידאן לא מנסה את פדה כקשר אחורי, הוא הולך על קרוס נטול הפיזיות והנמרצות, ואני יודע שלשים את האורוגוואי מאחורה זה גם מעין בזבוז אפילו כאלתור כי זה מונע ממנו לצאת קדימה), אבל באתלטיקו הוא משחק בעמדה הרבה-הרבה-הרבה יותר התקפית ומפציץ בשערים ובישולים. אגב, מרסלו שכר את שירותיו של מאמן הכושר של אותו יורנטה כדי לחזור לפורמה טובה ולנסות להדיח את מנדי מההרכב. כתבות מפרגנות במארקה וב-AS.